Beppy tampons

29-06-2018

Review by Tess: Beppy tampons

Ongesteld zijn, ik zal er maar eerlijk over zijn, ik haat het. Ik vind het gedoe, ik heb buikpijn, ik ben chagrijnig en heb de hele tijd zin in chips en chocola. Irritant gewoon. En dan moet ik er ook nog steeds aan denken om wel op tijd mijn tampon te verwisselen en ik hou gewoon niet van tampons want mijn vagina raakt er meestal geïrriteerd van. En seks is dan ook nog zoiets. Natuurlijk is het helemaal oké om seks te hebben als je ongesteld bent en yay voor jou als je daar blij van wordt. Maar ik vind het persoonlijk niet prettig als er overal bloed zit. Dus voor mij zouden in elk geval voor dat laatste Beppy tampons ideaal kunnen zijn. Stefanie van Beppy stuurde mij een heel pakket Beppy’s op om te testen.

Speciale tampons

Beppy tampons Beppy tampons

Beppy tampons zijn dus geen gewone tampons. Het zijn een soort kleine sponsjes en ze hebben geen touwtje. De eerste keer dat ik dat hoorde dacht ik gelijk: omg hoe krijg je dat er dan weer uit? Maar oefening baart kunst kan ik inmiddels zeggen. Met Beppy tampons kan je dus alles doet wat je met een normale tampon ook kan, plus dat je seks kan hebben terwijl je ‘m in hebt. En dat vind ik nu dus wel echt een pluspunt.

Beppy’s Wet en Beppy’s Dry

Beppy tampons Beppy tampons

Er zijn twee soorten Beppy’s: Beppy Wet en Beppy Dry. Ik heb beiden gekregen, maar alleen de dry versie getest. In de wet versie zit een soort glijmiddelachtige gel, maar die gel bevat o.a. glycerine. Nu weet ik dat mijn vagina geïrriteerd raakt van glycerine, dus ik gebruik gebruik nooit meer glijmiddel met glycerine. Wanneer je al van jezelf weet dat jouw vagina daar ook niet tegen kan, of als je een gevoelige vagina hebt, dan raad ik je dus aan om de dry versie van Beppy’s te gebruiken. Volgens Beppy zelf is de dry versie voor ervaren gebruikers. De vorm van beiden versies verschilt dan ook. De wet versie heeft een soort lusje onderop, waardoor je ‘m makkelijker kan verwijderen. Dat is inderdaad makkelijker, maar ik denk dat Beppy dry ook voor niet ervaren gebruiksters prima geschikt kan zijn. Je kan trouwens ook zelf een beetje (glycerine vrij)glijmiddel gebruiken bij het inbrengen als je dat makkelijker of fijner vindt. Qua prijs zijn de dry tampons een stukje goedkoper dan de wet tampons.

(Ingrediënten van de gel in Beppy Wet: Aqua, glycerin, lactic acid, PEG-40 stearate, hydroxyethylcellulose, iodopropnyl butylcarbamate, 2-bromo-2nitropropane-1-3-diol en sodium hydroxide)

De verpakking(en)

Beppy tampons Beppy tampons

De verpakking van beide soorten Beppy tampons zien er prima uit. Gewoon lekker fris en basic. Je kan Beppy’s in verschillende hoeveelheden kopen, dus in sommige gevallen zitten de tampons in een doosje en in andere gevallen in een zakje. Maar ik vind het er allemaal prima uit zien. De tampons zijn per stuk ook nog verpakt in een folietje.

OMG ik krijg ‘m er niet uit

Beppy tampons Beppy tampons

Zoals ik al zei, was ik de eerste keer dat ik hoorde over zo’n sponsje wel bang dat ik ‘m er niet meer uit zou kunnen krijgen. En nu zal ik eerlijk zijn, ik heb ook wel meegemaakt dat ik in paniek, al zwetend op de wc zat, omdat het me niet gelijk lukte om ‘m er uit te krijgen. Dat ik mezelf al in zo’n gynaecologenstoel zag liggen en een dokter met een eendenbek en een of andere tang bezig moest gaan. Want soms is het ook best lastig. Vooral na seks waarbij er wat dieper gepenetreerd is. Of dit nu een penis was of een dildo of wat dan ook maakt niks uit. Maar het feit is dat de tampon dan gewoon nog dieper in je vagina geduwd wordt. In mijn geval heb ik ook nog dat ik een gekantelde baarmoeder heb, waardoor de tampon dan op een nog wat moeilijker te bereiken plek terecht kan komen. En dat kan lastig zijn. Maar het is me nog niet gebeurd dat ik ‘m er echt niet uit kreeg en op de SEH belandde hoor. Maar soms vergt het gewoon wat meer geduld. Ik denk dat het vooral handig is als je in zo’n situatie gewoon kalm blijft en probeert te bedenken dat die tampon echt niet zoek kan raken. De tampon kan niet ergens heen waar hij niet meer te bereiken is, dus dat is toch wel geruststellend. Maar het is dus wel iets waar je rekening mee moet houden, dat het dus soms wat meer tijd kost om ‘m te verwijderen.

Het is dus de bedoeling dat je met je middelvinger en wijsvinger de tampon er uit haalt, een pincetgreep zoals dat genoemd wordt. Bij de wet versie kan je je vinger door het lusje doen, dat is dus iets gemakkelijker. Gelukkig zijn er ook wel trucjes die je kunnen helpen bij het verwijderen, zoals bijvoorbeeld op je hurken zitten en een beetje mee persen of met de doucheslang of een intiemdouche (die ik verder trouwens nooit aanraad om te gebruiken) wat water in je vagina te laten lopen, zodat de tampon verzwaard. Maar het belangrijkste is denk ik dus wel om echt proberen relaxt te blijven. Wat natuurlijk ook gelijk wel het lastigste is.

Inbrengen

Beppy tampons Beppy tampons

Het inbrengen van de tampon vond ik trouwens wel heel makkelijk. Je knijpt ‘m wat bij elkaar en zo kan je ‘m echt wel makkelijk inbrengen. En dan is het een kwestie van ‘m even goed op z’n plek duwen, als het goed is voel je ‘m ook niet meer zitten, en dat is het. De Beppy hoort dus tegen je baarmoedermond aan te zitten. Als ‘ie dat niet goed zit, heb je dus kans dat je doorlekt omdat het bloed dan langs het sponsje loopt. Als je, net zoals ik, een gekantelde baarmoeder hebt, kan het dus iets lastiger zijn om ‘m goed op z’n plek in te brengen. Ik heb ook wel een keer meegemaakt dat hij niet goed zat en ik dus inderdaad doorlekte, terwijl het sponsje nog lang niet vol zat. Wanneer je dat dus ziet, dat hij nog niet vol zit, maar je wel doorgelekt bent, dan weet je dus eigenlijk dat ‘ie niet op de goede plek zat. Ook hier geldt weer: oefening baart kunst. En dus eventueel wat glijmiddel erbij kan helpen.

Beppy tampons tijdens de seks

 

Beppy tampons Beppy tampons

Wat ik super handig vind, is dat je een Beppy wel zo’n acht uur kan dragen. Voor mij is dat echt wel langer dan een normale tampon. Ik vind het ook comfortabeler zitten dan een normale tampon. En het feit dat je er gewoon seks mee kan hebben, vind ik echt wel toegevoegde waarde hebben. Je hoeft nergens aan te denken en kan gewoon je gang gaan. Mijn sekspartner voelde de Beppy tampon wel zitten, maar vond het zeker niet vervelend of storend. Het sponsje is gewoon zacht en voelt in de vagina echt niet als een vreemd object. Zelf merkte ik er niks van tijdens de seks. Ideaal dus. Na de seks is het verwijderen dus wel wat moeilijker.

Pure tampons

Beppy tampons Beppy tampons

Ik bedacht me dat ik graag een Beppy Dry tampon zou hebben, maar dan met de vorm van een Beppy Wet tampon. Dat lusje onderaan vond ik namelijk echt wel handig. En toen bleek dat er ook zo’n product is: Pure. Pure is op dit moment nog niet in Nederland te koop, maar Beppy is wel van plan ze in de toekomst ook in Nederland beschikbaar te maken. Pure is ook van een iets ander spons materiaal gemaakt en voelt echt super zacht aan. Bijna net zo zacht als de Beppy’s Wet. Ik kreeg van Stefanie ook een pakketje Pure tampons en ik vond ze echt super fijn. De verpakking ziet er ook heel mooi en chique uit, maar vooral de zachtheid en de vorm vond ik echt heel goed aanvoelen.

Conclusie

Ik vind Beppy tampons echt fijner en vooral comfortabeler dan normale tampons en mijn vagina reageert er ook echt beter op. Het is wel iets minder eenvoudig, het inbrengen en vooral het verwijderen, maar alsnog zie ik meer voordelen dan nadelen. Ze zijn wel een stuk duurder dan normale tampons, maar ik hoef ze ook echt minder vaak te verwisselen dan normale tampons. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een Beppy tampon te gebruiken op bepaalde momenten, bijvoorbeeld wanneer je seks wilt gaan hebben of je naar de sauna gaat en geen zin hebt in zo’n touwtje tussen je benen.

Je kan Beppy Tampons Wet en Dry hier bestellen bij Beppy, in verschillende hoeveelheden verpakt.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Hallo Tess, dank voor je review.
  Mijn vraag is of je partner de tampon kan voelen als hij met zijn vingers je g-spot stimuleert. En wordt je vagina korter van het sponsje waardoor penetratie evt. pijnlijk zou kunnen zijn? Het is wel zacht en flexibel, maar toch..
  Dank je!

  Antwoord
  • Hai Andrea,

   Je partner kan de tampon wel voelen wanneer die met diens vingers in je vagina gaat. Je vagina zelf wordt niet korter, maar het stukje waar je tampon zit, is natuurlijk niet meer echt bereikbaar. Omdat het sponsje zacht is, zou het geen extra pijn op moeten leveren.

   Groetjes,
   Tess

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Review by Isara: Fun Factory Fun Cups Menstruatiecup | Tess Tesst - […] Duidelijk dat ik nog wat meer oefening nodig had. Maar niet vandaag, dacht ik, terwijl ik er een Beppy…
 2. Beppy Pure Tampons | Tess Tesst - […] schreef ik al over de Beppy tampons, ook wel Beppy’s of sponsjes genoemd. Een tampon zonder touwtje, die je…
 3. Een beetje kapitein vaart door de rode zee - Taboeloos - […] Het voordeel van deze Soft tampons is dat ze al glijmiddel bevatten, waardoor ze makkelijk in te brengen zijn.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.