Anale seks: Dingen die je moet weten

31-08-2022

Anale seks, iets waar menig mens over fantaseert (ook al geven veel mensen dat niet per se zomaar toe) en iets waar voor heel mensen een taboe op rust. En misschien is het juist door dat taboe juist wel zo’n enorme fantasie.

Hoe werkt anale seks?

Misschien is een betere vraag: Wat is anale seks eigenlijk?

Als we op Wikipedia kijken dan staat daar te lezen:

“Anale seks zijn seksuele handelingen met de anus en het rectum. Hieronder vallen anaal neuken, anaal vingeren, stimulatie met de tong (rimmen), het inbrengen van seksspeeltjes waaronder een buttplug, anale vibrator, klysma en pegging. Rond de anus bevinden zich zeer veel zenuwuiteinden. Het rectum daarentegen bevat geen gevoelige zenuwen. De prostaat van een man kan via het rectum gestimuleerd worden.”

Kortom, seksuele handelingen die te maken hebben met je anus en je rectum.

Die seksuele handelingen hebben er dan voornamelijk mee te maken dat je dingen in je kont (anus) stopt. En zoals Wikipedia ook al aangaf, dat kan van alles zijn, een vinger, een penis, een tong of een seksspeeltje.

Hoewel deze site natuurlijk vooral gaat over seksspeeltjes denk ik dat het goed is om de andere dingen die je ook in je kont kunt stoppen even de revue te laten passeren.

Anale seks - anatomie van de anus en het rectum
Anatomie van de anus en het rectum

Anale seks met je vinger

Voor veel mensen, zeker niet voor iedereen is de anus en het gebied er omheen een enorm gevoelige plek die bij stimulatie kan zorgen voor seksuele opwinding. Dat is niet alleen zo bij penetratie, maar ook bij het strelen van de anus en bij mensen met een penis ook het perineum (gebied tussen je ballen en je anus).

Hoewel veel mensen zeggen dat je dit ook al met een “beetje spuug” kan doen, is het aan te raden alles wat glibberiger te maken met wat goed glijmiddel.

Als alles goed gaat en je voelt dat je meer wil kan je met een vinger ook de anus penetreren en (rustig) met de vinger heen en weer gaan.

Anale seks met je tong

De tong is ook heel erg lekker om anale seks mee te ontvangen, het stimuleren van de anus (en het perineum) met de tong is denk ik nog opwindender dan met een vinger. Dit soort anale seks wordt ook wel rimming, kontlikken of baffen genoemd.

Anale seks met een penis

Wellicht de meest bekende vorm van anale seks is natuurlijk penetratie met een penis. Mocht je partner in het bezit zijn van een penis en je hebt bovenstaande als “opwarming” al gedaan, dan kan je, maar alleen als je dat als ontvanger echt zelf wil (en wees niet bang om nee te zeggen als je het niet wil), je anus laten penetreren met een penis. Hierbij is het wel zaak om rustig aan te doen, en als het goed voelt weer een beetje dieper of sneller te gaan. Neem de tijd, en luister naar je lichaam.

Anale seks met een seksspeeltje

Voor de meeste mensen een uitkomst als je met jezelf aan het spelen bent en anale penetratie (en dus anale seks) wil gaan ontdekken.

Er worden seksspeeltjes gemaakt die speciaal voor anale penetratie zijn, het is ook aan te raden alleen maar seksspeeltjes te gebruiken die voor anale seks zijn gemaakt, dit omdat andere seksspeeltjes misschien anders “kwijt” kunnen raken in je lichaam en dat wil niemand.

De meest bekende anale seksspeeltjes zijn waarschijnlijk buttplugs, die gemaakt zijn om je anaal te vullen.

Naast deze buttplugs zijn er ook prostaatstimulators die gemaakt zijn voor het stimuleren van de prostaat.

Er zijn natuurlijk ook allemaal dildo’s en anaalvibrators te krijgen die ook heel lekker kunnen zijn voor anale stimulatie.

Tips voor Anale seks

 1. Glijmiddel, glijmiddel en nog meer glijmiddel: De anus in tegenstelling tot de vagina is een orgaan dat zichzelf NIET bevochtigd. Wat dus inhoudt dat als je je anus wil (laten) penetreren, met vinger, penis of seksspeeltje je daar zelf voor moet zorgen. Doe dit met glijmiddel op waterbasis, silicone of ander lichaamsveilig glijmiddel. Let er wel op dat je glijmiddel gebruikt dat je seksspeeltje niet aantast (geen silicone glijmiddel met silicone toys dus).
 2. Eigenlijk nog belangrijker dan glijmiddel, doe het alleen als jij het echt wil. Laat je niet dwingen, dus ook niet om iemand blij te maken terwijl jij het eigenlijk niet wil.
 3. Begin voorzichtig, neem je tijd en luister naar je lichaam. Anale seks kan heel lekker zijn en zou eigenlijk geen pijn hoeven te doen. Als het wel pijn doet, stop even, neem even pauze en probeer het daarna weer. Als het echt pijn blijft doen, hou er dan mee op.
 4. Doe het veilig, bij anale seks met een penis, gebruik een condoom. Bij seksspeeltjes, zorg ervoor dat je seksspeeltje veilig is voor anaal gebruik.
 5. Communiceer. Vind je het allemaal niet lekker? Dat is niet erg, zeg dat gewoon, praat er over, misschien dat iets anders beter werkt, of misschien dat het gewoon niet werkt, en dat is ook okee.

Is anale seks vies?

Laten we eerlijk wezen, je anus is natuurlijk eigenlijk alleen maar aanwezig om mee te poepen, het afvoeren van afval uit je lichaam.

Dat is een natuurlijk proces, en ikzelf vind het niet per se vies (niet dat ik enorm fan ben van poepsporen bij anale seks). Maar er zijn natuurlijk dingen die je kan doen om het allemaal even net wat frisser en schoner te maken.

Hygiëne tips bij anale seks

 1. Reinig jezelf voordat je anale seks gaat hebben, dat kan met een washandje, maar je kan ook met je partner onder de douche en elkaar goed schoonmaken, dit kan je in je voorspel meenemen en kan ook enorm opwindend zijn.
 2. Spoel je anus en rectum met een handpompje, klysma of spoelstaaf.
 3. Als je gaat spoelen doe het dan niet te diep. Als je te diep spoelt kunnen je darmen overprikkelt raken en dat kan heel oncomfortabel worden.
 4. Spoel niet te vaak, want dit is ook niet goed voor je darmen
 5. Reinig je seksspeeltjes of je penis na anale seks.
 6. Wil je iemands kont likken, maar toch zorgen voor een veilige(re) omgeving. Gebruik dan een beflapje op een open geknipt condoom (pas wel op dat er geen glijmiddel op het condoom zit).

Pijn bij anale seks? Dit is wat je kan doen, en ook wat NIET moet doen

Veel mensen die anale seks (willen) hebben merken dat de eerste keer misschien wat oncomfortabel is. Het is allemaal een beetje eng, je lichaam reageert op een manier die je misschien nog niet kent, en misschien ervaar je ook wel pijn.

Voorop gesteld, anale seks zou sowieso niet extreem veel pijn moeten doen. En het is zeker niet de bedoeling dat het elke keer echt pijn doet. Dingen als “painal” en dat soort porno geïnspireerde dingen zijn eigenlijk niet zo goed voor je lijf. Dus: Wat kan je doen als anale seks, of anale penetratie toch echt pijn doet?

Het belangrijkste is dat jij (en misschien ook je partner) ontspannen. Doe een ademhalingsoefening, knuffel, relax, maak er niet een “ding” van. Geniet van jezelf en elkaar en doe het rustig aan.

Luister naar je lijf, als het pijn doet, pauzeer even, neem de tijd.

Lukt het niet zoals je nu ligt (of staat), probeer eens een andere houding. Een goede houding om anale penetratie mee te proberen is languit op je rug of buik met een been gestrekt en het andere opgetrokken. Op die manier ontspannen de anus en de spieren er omheen zich wat meer en kan penetratie makkelijker zijn.

Wat je absoluut niet moet doen als anale seks pijn doet

 1. Doorgaan en de pijn negeren, je lichaam is je duidelijk aan het maken dat wat je aan het doen bent echt op moet houden, hou er dan ook echt mee op. Als je doorgaat kunnen er (micro)scheurtjes ontstaan aan je anus en die kunnen gaan ontsteken, dat wil je echt niet.
 2. Verdovend (glij)middel gebruiken: Verdovende glijmiddelen zijn niet alleen heel slecht voor je lijf door de middelen die er in zitten, je voelt het dus ook niet als het ECHT mis gaat, je voelt het dus niet als er iets scheurt, en je kan jezelf daarmee dus echt behoorlijk wat aandoen.
 3. Niet communiceren: Doet het zeer? Zeg het, tegen jezelf, tegen je partner, en hou ermee op. Eigenlijk dus net zoals punt 1, maar zorg dat (vooral) je partner het weet en ophoudt met penetreren.

Seksspeeltjes die je kan gebruiken voor anale seks

Er zijn echt heel veel seksspeeltjes die je kan gebruik voor anale seks. Hieronder vind je er een paar. Wil je meer seksspeeltjes voor anale seks bekijken? Bekijk dan onze categorie seksspeeltjes voor de anus.

Buttplug: B-vibe Snugplug

B-vibe snug plug

Een hele fijne en comfortabele buttplug.

Lees Tess’ review over de Snugplug

Je koopt de Snug plug bij Sinful.nl voor € 34,95

Prostaatstimulator: Aneros Helix Syn V

Aneros helix syn v

Een hele fijne vibrerende prostaatstimulator voor zowel beginner als gevorderde

Lees de review over de Aneros Helix Syn V

Je koopt de Aneros Helix Syn V bij Easytoys voor € 124,99

Anaalvibrator: Hot Octopuss Plex with Flex

Hot octopuss plex with flex

Een anaalvibrator die ook echt heel lekker is voor je prostaat

Lees mijn review over de Hot Octopuss Plex with Flex

Je koopt de Hot Octopuss Plex with Flex bij Easytoys voor € 99,99

Dildo: Prism Erotics Hamsa Smoky Jade

Prism erotics hamsa smoky jade glazen dildo

Een glazen dildo die echt heel lekker is voor anale stimulatie of je nu een prostaat hebt of niet

Lees de review over de Prism Erotics Hamsa Smoky Jade

Je koopt de Prism Erotics Hamsa bij Easytoys voor € 47,99

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.