Meo Sexbox – E-Stim Unit | E-stim Review

17-07-2019

Ik kreeg de MEO Sexbox van Wolf van Meo.de in ruil voor een eerlijke review.

E-stim of Elektroseks

Mocht je niet per se een kinkster zijn en dit toch lezen, welkom! E-stim en Elektroseks zijn namelijk helemaal niet alleen maar voor mensen die van pijn houden, het is voor veel mensen ook een heel erg lekkere manier om klaar te kunnen komen en hoewel er natuurlijk een “natuurlijke” link is tussen elektriciteit, gevaar en dus pijn, hoeft dat helemaal niet.

De termen E-stim en Elektroseks worden soms als separate begrippen gebruikt, maar eigenlijk is het hetzelfde, E-stim of elektrostimulatie is onderdeel van seks waar elektro bij komt kijken (wat dus Elektroseks is dan).

Verder ga ik het hier in dit artikel hebben over E-stim, want nou ja, dat is de officiële term hiervoor en nou ja, het is volgens mij wel duidelijk.

E-stim is dus iets waar iedereen van kan genieten en het gaat zeker niet alleen maar over pijn.

E-stim disclaimer

Terwijl ik net een paragraaf afsluit met de tekst dat E-stim dus voor iedereen is, moet ik het nu alweer een beetje ontkrachten. Want hoewel E-stim eigenlijk wel voor iedereen is, zijn er toch een aantal dingen die gezegd moeten worden.

Zo is E-stim niet aan te raden voor mensen met hart- en/of vaatziekten, dragers van een pacemaker (ja echt) of zij die andere elektrische/stroom geleidende zaken in zich dragen. Denk aan een PAC, een automatische insulinepomp, of nou ja, enig ander device dat je medisch ondersteunt.

Heb je dus zo’n apparaat in je lijf en wil je het per se proberen, overleg eerst even met je arts, cardioloog of specialist, want seks is lekker, maar om er nou aan dood te gaan is ook weer zo’n ding.

E-stim en de fysiologie van de mens

Nog een klein nerd-stukje om toch even uit te leggen waarom E-stim met bijvoorbeeld de MEO Sexbox dus zo lekker kan zijn.

Het menselijk lichaam stuurt namelijk zelf constant elektrische impulsen van en naar de hersenen, maar ook naar bijvoorbeeld het hart. Ook het menselijk orgasme is een opbouw van elektrische impulsen.

Een orgasme wordt opgebouwd door het stimuleren van zenuwpunten door wrijving en/of aanraking die wordt omgezet in elektrische pulsen.

Net zoals men vroeger kippenpoten of kikkerpoten met een kleine batterij en wat draadjes kon laten “leven”, zo ook kan je met een E-stim device als de Meo Sexbox bepaalde plekken stimuleren om zo tot een heerlijk orgasme te komen.

Nu zeg ik natuurlijk niet dat jouw penis, vulva, vagina of anus te vergelijken is met een dode kippenpoot, maar ja, ik moet toch een voorbeeld geven.

Door het juiste gebruik van een E-stim device, zoals dus de Meo Sexbox kan je jezelf of iemand anders “een handje helpen”.

Meo Sexbox

De Meo Sexbox is een unit met een vrij simpele bediening. Gemaakt van een soort beige plastic dat je vroeger ook zag bij bijvoorbeeld een commodore 64 of eender welke PC ook uit die tijd.

Bovenop de unit zitten twee aansluitingen voor een 3,5 mm jack (je weet wel, zo’n stekkertje wat ook aan je oordopjes / koptelefoon zit).

Voorop de unit zien we 3 leds: een led voor kanaal 1 en een led voor kanaal 2 en in het midden een led die aangeeft dat je batterij bijna leeg is. Er zijn 3 draaiknoppen te vinden: twee zijn er voor de intensiteit van zowel kanaal 1 als kanaal 2 en de derde bepaald de frequentie van beide kanalen.

Er is ook nog een schuifknop die de unit in normale-, modulatie- of burst mode zet.

Aan de achterkant zit nog een klem om hem aan je riem te klemmen of op te hangen aan een schroefje of een ander ophangpunt en natuurlijk een batterijklepje voor de 9 Volt batterij (hoezo old-skool) die in de unit moet.

Meo Sexbox in de doos

De Meo Sexbox wordt geleverd met zijn eigen plastic koffertje. Niet super luxe, maar wel fijn om een plek te hebben waar je de sexbox en de accessoires kan opbergen.

Daarin zit dan natuurlijk de Meo sexbox, maar ook twee kabeltjes met een 3,5mm jack en een 2mm pin aan de andere kant en vier losse kleine elektrode pads.

Verder vind je een handleiding, een waarschuwingsblad over E-stim en een klein infoblad over de unit zelf.

Aan de binnenkant van de koffer is alles netjes in foam ingepakt zodat er niets rammelt en je altijd netjes al je spulletjes kwijt kan. Erg fijn vind ik dat. Geeft je speeltje ook wat cachet als je met andere mensen bezig gaat, je weet wel, koffertje open, spanning opbouwen, dat idee.

Meo sexbox koffer pads en kabel

Meo Sexbox getest

Ik heb zelf al sinds mijn 18e ofzo een soort obsessie met E-stim. Het feit dat je het lichaam zo kan stimuleren dat je handsfree voor een orgasme kan zorgen is enorm geil en ik ben dus ook geen vreemde als het gaat om E-seks of E-masturbatie. Zo heb ik al eens de Duo-Flick gereviewd en zullen er de komende tijd hopelijk meer E-stim gerelateerde reviews langs gaan komen.

Dat gezegd hebbende, de Meo Sexbox is lekker simpel, maar dat zegt niets over de mogelijkheden of de orgasmes die je er mee kan hebben.

Zoals gezegd, de Meo Sexbox heeft eigenlijk drie standen (of modi).

In normale modus doet de unit wat hij moet doen, namelijk in de door jouw ingestelde frequentie met de door jouw ingestelde intensiteit elektrische pulsen van de ene elektrode naar de andere elektrode doorgeven.

De modulate modus moduleert de frequenties van de kanalen, eigenlijk weet je dus niet wat er gaat gebeuren, maar er is toch een patroon. Dat is best spannend en lekker.

De burst modus is voor als je iemand wil plagen of misschien wel pijnigen. Korte, heftige prikkelingen die of heel lekker, of juist heel erg niet lekker kunnen zijn.

Ik heb al eens een stuk geschreven in een review over mono-polaire en bi-polaire elektrodes. Heel kort door de bocht: een mono-polaire elektrode is niet in staat om op zichzelf een gebied te stimuleren en een bipolaire elektrode is dat wel.

De meegeleverde pads zijn allemaal monopolair. Dat betekent dat je de stroom die je door je lijf gaat sturen eigenlijk zelf kan “sturen”. Je sluit op een kabel één pad aan op de rode pin en één pad op de witte pin. De stroom zal van de ene elektrode naar de andere elektrode lopen. Dat biedt een hoop opties, zowel voor masturbatie als elektroseks met je partner.

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Helemaal als je ook nog wat andere E-stim accessoires in je bezit hebt, maar aangezien je bij deze set 4 elektrode pads krijgt, ga ik mij hierop concentreren.

De handleiding van MEO zelf is nogal op de penis gericht, maar ook voor een vulva zijn er genoeg opties.

Ik besluit eerst maar 1 kanaal te testen. Ik sluit de pads dus aan op één kabel en plak de zelfklevende pads op mijn lichaam. Om precies te zijn een op mijn perineum en de ander aan de onderkant van mijn eikel, waar hij het toompje en alles daar beneden bedekt. Daartoe heb ik wel eerst even mijn penis hard gemaakt zodat hij goed zit bij erectie. De padjes zijn namelijk zo sticky dat anders je pik een banaantje wil worden, en nou ja, dat is echt niet lekker.

De Meo Sexbox staat in normale modus en voorzichtig klik ik het wieltje van kanaal 1 aan en duw de intensiteit omhoog tot ik iets begin te voelen.

Dit wil je overigens niet te snel en te heftig doen, want je springt een meter van je matras af zo heftig is de hoogste stand van deze box echt wel. Ik speel wat met de frequenties en de intensiteit en eigenlijk weet ik het zo wel. Lekker, en met genoeg geduld gegarandeerd een fijn orgasme.

Even alles terugschroeven naar standje rustig en dan door naar de modulatie modus. Deze modus vind ik echt heel lekker. Onvoorspelbaar maar toch een patroon, een afwisseling van heftig, minder heftig, hey het kriebelt, oh jemig dat is fijn.

Met wat gepiel met de frequentie en de intensiteit (meer, ik wil meer) voel ik een heel heftig orgasme echt wel aankomen.

Let wel, dit duurt wel even. Je kan het namelijk aanzetten, maar dan duurt het gewoon even voordat er wat gebeurt. Je lichaam moet wennen aan de nieuwe pulsen en juist omdat je alles opbouwt, is het uiteindelijke orgasme super heftig en super lekker.

Tijdens mijn eerste sessie probeer ik eigenlijk vlak voor mijn orgasme de burst mode ook nog even, maar deze is mij eigenlijk veel te heftig. Hierdoor raak ik overprikkelt, en nou ja, dat is mijn fout en zeker niet van de Electrobox, maar ik ben er wel even klaar mee.

De tweede sessie besluit ik 4 elektrodes te gebruiken. Twee zoals eerder, maar nu ook één op elke dij, om daar de spieren (die je tijdens een orgasme ook aanspant) ook eens te stimuleren.

Ik moet zeggen het vinden van de goede plek daar is best lastig. Vooral ook omdat het zou helpen als je niet zoveel haar hebt. Zeker met elektrodes plakken, en nou ja, ik ben niet bepaald een wielrenner zeg maar.

Maar met wat passen en meten, 4 elektroden die echt on point hun ding doen, kom ik na ongeveer een half uur ongelofelijk hard klaar. Omdat de elektrodes ook tijdens je orgasme gewoon hun ding blijven doen, is het orgasme en de samentrekking van je lichaam echt n-factor heftiger. Bijzonder lekker en bijzonder geil.

In mijn geval heb ik wel steeds de intensiteit van de kanalen steeds een beetje opgeschroefd, gewoon omdat ik daar maso genoeg voor ben om het lekker te vinden, maar dat is voor iedereen anders.

Mocht je nou geen penis hebben, niet getreurd, je vulva en deze pads zijn heel erg compatible.

Plaats bijvoorbeeld twee pads aan weerszijden van de vulva, ter hoogte van de clitoris. Eigenlijk op de grote schaamlippen. De andere twee pads plaats je bij de vaginaopening aan weerszijden. En dan maar experimenteren. Ik heb dit bij vagina eigenaren mogen doen en ik krijg met regelmaat verzoeken of ik het vaker wil doen. Dus ik neem aan dat ook daar de orgasmes heftig en intens zijn.

Wel een extra tip: mocht je squirten, dan is dat wel even oppassen, want squirt is vrij zout en geleid elektra als een malle en dat is niet altijd even lekker. Zorg dus voor een handdoekje dat het vocht opneemt zodra het naar buiten komt. In een plasje liggen wil je echt niet, weet ik uit ervaring.

En dan is er natuurlijk de vraag: is het ook een partner speeltje voor tijdens (penetratie)seks? Het antwoord is ja. Althans, indien je een partner hebt waar je seks zonder condoom mee hebt. Want rubber geleidt niet. Maar zonder condoom is een scenario waar elke partner 1 elektrode draagt en dan penetreren. Kastje aan en best wel lekker genieten.

Maar ook hier, let op squirt. Als een van beide partners een spiraaltje draagt, doe voorzichtig, want koper wordt niet voor niets in elektradraad gebruikt.

Meo sexbox - e-stim unit | e-stim review

Conclusie

De Meo Sexbox is in zijn analoge eenvoud echt wel een leuk en stevig boxje. Door de 9 Volts batterij kan deze box nog best heftig zijn. Genoeg opties dus voor lekkere orgasmes en leuke spelletjes met elektro. Zelfs voor de ‘die-hard sadomaso mensen’ is er ook genoeg plezier te beleven met de Meo Sexbox. Het fijne is dat de mogelijkheden eindeloos zijn omdat je eigenlijk zoveel kan variëren met de pads en de plekken waar je ze plakt.
Nog een kleine tip, ik zei het net ook al, als je elektrodes wil plakken, is het handig als er niet zoveel haar aanwezig is op die plekken.

De elektroden blijven heel lang zelf plakken, dus je hebt er echt lang plezier van. Je kan ze gelukkig ook los bestellen en ze zijn eigenlijk helemaal niet zo duur.

Ben je dus van plan om wat leuke dingen met elektro te gaan doen, dan is dit toch echt wel een aanrader.

Je koopt de Meo Sexbox inclusief twee kabels en 4 pads bij Meo.de voor € 149 euro.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.