Mystim Tension Lover | E-stim review

08-09-2021

Met de Mystim Tension Lover, mag ik weer eens een E-stim review schrijven. Mystim is een bekend merk dat zich veelal richt op de beginnende E-stimmer, hoog tijd dat ik eens wat van ze review want zoals je wellicht weet ben ik vrij gek ben van E-stim, of zo je wil Elektro-seks, dat dit testen mij enthousiast maakt is dan misschien ook niet echt een verrassing.

SPECS

 • 7 verschillende programma’s
 • Met geheugen
 • Digitale bediening
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: ABS
 • 2 individueel instelbare kanalen
 • 7 verschillende programma’s, van lief en zacht tot intensief hard
 • timer, 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten
 • intensiteit, pulsbreedte en pulse rate zijn willekeurig in te stellen door de gebruiker
 • CE 0483 gecertificeerd
 • Gewicht: 170g inclusief batterij
 • Afmetingen: 128 x 70 x 26 mm (l x b x h)
 • Prijs: € 139,95 bij EasyToys

Technische informatie over elektra die dit kastje genereert:

 • Asymmetrische bi-fase pulse
 • Intensiteit: 0 – 80 mA
 • Frequentie: 1 – 160 Hz
 • Impuls bereik: 50 – 260 µs

Deze specs zijn wat uitgebreider dan normaal, vooral omdat E-stim natuurlijk een vrij “technisch” verhaal is.

Marketing kreet

“Met Mystim Elektroseks naar nieuwe hoogtepunten…”

Mystim

Wat is E-stim?

Ik weet niet of ik hier al eens wat over geschreven heb, maar als je nu op deze review terecht gekomen bent wil je wellicht iets meer weten over E-stim, en dan specifiek Elektroseks aangezien E-stim ook een medische toepassing is. Dit stukje is verre van compleet, want een goede omschrijving van E-stim en het ontstaan er van is genoeg materiaal voor meerdere artikelen, dit is dus de kort door de bocht samenvatting.

E-stim is namelijk een dekenterm voor alles wat met Elektro-stimulatie te maken heeft. Dit soort stimulatie wordt in de sportwereld toegepast voor het herstellen van spieren en spierweefsel, en in de medische wereld bijvoorbeeld ook voor huidstimulatie.

De bekendste vorm van E-stim is denk ik ook TENS. TENS staat voor Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation wat in goed Nederlands zoveel betekent als Elektrische stimulatie van de zenuwen door de huid heen. En wordt vooral toegepast als pijnbehandeling.

Maar omdat mensen, mensen zijn dacht op een gegeven iemand waarschijnlijk, als ik dit nou eens op mijn penis of mijn vulva doe, wat gebeurt er dan? En zo ontstonden de eerste stappen in Elektroseks. Veel units die ook als E-stim apparaat worden aangeboden zijn dan ook TENS-units waar iemand een sekssticker op geplakt heeft.

Gelukkig zijn er ook een paar bedrijven in de wereld die zich echt focussen op het seksuele aspect van E-stim, en Mystim is er daar een van.

Mystim Tension Lover

De Mystim Tension Lover is een van de meest uitgebreide E-stim units van Mystim. Met twee kanalen, een ruim frequentiebereik en een instelbaar impuls bereik, 7 verschillende programma’s en een instelbaar tijdsbereik.

De unit is uitgevoerd in zwart ABS plastic met roze bedieningsknoppen die bovenop de unit zitten, onder de schuif voorop zitten nog knoppen waarmee je de modus (programma) kan kiezen, de tijdsduur kan instellen en twee paar knoppen waarmee je de frequentie en het impulsbereik kan aanpassen.

De Mystim Tension Lover is ook voorzien van een duidelijk LCD beeldscherm waar alle benodigde informatie op te zien is, behalve “hoe hoog” de stroom staat, dit kan je aanpassen door de draaiknoppen bovenop het apparaat en kan worden ingesteld van 0 tot 80 milliampère in stappen van 10, waarbij de 0 stand “uit” is en de 8 staat voor 80 mA.

De Frequentie bepaald hoe vaak je een puls krijgt per seconde, het impulsbereik bepaalt hoe lang zo’n impuls duurt.

Mystim Tension Lover in de doos

Je ontvangt de Mystim Tension Lover in een zwarte plastic koffer, voorzien van een kartonnen sleeve. De koffer heeft een hygiëne verzegeling zodat je zeker weet dat jij de eerst bent die de koffer opent.

In de koffer vindt je dan de Tension Lover unit, een 9 V batterij, twee kabeltjes waar je elektroden of seksspeeltjes (die daarvoor geschikt moeten zijn!) kan aansluiten en een hersluitbare plastic zak met daarin 4 elektrodes van 4 x 4 cm met een 2mm aansluiting (waar de kabeltjes in passen). Verder krijg je een handleiding die in 7 talen is opgesteld die je uitleg geven over de unit, de programma’s en ook wat tips voor de beginnende E-stimmer geven. Zo’n handleiding die je, zeker als je nog nooit hebt gestimmed, echt MOET lezen.

Mystim tension lover

De programma’s van de MyStim Tension Lover

Niet iets wat ik normaal gesproken zover uitschrijf, maar wel van belang in dit geval.

De zeven programma’s zijn als volgt ingedeeld:

 • B | Ook wel Burst-modus, je lichaam ontvangt een “stortvloed” van 7 a 10 pulsen in een vast patroon die normale en laag frequente pulsen bevatten. Uitermate geschikt voor langdurige stimulatie
 • N | Neutrale modus, je bepaald zelf wat er gebeurd met de Frequentie (Rate) en het Impulsbereik (Width), dit is de door Mystim aangeraden “beginners stand”, ook een goede manier om bekend te worden met het gevoel en de instellingen,
 • M | Gemoduleerde modus, dit programma zorgt voor het gevoel van een golfbeweging van de pulsintensiteit, je begint laag en gaat steeds hoger (tot het maximum van je instelling) en zakt dan weer af naar een lagere stand.
 • MR | Gemoduleerde Pulsfrequentie, het aantal impulsen zakt eerst af naar 50% van wat je hebt ingesteld en komt daarna in een golfbeweging weer omhoog totdat de ingestelde waarde is bereikt
 • MRW| Gemoduleerde Pulsfrequentie en Pulsduur, eigenlijk net zoals MR, maar dan duren de pulsen eerst ook korter en worden daarna steeds langer.
 • SDR | Intensiteit en pulsfrequentiewijziging, hierbij wijzigen de pulsduur en de frequentie van de puls in tegengestelde richting (de een wordt hoger, de ander juist lager) gedurende een cyclus die totaal 6 seconden duurt.
 • SDW | Intensiteits- en pulsduur wijziging. Ook deze cyclus duurt 6 seconden, maar nu gaan de duur van de puls en de intensiteit van de puls in tegengestelde richting.

Misschien dat je dit leest en denk je, nou eh…ja oké. En dan snap ik dat, het is niet echt voor te stellen, tot je het voelt, en dat kan ik je alleen maar aanraden.

Mystim Tension Lover getest

Ik kon eerlijk gezegd niet wachten, eindelijk weer eens een nieuwe E-stim unit, na al heel wat units te hebben mogen testen, zoals de Axis en Flick duo van Electrastim en de 2B van E-stim Systems en natuurlijk de Meo Sexbox.

De Mystim Tension Lover zit wat mij betreft precies tussen de extreem basic Meo Sexbox en de veel geavanceerdere units van ElectraStim en E-Stim systems, qua opties en instellingen. En ook qua informatie die je van het display af kan halen, dan wel de manier van bediening.

Het is wel een extreem degelijk ding. Hard stevig plastic, een mooie schuif, die er ook af kan zodat je de batterij in de Mystim Tension Lover kan doen (ik heb mij echt rot gezocht toen ik hem wilde installeren), kortom gewoon een degelijk apparaat.

Ik ging dan ook meteen aan de slag, pakte alles uit, sloot de kabeltjes aan op de plakelektroden en plakte de elektroden op de plekken waar van ik weet dat ik er het meest blij van wordt.

Omdat het concept van E-stim in de basis eigenlijk heel simpel is, je stimuleert je zenuwen door middel van stroomstootjes, werkt een e-stim apparaat eigenlijk altijd wel, of helemaal niet. Ook met de Tension Lover is dat het geval en ja deze unit doet het wel.

De programma’s zijn fijn afwisselend, de instellingen simpel genoeg te bedienen en de intensiteit door middel van de knoppen boven op ook best wel goed in te stellen.

Mijn enige commentaar op deze unit is dat ik niet de intensiteit kan aflezen op het LCD-scherm maar door middel van de stand van de draaiknoppen moet inzien (en een zwart pijltje op een zwarte unit zie je niet zo heel goed) en dat als je wil spelen met de programma’s en de instellingen van frequentie en impulsbereik je het schuifje steeds open moet hebben staan en dat vind ik vrij onhandig.

Ik denk dat de eenvoud van de MyStim Tension Lover, zeker voor de beginner erg fijn is, je hebt genoeg controle over dingen, maar je wordt ook niet overweldigd door een oneindigheid aan opties waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Erg fijn dus.

Eenvoud en hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs dus, al met al een leuke unit voor de beginner. Leuk detail is dat de elektrodes ook in het zwart zijn uitgevoerd en voorzien zijn van het Mystim Logo waardoor het allemaal net nog even wat meer cachet krijgt.

Dat je knettergeile orgasmes hiervan kan krijgen is misschien niet zo verrassend, wat je wel moet onthouden is dat het wel even wennen en “oefenen” is voordat je de elektrodes zo hebt dat jouw lichaam krijgt wat het wil en je dus lekker kan klaarkomen, geilheid met een leercurve dus.

Mijn enige commentaar op deze unit is dat het beginprogramma niet de N modus is die Mystim zelf aanraad, de unit start namelijk in het B programma, en dat is gewoon echt heel erg suf.

Schoonmaak

Een vast onderdeel van al mijn reviews, tegelijkertijd weet iedereen dat elektra en water geen goede vriendjes zijn.

Je kan de unit eventueel met een vochtige doek afnemen (maar zo snel zal dat ding niet vies worden). De plakelektrodes kan je niet schoonmaken. Deze kan je wel een aantal keren hergebruiken, maar aangezien ze op je lichaam plakken, plakt er ook een beetje lichaam aan de elektrodes. Vervang ze dus met enige regelmaat, dit soort plakelektrodes zijn overigens in verschillende maten en soorten te krijgen (let op de 2 mm aansluiting) en zijn relatief goedkoop te koop dus echt zuinig hoef je er niet mee te doen.

Conclusie

De Mystim Tension Lover is een erg leuke unit voor de beginnende E-stimmer die toch wel wat keuze wil in programma’s en van experimenteren houdt. De bijgeleverde elektrodes en batterij maken het een leuk “get en  go” pakket waar je meteen mee aan de gang kan. Het leuke is dat Mystim ook nog wat speeltjes op de markt heeft gebracht die je kan aansluiten op deze Mystim Tension Lover, maar daar later meer over.

Je koopt de Mystim Tension Lover bij EasyToys voor € 139,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Vraagje: Hoe weet je van te voren of zoiets wel of niet leuk is/ bij je past als je zoiets nog nooit gedaan hebt? Is het ergens mee te vergelijken?

  Antwoord
 2. dit apparaat is echt geweldig. Als je nog nooit iets hebt gedaan met stroom, dan is dit het juiste moment lijkt mij.
  En mijn vriend vind het nog spannender als ik de bediening doe terwijl hij in bed ligt. En dan echt een uur of langer en dan telkens iets bijstellen waardoor hij vele malen op het topje zit van zijn spuitmoment.
  Het is lekker verslavend, maar dan op een positieve manier.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.