b-Vibe Snug Plug 2 | Buttplug review

15-05-2018

Sextoy review by Tess: b-Vibe Snug Plug 2

Nog even en ik kan niet meer zeggen dat ik niet zoveel ervaring heb met anale sextoys, want niet zo lang na mijn vorige buttplug review, heb ik nu alweer een buttplug getest. Deze Snug Plug 2 kreeg ik vanAlicia van b-Vibe. Ik heb het niet zo vaak dat ik een buttplug zie en dat ik denk: goh, daar ben ik nu benieuwd naar. Of eigenlijk, dat had ik nooit voor ik de snug plug zag. Dus dat was gelijk al een bijzonder iets dat ik dat nu wel had.

Nu ik dus nog best (net) wel kan zeggen dat ik geen ervaren buttplug gebruiker ben, kan ik ook zeggen dat ik best wel een beetje onder de indruk was van het formaat van de Snug Plug 2. Hij is voor een buttplug echt niet super groot, maar het is wel de grootste plug die ik ooit gebruikt heb. Spannend dus!

De verpakking

B-vibe snug plug 2 | buttplug review B-vibe snug plug 2 | buttplug review

De verpakking van de Snug Plug werd ik gewoon best wel blij van. Niet alleen omdat ‘ie er gewoon leuk en fris uit ziet, maar vooral het gemak van deze verpakking. Als sextoytester pak ik natuurlijk echt wel veel toys uit en regelmatig gaat dat toch best lastig. Verpakkingen die scheuren als je ze open doet, verpakkingen waarvan de deksel wel vastgezogen lijkt te zitten aan de doos, dat soort dingen komen veel voor. Maar niet bij deze b-Vibe verpakking. Nee, deze verpakking heeft gewoon een speciaal lipje met daarop de tekst ‘open here’ waarmee je ‘m altijd makkelijk open kan trekken. Ook het binnenste gedeelte van de verpakking er uit halen, zodat je bij de gebruiksaanwijzing en het bewaarzakje komt, is makkelijk. En die gebruiksaanwijzing en het bewaarzakje, die zitten dus ook helemaal netjes in een soort kartonnen b-Vibe envelopje. Het zijn maar kleine details, maar ik wordt er blij van.

Safe anal sex

B-vibe snug plug 2 | buttplug review B-vibe snug plug 2 | buttplug review

Ook krijg je een ‘guide to anal play’ en dat vind ik echt tof. Een klein boekje vol met tips voor anale zaken. Leuk en nuttig. Het bewaarzakje is ook echt heel tof. Niet gewoon zo’n wit glimmend zakje met trekkoordje wat je normaal ziet, maar echt een etui met rits. Ik word gewoon blij van zulke details. De b-Vibe Snug Plug is ook niet de goedkoopste plug, maar je krijgt dus wel waar voor je geld.

De Snug Plug is gemaakt van siliconen, dat materiaal is niet poreus en helemaal veilig voor je lichaam. Je kan er alleen geen glijmiddel op siliconenbasis bij gebruiken, maar gewoon een goed waterbasis glijmiddel werkt ook prima. Ik had dus maat 2, maar je hebt de Snug Plug ook nog een maatje kleiner, maat 1, en je hebt nog 2 grotere, maat 3 en 4.

De aparte vorm van de Snug Plug

B-vibe snug plug 2 | buttplug review B-vibe snug plug 2 | buttplug review

Wat gelijk opvalt als je naar de snug plug kijkt, is de vorm. Deze is echt anders dan ik van andere buttplugs gewend ben. Hij is langer en niet alleen de top loopt taps toe, maar ook de onderkant. De nek van de plug is lang en super smal en het voetje doet me denken aan een anker. Bij de vorige buttplug die ik testte, was ik bang dat de hele plug naar binnen zou schieten. Het onderste stuk van de plug was het breedste punt, het halsje was kort en het voetje was precies even breed als het breedste stuk van de plug. Ik vond dat best eng, want als een plug eenmaal naar binnen schiet, is de kans dat je op de SEH belandt echt wel heel groot. Dus toen ik deze snug plug bekeek, vond ik deze vorm echt super goed. Omdat de onderkant van de plug ook taps toe loopt, zal je sluitspier daar al rustig aan beginnen te sluiten. Het halsje is echt best wel lang, en het voetje is wel lang, maar ook smal. Hierdoor kan het dus comfortabel tussen je billen zitten (dit klinkt echt raar!) maar is het toch veilig. Hier heeft echt iemand heel goed over nagedacht.

Flexibele hals en extra gewicht

B-vibe snug plug 2 | buttplug review B-vibe snug plug 2 | buttplug review

Het halsje van de plug is ook best wel flexibel. Dit is echt wel goed voor het draagcomfort, maar met het inbrengen vond ik dat best wel wat lastiger. Ik dacht dat ik hem daar kon vasthouden, maar je kan dus niet echt druk zetten want daar is het halsje gewoon te wiebelig voor. Ik ontdekte al snel dat je beter de plug gewoon aan het onderste gedeelte van de plug zelf (dus nog boven het halsje) kan vasthouden. Door de lengte van de plug gaat dat ook makkelijk. Voor zover het inbrengen van een buttpug makkelijk is, want ik vind het gewoon best wel moeilijk eigenlijk altijd.

In de binnenkant van de Snug Plug zitten twee ronde balletjes. Deze zorgen voor extra gewicht. Als je met de plug schudt, voel je ze ook een beetje rammelen. Ik dacht dat ik dit ook zou voelen als ik de plug in had, maar dat was bij mij niet het geval. Ik heb gesprongen en gedanst, maar ik voelde dat echt niet. Ik vond dat niet heel erg, want ik had eigenlijk ook niet verwacht dat ik dat per se lekker zou vinden, want die vaginale balletjes met balletjes daar in vind ik ook niet meer dan ‘wel grappig’. Maar de balletjes geven dus wel wat extra gewicht aan de plug en dat vind ik wel fijn voelen.

Super comfy

B-vibe snug plug 2 | buttplug review B-vibe snug plug 2 | buttplug review

Het formaat van de plug is voor mij dus best wel groot, maar niet te groot. Het inbrengen ging, met genoeg glijmiddel en ontspanning, best wel oke. Toen ‘ie eenmaal op z’n plek zat, voelde dat gewoon comfortabel. Het voetje is echt ideaal, het is echt zo smal dat je het dus echt niet voelt zitten. Ik heb er zelf geen behoefte aan, maar als jij een buttplug zoekt die je gewoon voor langere tijd comfortabel kan dragen, dan is dit echt jouw plug. Maar ook bij een kortere tijd dragen vind ik het wel echt fijn als het gewoon comfortabel zit. Sowieso moet een plug geen pijn doen, maar ik wil ook niet dat er iets irriteert. En daar voldoet deze plug helemaal aan.

Ik wist al dat het echt wel lekker is om seks te hebben of met een (inwendige) vibrator of dildo te spelen met een buttplug is. Omdat deze plug echt wel iets groter is dan de andere plugs die ik heb gebruikt, was ik extra nieuwsgierig hoe dat nu zou voelen. En ik was echt wel onder de indruk, want in dit geval kan ik zeggen: size does matter! Ik merkte echt heel goed dat ik ook nog een buttplug in had en het voelde echt heel lekker. Met het stoten in mijn vagina, voelde ik ook echt de buttplug heel goed zitten en het voelde ook alsof mijn vagina een stukje strakker was. Ik vond het echt leuk en lekker en anders voelen. Ik vond het trouwens ook lekker om een vibrator tegen het voetje van de buttplug te houden. De vibraties werden best wel goed doorgegeven en dat was ook echt lekker.

Ik noemde eerder al dat beide kanten van de plug taps toe lopen. En dat bleek met het verwijderen van de buttplug ook echt super handig en fijn! Normaal als je een buttplug verwijderd, heb je eerst het breedste gedeelte en dat vind ik best wel heftig en niet altijd even lekker voelen. Maar hier bouwt het dus ook weer rustig op, wat het verwijderen echt veel relaxter maakt. Hier kan je wel gewoon aan het voetje trekken en op die manier is het verwijderen echt super makkelijk.

Conclusie

Ik vind dit echt de ideale buttplug. Hij is helemaal veilig, de vorm is echt heel goed over nagedacht en werkt ook gewoon perfect. Hij zit super comfortabel. Het inbrengen is even wennen, maar gaat prima en ook het verwijderen gaat echt heel makkelijk. De verpakking is goed, de anal guide vind ik echt top en het bewaar etuitje is ook heel fijn. Zoals gezegd is dit niet de goedkoopste buttplug, maar ik denk wel echt dat ‘ie z’n geld waard is. Als je op zoek bent naar een goede plug, kan ik je deze echt aanraden.

Je kan de b-Vibe Snug plug 2 hier bestellen bij Bol voor 37,90.

Andere maten Snug Plugs vind je hier bij bol.com.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Ik ben zo benieuwd naar deze! Lijkt me echt heel.fijn!
    Sinds ik gevoelsstoornissen heb na een dwarslaesie, ben ik vanalles opnieuw aan het ontdekken en ik ben er achter dat ik anale stimulatie heel fijn vind 🙂

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sex Toy review by Jay: b-Vibe Rimming & b-Vibe trio | Tess Tesst - […] tess van b-Vibe de snugplug kreeg ontving ik de b-Vibe rimming plug 2 en de b-Vibe trio van Alicia…
  2. Sekstoys moeten ook afgestoft worden. - […] echt niet gelijk. We lieten ook onze favoriete anale speeltjes zien. Mijn favoriete buttplug is de b-Vibe Snug Plug,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.