We-Vibe Melt | Sextoy review

20-09-2019

Sekstoy review: We-Vibe Melt + Giveaway

Womanizer en We-Vibe zijn samen gegaan. Dat was een mededeling waar ik best wel blij van werd. Twee van mijn favoriete merken samen. Wat er allemaal zou kunnen gebeuren nu zij hun krachten gebundeld hebben. De We-Vibe Melt is het eerste product waarin je duidelijk deze samenwerking ziet. De eerste luchtdruk toy van We-Vibe. Ik kreeg ‘m van Easytoys.

Teleurstellingen

Toen ik voor het eerst over de We-Vibe Melt hoorde, hoopte ik op een luchtdrukstimulator met patronen. Net zoals de Lelo Sona, alleen dan minder heftig. Want bij de Lelo Sona voelt het vaak alsof mijn clit er bijna af gaat vallen. Maar toen ik hoorde dat de Melt geen patronen had, was mijn interesse eigenlijk een beetje weg.

Daarna hoorde ik ook nog dat de Melt als couples toy gepromoot werd. Dat vond ik helemaal vreemd, want hoe kan een luchtdrukvibrator nou speciaal bedoelt zijn voor de PIV seks (penis in vagina). Ik was ondertussen wat minder enthousiast geworden, maar niet minder nieuwsgierig.

De verpakking, de inhoud en de specs van de We-Vibe Melt

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

De verpakking van de We-Vibe Melt is zoals altijd bij We-Vibe helemaal top. Ik vind hun verpakkingen stijlvol maar toch fun, duidelijk maar toch subtiel. De We-Vibe toys zijn niet goedkoop dus dan vind ik dat je ook een mooie verpakking mag verwachten. Dat zit hier wel goed.

In de verpakking vind je natuurlijk de sextoy zelf, maar ook een zakje glijmiddel, een gebruiksaanwijzing, een bewaarzakje (die vind ik wel een beetje cheap, van wit satijn) en een USB oplaadkabeltje.

De We-Vibe Melt is dus oplaadbaar, de lader werkt met magneetjes, er zit dus geen gaatje in de toy voor de lader. Hij is ook waterproof en helemaal bodysafe. De Melt is helemaal gemaakt van siliconen.

Hij voelt zo lekker

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Toen ik de Melt voor het eerst in mijn handen had, viel me gelijk op hoe lekker hij voelt. Je hebt siliconen in zoveel verschillende soorten, niet allemaal voelen ze even lekker, maar deze wel. Dit is zo’n toy die ik graag vasthou. Net zoals bijvoorbeeld de We-Vibe Wish en de Mimic Plus.

Wat me ook opviel, is dat deze luchtdrukstimulator geen los tuutje heeft. De meeste luchtdrukstimulators hebben dat wel. Makkelijk voor het schoonmaken en vaak is het plaatsen van het tuutje om de clitoris dan ook makkelijker. Ik vroeg me af hoe dat zou gaan werken bij de We-Vibe Melt. Tijd om het te gaan testen dus!

Solo met de Melt

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Zoals altijd, probeerde ik ook dit seksspeeltje eerst alleen. Dat was ooit een tip die ik volgens mij op Climaximaal gelezen heb en waar ik zelf ook helemaal achter sta. Hoe leuk het ook kan zijn om een seksspeeltje samen te gebruiken, als ‘ie net nieuw is, vind ik het echt fijner om zelf te ontdekken hoe het werkt en vooral hoe het voor mij voelt. Als ik dat alleen doe, gaat dat echt fijner en beter dan wanneer ik dat samen doe met iemand.

Hoe werkt de We-Vibe Melt

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Als je op het plus knopje drukt, gaat de We-Vibe Melt aan. Je hoeft gewoon maar eventjes te drukken en niet zoals ik steeds dacht, een paar seconden. Je kan ook een paar seconden drukken, maar dan gaat ‘ie aan en gelijk een paar standjes harder. Het duurde even voor ik door had dat dit dus aan mij lag en niet een of andere rare functie van de Melt was.

Want het is dus ook zo dat wanneer je het plus knopje ingedrukt houdt, hij steeds een beetje harder gaat. Je hoeft niet meerdere keren achter elkaar te klikken. Voor zachter geldt hetzelfde. Super handig vind ik dat! Je kan ook wel gewoon klikken als je dat fijner vindt, trouwens.

Weg met de andere tuutjes!

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Het tuutje is dus gewoon één met de toy en ziet er qua vorm ook wat anders uit dan andere tuutjes van luchtdruk toys. Maar dit tuutje sluit echt super makkelijk en goed aan om mijn clitoris. Ik zou bijna zeggen: weg met alle andere tuutjes! Ik ben fan van dit We-Vibe Melt tuutje!

Alles past

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Behalve dat het tuutje super goed aansluit bij mijn vulva, sluit de hele sextoy goed aan bij mijn lichaam. De toy volgt precies mijn rondingen en de plek waar ik ‘m vast moet houden om bij de knopjes te kunnen, is ook perfect. Echt. Hier gaat mijn sextoytester-hart sneller van kloppen hoor, mensen. Als je veel sextoys gebruikt, gaat het je al vrij snel opvallen hoe slecht knopjes vaak geplaatst zijn. Maar als ik deze toy zelf had ontworpen, had ik de knopjes ook precies hier geplaatst. Hoera!

Het past allemaal zo goed. Mijn duim past prima tussen de toy en mijn lichaam, mijn wijs- en middelvinger liggen heel mooi in de kuiltjes van de knopjes, ik kan goed voelen welk knopje plus en welk knopje min is. Dat voel je niet alleen door de + en – die je kan voelen, maar ook omdat het min knopje een kleiner kuiltje heeft dan het plus knopje. Ik hou echt van zulke details die er voor zorgen dat je gewoon net even meer gebruiksgemak ervaart.

Hoe voelt de We-Vibe Melt?

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Qua ontwerp is deze sextoy dus helemaal goed, ik zou er echt niks aan veranderen. Maar hoe voelt ‘ie? Dat is natuurlijk het belangrijkste. Maar gelukkig kan ik je vertellen dat de We-Vibe Melt ook heerlijk voelt! Mijn clitoris werd er enorm blij van. Ik weet nog steeds niet precies hoe dat nu werkt met luchtdruk, maar voor mijn gevoel is het bijna net zoals bij vibratie. Je hebt bij vibratie diepe, rumbly vibraties en buzzy vibraties. Buzzy vibraties klinken ook echt buzzy, als een zoemende bij, en voel je maar heel oppervlakkig. Het kan heel krachtig voelen als het hard  gaat, maar het stimuleert je clitoris alleen maar aan de oppervlakte.

Diepe vibraties maken een veel lager geluid, denk aan een startende motor. En natuurlijk dringen deze vibraties ook dieper door, waardoor de meeste mensen hier meer stimulatie van ervaren. Met luchtdruk heb ik een beetje zo’n zelfde gevoel, maar omdat ik niet technisch ben aangelegd en nog steeds niet eens helemaal snap hoe het nou werkt, weet ik dus niet precies hoe het zit. Maar ik weet wel dat het voor mij zo voelt. En deze We-Vibe Melt geeft dus dat diepe, rumbly gevoel. En dat is ook met luchtdruk zo geweldig!

Ik wil niet meer stoppen

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Ik vind wel dat het zachtste standje van de We-Vibe Melt nog net even wat zachter had gemogen. Mijn clitoris is wel wat gewend, maar zeker op een gevoelige dag, of als ik al (een paar keer) ben klaargekomen, dan heb ik wel behoefte aan net iets zachter. Maar de Melt is verder zo geweldig dat ik hier echt wel overheen kan. Dan hou ik wel eventjes een korte pauze als het echt nodig is. Maar daarna gewoon weer lekker door, want ik wil niet stoppen als ik de We-Vibe Melt gebruik! Sinds ik de Melt heb, ligt mijn Womanizer Premium een beetje te verstoffen. Ik geloof dat ik een nieuwe favoriet heb.

We-Vibe Melt met de We-Connect app

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Je kan de We-Vibe Melt ook met de We-Connect app bedienen. Het connecten en de connectie behouden ging goed. (In het verleden heb ik wel problemen gehad met deze app, het hangt ook van je telefoontype af.) Even had ik nog hoop dat ik hier dan zelf patronen zou kunnen maken voor de Melt, maar helaas. Je kan ‘m alleen harder en zachter zetten. Dus voor niet kinky mensen snap ik hier niet heel goed het nut van. Met luchtdruktoys komt het echt heel nauw hoe hard of hoe zacht ‘ie gaat. Een standje hoger kan net too much zijn, waardoor het niet meer lekker voelt. Dan wil je dus niet dat iemand anders bepaalt wanneer ‘ie harder gaat.

Als je kinky bent, zoals ik, kan ik hier wel weer leuke dingen bij bedenken. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik zie mezelf al in bondage liggen, met de We-Vibe Melt tegen mijn vulva aan gebondeerd (is dat een woord? Nu wel!). Mijn dominant zit naast het bed, op een relaxte stoel, met zijn telefoon in zijn hand. En ja, dan lijkt het me wel erg leuk als iemand anders bepaalt hoe hard of hoe zacht de Melt gaat. Maar in andere gevallen? Nah.

Mijn bezwaar tegen couples toys

We-vibe melt | sextoy review We-vibe melt | sextoy review

Het hele idee van couples toys, koppelvibrators, vind ik best suf. Kijk, de originele We-Vibe(s), die zijn echt bedoeld voor tijdens PIV seks. Zo zijn ze ontworpen. Ik vind het sowieso stom om dat als couples toy te benoemen aangezien het alleen gemaakt is voor stellen waarvan de één een vagina heeft en de ander een penis. Seks is ook zoveel ruimer dan alleen PIV. Het is dus meer een PIV-sekstoy. Maar verder is echt bijna elke sextoy een couples toy. Je kan echt bijna elk speeltje samen gebruiken. Misschien niet tijdens het neuken (misschien ook wel), maar er is veel meer te doen dan alleen neuken. Maar dat ik mijn wand vibrator tegen mijn clitoris hou tijdens het neuken, maar die wand vibrator nog niet een couples toy. Vind ik dan, hè.

De We-Vibe Melt als couples toy

Maar goed, je zou dus in principe elke luchtdruk toy ook tijdens het neuken kunnen gebruiken. Maar ik moet wel zeggen dat de We-Vibe Melt daar inderdaad wel het meest geschikt voor is. Door z’n vorm en hoe makkelijk hij te plaatsen is, is dit wel echt de makkelijkste toy om te gebruiken tijdens de seks. Het hangt heel erg van het standje af hoe goed het werkt. Soms zitten er lichamen in de weg, zeker als je net als ik dik bent. Soms voelt het gewoon niet comfortabel om een hand en een toy er tussen te hebben (het werkt niet hands-free) en soms is het juist wel heel makkelijk en fijn.

Persoonlijk ben ik niet iemand die tijdens het neuken er nog graag een toy bij gebruikt, want ik vind het vaak onhandig. Maar als ik het zou willen, dan zou ik de We-Vibe Melt of de We-Vibe Tango kiezen. De Tango is ook lekker klein en super krachtig, dus ook prima.

Conclusie

Hoewel ik de We-Vibe Melt zelf niet zo snel als couples toy zou gebruiken, kan het wel. Maar ik ben wel echt verliefd geworden op de Melt. Hij werkt gewoon helemaal goed. Hij ligt perfect in de hand en hij voelt heerlijk op mijn clitoris. De stimulatie is awesome, de bediening makkelijk en hij is gewoon helemaal goed! Als er nog patronen bij zouden zitten, zou dit mijn perfecte toy zijn. Maar voor nu is het zeker mijn lievelingstoy.

Je kan de We-Vibe Melt hier bestellen bij Easytoys voor 149 euro

Giveaway

Ik kreeg van We-Vibe zelf ook nog een Melt, dus die geef ik weg! Wil je de We-Vibe Melt winnen? Laat me dan weten wat jouw lievelingstoy is. Dat kan hier in de reacties, of onder de We-Vibe Melt foto op mijn Instagram. Op Instagram kan je nog bonuspunten scoren als je iemand tagt of de giveaway deelt.

Ik maak de winnaar zaterdag 28 september bekend!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

41 Reacties

 1. De Alice van Svakom is mijn favoriet. Ben niet zo fan van de satisfyer luchtdruk maar ben wel mega benieuwd naar deze! Hij ziet er gewoon fijner uit en ook of de kwaliteit beter is. Ohja en minder lomp oogt deze. Ik ben benieuwd!

  Antwoord
 2. Ik heb ergens nog een bejaarde disco rabbi liggen: compleet met pareltjes en glitter. Maar of het mijn favoriet is? Nee; hij frustreerde meer dan dat het fijn was: ik bleek allergisch voor latex en kreeg er enorme kriebel van! 🙈 ik dacht dat alle toys van latex waren en heb me er daarom nooit meer in verdiept, maar je review is echt super, dus ik ben nu ècht mega benieuwd!!!!

  Antwoord
 3. Deze toy zou ik wel héél graag willen winnen. Ik ben nu eindelijk op mijn 38 jaar mijn eigen lichaam beginnen te verkennen en ervan te leren, na een verkrachting in mijn jeugd en héél slechte relatie ervaringen waarvan de seks bijna niets was.
  Ik heb een 3tal maanden geleden mijn allereerste orgasme gehad en heb heel de avond gehuild.
  Dit was met de Satisfayer. Dus ik ben nu héél benieuwd naar deze toy en heb blijde hoop op meerdere orgasmes 😍

  Antwoord
 4. Mijn favo toy momenteel is de pillow talk. Met dank aan jouw review!
  En ik ben nog op zoek naar een fijne dildo, maar is moeilijk xD

  Antwoord
 5. Sinds ik een review heb gelezen over de luchtdruktoys, ben ik verkocht!
  Een orgasme kan ik langzaam, maar ook snel laten komen. Op tepels is de luchtdruktoy ook heel erg leuk 😉

  Oh… En de We-vibe lijkt mij een geweldige uitbreiding van mijn startende collectie. En iets nieuws uitproberen is altijd leuk, met of zonder partner

  Antwoord
 6. Ik wil zoo graag een luchtdruktoy uitproberen, maar ik durf er geen te kopen want ze zijn zo duur! En eh ja.. terugsturen kan niet echt:p
  Aangezien dit jouw nummer 1 is van dit jaar moet ‘ie wel heel goed zijn! Mijn lievelingstoy is nu de vedo yumi 😍😍😍

  Antwoord
 7. Door dit soort recensies wordt je nieuwsgierigheid extra geprikkeld. Een luchtdrukvibrator gebruiken tijdens de daad zal ongetwijfeld ons sexleven een boost geven. Dus de keuze van de giveaway op dag 1 is nu zonder twijfel de melt.
  Dat ook de womanizer duo nog een keer voorbij komt bij deze eindejaarsactie is een leuke tweede kans, maar dat lijkt mij meer een solodingetje. Ook lekker hoor.

  Antwoord
  • Ja, klopt helemaal. De Duo is echt meer voor in je eentje! Maar ook super lekker. Er is zoveel lekker haha!

   Antwoord
 8. A really nice and informative review. Thank you!
  I’m not a native speaker in English and I didn’t understand what you meant with “cartridges”. Why is the lack of it such a big minus?

  Antwoord
  • Thank you!
   That’s a Google translate flaw I guess. I was talking about patterns, in Dutch
   ‘patronen’, that could also mean catrigdes in English, but that’s not what I meant.
   So, I meant I would have liked patterns. In vibrators there are often vibration patterns, so the vibrations go hard-soft-hard-soft, or they escalate from soft to hard and back. That’s also possible for airpressure stimulation. the Lelo Sona has that function. Since We-Vibe is really good with vibration patterns and the fact that you can use an app to control the Melt, I would have expected the possibility to have/make patterns. But that’s not possible. So I’m dissapointed about that.
   I hope this clears things up for you!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sekstoy review: We-Vibe Wand | Tess Tesst - […] Dat kan niet anders dan awesome zijn! Mijn favoriete toy van het moment is ook van We-Vibe, de We-Vibe…
 2. Irresistible Kissable | Tess Tesst - […] vind de Irresistible Kissable niet zo lekker als bijvoorbeeld de We-Vibe Melt of de Womanizer Premium, maar, hij is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.