Lelo Enigma – sextoy review

03-05-2021

Misschien weet je het al, maar ik ben niet zo’n Lelo-fan. Ik vind de Lelo toys over het algemeen (veel) te duur voor wat je krijgt. En neem dan nog de Lelo Sona, die er om bekend staat bloedende clitorissen te veroorzaken en de Lelo Hex condooms, die als unique feature hebben dat je het niet merkt als er een scheurtje in zit. Maakt mij niet echt blij. Maar als er een nieuwe Lelo toy is, ben ik dan toch wel weer benieuwd. Hoort een beetje bij mijn beroep, denk ik. Dus toen ik de nieuwe Lelo Enigma zag, wilde ik die toch graag proberen. Wie weet zou β€˜ie me verrassen. Easytoys was zo vriendelijk de Lelo Enigma naar me op te sturen.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 8 standen, waarvan 1 steady, maar elke stand kan op 8 niveaus worden ingesteld
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 189,95 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Hij voelt lekker, maar…

De verpakking en de inhoud

De lelo enigma  in de verpakking. Je ziet 'm door het venstertje heen. De rest van de doos is zwart. De lelo enigma  ligt voor de verpakking, waar je de achterkant van ziet. De doos is zwart met gouden letters.

Ik heb het al vaker gezegd, maar de Lelo verpakkingen zijn gewoon wel teleurstellend. Betaal je 189 euro, krijg je zo’n standaard zwarte doos met doorkijkje die je ook bij goedkope merkloze toys ziet. Beetje jammer wel. Op de achterkant van de verpakking vind je, wel met gouden letters, wat informatie over de toy.

In de doos vind je natuurlijk de Lelo Enigma zelf, maar ook een bewaarzakje, een garantiekaartje, een zakje glijmiddel met daarbij een eigen mini gebruiksaanwijzing, en iets wat een gebruiksaanwijzing lijkt te zijn, maar dat eigenlijk niet echt is. Voor de complete gebruiksaanwijzing moet je op de Lelo website kijken. Overigens vind je de gebruiksaanwijzing niet op de url die ze zelf aangeven in de gebruiksaanwijzing, maar elders op de site. Chic wel.

Mijn eerste indruk van de Lelo Enigma

De lelo enigma ligt naast een lipstick. De lelo enigma in mijn hand.

Ik vind de Lelo Enigma er wel echt tof uitzien. Ik kreeg β€˜m in ’t roze, maar hij is er ook in het zwart. Ik vind het een mooie kleur en het plastic aan de achterkant heeft een super tof kleurverloop. Hou ik van! De vorm ziet er ook goed uit. Het deel wat je inbrengt, is heel flexibel, wat ook echt nodig is om er voor te zorgen dat het goed past bij verschillende lichaamsvormen. Ieders vulva is tenslotte weer anders.

Eerder had ik al de Lelo Sona getest,Β maar de sonic massager die op de Enigma zit is, zo te zien, de Lelo Sona 2. Gelukkig maar, dat geeft me toch een iets veiliger gevoel. Maar het tuutje ziet er wel apart uit. Niet als iets wat heel lekker aan zal sluiten op mijn lichaam.

De Test van de Lelo Enigma

De lelo enigma naast een flesje glijmiddel De lelo enigma, je ziet 'm vanaf het inwendige deel.

Ik zal niet liegen. Ik was best wel bang om deze Lelo Enigma te testen. Ik had echt te veel verhalen over bloedende clitorissen door de Lelo Sona gelezen. Nu is dit natuurlijk wel de verbeterde versie en had ik nog niet gehoord dat deze ook clitjes liet bloeden, maar je weet het nooit. Ik was wel op mijn hoede.

Of nou ja, ik was dus op mijn hoede voor een pijnlijk gevoel aan mijn clitoris. Want het gevoel wat ik kreeg toen ik de Lelo Enigma aanzette, daar was ik niet op voorbereid. Want serieus, dit voelt Γ©cht heel lekker! De combinatie van de vibratie in mijn vagina en de super heftige stimulatie bij mijn clitoris zorgden er voor dat ik in no time klaarkwam. Ik schrok er zelf een beetje van.

Ik gebruik mijn luchtdruktoys best wel vaak. Ik heb er meerdere die ik fijn vind: de We-Vibe Melt, de Womanizer Duo, de Satisfyer Dual Love, om er maar een paar te noemen. Ik vind luchtdrukstimulatie gewoon echt the best. Maar de stimulatie van de Lelo Enigma is wel echt next level intens hoor. Je moet hier wel echt van houden. Als je een gevoelige clitoris hebt, is dit denk ik echt way too much. Ik hou van heftige stimulatie, dus voor mij was het een feestje. Wel een eng feestje, want ik was nog steeds wel bang dat er wat met mijn clitoris zou gebeuren. Wat overigens in alle testrondes (en het waren er best wel wat..) niet gebeurd is! Gelukkig!

De vorm van de Lelo Enigma is ook helemaal goed. Het deel wat je inbrengt is heel flexibel. Met weinig moeite zat alles op de juiste plek. Ik denk dat deze toy bij veel lichaamsvormen wel goed zal aansluiten. Ik vind wel dat het tuutje van de Enigma verre van ideaal is. Het randje is vrij plat met een breed randje, en het is ook niet zo’n groot tuutje. Het is echt even zoeken naar waar je β€˜m moet houden. Bij bijvoorbeeld een We-Vibe Melt gaat dat veel makkelijker en voelt het alsof het ook beter aansluit.

Nu is het met dit tuutje wel zo dat je de stimulatie ook al voelt als β€˜ie nog niet echt over je clitoris zit, maar er gewoon nog voor hangt. Maar goed, als je het mij vraagt zou een beter tuutje een goed idee zijn.

It’s not a bug, it’s a feature

De lelo enigma in mijn hand. Ik druk het inwendige deel tegen het luchtdrukdeel aan. De lelo enigma in mijn hand. In buig het inwendige deel zo ver dat 'ie bijna recht is.

De Lelo Sona vond ik heel fijn door de patronen. En die patronen heeft deze Lelo Enigma ook. Yay! En ze voelen dus nog steeds awesome. Maar wat ik heel raar vond, was dat ik bij het doorklikken naar een volgend patroon deze echt harder ging. Als je niet net zoals ik een clit of steel hebt, denk ik dat je daar niet blij van wordt. Dit lijkt me echt de bedoeling niet. Ik vroeg me af of mijn Enigma misschien stuk was. Daarom heb ik even gechat met iemand van de Lelo klantenservice om dit te checken. Dit was het antwoord: β€œAnd the device is programmed to go to the highest intensity once the mode is changed so by pressing the – button, you will decrease it.” Het is dus geen bug, het is een feature.

Mijn vraag terug was gelijk waarom ze dit gedaan hebben. Want, serieus, wie wil dit? Maar dat was geen vraag voor de klantenservice, maar voor het product development team. Mijn vraag zou doorgestuurd worden en ik zou per mail een antwoord krijgen, maar dat heb ik nooit ontvangen. Ik vind dit in elk geval een hele slechte keuze, dit is Γ©cht niet goed.

De vibratie en het geluid van de Lelo Enigma

De lelo enigma van de achterkant gezien. Er voor ligt het sachet lelo glijmiddel. Close-up van het plastic achterkantje van de lelo enigma. Je ziet het kleurverloop van blauw naar paars.

Een ander nadeel is wel dat je de vibratie van het deel wat je in de vagina inbrengt niet apart kan bedienen. Daar was ik echt heel verbaasd over. Dat kan toch niet bij zo’n duo-toy? Het is niet alsof dit een goedkope sextoy is natuurlijk, dus dan mag je ook wel verwachten dat je er wat mee kan. En dit lijkt me toch wel een vrij basic functie, die je zeker zou mogen verwachten. Maar dat krijg je dus niet. Bij de Womanizer Duo kan dat wel. Maar die heeft dan weer geen patronen. De vibraties voelen trouwens wel heel goed. Fijn krachtig en diep.

Wat me ook opviel, is dat de Lelo Enigma duidelijk meer geluid produceert dan de andere luchtdruktoys. Nu is dit ook een sextoy met sonic waves, dus misschien ligt het daar aan. Ik weet het niet zo goed hoor, met die sonische golven vs. luchtdruk. Maar, ik moet wel zeggen dat de stimulatie dus ook wel wat anders voelt. Niet alleen heftiger, maar ik voel echt wat meer een trilling in de luchtdruk. Het is een beetje moeilijk te omschrijven, maar het voelt echt als vibrerende luchtdruk. Heel apart. Heel lekker. Ik krijg er in elk geval super intense orgasmes van.

Conclusie

De stimulatie Lelo Enigma voelt echt heel lekker. Wel super intens, daar moet je van houden. De keuze om bij het veranderen van patroon de Lelo op z’n hardst te laten gaan, vind ik onbegrijpelijk. Juist omdat dit zo’n heftige toy is. Dit zou voor mij een reden zijn om deze toy zeker niet aan te raden. Ook is het zonde dat de vibratie en de sonic waves niet los van elkaar bediend kunnen worden. Deze Enigma kost best wel wat, en dan mag je wel iets meer verwachten dat je nu krijgt. Maar Lelo kennende zal er nog wel een tweede versie komen. En ik hoop dan maar dat het product development team dan iets beter oplet.

Je kan de Lelo Enigma hier bestellen bij Easytoys, voor 189,95 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Tis wel een leuk speeltje πŸ˜› Ik heb ‘m afgelopen vrijdag ontvangen om te testen πŸ˜› Voor de grap ook contact opgenomen met de klantenservice.. Die vrouw dacht eerst ook dat de toy stuk was, maar nee… het blijkt inderdaad een feature te zijn. Toch gek he… hoe bedenken ze zoiets? De klantenservice is trouwens wel heel erg behulpzaam en vriendelijk ! πŸ™‚

    Antwoord
    • De klantenservice is vriendelijk ja, maar dat lijkt me het minste voor een klantenservice. Ik zou er blijer van worden als ze tenminste hun afspraken na zouden komen…

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.