Beppy Pure Tampons

31-01-2020

Review door Tess: Beppy Pure Tampons

Eerder schreef ik al over de Beppy tampons, ook wel Beppy’s of sponsjes genoemd. Een tampon zonder touwtje, die je ook tijdens (penetratie)seks in kan hebben. Als ik ongesteld ben, gebruik ik tegenwoordig meestal Beppy’s. Slechter voor het milieu dan de menstruatiecup, maar ik vind het toch makkelijker. En nu er een nieuw soort Beppy uit was, de Beppy Pure, was dat natuurlijk reden genoeg om daar een review over te schrijven.

Hoe krijg je een tampon zonder touwtje uit je vagina?

Drie doosjes beppy pure. Witte vierkante doosjes met daarop de merknaam en het logo. Aan de zijkant zie je een patroontje. De letters en het patroontje zijn glimmend goud. Twee beppy pure tampons in hun verpakking

Toen ik voor het eerst een Beppy tampon gebruikte, was ik bang dat ik ‘m er nooit meer uit zou krijgen. Dat ik op de SEH zou belanden, met mijn benen wijd in zo’n gynaecologenstoel, met een arts met een tang die ‘m er dan uit moest vissen. Gelukkig is dat nooit gebeurd. En gelukkig kan een tampon (ook zonder touwtje) niet kwijt raken in je vagina. Hij kan nergens heen. De vagina is een afgesloten geheel en het is niet zoals bij de anus, dat iets echt naar binnen gezogen kan worden en weg kan raken. Daar hoef je je met deze Beppy’s dus geen zorgen over te maken.

Ik heb ondertussen echt vaak een Beppy gebruikt en ben er helemaal comfortabel mee. In het begin had ik af en toe wel dat ik me toch een beetje paniekerig voelde als ik niet direct bij de tampon kon om ‘m er uit te halen. Maar inmiddels weet ik dat met een beetje geduld (en kalmte) het altijd goedkomt. Een andere houding proberen, helpt heel vaak. Als je op je hurken gaat zitten, kan je er vaak makkelijker bij. En een beetje mee duwen met je bekkenbodenspieren helpt ook.

Blij met Beppy

Een beppy pure tampon op het doosje Een beppy pure tampon naast zijn verpakking, voor het doosje

Nu was ik dus al blij met de gewone Beppy’s. Ik gebruikte altijd de dry versie en niet de wet versie. Op Beppy Wet zit lactagel, zodat je ‘m makkelijker in kan brengen. Een soort glijmiddel, zeg maar. Maar in die lactagel zit glycerine en daar kan mijn vagina niet tegen. Sommige vagina’s hebben daar last van, anderen weer helemaal niet.

Wat is er anders aan Beppy Pure?

Een beppy pure tampon voor het doosje. Ik hou een beppy pure tampon in mijn hand, mijn wijsvinger komt door het gaatje van de tampon heen.

Beppy Wet heeft een andere vorm dan de Beppy Dry. Beppy Wet heeft ook een kleine opening aan de onderkant, zodat je ‘m er makkelijk kan verwijderen. Leek me erg handig. Dus ik was erg blij om te zien dat Beppy Pure diezelfde vorm heeft! Met datzelfde openingetje aan de onderkant.

Beppy Pure is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Nu vind ik dat best raar klinken, aangezien het over een vagina gaat. Maar ‘voor gevoelige kutjes’ klinkt natuurlijk niet zo chic voor een tamponmerk. Nu is mijn kutje best gevoelig, dus vind ik het fijn dat deze Beppy Pure nog liever is voor mijn kutje.

Je kan dat ook gelijk voelen. Als ik Beppy Dry voel, dan vind ik dat helemaal niet vervelend voelen. Maar als je ‘m vergelijkt met de Beppy Pure, dan voel je duidelijk verschil. De Beppy Pure voelt echt veel zachter. Als je de Pure indeukt, blijft ‘ie ook eventjes in die vorm. Deed me een klein beetje denken aan zo’n squishy. Het materiaal is echt anders. Fijner.

Beppy Pure voor de gevoelige vagina

Een beppy pure tampon sponsje in mijn hand. Een beppy pure tampon, in mijn hand terwijl ik er in knijp.

Tijdens het dragen had ik nooit last van Beppy Dry, dus wat dat betreft is mijn kutje misschien toch niet zó gevoelig. Maar toch heb ik nu een lichte voorkeur voor Beppy Pure. Met het inbrengen voelt het gewoon net wat fijner en zachter. Het is een subtiel verschil, maar het is er wel. En de kleine opening, of eigenlijk inkeping, aan de onderkant, dat is gewoon wel makkelijker. Zeker als ‘ie wat dieper zit, dan heb je door die inkeping net even houvast met je wijsvinger om ‘m uit je vagina te trekken. Zeker omdat het verwijderen stressvol kan zijn, als je er nog niet aan gewend bent, is dat gewoon fijn.

Seks als je ongesteld bent

Een beppy pure sponsje voor het doosje. Je ziet op het doosje de tekst staan: new sports tampon. In het goud. Een beppy pure tampon sponsje op de gebruiksaanwijzing, waar je illustraties ziet hoe je 'm in moet brengen.

Zoals ik in het begin al zei, je kan dus gewoon (penetratie)seks hebben met een Beppy in. Dus ook met deze Beppy Pure. Ik vind dat echt fijn, dat je gewoon kan seksen, zonder dat er overal bloed zit. Wat natuurlijk ook prima is, om dat zonder tampon te doen, dat moet iedereen echt voor zichzelf bepalen, maar ik vind dat voor mezelf niet prettig. Ik ben helemaal niet vies van mijn eigen (ongesteldheids)bloed, maar tijdens de seks vind ik het niet fijn. Ideaal om dan een Beppy te gebruiken voor mij dus. Omdat het materiaal ook zacht is, valt het voor je partner ook niet zoveel anders. De Beppy Pure is nog wat zachter, dus ook daarvoor weer net iets fijner.

Behalve seksen kan je verder ook gewoon alles doen met een Beppy in. Zwemmen, naar de sauna, whatever. Het kan allemaal. Heb ik zelf ook allemaal meerdere keren gedaan en dat ging goed. Geen rode vlekken in het zwembad achtergelaten!

Lekker lang

Beppy pure tampons Een beppy pure tampon tussen mijn duim en wijsvinger, zoals je hem zou inbrengen.

Wat ik ook echt een pré vind, van alle Beppy’s, je kan ze tot 8 uur lang inhouden. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe erg je ongesteld bent, want als bij jou het sponsje voor die 8 uur al vol zit, zal je ‘m toch moeten vervangen. Maar 8 uur lukt bij mij prima. Met een gewone tampon red ik dat echt niet. Het voelt echt zo relaxed om niet de hele tijd te hoeven denken aan het vervangen van je tampon. Op een dag dat ik geen buikpijn heb, vergeet ik haast dat ik ongesteld ben. Hoera!

Conclusie

Beppy tampons zijn gewoons super fijn en de Beppy Pure vind ik het fijnst. Extra zacht en een handige inkeping om ‘m makkelijk te kunnen verwijderen. Het draagt prettig, je kan ‘m lang inhouden, je kan er alles mee doen. Ik voel me net een tampon reclame. Whoohoo ongesteld zijn! Haha. Nee. Maar Beppy’s maken het wel iets minder kut.

Je kan Beppy Pure tampons hier bestellen bij Bol.com

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Ah wat goed te weten dat deze versie er is. Ik ben wel fan van de beppy naast de cup die ik normaal gebruik. Maar in sommige omstandigheden is een beppy gewoon fijner 😃

    Antwoord
  2. Ik heb ervaring met Beppy wet en dry. Wet vind ik persoonlijk wel fijner maar het prijsverschil maakt toch dat ik liever de dry koop. Overigens heb ook de Gynotex getest maar die is wat simpeler en groter? In verhouding is die ook niet veel goedkoper. Ik vind ze idd ook veel fijner dan normale tampons, echter de prijs is fors vind ik. Tegen de 2 euro per stuk.
    Ik zag dat Joy Division soortgelijke heeft en dan zijn ze ca 1.25 euro per stuk. Ik ga die ook eens proberen. Nu de Beppy Pure er ook is zal ik die ook eens proberen. thnx voor de tip.
    Zeker voor de sauna zijn ze ideaal. Seks met Beppy vind mijn vriend geen succes, zelfs pijnlijk. Ik denk echt dat het afhangt van de man en de vrouw in hoeverre de tampon voelbaar is.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.