KamaSutrA beurs 2019 | Event review

30-03-2019

Review by Tess: KamaSutrA beurs 2019

De KamaSutrA beurs is terug! Eind 2017 was deze erotische beurs gestopt, maar na zo’n anderhalf jaar, maken ze een comeback. Dit weekend in de Jaarbeurs in Utrecht kan je de beurs bezoeken. En als je dat wilt doen, kan je dat ook maar beter dit weekend nog doen, want de volgende Kamasutrabeurs is pas weer in 2021. Dat duurt dus nog wel even. Ik bezocht de beurs op vrijdagavond.

Eerder heb je hier al een blog kunnen lezen en een vlog kunnen zien over de andere erotische beurs: Loversland. Maar KamaSutrA is toch wel dé bekende naam als je aan erotische beurzen denkt. Vroeger, toen ik ergens beging twintig was (ja mensen, dat is best lang geleden) heb ik wel een paar keer de KamaSutrA beurs bezocht. Ik was heel benieuwd hoe het nu zou zijn. Mijn laatste bezoek aan Loversland vond ik een beetje tegenvallen, dus ik hoopte maar dat ik hier een leukere avond zou hebben.

Attracties op de KamaSutrA beurs

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Van tevoren had ik al op de site van de beurs gezien dat er in elk geval super veel te doen was. Op deze erotische beurs kan je dus niet alleen maar seksspeeltjes en spannende pakjes kopen, maar je kan ook in allerlei attracties. Ik vind dat nog steeds een beetje een gekke benaming, want ik krijg zelf een beetje zo’n Efteling-gevoel daarbij. Maar er zijn op de beurs natuurlijk geen achtbanen, maar spannende attracties, zoals een Swingers Café, een Ladies Club en Glory Holes. OMG, dat belooft wat.

Wat ik wel een groot nadeel vind, is dat je voor al deze attracties apart moet betalen. Je koopt dus een kaartje voor de beurs, maar daarmee heb je dus nog lang niet alles. Met het entreekaartje kan je over de hele beurs lopen om alle stands te bekijken en de shows op het podium zien. De enige gratis attractie is het webcam huis, waar je vrouwen live kan zien webcammen. Maar als je wat meer actie wilt, moet je dus meer uitgeven. De prijzen van de attracties variëren van 2,50 (voor het SM podium) tot 40 euro op zaterdagavond voor het Swingers Café. Best pittig dus. Het is wel bij alle attracties zo dat je zo vaak in en uit mag lopen als je zelf wilt. Sommige attracties zijn alleen voor stellen en anderen zijn voor iedereen toegankelijk.

Stripshows

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Bij binnenkomst vind ik de beurshal er gelijk leuk en sfeervol uitzien. Er ligt geen vloerbedekking op de grond, maar toch oogt het best warm en gezellig. Sfeervolle verlichting en bijpassende muziek. De entree zelf had wel even een likje verf kunnen gebruiken, want die zag er ook wel een beetje uit alsof die anderhalf jaar ergens achterin een opslag had gelezen. Al snel spotten we het podium en daar gaat net een stripact beginnen. Ik moet zeggen dat ik normaal niet zo’n fan van stripshows ben. Ik kom wekelijks op feestjes waar mensen ook regelmatig naakt rondlopen en spelen. Dus een hele act met als afsluiting en hoogtepunt een naakt lichaam, doet me niet zoveel. Maar als je dan toch op de KamaSutrA beurs bent, moet je natuurlijk wel een stripshow bekijken.

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

En deze stripper wist mij toch echt te entertainen. Super charmant, grappig en sexy is een combinatie die het wel goed doet. Hij wist het publiek ook goed mee te krijgen en de sfeer zat er goed in. Gelijk hier na kwam er een vrouwelijke stripper, in een pyjama met badjas. Maar al snel gingen die natuurlijk uit en werden haar slippers omgewisseld voor hoge hakken. Ook erg leuk en sexy. De presentator die na afloop het podium opkwam om wat goodiebags weg te geven, had wel wat vlotter gekund. Tegen iemand in het publiek zeggen dat ze zaadvragende ogen heeft omdat je toevallig een goodiebag weg mag geven, doe dat gewoon niet. Misschien ben ik een zeur, maar ik vind dat gewoon echt niet oké.

Op zoek naar vibrators

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Na de shows was het tijd om wat stands te bekijken. Het viel me op dat er best wel veel kinky kleding te koop was. Leren pakjes, harnasjes, wetlook jurkjes, korsetten. Alles wat je nodig hebt om naar een kinky feestje te gaan. Ook de BDSM toys waren goed vertegenwoordigd. Zweepjes, boeien, paddles, klemmetjes in overvloed. Strap-ons en buttplugs zag ik ook heel veel, maar gewoon een vibrator? Dat was nog moeilijk te vinden op de KamaSutrA beurs. Uiteindelijk bij de stand van Christine le Duc vond ik dan toch nog wat vibrators en andere seksspeeltjes. Een hele grote, mooie stand, maar er hingen wel rijen vol toys die, als je beter keek, toch allemaal hetzelfde waren. Een wonderlijk fenomeen, dat je op een seksbeurs zo goed moet zoeken voor je een vibrator vindt. Dat is echt iets wat ik niet zo goed begrijp.

De meeste stands vond ik echt wel tof. Mooie spullen met aardige verkopers. Naast erotische producten vond ik ook stands met andere spullen, zoals pruiken, kaarsen en massagekussens.Ik had wel verwacht dat er meer stands zouden zijn. En vooral meer seksspeeltjes. Er waren ook verschillende kraampjes waar je wat eten en/of drinken kon kopen. Ook stond er een enorm groot bed waar je even op kon uitrusten. Als je er op kon klimmen dan, want dat lijkt me nog best lastig. Het was best hoog.

Entertainment op de KamaSutrA beurs

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Ondertussen kwamen we een human pony met trekkar tegen. Als je vaker erotische beurzen bezoekt, heb je ze vast wel eens gezien. Zo niet, dan kan ik me voorstellen dat je daar misschien even raar van staat te kijken. Iets anders waar ik even van stond te kijken, was Pricasso. Een schilder die met zijn penis schildert. En nog goed ook! Je kon je portret laten schilderen en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb de hele tijd met een enorme lach om mijn gezicht geposeerd, want het was gewoon echt zo grappig om te zien. Niet alleen hoe hij zijn penis steeds in de potjes verf doopte en op die manier mijn gezicht schilderde, maar ook de reacties van de mensen die kwamen kijken. Dat moment dat ze beseften wat hij aan het doen was, die blik die ze dan hadden, priceless! Ook kwam ik de intiem barbier tegen, waar je je schaamhaar even kon laten bijknippen of afscheren. En natuurlijk waren Henk en Ingrid er ook in een speciaal fotohoekje. Natuurlijk ben ik met ze op de foto gegaan, terwijl de hand van Henk steeds iets verder afzakte richting mijn kont.
Er was genoeg te zien en te doen op de beurs in elk geval.

Het Swingers Café

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Maar natuurlijk wilde ik ook de attracties uittesten. Ik was super benieuwd hoe dat nou zou zijn, in zo’n Swingers Café op de KamaSutrA beurs. Ik ga wel eens naar een parenclub, maar op zo’n erotische beurs is het toch wel anders. Het Swingers Café was groter dan ik dacht. Er waren verschillende ruimtes, hokjes met bedden met rode lak lakens, ruimtes met glory holes, plekken waar je gewoon even kon zitten, echt van alles. Op sommige plekken was het heel donker. Ik snap de spanning daar van, maar zelf vond ik dat lastig omdat ik me vooral bleef afvragen of het misschien wel vies was. Want dat kan je natuurlijk niet zien. Als daar net iemands kwakje ligt, dan zie je dat niet in het donker. Ik ben daar denk ik wat te smetvrezerig voor, want ik kon die gedachte niet loslaten. Dat op heel veel plekken de wanden met ductape gerepareerd waren, hielp ook niet tegen dat gevoel.

Het leukste stukje in het Swingers Café vond ik het stuk waar je door doorkijkspiegels in een speelruimte kon kijken, waar mensen dus ook echt bezig waren met van alles. Ik zag een stel echt seks hebben en een ander stel was bezig met wat meer kinky BDSM-achtige dingen. Ik denk dat zij vanuit hun kant dus alleen spiegels zagen, ik voelde me echt even een voyeur. Ik heb me nooit eerder een voyeur gevoeld, of bedacht dat ik dat misschien spannend zou vinden, maar dit had echt wel iets. Er waren ook gloryholes, mensen konden dan vanuit de speelruimte dus hun penis door het gaatje steken, en dan kon je vanaf deze kant anoniem met die penis spelen. Maar dat gedeelte, het was een aparte kamer, mocht je alleen in als je ook echt actief wilde zijn.

De Ladies Club

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Ik ben ook nog naar de Ladies Club gegaan. Zoals de naam al zegt, is dat dus alleen voor vrouwen en je vindt daar mannelijke strippers. De KamaSutrAbeurs is nog wel erg heteronormatief. Toen ik in de Ladies Club aankwam, zag ik daar allemaal vrouwen zitten op stoeltjes rondom een soort catwalk. Ik zocht een plekje uit op de tweede rij, zodat ik het wel goed kon zien, maar in elk geval niet ineens het podium op getrokken zou worden. Na ongeveer tien minuten wachten, vroeg ik aan het meisje voor me of zij wist hoe lang het zou duren voor er ook daadwerkelijk een stripper zou verschijnen. Ze wist me te vertellen dat er soms 2 of 3 shows achter elkaar gegeven werden, maar dat er soms ook even een kwartiertje tussen zat. Het wisselde nogal. Gelukkig kwam daarna al snel de stripper. De zaal ging best wel los, er werd een hoop gegild, gebloosd en soms zelfs verlegen weggekeken. Het was best entertaining. Ik denk dat als je hier met een paar vriendinnen zit, je echt wel lol kan hebben.

Het Erotische Doolhof

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Dan was er nog het Erotische Doolhof. Dat was vooral heel donker. Er was één ruimte waar een beetje licht was en je dus wel wat kon zien, maar de rest was gewoon heel erg donker. En door wat ik in de ruimte met dat beetje licht gezien had, wilde ik eigenlijk gewoon helemaal niet echt verder in dat doolhof. Het zag er allemaal smoezelig uit. Wandjes die afbladderen, dingen geplakt met ductape, een stekker met draad die ergens uit het plafond omlaag kwam en ik je gezicht hing als je op een bankje zat. Nee, dit was geen attractie die mij aansprak. Ik snap dat dit juist voor sommige mensen helemaal the bomb is, en dat is ook prima, maar voor mij werkte het niet.

The White House

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Als laatste ging ik naar The White House. Op de KamaSutrA beurs site staat daar dit over: “Stellen kunnen elkaar binnen in deze attractie op een swingende en ongedwongen manier ontmoeten. De DJ met zijn heerlijke klanken en de led dansvloer brengen de stellen naar hogere sferen. Benieuwd of het naast de dansvloer ook klikt? Trek je samen terug in één van de vele relaxruimtes om elkaar beter te leren kennen.” De ‘vele relaxruimtes’ heb ik niet kunnen ontdekken, op één ruimte die,  doordat ‘ie net om een hoekje zat, wat meer afgeschermd van de rest van de ruimte was. Maar alsnog vond ik The White House echt een super toffe attractie. Alles is wit of zilver en die LED dansvloer is echt heel tof. Er werd lekkere muziek gedraaid, mensen dansten, er stonden overal een soort bedden of banken, er stond ook nog een grote hoge kooi waar iemand in danste en er was een bar. Het zag er echt uit als een toffe, hippe club. En het was gewoon allemaal super netjes, schoon en strak. En fun. Als je naar de KamaSutrA beurs gaat en je wilt in één attractie, zou ik deze kiezen. Heel veel actie heb ik er niet gezien, maar wel een beetje. En het kan en mag dus wel, als je dat wilt.

Conclusie

Kamasutra beurs 2019 | event review Kamasutra beurs 2019 | event review

Ik heb echt wel een toffe avond gehad op de KamaSutrA beurs, ik heb me echt prima vermaakt. Het gebrek aan seksspeeltjes (anders dan BDSM toys, buttplugs en strap-ons) verbaast me wel echt enorm, maar verder waren de stands, hoewel het er niet heel veel waren, wel tof. Als je naar deze beurs wilt om een sextoy te kopen, dan zou ik ‘m lekker overslaan. Als je gewoon lekker wilt rondlopen en genieten van de sfeer, of als je er nog wat extra geld aan wilt uitgeven voor wat extra actie, dan heb je denk ik wel een leuke dag. Als ik kijk naar de totaal prijs van wat het ons als stel gekost zou hebben, dan is dat 146 euro. Dus entree, Erotisch Doolhof, Swingers café, The White House, Ladies Club en parkeren. Best een flink bedrag voor de vrijdagavond, maar ik had dan ook wel een spannende, leuke vrijdagavond.

Als je de KamaSutra beurs wilt bezoeken, kan dat dit weekend nog op zaterdag 30 maart van 12.00 tot 24.00 en op zondag 31 maart van 12.00 tot 19.00. Kijk voor meer informatie hier op de site van de KamaSutrA beurs. De volgende editie van de KamaSutra beurs is in 2021.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Leuke review! Ik was heel benieuwd hoe deze beurs zou zijn. Het klinkt toch wel als een leuke beurs, maar alleen als je veel doet en dan ben je best veel geld kwijt wat het mij niet waard zou zijn denk ik.

  Antwoord
  • Ja precies, ik vond het echt leuk, maar het is wel best veel geld. Als het helemaal je ding is, kan ik me voorstellen dat je het dat helemaal waard vindt, maar als dat niet zo is, of je weet het niet zeker, dan ligt dat toch anders.

   Antwoord
   • Ik ben als single vaak genoeg geweest ook als stel , nu , als single is er niet veel meer aan , vroeger wel , absurd hoge prijzen , en de prijs is voor wat je kan verwachten het niet waard .behalve swingerscafe

    Antwoord
 2. Ik vond er geen reet aan. Leuk als je veel geld wilt uitgeven om in het openbaar te vozen met onbekenden. Maar als je je op sexueel gebied wilt ontwikkelen en ontdekken is er bar weinig. Ook het aanbod van de stands is karig.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.