Fun Factory Sundaze โ€“ Review

07-12-2020

Ik ben best wel fan van de toys van Fun Factory. Als ik een Fun Factory toy krijg, weet ik eigenlijk gelijk dat het waarschijnlijk een goed ding gaat zijn. Dus toen ik de nieuwste Fun Factory Sundaze kreeg van Loveware, was ik daar zeker blij mee.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic(helemaal bodysafe dus)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 15 verschillende standen
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 139,90 euro, hier te koop bij Loveware
Is โ€™t wat? Hij is zeker niet slecht, maar niet voor mij.

De verpakking en de inhoud

De fun factory sundaze naast de verpakking waarvan je de voorkant ziet. De fun factory sundaze naast de verpakking waarvan je de achterkant ziet. De achterkant is donekrbruin met een shiny foto van het bovenste deel vand e toy en wat tekst.

Zoals altijd zijn de verpakkingen van Fun Factory helemaal prima. Een tijdje terug hebben de verpakkingen een update gekregen en het ziet er helemaal fris en blij uit. Op de voorkant een foto van de toy, maar dan wel lekker shiny, met een roze achtergrondje. Op de rest van de verpakking vind je informatie over de toy. En als leuk extraatje, vind je in de binnenkant van de verpakking nog een soort checklist met spannende opties die je misschien wil uitproberen.

In de verpakking vind je natuurlijk de Fun Factory Sundaze zelf, maar ook het USB-oplaadkabeltje (handig in rood, die raak je niet kwijt!), de stylish gebruiksaanwijzing en een bewaarzakje van โ€˜hygienic Tyvekโ€™. Geen idee wat dat is, maar het is vast iets goeds. Ik vind het sowieso wel tof dat er een goed bewaarzakje bij zit.

Mijn eerste indruk van de Fun Factory Sundaze

De fun factory sundaze naast de open verpakking. Je ziet ook het beige kleurige bewaar etuitje, het rode oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing. De fun factory sundaze naast de gebruiksaanwijzing die open ligt. Je ziet een foto van een vrouw die boven een bed zweeft, het ziet er heel tof uit.

Toen ik โ€˜m uit de verpakking haalde, was ik eigenlijk een beetje verrast door het formaat. De Sundaze is best klein. Of kort in elk geval. Verder vind ik de Sundaze er best wel goed uitzien. De vorm spreekt me aan en ik heb het idee dat dat ook wel goed gaat zijn voor mijn G-spot. De knopjes zijn zoals bij alle Fun Factory vibrators duidelijk en goed voelbaar. Niks mis mee dus!

De voorbereiding voor het testen

De fun factory sundaze naast een lipstick. Het deel wat je in kan brengen is net iets langer dan de lipstick. En wel een stuk dikker. De fun factory sundaze in mijn hand.

Seksspeeltjes zijn over het algemeen geen rocket science. Veel voorbereiding heb ik normaal niet nodig. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik altijd eerst netjes de gebruiksaanwijzing lees, maar eerlijk is eerlijk, dat doe ik vaak niet. Ik vind wel dat ik dat zou moeten doen, want soms kom ik er dan pas na een tijdje achter dat er nog andere, niet zo voor de hand liggende opties, zijn. Maar aangezien ik altijd meerdere keren test, komt het uiteindelijk altijd wel goed. Want ergens in dit proces pak ik de gebruiksaanwijzing er wel bij.

Wat kan de Fun Factory Sundaze allemaal?

De fun factory sundaze en de gebruiksaanwijzing op de pagina waar staat wat elk standje kan. Het ziet er voor mij niet helemaal logisch uit. Close-up van de onderkant van de sundaze. Je ziet drie knopjes. Het onderste knopje is rood en er staat fun in. De andere twee knopjes zijn wit en hebben een plus en een min. Het zijn ronde, vrij dikke knopjes.

Maar de Fun Factory Sundaze, die kan dingen. Ik had er ook allerlei extra leesmateriaal bij gekregen, dus ik besloot om me even goed in te lezen. Dit is niet zomaar een vibrator.

Al snel kwam ik er achter dat de Sundaze verschillende dingen kan. Hij kan pulseren, zoals de andere pulsators van Fun Factory ook doen. Bij Fun Factory noemen ze dit pulseren, maar ik zou het omschrijven als stoten. De andere pulsators van Fun Factory konden alleen dat, maar deze toy kan meer. Hij kan ook vibreren en โ€˜tappenโ€™. Oh en patronen, dat ook nog. Klinkt veelbelovend!

Nu is het ook niet zo dat ze dit zomaar bedacht hebben bij Fun Factory. Ze hebben van alles onderzocht en op deze manier worden allerlei verschillende zenuwen van je vulva en vagina gestimuleerd. Elke paar standjes geven ook een ander gevoel en een andere uitwerking. Ik kreeg er helemaal zin van om dit allemaal te ervaren.

De test van de Fun Factory Sundaze

Ik begin er maar gelijk mee: ik snap de Sundaze niet. Nog niet zo lang geleden maakte ik een video over sextoys die je onzeker maken. Nou, ik werd dus heel onzeker van deze Fun Factory Sundaze. Ik had het idee dat ik allerlei nieuwe, bijzondere dingen moest voelen. Nieuwe zenuwen die gestimuleerd werden, nieuwe gevoelens, nieuwe ervaringen, geweldige orgasmes. Maar dat gebeurde helemaal niet.

In de eerste instantie had ik uberhaupt moeite om de verschillende settings te herkennen. Het voelt allemaal een beetje stotend. En dat stoten vind ik echt heel fijn voelen. Maar het voelde voor mij niet zo anders dan het stoten van bijvoorbeeld de Stronic G. Na een tijdje herkende ik inderdaad wel de vibratie. Maar in tegenstelling tot de andere vibrators van Fun Factory, is deze vibratie helemaal niet intens. Ik begrijp ook niet zo goed waarom je vibratie als optie zou doen, en dan die vibratie niet even awesome maken als in je andere vibrators. En dat โ€˜tappenโ€™? Ik voel me echt een sextoytester van niks, maar ik kan je niet vertellen wat dat is. Ik heb het echt geprobeerd. Veel en vaak. En hard. Maar ik weet het gewoon niet.

Keukenmachine

De fun factory sundaze en een flesje sliquid glijmiddel in het bewaar etuitje. Past makkelijk allebei. De fun factory sundaze van voren gezien. Je ziet de platte kop met ribbel er achter.

Het testen van deze sextoy voelde alsof ik zoโ€™n hele fancy keukenmachine had gekocht, die honderd dingen kan. Maar ik gebruik โ€˜m alleen maar om wat slagroom op te kloppen. Het voelt als allerlei gemiste kansen. Zonde. Maar nou ja, het is wat het is. Blijkbaar is dit niet voor mij.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het persoonlijk ook niet zo fijn vind. Ik wil niet van alles moeten bestuderen voor ik een seksspeeltje gebruik. Het hoeft niet zo moeilijk voor mij. Natuurlijk vind ik het leuk als een seksspeeltje meerdere dingen kan. Maar ik wil gewoon dat het lekker voelt en makkelijk werkt. Misschien ben ik heel druk-gevoelig, maar ik wil die druk niet voelen, dat ik allerlei nieuwe dingen mรณet ontdekken. Ik wil gewoon lekkere orgasmes.

Maar hoe voelt de Fun Factory Sundaze nou?

De fun factory sundaze ligt op een flyer waarop de verschillende manieren om 'm te gebruiken staan. Ik maak het richeltje van de sundaze schoon met een tandenborstel met haartjes in alle kleuren van de regenboog.

Op zich vind ik dit dus wel een prima seksspeeltje. Ik heb er echt wel plezier en genot van gehad. Het stoten voelt lekker, dat doet โ€˜ie echt goed. De verschillende standjes zijn ook leuk. En inderdaad dus gevarieerder dan bij de andere pulsators van Fun. Ik vond ook niet elk standje lekker. En de knopjes werken voor mij, zoals bij alle Fun Factory toys, redelijk onvoorspelbaar. Er zijn standjes waarbij het stoten vrij langzaam gaat. Dit vind ik diep en intens voelen. Maar er zijn ook standjes waarbij het juist veel lichter en oppervlakkiger voelt. Ik vind dat niet zo fijn. Ik hou van dat intense. Misschien is dit dan zo’n nieuwe sensatie, die ik gewoon niet kan waarderen?

Voor mij doet zoโ€™n stotende toy op zich niet genoeg om er een orgasme van te krijgen. Neemt niet weg dat het gewoon wel heel lekker voelt. Maar het lekkerst vind ik om โ€˜m te combineren met een speeltje voor mijn clitoris. Dan krijg ik zoโ€™n blended orgasm en dat zijn toch wel de beste orgasmes.

Als je de Fun Factory Sundaze gebruikt, moet je โ€˜m een beetje bewegingsvrijheid geven. Hij moet wel heen en weer kunnen bewegen. Voor mij werkte het heel goed om een (seks)kussen tussen mijn benen te leggen. Maar je kan โ€˜m ook prima zelf vasthouden, natuurlijk. Maar ik vond dit makkelijker, want in mijn andere hand had ik mijn We-Vibe Melt. En dan wil ik graag ook nog porno kijken. Dus als ik het zo kan oplossen en daardoor alles kan doen wat ik wil, is dat wel handig.

Ik vind wel dat de Sundaze net even te kort is. In het gebruik vind ik het niet eens per se storend, maar met het schoonmaken wel. Waar het siliconen overgaat in het ABS-plastic heb je echt zoโ€™n randje. Een richeltje. En daar gaat dat al je glijmiddel (want je wil wel echt glijmiddel gebruiken bij een bewegende toy) en vaginaal vocht tussen zitten. En als er รฉรฉn ding niet geil is, dan is het wel na afloop met een tandenstoker zoโ€™n randje schoon proberen te krijgen.

De Sundaze is wel echt een hele stille toy. En dat is voor bewegende toys echt wel uniek. Het enige rare is dat hij soms een soort piep-geluidje maakt als je van standje wisselt. Ik heb echt geen idee wat dat is. Maar ook dat geluidje is zacht, dus het is niet erg.

Conclusie

De Fun Factory Sundaze is op zich een heel lekker seksspeeltje. Het stoten voelt goed, de verschillende standjes voelen lekker. Voor mij werkt het ingewikkelde idee er achter niet, maar alsnog kan ik zeker genieten van deze sextoy.

Hij is wel een beetje kort, wat het schoonmaken lastiger maakt. En wanneer je van alleen penetratie niet klaarkomt, is het aan te raden โ€˜m te combineren met een andere toy (of je vingers) voor je clitoris.

Je kan de Fun Factory Sundaze hier bestellen bij Loveware, voor 139,90 euro

Loveware heeft nog geen iDeal, dus bestellen is iets omslachtiger. Maar Loveware is wel echt een winkel die ik support, dus als je de extra moeite wilt doen, support jij ook een kleine maar hele fijne ondernemer in Belgiรซ. En krijg je bonuspunten voor je Karma natuurlijk!

Edit 29-12-2020: Loveware heeft nu ook iDeal! Yay!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Ik ben ook fan van Fun Factory en heb hem ook al gekocht. Ik had een beetje hetzelfde gevoel: leuk dat hij meer kan maar het stotende standje blijft het beste. Maar daarvoor vind ik de Stronic G nog steeds de beste (ik heb ook de stronic drei). ๐Ÿ™‚
    Ik heb al een aantal keer besteld bij Loveware en het is een aanrader.

    Antwoord
  2. Heb onlangs ook eentje gekocht van Fun Factory, duur in aankoop, maar ze komen wel altijd met iets unieks af.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.