ElectraStim Axis Electrobox | E-stim review

24-07-2019

Ik kreeg de ElectraStim Axis van Claire van Electrastim in ruil voor een eerlijke review.

ElectraStim

ElectraStim is voor mij niet een nieuw merk, het timmert al enige tijd aan de weg en een hele tijd geleden stuurden zij mij de Flick-Duo kit op.

Een hele tijd later op Eroticon in London kwam ik ElectraStim weer tegen en ze lieten ons daar het toen nog prototype zien van de ElectraStim Axis.

Ze houden bij ElectraStim namelijk heel erg van innovatie, luisteren heel goed naar hun klanten en de reviewers waar ze contact mee hebben en proberen iedere keer weer iets innovatiefs op de markt te zetten. Waar je met de Flick Duo de innovatie had van een bewegingssensor zijn ze bij de Axis niet een maar twee of drie stappen verder gegaan, maar daar natuurlijk verderop in deze review meer over.

ElectraStim Axis, te veel om op te noemen?

Ik wil aan het begin van deze review meteen even iets kwijt, en dat is dat ik in deze review mijn best ga doen om een inzicht te geven in wat de ElectraStim Axis allemaal kan, de ElectraStim Axis kan echter zoveel dat ik niet te diep op de materie in ga, want anders moeten jullie je door een half boekwerk worstelen en dat is denk ik voor niemand heel prettig.

ElectraStim Axis de TL:DR;

Voor ik mij verdiep in wat je nu krijgt in de doos enzo wilde ik toch even het lijstje aan diep indrukwekkende specificaties opschrijven, en dus bij deze, een lijstje (yay).

ElectraStim Axis heeft:

 • 50 intensiteitsniveaus
 • Twee losstaande kanalen waar je dus 4 unipolaire, of 2 bipolaire speeltjes op kan aansluiten
 • Meer dan 20 stimulatie patronen
 • Een sensor voor nabijheid (proximity) en beweging (gestures)
 • Een kantel modus waarmee je heel precies de hoeveelheid stroom mee kan reguleren
 • Een microfoon en Line In voor audio-aansturing
 • Een hele dikke batterij die USB oplaadbaar is waarmee je 8 uur (!) lang op 1 laadcyclus kan spelen
 • Een lcd-display (en een Nerd modus!)
 • De mogelijkheid om de firmware te upgraden om nog meer dingen mee te kunnen doen
 • Drie jaar garantie (wat voor een seksspeeltje uitermate uniek is)

ElectraStim Axis in de doos

De ElectraStim Axis is niet bepaald een goedkope electrobox, en dat is mijns inziens volledig terecht, want ik ken eerlijk gezegd geen enkele box die zoveel features in zo’n klein en krachtig boxje samenvoegt. Maar voor de prijs krijg je dan ook wel het een en ander opgestuurd.

In de mooie zwarte doos zit namelijk een etui, en niet zo’n makkelijk toy etui wat je voor een paar euro bij je sexshop kan kopen, nee een degelijk nylon etui, met padding, foam insert en genoeg ruimte om je hele kit in op te bergen.

Als je de ElectraStim Axis koopt krijg je namelijk het volgende, (yay weer een lijstje):

 • De ElectraStim Axis
 • Twee kabels om op je ElectraStim Axis aan te sluiten met 2mm pins voor het aansluiten op pads of toys
 • Een clip om de ElectraStim Axis mee aan een riem, stuk touw, je slachtoff…eh partner vast te maken
 • Vier herbruikbare electrode pads
 • Een Aux kabel met 3,5” jack om je telefoon/mp3 speler aan te sluiten op de ElectraStim Axis
 • Quick start guide
 • De USB-oplaadkabel voor de ElectraStim Axis

Je bent dus eigenlijk meteen kant en klaar om te beginnen, althans, om te beginnen met ontdekken, want de ElectraStim Axis neemt je op weg naar een hele hoop nieuwe mogelijkheden.

Ik kreeg overigens van Electrastim ook een set Prestige Electraloops mee gestuurd, maar die zal ik op een ander moment nog uitgebreid reviewen. Ik focus mij voor deze review even op de set zoals ik hem kreeg.

Electrastim axis electrobox

ElectraStim Axis mogelijkheden

Zoals je inmiddels al hebt gelezen kan je de ElectraStim Axis gebruiken in meer dan 20 verschillende stimulatie modi, en die hebben dan elk 50 verschillende niveau’s. Wat je dus een enorme hoeveelheid lekkere, en minder lekkere (als dat je ding is) standjes mee kan creeëren.

Maar buiten dat heb je ook nog eens de optie om in te stellen hoe je de ElectraStim Axis wil besturen, doe je dat met de ouderwetse knoppen, of doe je dat met handgebaren?

Dat is erg leuk als je partner niets kan zien, maar nog wel kan horen, want je partner kan zich dan niet voorbereiden op wat er komen gaat, omdat je niet hoort dat de unit bediend kan worden.

Buiten die bedieningsoptie zijn er dus nog een aantal patronen  en andere opties.

De standaard opties zijn: Wave, Pulse, Flick, Tilt, Proximity, Microphone en Line In.

Wave en Pulse zijn eigenlijk de modi die elke Electrobox wel heeft, zo heb je in elk van die modi nog 12 specifieke opties, van snel, naar langzaam, van een massage sensatie, en eigenlijk teveel om op te noemen.

De Flick modus maakt van je ElectraStim Axis eigenlijk een soort Electro zweep omdat de intensiteit van de toegediende stroom bepaald wordt door de bewegingssnelheid van de unit, als je hem dus flicked bepaal je de intensiteit van de stimulatie, het gekozen niveau is dus de max die je kan toedienen.

Tilt is ook grappig, zo kan je je partner zelf de box laten vasthouden, op het moment dat je partner beweegt krijgt je partner een schok, of een lekker gevoel, afhankelijk van wat je natuurlijk hebt ingesteld.

Proximity verhoogd de intensiteit van het signaal naarmate jouw hand, of iemands hand of welke object dan ook, dichterbij de sensor komt. Je kan zo geruisloos de intensiteit opvoeren, erg leuk als je een blinddoek gebruikt.

Microphone en Line in maken gebruik van geluid om de intensiteit te bepalen, de microfoon kan je gebruiken om de box te laten reageren op het kreunen (of gillen) van je partner, de Line In optie is leuk als je wil stimuleren op je favoriete House/Trance nummer, de input is Stereo en dus ook daar zijn enorm veel mogelijkheden.

Verder is eigenlijk bijna alles te calibreren aan de ElectraStim Axis, waarmee je, als je die moeite neemt, een enorme precisie krijgt om jezelf of je partner te stimuleren.

En ik wil even een special mention doen voor de Nerd-mode (ja zo heet het echt) die op de ElectraStim Axis zit, hiermee kan je namelijk precies zien op welke frequentie je bezig bent, hoeveel stroom er zich verplaatst heeft, nou ja, Nerd dingen dus.

ElectraStim Axis getest

Zoals ik al zei, er is een hoop te zeggen over de ElectraStim Axis, en dan ben ik nu eigenlijk pas bij mijn tests.

Ik heb de ElectraStim Axis getest op mijzelf, maar natuurlijk ook op gewillige slachtoffers, want nou ja zoals ik in mijn vorige E-stim review al zei, Electrosex is iets dat je moet ontdekken, en enorm fijn kan zijn.

Waar ik bij de Duo-Flick eigenlijk de niveaus misschien wel net een beetje te weinig vond is de intensiteit van de ElectraStim Axis niet te vergelijken met zijn (veel) kleinere broertje, er zitten zoals gezegd ruim 50 niveau’s op dit systeem, en ik ben eigenlijk na niveau 15 al op het punt van, HOLY CRAP THAT HURTS. Nu moet wel gezegd worden dat dat voor iedereen anders is, en er ook een bepaalde gewenning is als je wat langer bezig bent, je kan het niveau dus steeds verder opvoeren, maar ik durf te betwijfelen of iemand überhaupt niveau 50 gaat halen.

Toen ik de set kreeg wilde ik hem natuurlijk eerst opladen, ik had al gelezen dat je 8 uur spelplezier kan halen uit een laadsessie, maar wat mij verbaasde was dat de unit binnen een uur al op 80% laadcapaciteit zit en daarna eigenlijk zo helemaal vol is.

De display laat je ook duidelijk zien hoeveel “speeltijd” je nog hebt afhankelijk van hoe “hard” de ElectraStim Axis staat ingesteld, zo heb je niet “ineens” een leeg apparaat, en je hebt dezelfde intensiteit van niveau of de batterij nu 99% of 9% vol is, en dat is echt wel heel awesome.

Doordat er zoveel niveau’s zijn bij de ElectraStim Axis is er een heel goede afweging te maken tussen pain en pleasure, of voor sommigen dat “hurts so good” moment te creeëren. Dat geldt eigenlijk voor alle standjes, maar ik vind (na kalibratie) de Line In modus echt heel indrukwekkend, waar de meeste boxjes die op geluid reageren eigenlijk vooral de beats (net niet) volgen, preseert de ElectraStim Axis buitengewoon goed.

Hoewel ik wel de kalibratie en het instellen van de unit niet altijd even makkelijk vond, maar met veel en awesome features heb je al snel een wat scherpere leercurve, maar dat is het eigenlijk gewoon wel waard.

Het is dus heel belangrijk dat je je inleest als je dit speeltje wil gaan bedienen, natuurlijk zullen de eerste twee modi het al snel doen als je daar geen zin in hebt, maar een goed gekalibreerde unit geeft je echt net zoveel meer.

Maar nu zijn we al een aantal alinea’s verder en nu vraag je je natuurlijk af, is het lekker? Ik denk dat ik namens mijzelf en mijn test partners unaniem kan zeggen dat het echt heel erg lekker is, maar dat dit soort stimulatie zoals net ook al gezegd wat tijd en inspanning kost om het echt lekker te maken.

Een Electro orgasme is namelijk iets, onafhankelijk van welk geslacht of welke onderdelen je hebt iets dat moet opbouwen, en dat kost tijd, best wel heel veel tijd, het is eigenlijk (denk ik) net zoiets als Tantra, het kost veel tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.

Natuurlijk kan je deze box ook gebruiken voor andere dingen dan alleen maar orgasmes, zoals ik al zei, de mogelijkheden zijn eindeloos.

En juist door de precieze controle is dit dus een ideaal instapmodel (ook al is de prijs misschien niet zo heel erg instap) en met de mogelijkheid om de functionaliteit uit te breiden gaat deze box echt HEEL erg lang mee, hoewel er tot op heden nog geen nieuwe firmware is uitgekomen, ben ik wel benieuwd wat de eerste uitbreiding zal zijn.

Conclusie

Ik vind het moeilijk om een eenduidige conclusie te trekken over de ElectraStim Axis Electrobox, voor mensen die E-stim willen ontdekken is het namelijk een geweldig ding, maar het prijskaartje dat eraan hangt is voor de meeste mensen misschien wel even twee keer slikken. Is het die prijs waard? In mijn optiek wel, je krijgt er namelijk een E-stim Box voor die “af” is en alleen maar beter kan gaan worden met de updates die er ongetwijfeld gaan komen.

Ik denk dat menig niet portabel box zich kan verslikken in de kracht, de intensiteit en de mogelijkheden die de ElectraStim Axis Electrobox biedt voor deze prijs. Doordat de unit draagbaar is zit je nooit te klooien met stekkers, je kan je set uitbreiden met allerlei, echt heel redelijk geprijsde andere Electro accessoires, dus eigenlijk ben je nooit echt klaar met deze set.

Tegelijkertijd snap ik best dat de stap naar Electro Seks tegen deze prijs misschien wat hoog is, zeker als je niet weet of het wel je “ding” is. En het is voor de meesten misschien niet meteen een onderwerp dat je op een verjaardag aansnijdt, maar toch, vraag eens rond, wellicht kan je eens een boxje lenen van iemand, of wil iemand (in mijn optiek beter) je kennis laten maken met Electroseks en Estim, vooral omdat ervaring in dit geval sneller leidt tot (geile) resultaten.

Je koopt de ElectraStim Axis Electrobox bij Electrastim zelf voor € 419,-

Wil je de box liever bij bol.com kopen (dat kan namelijk ook) dan ben je “slechts” € 324,20 kwijt.

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mystim Tension Lover | E-stim review | Tess Tesst - […] eindelijk weer eens een nieuwe E-stim unit, na al heel wat units te hebben mogen testen, zoals de Axis…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.