Top 5 glijmiddel voor anaal (toy) gebruik

23-06-2021

Niets is zo persoonlijk als glijmiddel, voor vaginaal gebruik is glijmiddel een keuze, hoewel het volgens ons (Tess en Jay) je seksleven zeker zal veranderen, en misschien ook wel een beetje leuker zal maken. Maar als het gaat om glijmiddel is het voor het anaal gebruik van seksspeeltjes een must.

Je anus maakt namelijk zelf geen vocht aan, er glijdt dus helemaal niets zonder dat jij daarvoor zorgt. Door glijmiddel, want geloof het of niet, goed bodysafe glijmiddel is veel veiliger dan bijvoorbeeld je eigen spuug.

Nu is glijmiddel zoals ik hierboven al schreef heel erg persoonlijk. Deze top 5 is dan ook een advies over glijmiddelen die mij (Jay) goed zijn bevallen over de afgelopen jaren. Maar omdat elk lichaam anders reageert is het belangrijk dat je zelf ook eerst test of jij en het glijmiddel wel compatible zijn. Koop dus eerst een klein flesje en probeer eens wat je ervan vindt.

Disclaimer

En dan voordat de top 5 echt begint een kleine disclaimer. Het gebruik van silicone glijmiddel wordt nog altijd afgeraden bij silicone seksspeeltjes. De meeste hybride glijmiddelen zijn wel safe voor silicone, maar test het toch altijd even op je speeltje op een plek die je niet inbrengt (maar nooit op de zuignap!).

5. Pjur Toy lube

Top 5 glijmiddel voor anaal (toy) gebruik

Type: Hybride glijmiddel

Pjur Toy Lube is het enige hybride glijmiddel in deze lijst. Het is dik en okee als we eerlijk zijn lijkt het misschien wel een beetje op erg dik sperma, dus esthetisch gezien is dat misschien een dingetje. Maar juist omdat het zo dik en “smeerbaar” is, is het erg fijn om te gebruiken bij anaal gebruik vooral omdat het erg goed op je toy blijft zitten en er niet afloopt zoals dunnere glijmiddelen dat soms wel eens doen. Op de meeste hoge kwaliteit silicone seksspeeltjes is dit glijmiddel prima te gebruiken (maar test het natuurlijk zelf wel even). Voor (veilige) anale seks is het ook geschikt, maar of het erg sexy is om te gebruiken moet je zelf even beslissen.

Wil je meer weten? Lees het in de Tess review over Pjur toy lube.

4. Pjur Backdoor

Pjur backdoor

Type: Waterbasis glijmiddel

Pjur Backdoor is qua naam natuurlijk al heel duidelijk bestemd voor anaal gebruik. Er zijn wel twee soorten van te krijgen, maar ik doel hier op de versie op waterbasis. Het dikke waterbasis glijmiddel is erg prettig en blijft ook redelijk goed op je seksspeeltje zitten. Doordat het wat dikker is en gebruik maakt van wat slimme chemie (die wel veilig is voor je lichaam!) blijft Backdoor zeker voor waterbasis glijmiddel heel lang glijden. Doordat het op waterbasis is kan je het veilig gebruiken bij al je seksspeeltjes, en eventueel ook voor (veilige) anale seks.

Meer weten? Lees het in de review over 6 Pjur glijmiddelen

3. YESforLOV Lubrifiant Ultime

Yesforlov lubrifiant ultime

Type: Silicone glijmiddel

Eigenlijk hebben we het hier over 3 glijmiddelen, de YESforLOV Lubrifiant Ultime lijn is er namelijk in 3 verschillende dikten, Fluide (dun), Medium en Epais (dik). De reden dat dit allemaal in het Frans vermeld staat is omdat de maker van dit glijmiddel uit Frankrijk komt. Ik heb persoonlijk alleen de Fluide variant getest, maar het is zulk enorm fijn silicone glijmiddel dat het absoluut in deze top 5 moest verschijnen. Het is wel even opletten met het gebruik van seksspeeltjes, omdat het zo dun is, maar het voelt eigenlijk als waterbasis glijmiddel, plakt helemaal niet en in tegenstelling tot mijn persoonlijke ervaring met silicone glijmiddel “voel” je niet dat je met silicone bezig bent. Je krijgt dus wel de glibberigheid van dit soort lube, maar niet de “bijwerkingen” extra prettig dus. En natuurlijk is ook dit glijmiddel geschikt voor “veilige” anale seks.

Wil je meer weten? Lees het in mijn YESforLOV Lubrifiant Ultime review.

2. The Butters Lube: Cocoa Butter

The butters cocoa butter

Type: Oliebasis glijmiddel

Zoals je wellicht weet zijn de meeste oliebasis glijmiddelen niet compatible met latex condooms. Vandaar ook dat ik dit stukje daarmee inleid. Je kan dit glijmiddel WEL met condooms gemaakt van andere materialen gebruiken, maar let daar dus op!

The Butters Lube: Cocoa Butter is zoals je wellicht zal begrijpen voor het grootste gedeelte gemaakt van cacaoboter, een enorm voedende “olie” die erg fijn aanvoelt en eigenlijk ook nog eens je anus verzorgt door hem te hydrateren. Buiten dat feit om glijdt dit glijmiddel ook echt extreem lekker, ruikt het heel natuurlijk en is het ook compatible met silicone seksspeeltjes (maar ook hier geld weer, test het eerst even). In de pot is het (meestal) solide je kan er dus steeds een klein laagje van nemen en dat gebruiken, zo is er eigenlijk maar heel weinig “afval” na gebruik. Zoals ik al eerder schreef is het niet geschikt voor latex condom gebruik, maar kan je het prima gebruiken bij condooms van andere materialen, welke kan je lezen op de verpakking of checken met het merk condoom.

Wil je meer weten? Lees dat in mijn The Butters lube review.

1. The Butters Palmgrease

The butters palmgrease lube

Type: Oliebasis Glijmiddel

Zoals je wellicht weet zijn de meeste oliebasis glijmiddelen niet compatible met latex condooms. Vandaar ook dat ik dit stukje daarmee inleid. Je kan dit glijmiddel WEL met condooms gemaakt van andere materialen gebruiken, maar let daar dus op!

Ook de nummer 1 in deze top 5 glijmiddel voor anaal gebruik is van The Butters. Palm Grease is een samenstelling van verschillende soorten olie die samen een dik “vet” maken dat uitermate geschikt is voor anale spelletjes (maar ook vaginale spelletjes) waarbij het van belang is dat er een extra dikke laag “glij” aanwezig is. Eigenlijk is het gemaakt voor onder andere fisten, maar ook voor mensen die een wat groter of moeilijk in te brengen anaal seksspeeltje willen gebruiken kan ik Palmgrease enorm aanraden. Het blijft heel lang glibberen, is bodysafe en net zoals Cocoabutter glijdt het als een malle. Een echte aanrader dus. Ook hier zijn latex condooms een nono, denk hier wel goed over na, zeker als je eerst wil fisten/toyen en daarna wil (safe) seksen.

Wil je meer weten? Lees dat in mijn The Butters lube review.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Mijn lief vond glijmiddel op waterbasis voor anaal plakkerig/stroperig gaan voelen bij de ingang. Is daar ergens wat info nodig of is hij hier bijzonder in😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.