Home 5 Attachments 5 We-Vibe Wand

We-Vibe Wand

door | 10-01-2020 | Attachments, Seksspeeltjes, Wand vibrators, We-Vibe

Sekstoy review: We-Vibe Wand

Eind vorig jaar was ik bij een presentatie van We-Vibe, waar ze al hun plannen vertelden en onder andere de We-Vibe Wand showden. Ik was helemaal in de gloria. Die moest ik hebben. Een wand van We-Vibe! Dat kan niet anders dan awesome zijn! Mijn favoriete toy van het moment is ook van We-Vibe, de We-Vibe Melt. Ik moest nog even geduld hebben, want Wand was nog niet uit. Net voor oud & nieuw was het dan zo ver en kwam het langverwachte pakketje binnen. Ik heb véél te zeggen over Wand, dus het is nogal een lange review geworden. En dan komt er woensdag ook nog een Wand review door Jay!

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje en magnetische lader
Waterproof: Ja
Opzetstukken: Ja, je krijgt er twee opzetstukken bij
Verkoopprijs: 179 Euro en hier kan je ‘m bestellen bij Easytoys.
Is ‘ie goed: Ja, maar…

De verpakking van de We-Vibe Wand

IMG 20200107 154145 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 154312 300x225 - We-Vibe Wand

We-Vibe heeft een hele duidelijke stijl voor al hun verpakkingen. Ik hou van deze stijl. Ik vind het mooi en anders dan wat je al zoveel ziet. Het viel me gelijk op hoe groot deze doos was. Ik kon niet wachten om ‘m te openen, wat nog best lastig ging. Maar daar lag ‘ie dan. Wand! Whoohoo! Het zag er allemaal weer netjes uit en onder de wand zit nog een tweede laag in de verpakking met de USB-oplaadkabel (super handig al voorzien van een labeltje!), de gebruiksaanwijzing en twee opzetstukken.

Welke wand? Dé Wand!

IMG 20200107 154446 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 154409 300x225 - We-Vibe Wand

Als je je wand vibrator Wand noemt, dan creëer je nogal wat verwachtingen. We hadden al de Magic Wand, de Smart Wand en Le Wand. Maar dit is gewoon Wand. Hallo! Dé Wand dus. De wand vibrator die zo awesome is, dat ‘ie verder geen toevoegingen aan zijn naam nodig heeft. Voortaan als iemand het over een wand heeft, denk je dus aan Wand van We-Vibe. Slim. En gewaagd. Want dan moet je die naam wel waar maken natuurlijk. Maar hee, het is We-Vibe, dus ik had daar niet zoveel twijfels over.

Wat is er nou zo bijzonder aan de We-Vibe Wand?

IMG 20200107 154934 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 WA0016 300x225 - We-Vibe Wand

Deze Wand kan je niet alleen met de knopjes bedienen, maar ook met de We-Connect app! Nu is het niet zo dat dit de eerste wand vibrator met app is, de Lovense Domi had ook al een app, maar verder ken ik geen enkele wand met app. Dus dat is zeker wel iets vrij unieks. Je kan in de app connecten met ‘je lover’ en die kan dan van (grote) afstand de Wand bedienen.

Ook heeft de We-Vibe Wand wel een heel apart knopje. Het is net een kleine joystick. Met dit knopje, dat overigens een beetje voelt als zo’n ouderwetse lichtschakelaar, kan je ‘m harder en zachter zetten.

En dan is er nog de Smart Silence functie. Die ken je misschien wel van de Womanizer Premium. Wand gaat alleen aan als ‘ie je lichaam raakt. Wanneer dit niet het geval is, stopt ‘ie met trillen. Je kan deze functie trouwens ook uit zetten.

Verder vind ik Wand er best wel mooi uitzien. Ik vind de meeste wand vibrators niet mooi. Lelijk zelfs. Maar deze doet ’t qua design wel echt goed. De details zijn tof. Het We-Vibe logo in de kop, de schuine lijnen aan de onderkant van de kop en het begin van het handvat, het toffe ruwe metallic paarse randje, allemaal helemaal goed.

De ribbeltjes op de bovenkant van het handvat vind ik er tof uitzien, maar qua schoonmaken is dat natuurlijk gewoon echt kut. Zo dicht bij de kop, je kan er op wachten dat daar een keer na een wilde nacht allemaal glijmiddel en wie weet wat nog meer tussen zit. Kan je weer met je sextoy-tandenborstel aan de slag om dat schoon te krijgen. Maar afgezien daarvan zijn de looks tof. En hij voelt heel lekker om vast te houden. Het siliconen en de vormen liggen gewoon goed in de hand.

De We-Vibe Wand Test

IMG 20200107 155443 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 155535 300x225 - We-Vibe Wand

Maar goed, nu wil je natuurlijk weten hoe ‘ie voelt. Of ‘ie z’n naam waar maakt. Daar was ik zelf ook erg benieuwd naar, dus ik heb Wand uitgebreid getest.

Wand is echt een goede wand vibrator. De vibraties zijn, zoals je natuurlijk van We-Vibe gewend bent, goed. Ze zijn krachtig, ze zijn diep, de patronen zijn lekker. Maar, ja, er is een maar, toch heeft Wand mijn verwachtingen niet waar gemaakt. En eigenlijk vind ik dat gewoon best wel jammer. Ik hou van We-Vibe. Een Wand van We-Vibe vond ik een super awesome idee. Maar nu viel ‘ie toch een beetje tegen. Misschien waren het mijn hoge verwachtingen of de hoge verkoopprijs. Of misschien is het de app die (nog steeds) niet helemaal lekker werkt. Maar ik ga het je allemaal vertellen nu.

Het joystick knopje van de We-Vibe Wand

IMG 20200107 155612 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 155648 300x225 - We-Vibe Wand

Om te beginnen moest ik heel erg wennen aan het joystick knopje. Afhankelijk van hoe je ‘m vasthoudt, kan je die met je duim of wijsvinger bedienen. Het knopje gaat best zwaar. Of misschien zijn mijn vingers heel slap, dat kan ook. Maar met mijn wijsvinger kan ik wel aan het knopje trekken om ‘m zachter te zetten, maar duwen lukt mij niet. Met mijn duim gaat dat allebei wel, maar het voelt gewoon niet zo natuurlijk. Ook reageert het knopje niet altijd even snel.

Ik vind het knopje ook best ver weg zitten. Ik kwam er dankzij een filmpje over Wand (en een poll die ik daarna op mijn Instagram plaatste) achter dat er heel veel mensen zijn die een wand vasthouden met het handvat omhoog, over de buik dus. Zelf hou ik een wand altijd vast met het handvat tussen mijn benen, richting mijn voeten dus. Wand is best lang en het knopje zit vrij ver naar onderen. Ik had het knopje liever een stuk dichter bij de kop gezien. Nu moest ik m’n arm best ver uitstrekken om er bij te komen en dan lukte het net.  Wanneer je de Wand andersom vasthoudt, dan vind ik het knopje alsnog niet op een fijne plaats zitten en moet je ‘m ook met je wijsvinger bedienen. Wat mij dus niet goed lukt. (Misschien moet ik minder toys gebruiken en vaker vingeren, voor sterkere vingers…)

Smart Silence

IMG 20200107 155903 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 155733 300x225 - We-Vibe Wand

Wat ik wel helemaal awesome vind, is de Smart Silence functie. Die werkt echt prima. Ik vind het zo wonderlijk. Hij reageert denk ik op warmte. Want als ik de We-Vibe Wand tegen mijn dekbed of bank druk, doet ‘ie niks, maar als ik ‘m tegen mijn lichaam hou, gaat ‘ie ineens trillen. Super handig, want als je klaar bent, of even pauze wilt, dan kan je ‘m gewoon naast je neer gooien (doe wel voorzichtig met gooien want deze wand is DUUR!) en dan is ‘ie dus al vanzelf gestopt. Of als je huisgenoten of kinderen hebt, en je moet ‘m ineens even snel uit doen, dan hoef je ‘m dus alleen maar van je lichaam af te halen. Ik vind het zo handig!

De We-Connect App

IMG 20200107 153845 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 160229 300x225 - We-Vibe Wand

Wat minder awesome is, is de app. Nu moet ik zeggen dat ik persoonlijk ook niet heel veel behoefte heb aan een app bij een wand vibrator. Ik vind een app eigenlijk alleen toegevoegde waarde hebben bij een speeltje dat je kan dragen. Zonder handen dus. Zodat je je handen dan vrij hebt om andere dingen te doen, zoals chatten met je partner die je toy bestuurt. Wanneer ik het speeltje zelf nog tegen mijn vulva moet duwen, vind ik een app gewoon niet zoveel toevoegen. Al zie ik wel weer mogelijkheden voor een leuke bondage, met Wand tussen mijn benen, terwijl mijn partner vanaf een afstandje toekijkt en de wand bedient.

Niet-werkende functies

IMG 20200107 153723 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 153745 300x225 - We-Vibe Wand

Maar de app dus. Ik had (weer) wat problemen met de We-Connect app. Het connecten ging meestal soepel. De vibratiesterkte instellen of een patroon kiezen ging ook prima. Maar de patronen die ik eerder zelf gemaakt had, daar had ‘ie erg veel moeite mee. Soms veranderde de snelheid ineens, terwijl dat in het patroon helemaal niet het geval was.

Ook lijkt de optie om zelf een patroon te maken ineens verdwenen te zijn. Of zo goed verstopt dat ik ‘m in elk geval niet kan vinden. Dan heb je nog de ‘beat’ functie, die zou reageren op muziek of input van de microfoon van je mobiel. Die werkt gewoon helemaal niet. En de touch functie, waarbij je zelf op het scherm kan tekenen en zo eigenlijk live een patroon maakt, werkt ook helemaal niet. Super jammer, want live tekenen en je eigen patroon maken zijn nu net de functies die ik wel leuk vind aan zo’n app.

Ik heb naar aanleiding van de niet-werkende functies in de app nog even contact gehad met iemand van We-Vibe en de beat en touch functie zijn momenteel nog niet beschikbaar voor Wand. Het was de bedoeling dat dit in de app te zien zou zijn, maar daar is iets mis gegaan. We-Vibe is hier momenteel mee bezig om dat te fixen.

De opzetstukken van de We-Vibe Wand

IMG 20200107 160033 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 160215 300x225 - We-Vibe Wand

Je krijgt twee opzetstukken bij Wand. Eentje doet me een beetje denken aan de Fun Factory Manta. Dit opzetstuk lijkt me super geschikt voor penissen, daarom komt Jay daar woensdag in zijn review over de Wand nog op terug. Ik heb het andere opzetstuk getest.

Dit opzetstuk doet me denken aan zo’n aardappel twister snack op een stokje, die je bij de Efteling kan kopen. Maar dan zonder stokje, natuurlijk. Toen ik dit opzetstuk voor het eerst zag, was ik super verbaasd. “Wat moet je daar nou mee?” vroeg ik me af. Nou. Ik vraag het me nog steeds af. Ik wou dat ik het je kon vertellen. Dat ik met mijn sextoy expertise dit natuurlijk direct (of zelfs wat later) wist. Maar nee. Sorry. Ik weet het niet. Ik heb ‘m geprobeerd op mijn vulva en ik vind het niet lekker voelen. Het voelt een beetje scherp. Ik dacht niet dat ik gebrek aan fantasie had, maar zo voelt het nu wel een beetje. Alsof je hier iets heel tofs mee kan doen, maar ik het gewoon niet kan bedenken. Als jij het wel weet, vertel het me dan!

De We-Vibe Wand in vergelijking met de Lelo Smart Wand Large

IMG 20200107 160417 300x225 - We-Vibe Wand IMG 20200107 160316 300x225 - We-Vibe Wand

De We-Vibe Wand kost ongeveer 180 Euro. Dat is veel geld. De prijs is vergelijkbaar met de Lelo Smart Wand Large, al kan je die regelmatig in de aanbieding vinden. De Lelo Smart Wand is mijn favoriete draadloze wand, dus natuurlijk wilde ik de We-Vibe Wand vergelijken met de Lelo Smart Wand.

Met het gebogen handvat, hebben ze natuurlijk ook wel wat van elkaar weg. Beide wands zijn van siliconen met ABS-plastic detail. De vibraties van de We-Vibe Wand komen in de buurt bij de Lelo Smart Wand Large, maar de Lelo is toch net een klein beetje krachtiger en dieper. De Lelo Smart Wand heeft ook een irritant knopje, het middelste knopje, maar zo lang ik daar niet aan kom, gaat alles goed. De plek van de knopjes vind ik bij de Lelo prettiger dan bij de We-Vibe Wand.

Ik ben geen Lelo-fan (zeker niet zelfs) en wel een We-Vibe fan, maar helaas kan ik niet zeggen dat de We-Vibe Wand echt beter is dan de Lelo Smart Wand Large.

Conclusie

Oohhh Wand, je gaf me niet alles waar ik op gehoopt had. Terwijl Wand wel echt een hele goede wand is, dat wil ik even duidelijk hebben. De vibraties zijn goed en diep. Hij ziet er tof uit. Hij ligt lekker in de hand. De Smart Silence functie is super handig. Maar hij heeft ook een paar nadelen: het joystick knopje is niet heel makkelijk te bedienen en zit niet op een handige plek en de app werkt gewoon (nog) niet helemaal lekker. Het opzetstuk met de flapjes vind ik zelf helemaal niks toevoegen. Toch vind ik de We-Vibe Wand zeker wel goed en wanneer de app straks ook helemaal goed werkt, is dat ook fijn.

Je kan Wand by We-Vibe hier bestellen bij Easytoys voor 179 Euro
Of hier bij Euphoria, ook voor 179 Euro. 

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments

Adverteer hier

Wil jij hier adverteren? 

Nuttige Links Categorieën