Beginnen met seksspeeltjes

24-01-2024

Beginnen met seksspeeltjes, het lijkt zo eenvoudig, je gaat het gewoon doen, toch?

Ondanks dat het misschien wel zo eenvoudig is, kan het juist in alle eenvoud enorm ingewikkeld zijn.

Vandaar dat ik vandaag een stuk schrijf dat nu eens in al zijn algemeenheid gaat over het beginnen met seksspeeltjes. Dus niet specifiek voor anaal gebruik, niet voor e-stim, geen top 5 beste.

Maar echt een poging om voor iedereen die deze vraagt, heeft: “Hoe kan ik beginnen met seksspeeltjes?

Aan de hand van wat vragen en natuurlijk de antwoorden daarop zal ik je proberen te helpen.

Vraag 1: Wil je beginnen met seksspeeltjes?

Het klinkt natuurlijk raar als dit artikel geschreven wordt door een seksspeeltjes tester, want waarom zou je nee zeggen? Nou, heel simpel, omdat jij misschien besluit omdat je niet wil beginnen met seksspeeltjes. En dan is dat antwoord helemaal oké.

Natuurlijk ben ik persoonlijk van mening dat een seksspeeltje je seksleven leuker gaat maken, maar als jij die mening niet hebt, of om welke reden dan ook (nog) niet klaar bent om seksspeeltjes te gaan gebruiken, voor jezelf of in je relatie, dan is nee echt een heel acceptabel antwoord.

Als je daarentegen graag meer wil ontdekken, jezelf of je partner op nieuwe en andere manieren wil bevredigen dan standaard met je eigen lichaam of lichaamsdelen, dan zal dat antwoord waarschijnlijk een heel duidelijke ja zijn.

Is je antwoord ja, lees dan vooral verder, was je antwoord nee, lees dan ook zeker verder, want misschien wordt het wel een ja, en beter geïnformeerd zijn maakt je beslissing alleen maar duidelijker, althans, naar mijn mening dan.

Vraag 2: Wat voor stimulatie werkt voor jou?

De tweede vraag in dit artikel is niet een simpele ja/nee vraag. Maar is op vele manieren te beantwoorden. Ook kan het antwoord zich in de loop van tijd veranderen. Maar je leest het nu, dus waar word jij op dit moment blij van?

Ben je op zoek naar vibrerende stimulatie, omdat je telefoon best lekker voelt als hij vibreert op bepaalde plekjes. Of omdat je toch best vaak tegen een wasmachine staat of misschien toch echt geniet van die ene massagestoel die ook vibreert?

Dan kan je jezelf ook nog afvragen, wil ik interne stimulatie, of is alleen externe stimulatie lekker. Kortom, zoek je een wandvibrator, een duo vibrator of misschien wel een prostaatvibrator? Of als je in het bezit bent van een penis, wil jij je penis ergens in stoppen?

Heb je liever interne stimulatie, maar dan zonder vibraties, dan is een dildo misschien de beste optie voor jou. Heb je via stimulatie door vingers als eens je G-spot of P-spot gevonden, dan heb je daar ook seksspeeltjes voor.

Een berg met g-spot vibrators
Een berg met G-spot vibrators

Vraag 3: Wat is het perfecte seksspeeltje?

Veel mensen zullen willen beginnen met seksspeeltjes en zouden dan het allerliefst meteen het allerbeste meest perfecte seksspeeltje kopen. En hoewel ik die wens natuurlijk heel erg herken, is de realiteit iets anders. Want zoals we op deze website met regelmaat zeggen en schrijven, elk lichaam is anders. Natuurlijk zijn er seksspeeltjes die heel erg goed zijn, maar ook dan kan het seksspeeltje en wat het doet niet helemaal compatibel zijn met jouw lichaam en wat jij lekker vindt.

Beginnen met seksspeeltjes is dus ook zeker een ontdekkingsreis die naarmate je meer en meer met speeltjes aan de gang gaat steeds leuker wordt. En uiteindelijk, omdat je dan een aantal dingen gebruikt en daarmee getest hebt (en dat hoeven er echt een 2000+ te zijn zoals ik en Tess) weet je welke seksspeeltjes echt bij jou passen.

En ook als je dat weet is het extra leuk iets nieuws te ontdekken, omdat je toch net even uit je comfortzone stapt.

Njoy pure wand
De Njoy Pure Wand een van de beste seksspeeltjes

Vraag 4: Wie moet ik nu geloven?

Deze vraag krijg ik best vaak in gesprek over het werk dat ik doe. Want wie moet je nu geloven als het gaat over seksspeeltjes en wat ze kunnen?

De makers en verkopers van seksspeeltjes?

In sommige gevallen misschien wel, tegelijkertijd heeft een merk en een verkoper toch meestal het doel om zoveel mogelijk van een product te verkopen. Dus zullen ze dan misschien zeggen dat iets (veel) beter is dan het is, om te zorgen dat jij het koopt? Ja, dat heet marketing, en dat is gewoon hoe dat werkt.

Je vrienden en kennissen?

Jazeker, als jij in de blije omstandigheid bent dat je het met je vrienden en/of kennissen kan praten over jullie seksuele ontdekkingen en speeltjes die daarbij horen zal dat zeer waarschijnlijk een goede bron van informatie zijn.

Seksspeeltjes reviewers?

Ja, absoluut, mits je een reviewer hebt gevonden die eerlijk en kritisch kijkt naar een seksspeeltje. Zoals natuurlijk Tess en ondergetekende. Evengoed kan je ook eens kijken naar wat andere reviewers op het internet zeggen over een bepaald speeltje.

Een goede bron daarvoor is de Alliance of Independent Sex Toy Testers, een groep testers en reviewers die ook open en eerlijk reviewen over seksspeeltjes, omdat zij dat belangrijk vinden.

Als je meer dan 1 mening leest krijg je ook beter een gevoel over hoe een seksspeeltje functioneert, en daarbij heb je ook nog kans dat je je misschien beter kan identificeren met een bepaald persoon.

Alliance of independent sex toy testers

Vraag 5: Waar koop ik mijn seksspeeltje?

Stel je hebt nu besloten dat je wil beginnen met een seksspeeltje, waar koop je die dan? Gelukkig hebben wij in al onze reviews links staan naar de winkels waar wij mee samenwerken. Als wij met een winkel samenwerken kan je er ook vanuit gaan dat ze netjes omgaan met hun klanten, (vooral) goeie bodysafe seksspeeltjes verkopen en dus de juiste keuze zijn voor de aanschaf van wat jouw eerste seksspeeltje gaat worden.

Maar vergelijk natuurlijk ook vooral prijzen. Wil je een seksspeeltje gaan kopen? Zou je dan via de Steun Ons pagina kunnen kijken of er een link naar de door jou gevonden webshop bij staat? Als je dan op die pagina op de link klikt en daarna besteld krijgen wij een kleine bijdrage voor ons werk, zonder dat het jou extra geld kost.

Nog meer vragen?

Met het behandelen van de bovenstaande vijf vragen hoop ik dat ik je genoeg heb verteld over het beginnen met een seksspeeltje. Het kan natuurlijk zijn dat je heel specifieke vragen hebt, voel je dan vrij die te stellen via ons contactformulier. We proberen je altijd zo snel mogelijk te helpen.

Wat zit er in mijn glijmiddel?
Een verzameling glijmiddelen

Glijmiddel!

Dit is geen vraag, maar een uitroep! Want glijmiddel is zo belangrijk als je gaat beginnen met seksspeeltjes.

Welk glijmiddel dan?

Wel nu, als we het hebben over het gebruik van seksspeeltjes, dan is glijmiddel op waterbasis echt een aanrader, vooral omdat dat eigenlijk altijd compatibel is met elk materiaal, en vooral ook met silicone, het materiaal waar heel veel goede seksspeeltjes van zijn gemaakt.

Meer weten over glijmiddel?

Glijmiddel en de ingrediënten die erin zitten variëren heel erg. Daarom kan je in de glijmiddelgids lezen wat die ingrediënten zijn en doen en of ze wel compatibel zijn met jouw lichaam.

Beginnen met seksspeeltjes: Plezier en ontdekking

De bovenstaande vragen en die ene uitroep zijn natuurlijk allemaal redelijk zakelijk en to the point. Het allerbelangrijkste is dat je weet dat als jij gaat beginnen met seksspeeltjes je een heel erg plezierige ontdekkingstocht te wachten staat.

Niet alleen een ontdekking van jouw lichaam en waar jouw lichaam genot van krijgt, maar ook van en voor jouw partner.

Plezier en genot zijn beide cadeautjes die je jezelf en je partner (met consent) vaak mag geven.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.