Zumio S

Sextoy review by Tess: Zumio S Spirotip

Ja mensen, ik hou van mijn Zumio. Ik had al de Originele Zumio, of de Zumio X zoals die nu heet. En ik ben gewoon best wel verliefd op dat ding, want hij is echt awesome. Toen ik hoorde dat er een nieuwe Zumio kwam, wilde ik die natuurlijk gelijk proberen. De mensen van Zumio waren zo lief mij via EroPartner er één op te sturen zodat ik ‘m kon reviewen.

De nieuwe Zumio heette in de eerste instantie de Zumio Caresse. Dat staat ook op mijn verpakking. Maar hij is ondertussen alweer omgedoopt tot de Zumio S.

De verpakking van de Zumio S

Zumio s Zumio s

De verpakking van de Zumio S die ik heb, is dus iets anders dan hoe die er nu uitziet, maar heel veel scheelt het niet. Hij lijkt erg op de verpakking van de originele Zumio en het is gewoon een leuk, vrolijke doos met holografische opdruk. Binnen in zit nog een handige, stevige bewaardoos met het Zumio logo. En in de doos vind je dus de Zumio, de oplader, een bewaarzakje en de gebruiksaanwijzing. De oplader van de Zumio is een soort bakje, waar je de Zumio staand in zet. Ziet er best wel tof uit, maar in de praktijk vind ik het toch handiger om een toy gewoon neer te kunnen leggen en me geen zorgen te hoeven maken over of ‘ie met bakje en al misschien omvalt.

Wat maakt de Zumio zo bijzonder

Zumio s Zumio s

De Zumio, of beide Zumio’s moet ik eigenlijk zeggen, zijn wel echt bijzondere seksspeeltjes. De Zumio is geen vibrator, maar een oscillator. Ik vind het nog steeds lastig om het verschil tussen vibreren en oscilleren duidelijk te krijgen, maar een toy die oscilleert schudt eigenlijk wat meer heen en weer. Nu is het bij een sekstoy die vibreert ook wel zo dat daar beweging in zit, maar dat is dus toch anders. En ik kan je zeggen, dit voelt ook wel echt anders. De bovenkant van de Zumio, de SpiroTip, die beweegt dus echt, heel snel, heen en weer. Een andere oscillerende toy is bijvoorbeeld de Eroscillator en in die review zie je ook bewegende plaatjes die het verschil tussen vibreren en oscilleren laten zien.

What’s new Pussycat?

Zumio s Zumio s

Ik was al zo verliefd op mijn Zumio X, dat ik me afvroeg waarom het nodig zou zijn om een nieuwe versie van de Zumio te maken. Toen ik er achter kwam dat de Zumio S gewoon zachter, of minder heftig, dan de originele Zumio zou zijn, was ik een beetje teleurgesteld. Hetzelfde maar dan minder krachtig, dat is maar weinig vernieuwend, dacht ik. Maar ik kon me wel voorstellen dat dit voor mensen met een wat minder hardcore clitoris dan ik wel fijn zou zijn. Want de Zumio X is echt één van de zeldzame sekstoys die ik eigenlijk alleen op het zachtste standje gebruik. Terwijl hij dus acht standjes heeft. Normaal ga ik altijd voor de hardste standjes, maar bij de Zumio X vond ik dat toch echt too much. Dus de standjes van de Zumio S beginnen een heel stuk zachter, en de hardste standjes zijn dan weer vergelijkbaar met de eerste paar standjes van de Zumio X. Er zit dus wel een overlap in.

Vernieuwde SpiroTip

Zumio s Zumio s

Maar ook de SpiroTip (ik blijf dat gewoon echt een stom woord vinden, het klinkt als iets van Pokemon ofzo) is anders. Bij de Zumio X is de tip dunner en harder, terwijl bij de Zumio S de op een stukje dikker is, met een zacht laagje doorzichtige siliconen eromheen. Het ziet er ook grappig uit, alsof de tip echt ergens in gedipt is.

Toen ik de Zumio X voor het eerst zag, was ik bang dat de tip echt pijnlijk aan zou voelen. Dat was niet het geval, want de Zumio bleek echt hemels te zijn, maar als ik zo naar de Zumio S kijk, ziet het er in elk geval minder afschrikwekkend uit ook.

Pinpoint stimulatie met de Zumio

Zumio s Zumio s

De Zumio is dus echt perfect voor pinpoint stimulatie. Stimulatie van een heel klein gebied. Wanneer je bijvoorbeeld een wandvibrator hebt, met zo’n grote kop, dan stimuleer je in één keer een veel groter gebied. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren, maar ik hou echt het meest van pinpoint stimulatie. Dus daarom word ik echt extra blij van de Zumio. Ik vind het zelf lekker om de tip net naast of net boven mijn clitoris te houden.

De Test

Zumio s Zumio s

Ik had niet zulke hoge verwachtingen van de nieuwe Zumio S. Omdat ik zo compleet gelukkig was met de Zumio X, had ik gewoon niet het idee dat ik iets anders lekkerder zou vinden. Ik vond het zachtste standje ook prima, dus zachtere standjes, nah, ik zat er niet op te wachten. Maar ik vond het wel interessant om te gaan testen, voor de mensen met gevoeligere clitorissen. For science! Met een beetje Sliquid Sizzle (it’s the shizzle!) was ik er klaar voor. Ook bij de Zumio S zitten nog steeds de knopjes op een super onhandige plek en kan je ze nog steeds niet goed blind van elkaar onderscheiden. Maar toen ‘ie eenmaal aanstond, was dat wel het laatste waar ik aan dacht.

Nog lekkerder

 

Zumio s Zumio s

De Zumio S bleek dus precies dat te zijn waarvan ik niet wist dat ik het nodig had. Ik dacht niet dat het kon. Maar deze Zumio S vind ik dus gewoon nog net even wat lekkerder dan de Zumio X. Ik was gewoon echt een beetje flabbergasted. Meestal als ik iets ga testen, ben ik echt heel benieuwd of het heel lekker zal gaan zijn. Er is altijd zo’n gevoel van anticipation. Maar met deze test had ik dat helemaal niet, omdat ik zo overtuigd was dat deze Zumio S gewoon minder lekker zou zijn. Omdat ik echt dacht dat het niet nog lekkerder kon. Maar boy, was I wrong.

Sextoytester faal

Zumio s Zumio s

Ik heb ondertussen al zoveel seksspeeltjes gebruikt. Ik had eigenlijk wel een beetje de hoop dat ik nu toch wel van te voren goed kon inschatten of ik iets lekker zou gaan vinden of niet. En meestal is dat ook wel zo. Maar nou ja, nu dus niet. Het is ook gewoon echt niet iets voor mij, om zachtere standjes lekkerder te vinden. Maar ja, de Zumio is toch al een geval apart. En die nieuwe SpiroTip, ik had er gewoon ook niet zo veel van verwacht. Ja, dat zachte leek me wel fijn, maar hij was ook dikker. En ik hou van pinpoint stimulatie, hoe kleiner hoe beter, dacht ik. Dus groter kan nooit beter zijn. Wel dus!

Zachter maar intens

Zumio s Zumio s

Deze SpiroTip is gewoon veel makkelijker, zachter, ronder, strelender (ja dat is geen woord, ik weet het). Wanneer ik de SpiroTip van de Zumio S langs mijn clitoris beweeg, voelt het bijna als een rollend balletje. Het voelt als heerlijke, gerichte strelingen. Zo zacht, maar ook zo super intens. Ik had dit gevoel van zachter maar intens ook al bij de Satisfyer Pro Penguin Next Generation (oh echt die naam). Ik vind het erg lastig om uit te leggen hoe iets zachter kan voelen, maar tegelijkertijd ook juist wel super intens is. Ik bedoel dus niet zachter als in mijn krachtig, maar meer zachter als in ronder. Ja, het is een vaag verhaal.

S vs. X

 

Zumio s Zumio s

Met de SpiroTip van de Zumio X moest ik altijd wel een beetje voorzichtig zijn. Want op een verkeerd plekje kon het dan net wat te heftig zijn. Ook voelt de tip zelf dus niet heel fijn aan, omdat ‘ie hard is. En ik zeg dit nu, nu ik de Zumio S gebruikt heb. Want toen ik de Zumio S nog niet had, voldeed ze Zumio X gewoon echt helemaal. Ik was al echt helemaal verliefd en ik kreeg echt geweldige orgasmes met de Zumio X. Maar nu ik de Zumio S heb gevoeld, en weet hoe het ook kan zijn, zal ik toch echt sneller voor de Zumio S kiezen. Want het is gewoon echt nog lekkerder.

No regrets

Zumio s Zumio s

Als je nou al een Zumio X hebt, hoef je je écht niet rot te voelen. Want de Zumio X is ook echt geweldig. Meer dan geweldig zou ik zelfs zeggen. Maar als je er nog geen hebt en je twijfelt welke je nou moet nemen, dan zou ik echt zeggen: ga voor de Zumio S. Ook als je houdt van hele heftige of krachtige stimulatie, ook dan zou ik nog steeds kiezen voor de S. Want die is ook echt super intens. Ik hou echt van krachtige stimulatie, ik zet bijna al mijn sekstoys op het hardste standje, maar bij de Zumio S heb ik nooit verlangd naar nog hardere standjes.

Conclusie

Ik wist niet dat het kon, maar ik hou nog meer van de Zumio S dan van de Zumio X. Ik vind de nieuwe, zachtere en rondere tip echt een enorme verbetering. En de zachtere standjes zijn ook echt super fijn. Het is jammer dat de knopjes nog steeds hetzelfde zijn, want die zijn echt onhandig geplaatst en moeilijk voelbaar. Maar omdat ‘ie verder gewoon echt zo perfect is, kan me dat eigenlijk maar weinig schelen.

Je kan de Zumio S hier bestellen bij bol.com en hij is nu in de aanbieding voor 127 euro. (normaal 149)

Je kan de Zumio X hier bestellen bij bol.com en ook die is in de aanbieding, nu voor 128 euro. (normaal 149)

Abonneer
Abonneren op
12 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments