Lelo Dot

28-04-2023

Als je me een beetje kent, weet je dat ik van pinpoint stimulators hou. De Zumio S is mijn favoriete pinpoint toy. Er was een tijdje echt een pinpoint-hype en zo’n beetje elk merk kwam wel met een pinpoint vibrator op de markt. Die hype is nu een beetje over, helaas. Maar nu kwam Lelo met de Lelo Dot. Een beetje β€˜late tot he party’, maar hee, als echte pinpoint-fan klaag ik niet. Ik kreeg β€˜m van Lelo via Ovide.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS (allebei bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 8 standjes in 8 intensiteiten
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 169,99 euro, hier te koop bij Easytoys, of hier bij bol.com
Is ’t wat? Lekker, maar ik mis wat power.

De verpakking en de inhoud

De verpakking en de inhoud - lelo dot De achterkant van de verpakking van de lelo dot

De Lelo verpakkingen zijn eigenlijk altijd hetzelfde. Een stevig zwart doosje met doorkijkje en gouden letters. Op de achterkant van de doos vind je wat informatie over de Lelo Dot. Het ziet er wel stijlvol uit, maar ik vind het ondertussen wel saai ook. Ik zou het echt tof vinden als Lelo wat meer met hun verpakkingen zou doen in plaats van deze minimalistische stijl.

In de verpakking vind je natuurlijk de Lelo Dot zelf, maar ook een zakje glijmiddel, een bewaarzakje, een korte gebruiksaanwijzing, een garantiekaartje, een gebruiksaanwijzing voor het glijmiddel en het oplaadkabeltje.

Mijn eerste indruk van de Lelo Dot

De lelo dot in mijn hand. De lelo dot naast een lipstick.

De Lelo Dot ziet er een beetje uit als een grote druppel. Ik vind de vorm er wel leuk uit zien. De onderkant is best wel breed en rond, met opening, terwijl de bovenkant smal en puntig is. Leuk contrast.

De Lelo Dot is ook echt herkenbaar als Lelo toy, door die opening in het handvat. Ik dacht dat Lelo altijd goudkleurig ABS-plastic gebruikte, maar dit lijkt meer zilver. Of nou ja, eigenlijk zit het een beetje tussen zilver en goud in. Ik heb er uitgebreid naar zitten staren en me ondertussen drie keer afgevraagd of ik stiekem kleurenblind ben, want ik kan gewoon niet zo goed zien welke kleur het nu is.

De knopjes van de Lelo Dot zijn ook erg herkenbaar. Lelo toys hebben altijd drie knopjes die tegen elkaar aanzitten. In het midden zit het knopje om door de verschillende vibratiepatronen heen te klikken en boven en onder heb je het plus- en minknopje.

In de onderkant zie je de opening voor het oplaadkabeltje. Lelo heeft nog steeds geen magnetische laders, wat ik best apart vind voor zo’n luxe merk.

De test van de Lelo Dot

De onderkant van de lelo dot. Het topje van de lelo dot, gebogen.

In de gebruiksaanwijzing las ik dat de Lelo Dot niet gewoon trilt, maar elliptische bewegingen maakt, net zoals de Zumio E. Ik was benieuwd of ik dat echt zou kunnen voelen.

Ik gebruikte het Lelo glijmiddel wat ik bij de Lelo Dot gekregen had. Zoals je misschien weet, stel ik wel bepaalde eisen aan glijmiddel. Als er glycerine en parabenen in zitten, of parfum, dan gebruik ik het niet. Het Lelo glijmiddel voldoet aan al mijn eisen, dus dat is heel fijn!

Glijmiddel gebruiken vind ik wel heel belangrijk bij een pinpoint vibrator, omdat het best wel intensieve stimulatie is. Zonder glijmiddel kan dat best snel onprettig aan gaan voelen.

Al snel kwam ik er achter dat ik niet echt kon merken dat de Lelo Dot elliptische bewegingen maakt. De stimulatie voelt voor mij heel lekker, maar ik zou uit mezelf niet geraden hebben dat hij deze beweging maakt. Voor mij voelt het als gewoon vibreren. Volgens de omschrijving zou het gevoel ook heel anders zijn als je de hoek veranderd waarin de Dot je clitoris raakt, maar dat haalde ik er ook niet echt uit. Het puntje van de Dot is heel flexibel en dat voelt heel lekker net naast mijn clitoris. Het geeft echt het soort stimulatie wat ik lekker vind.

Ik klikte een beetje door op het plusknopje, want ik wilde toch wat meer intensiteit. Het voelde lekker, maar voor mij nog niet krachtig genoeg. Maar zelfs op het hardste standje vond ik β€˜m eigenlijk nog niet krachtig genoeg. Ik had echt wat meer power gewild. Dat zorgde ervoor dat ik toch wel een beetje teleurgesteld was.

Maar de Lelo Dot heeft natuurlijk ook nog vibratiepatronen. Dat heeft de Zumio dan weer niet. De vibratiepatronen vond ik verrassend lekker. Er zijn acht verschillende patronen en vooral de patronen die aan-uit-aan-uit gaan vind ik Γ©cht heel lekker. Mijn clitoris raakt er een beetje van in de war, lijkt wel, waardoor het β€˜aan’ deel van het patroon steeds weer extra heftig voelt. Dat vind ik leuk en lekker.

Ook de patronen kan je harder en zachter zetten, maar ook hier geldt dus dat ik graag meer power had gewild.

Conclusie

Ik vind de Lelo Dot lekker, maar ik mis echt wel wat kracht in de motor. Ik wil hardere standjes, zowel bij de steady standjes als bij de patronen. De patronen zijn wel Γ©cht heel leuk en lekker. Hij ligt lekker in de hand, hij ziet er mooi uit, maar die power stelt toch wat teleur. Ik denk dat de Lelo Dot wel een prima toy is voor mensen die houden van wat zachtere stimulatie. Maar voor een sextoy in deze prijscategorie had ik toch verwacht dat β€˜ie zowel mensen die van zacht als mensen die van hard houden zou kunnen bevredigen.

Je kan de Lelo Dot hier bestellen bij Easytoys voor 169,99 euro
Of hier bij bol.com, waar de prijzen nogal wisselen.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.