Tentickle Tenton – Tentakel Dildo Review

13-08-2021

Ondertussen heb ik echt een enorme collectie sextoys. Maar wat echt nog ontbrak in mijn collectie, was een tentakeldildo. Dat vind ik nou echt iets wat ik echt geprobeerd moest hebben in mijn sextoy-carrière. Van Tentickle kreeg ik maar liefst twee versies van de Tentickle Tenton, in verschillende stevigheden. Want ik was ook heel erg benieuwd wat nu het verschil was in de hardheid van siliconen. Als je trouwens benieuwd bent naar wat er überhaupt nou zo leuk is aan dildo’s, check dan eerst even deze video!

Specs

Materiaal: Siliconen (de blauwe hardheid medium, de lila hardheid soft)
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: Vanaf 55 euro (afhankelijk van het formaat), hier te koop. Met de code TESST20 krijg je 20% korting
Is ’t wat? Ja! Awesome!

Mijn eerste indruk van de Tentickle Tenton

De tentickle tenton naast een lipstick. De tentickle tenton in mijn hand.

Ik mocht zelf de kleurencombinaties uitkiezen voor mijn Tentickle Tenton dildo’s. Vind ik dus echt helemaal leuk. Ik hou enorm van leuke kleurtjes en het idee om een dildo op die manier ook een beetje te kunnen customizen, vind ik helemaal tof. Toen ik ze voor ’t eerst in het echt zag, was ik ook erg tevreden over mijn kleurkeuze. Ik vind ze er allebei prachtig uitzien.

De Tenton heeft een best apart model. Hij is kort, maar heel dik. Mijn Tentons hebben formaat medium. Fran, de eigenaresse van Tentickle, mailde me speciaal nog een foto om te laten zien hoe groot deze dildo was en of dat wel oké voor mij was. Nu heb ik eerder al eens verteld dat ik niet zo goed ben met maten inschatten, dus het leek me prima. Maar toen ik de Tenton in het echt zag, viel me wel gelijk op hoe dik hij aan de onderkant is.

De zuignapjes op de de dildo zijn aan de onderkant best groot en naar boven toe worden ze steeds kleiner. Ze zijn heel goed voelbaar. Ook de achterkant van de dildo heeft best wel wat structuur.

De kleuring van de Tentickle Tentons vind ik ook echt mooi gedaan. Heel netjes met aan de bovenkant van de noppen wat overloop, helemaal leuk!

Stevigheid van siliconen

De blauwe tenton met medium firmness gebogen. De mintgroene tenton met soft firmness gebogen. Je ziet dat 'ie verder buigt dan de blauwe.

Siliconen sextoys hebben over het algemeen mijn voorkeur. Ik kan natuurlijk ook erg genieten van toys van glas of rvs, maar siliconen is ook echt helemaal top. Het materiaal is veilig: niet giftig en niet poreus. Dat laatste betekent dat je het ook hygiënisch schoon kan maken, wat zeker belangrijk is.

Maar siliconen heb je dus in verschillende hardheden, of stevigheden. Je ziet dat steeds vaker, dat dildo’s in verschillende stevigheden worden aangeboden. Ik vroeg me af of dat verschil nu echt heel erg merkbaar zou zijn. En met twee verder identieke dildo’s is dat natuurlijk het makkelijkst om te testen.

Ik had zelf nog niet echt een duidelijk idee of ik liever een zachte of een wat hardere dildo zou hebben. Mijn G-spot reageert over het algemeen (maar niet altijd) het best op harder materiaal. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om mijn G-spot.

Toen ik de Tentickle Tentons voor het eerst voelde, was ik best verbaasd over hoeveel verschil er in stevigheid zat. Omdat ik een soft en een medium had, dacht ik dat het verschil vrij klein zou zijn. Dit formaat dildo is alleen beschikbaar in deze twee stevigheden, maar andere formaten zijn ook beschikbaar in stevigheid hard.

De zachte Tenton (mintgroen met lila) voelt echt super squishy. In mijn hand voelt die heel prettig aan en ik wil er eigenlijk in blijven knijpen. De medium firmness Tanton voelt echt veel steviger. Dit is niet dat siliconen waarbij je de neiging krijgt er in te knijpen. Het voelt zeker niet keihard, want het geeft nog best een klein beetje mee als je er in knijpt, maar het voelt totaal anders dan de soft firmness Tentickle Tanton.

De Test van de Tentickle Tenton

De tentickle tenton in mijn hand. Close-up van de zuignapjes van de tentickle tenton

Eindelijk was het tijd om te ervaren hoe een tentakeldildo voelt. Met veel waterbasis glijmiddel natuurlijk, want dit formaat en deze structuur heeft wel wat nodig. Had ik al gezegd dat de onderkant van de Tentickle Tenton echt heel dik is? Het lukte me niet om hem helemaal in te brengen, dat was toch iets te ambitieus. Maar dat was niet erg, want er bleef nog genoeg van de Tenton over om van te genieten.

Ik begon met de soft Tentickle Tenton. Hij voelt echt zachter dan de meeste dildo’s die ik heb. En dat voelt fijner, liever en flexibeler. Daardoor voelde het ook wat makkelijker om ‘m (voor zover dat ging) in te brengen. Als één van de twee Tentons ooit helemaal gaat passen, is het deze zachte. Ik was verbaast over hoe fijn deze zachtheid voelt. Wanneer je met de dildo gaat stoten, is dit flexibele wel juist wat lastiger. Ondanks de flexibiliteit, wist de Tenton mijn G-spot toch prima te stimuleren en bezorgde mij zo hele fijne orgasmes.

De medium Tentickle Tenton

De tentickle tenton van de zijkant gezien. De top van de tentickle tenton

De medium Tenton voelt ook echt vrij hard en daardoor wat heftiger of moeilijker. Dat ligt zeker ook aan het formaat, natuurlijk. Qua stimulatie doet deze variant het eigenlijk wel beter dan de zachte. Mijn G-spot reageert beter, sneller en heftiger op deze hardheid. Maar toch heeft de zachte mijn voorkeur. Ik denk dat ik voor grote toys zacht fijner vind, en voor kleinere toys hard.

De zuignapjes op de tentakel voelen heel leuk en lekker. Het is een grappige structuur, heel anders dan de nopjes of ribbels die je meestal op dildo’s ziet. Ik vind deze zuignappen echt lekkerder voelen. Ze zijn heel goed voelbaar, ik vind vaak structuur-dingen te subtiel. Dit is niet subtiel. Helemaal lekker, dus!

Conclusie

De Tentickle Tenton is echt een hele fijne dildo. Zelf heb ik een duidelijke voorkeur voor de soft variant. Zeker omdat de vorm van de dildo vrij heftig is met al die structuur en hoe breed hij uitloopt, vind ik de zachte versie fijner voelen. De medium versie stimuleert zeker steviger, heftiger en makkelijker, maar toch voelde dat iets moeilijker gezien het formaat.

Ik vond het super interessant om twee dezelfde dildo’s in verschillende stevigheden te testen om zo te ontdekken wat de voor- en nadelen zijn per stevigheid.
Ben je geïnteresseerd in meer aparte dildo’s? Check dan nog even deze video.

Je kan de Tentickle Tenton hier bestellen, in verschillende maten en stevigheden, vanaf 55 euro
Met de code TESST20 krijg je 20% korting (op elke toy van Tentickle)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

10 Reacties

 1. Fijne review Tess, thank youu 😀

  Antwoord
  • Ik ben nu helemaal gehyped over deze. Ik had al een tentakel dildo van ivytoys. Tentakels zijn wel mijn ding. Goede review, ik ga de link checken

   Antwoord
   • @Anneke: Laat je nog weten welke je de beste vindt? En welke versie je hebt van Ivytoys? Die van Ivytoys kan je namelijk bij Euphoria kopen, en dat is toch gemakkelijker 🙂

    Antwoord
 2. Ik heb nog geen tentakel.
  Ik had tot nog toe enkel reviews over de uberrime tentakels gelezen.
  Na deze review ben ik eens gaan kijken op de website. Het is echter een UK website, ik krijg 89 euro ‘met taxes’.
  Geen idee of daar dan nog kosten zullen bijkomen, maar toch een stuk duurder dan 55 euro 🙁

  Antwoord
  • Vandaar dat er staat dat er verschillende maten zijn, en dat ze vanaf 55 euro te koop zijn. De kleinste is natuurlijk het goedkoopst, en die kost 55 euro.

   Antwoord
   • Bedankt voor de reactie. Dan heb ik iets verkeerd gedaan, ik dacht dat dit al de bijkomende verzend/taxkosten waren nadat ik ‘EURO'(België) had aangeklikt. Dan moeten deze kosten er dus nog bijkomen 🙁

    Antwoord
    • Over alles wat je buiten de Europese Unie bestelt, moet je nog BTW en soms invoerrechten betalen, helaas.

     Antwoord
 3. Ik heb in juni een mini en monstrous Tenton bij Tentickle gekocht. Het pakket kwam de volgende maand aan. Bestelling: €184,20 + Inklaringskosten: €57,72

  Ik zag de foto op je Instagram en werd helemaal verliefd, precies waar ik naar zocht! Ik gebruik de mini Tenton voor uitwendige stimulatie, de zuignapjes voelen heerlijk aan tegen mijn clitores. De grote Tenton is veruit mijn grootste dildo, ik pak hem er niet vaak bij maar wanneer ik er zin in heb is het de enige die ik wil. Prachtige dildo’s ben er reuze blij mee!

  Antwoord
  • Fran Tickle here – I’m so happy to hear you are pleased with your Tenton toys! I remember pouring your order and I’d hoped you wouldn’t regret taking a chance after seeing Tess’s post. Thanks so much for your custom! I wish you many more years of fun with your toys 😀

   Antwoord
   • Thank you!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.