Zumio E – review

31-07-2020

Ik wil graag even beginnen met mijn liefde te verklaren voor Zumio. Het was geen liefde op het eerste gezicht. De eerste keer dat ik de Zumio zag, was ik bang dat ‘ie mijn clitoris pijn zou gaan doen. Maar toen we elkaar wat beter leerden kennen, de Zumio X en ik, toen werd het al snel hot & steamy. Maar, toen de Zumio S uitkwam, was ik eigenlijk al snel toch nog verliefder op de Zumio S. De Zumio S was gewoon echt perfect. Ik wist niet dat ik dat wilde, zo’n siliconen stukje om de tip, maar bleek dat dat precies was wat ik nodig had.

En toen ineens was daar wéér een nieuwe Zumio. De Zumio E. Zwart, stoer, metaal. Dat klonk best wel ruig. Natuurlijk was ik gelijk benieuwd en gelukkig was Zumio zo lief om er eentje naar mij op te sturen. Deze review is vrij lang, want ik heb best veel woorden nodig om uit te leggen hoe het nu allemaal zit en voelt. Dus hang on!

Specs

Materiaal: Metaal, siliconen en ABS-plastic. Allemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, in een houder met USB-kabel
Standjes: 8 standjes, allemaal steady
Waterproof: Ja
Verkoopprijs:  Vanaf 81,50, hier bij Bol.com Normale verkoopprijs rond de 119 euro, bijvoorbeeld hier.
Is ’t wat? Zumio E, ik hou van jou!

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de zumio e en de bewaardoos. De achterkant van de verpakking van de zumio e, met daarnaast de doos met daar in de zumio.

Zumio is duidelijk blij met de verpakking zoals die was, want de verpakking van de Zumio E is hetzelfde als die van de andere twee modellen. Het is ook best een prima verpakking.

In de verpakking vind je natuurlijk de Zumio E zelf, het oplaadbakje met USB-kabeltje en de gebruiksaanwijzing. De buitenste doos is eigenlijk alleen een sleeve, daar onder zit een doos waar je ‘m ook prima in kan bewaren. En, wat ik super fijn en handig vind, je krijgt nu ook een dop voor over de bovenkant van de Zumio! Super handig als je ‘m mee wilt nemen, want ik maakte me eerder wel zorgen over of de tip niet zou afbreken onderweg. En ik wil natuurlijk niet die hele doos meenemen.

Het oplaadbakje ben ik echt geen fan van. Het lijkt leuk en handig, maar dat is het niet. Ik vind het altijd even priegelen om ‘m goed er in te krijgen, zodat het lampje ook daadwerkelijk gaat branden ter indicatie van het opladen. Maar ook staat het allemaal niet zo stabiel en valt het dus makkelijk om.

Het verschil tussen de Zumio E, Zumio S en Zumio X

De zumio e ligt naast de zumio s en de zumio x Close-up van de tips van de drie zumio's

Ik was echt benieuwd wat er nou anders zou zijn aan deze Zumio. Bij Zumio dacht ik altijd aan paars, maar de Zumio E is zwart. Op het eerste gezicht vond ik ‘m er verder hetzelfde uitzien als de Zumio X. Maar toen ik wat beter keek, zag ik dat de tip een andere vorm heeft. De Zumio X heeft echt een bolletje bovenop, terwijl de Zumio E een plattere top heeft. Ook is de hele tip licht gebogen, terwijl de X een recht ‘steeltje’ heeft. De tip is gemaakt van metaal en draait niet in rondjes, maar in ellipsen (bepaald soort ovaal).

Het handvat ziet er bij alle drie de Zumio’s hetzelfde uit. Ik vind het jammer dat het bovenste deel van de Zumio weer van siliconen gemaakt is. Ik zou de Zumio E graag met siliconen glijmiddel gebruiken, maar ik ben bang dat ik dan het handvat beschadig.

De verschillen op een rijtje

De zumio e, x en s naast de gebruiksaanwijzing Close-up van de handvatten van de zumio's

Zumio X – het eerste model
Donker paars
Plastic tip
Draait in cirkels
Wat hardere stimulatie
Moet je een beetje voorzichtig mee doen, anders is het ineens te intens

Zumio S – het tweede model
Lila
Siliconen ‘druppel’ over de tip
Draait in cirkels
Zachtere/fijnere stimulatie, die alsnog super intens is
Hoef je minder voorzichtig mee te doen

Zumio E – het derde model
Zwart
Metalen, plattere tip
Draait in ellipsen
Zit qua stimulatie tussen de S en de X in
Hoef je ook niet super voorzichtig mee te doen

De test van de Zumio E

De zumio e en een flesje pjur woman nude De zumio e in mijn hand, je ziet dat de tip gebogen is

Ik gebruikte wat Pjur Woman nude waterbasis glijmiddel, want glijmiddel is wel echt aan te raden bij deze gerichte stimulatie. Eerlijk gezegd, toen ik las dat deze Zumio E geen cirkels maakt, maar ellipsen, zei me dat niks. Een cirkel of een langgerekte cirkel, wat kon dat nou voor verschil maken? Nou, Zumio doet het gewoon weer. Want ik ben weer verbaasd en weer onder de indruk. Blijkbaar maakt het dus wel uit. Deze Zumio E voelt gewoon weer anders. En OMG, wat voelt hij ook lekker!

De Zumio E in vergelijking met de andere Zumio’s

De verschillende modellen zumio's en de zijkant van de doos De zumio e in het oplaadbakje

 

De andere Zumio’s zijn ook heerlijk. Ik heb wel een duidelijke voorkeur voor de S ten opzichte van de X. Maar het voelt bijna alsof de Zumio E nog dieper stimuleert. Ik vind het super moeilijk om uit te leggen, want deze stimulatie is sowieso al heel anders dan gewoon een vibrator, vanwege de beweging die de tip van de Zumio maakt. En dan heb je nu dus ook nog verschil in het soort beweging. En dat is dan ook nog eens gecombineerd met hoe de tip gemaakt is. Het zijn allemaal kleine veranderingen die wel echt duidelijke veranderingen qua gevoel geven. Dus vergeef me dat ik hier geen duidelijkere verklaring kan geven, maar echt, de Zumio E is pinpoint-heaven & I love it!

De Zumio X is super plaatselijk, niet zo gek voor pinpointstimulatie natuurlijk, maar de tip is echt heel klein en dat geeft een wat harder gevoel. Je moet goed opletten hoe je ‘m plaatst, want anders kan het gevoel wat scherp worden.

De Zumio S geeft door de siliconen druppel om de tip echt een ander gevoel. Ik dacht dat het met pinpoint stimulatie beter zou zijn als de tip kleiner zou zijn, maar voor mij blijkt de S juist beter. Door dat siliconen om de tip geeft ‘ie een zachter gevoel. Ronder zou ik haast zeggen, ik hoop dat je je daar wat bij voor kan stellen qua gevoel. Het voelde voor mij nog beter. Volgens Zumio zelf zou deze Zumio S minder intens zijn, maar zo ervaar ik dat helemaal niet.

Ik vind de Zumio S ook makkelijker, omdat hij nooit dat scherpe gevoel geeft. Ik hoef minder op te letten en dat is fijn.

De beste orgasmes

De zumio e met dekseltje De tip van de zumio e

De Zumio E voelt ook echt heel intens. Mijn clitoris voelt niet dat hij anders beweegt of een andere tip heeft, maar ik voel wel duidelijk dat het effect anders is. Ik zou de Zumio E beschrijven als een soort mix tussen de S en de X. Dat zachte ronde is er niet, maar door de beweging voelt het alsnog wel zo. Terwijl de tip dus wel smaller is. Het wordt een beetje een onsamenhangend verhaal zo, geloof ik. Het is ook zo moeilijk te omschrijven. De stimulatie van de E voelt heel diep. Het geluid wat hij maakt lijkt ook wat dieper. Dit is echt de betere versie van de Zumio X, die is wat mij betreft nu wel echt overbodig geworden. Maar even mensen, de orgasmes die ik krijg van de Zumio E, die zijn zó ontzettend intens en overweldigend. Zo’n orgasme waar je echt even een tijdje van moet bijkomen. Zo’n orgasme dat je gewoon eerst even niet eens kan zeggen hoe goed dit orgasme was. En dat is waarom ik wéér verliefd ben geworden op een Zumio.

Conclusie

Nou, ik zou bijna zeggen dat de TL;DR is: Ja, deze Zumio is ook weer geweldig. Ik kan niet uitleggen hoe het werkt, maar het werkt en de orgasmes zijn echt amazing. Als je van pinpoint stimulatie houdt, wil je dit.
De Zumio X kan vertrekken. De Zumio S en Zumio E zijn beiden geweldig. Anders, maar allebei geweldig. Zumio ik hou van jou!

De Zumio E is hier te koop bij Bol.com 
Of hier bij Euphoria

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Yesss dit klinkt zo ontzettend goed! Ik mag hem binnenkort ook gaan testen, ben zo benieuwd. 🙂

    Antwoord
  2. Ik heb de Zumio E ook al in huis, als Zumio-liefhebber moest ik hem dadelijk hebben.
    Bij mij is het gevoel echter dubbel: het gevoel dat je krijgt van de Zumio E verandert naargelang de richting waarin je de top houdt. En soms is dat leuk, maar soms is dat ook ergerlijk (als je ongewenst van richting veranderde)..
    Bij mij blijft de X-versie op nummer 1, hoewel ik soms ook de andere eens neem ter afwisseling 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.