Kappe Nou | Expo Review

14-06-2022

Nee, jij hoeft niet te stoppen met lezen, wij gaan niet ophouden met reviewen. Dit is een verslag van mijn ervaring op Kappe Nou waar Tess en ik afgelopen zondag onderdeel van waren. Iets heel anders dan een review over een seksspeeltje, maar uiteindelijk ging het (natuurlijk) over seksspeeltjes.

Kappe Nou

Kappe Nou is een expositie verzorgt door Vetitus Productions. Zoals Vetitus het zelf omschrijft:

“En daarom is er KAPPE NOU. Een expositie voor en door mensen uit de BDSM en LGBTQ+ scene, echte mensen, die in hun eigen taal vertellen wat kink voor hen is. Welke taal ze ook spreken; met een verfkwast, met klei, met woorden, met digitale kunst… Zij laten aan jou zien hoe zij seksualiteit, gender en sex ervaren. Zonder de clichés. Zonder de spotlight, zonder de donkere kelders.”

Vetitus

Dat we naar Kappe Nou gingen was niet bepaald geheim, sterker nog, je hebt het kunnen zien op Youtube, op Twitter, Instagram en al onze socials. Natuurlijk niet voor niets, want wat Vetitus voor elkaar wil en wilde krijgen is ook voor ons belangrijk.

De connectie tussen de kink/bdsm wereld en de mensen die er niet in zitten, maar er wel meer over willen weten en daarvoor een veilige plek zoeken. Een plaats waar je kan zijn.

Vroeg

De dag begon vroeg, en was vol van de voorbereidingen op de dag zelf. Koffer pakken met seksspeeltjes, boeken mee voor de bibliotheek. We werden om 10 uur in de ochtend opgehaald door twee hele lieve mensen die ons de hele dag door ook geholpen hebben en reden zonder problemen naar Amsterdam.

Daar aangekomen werden we begroet door de organisatie. We kregen muntjes voor eten en drinken en werden naar de Tess Tesst kamer verwezen, waar we in een uur tijd met vislijn en een hoop gevloek (want het gaat natuurlijk nooit zo makkelijk als je zelf denkt) onze seksspeeltjes aan het plafond hingen en uitstalden op de tafel. Nog wat kleine aanpassingen en we waren er klaar voor.

Het was 12 uur, de expo was al open en mensen liepen al binnen, gelukkig hadden we nog een uur voordat wij “opengingen” en dus onder het genot van een patatje en enorm hippe cola even landen.

RADION

Ik noemde net enorm hippe cola en ik denk dat het goed is dat ik het even heb over de locatie waar Kappe Nou werd gehouden. Dat was in RADION.

Mocht je uit Amsterdam komen dan kende je het vroeger misschien als het Tandheelkundig centrum ACTA (brrrr), maar nu zit RADION in wat nu de culturele broedplaats ACTA heet.

RADION omschrijft zichzelf als culturele vrijhaven dat de grenzen op zoekt, en daarmee denk ik een uitstekende match voor Kappe Nou.

Ik heb persoonlijk wat meningen over het eten en drinken dat je er kan krijgen, en dan vooral de prijzen voor het drinken (holy shit!), maar dat heeft helemaal niets verder met Kappe Nou te maken. Dus laat ik dat nu maar even voor wat het is. Wil je meer weten over RADION, check dan even hun website.

Het plafond vol seksspeeltjes bij kappe nou

De Tess Tesst kamer

Zoals al gezegd wij waren onderdeel van de expositie. Alle bezoekers kregen de kans om ons eigenlijk alles te vragen, en dat hebben ze gedaan.

Het was een warm bad aan blije mensen die dingen wilden weten, mensen die ons bedankten voor wat we tot nu toe al gedaan hebben en vooral ook veel mensen die echt een vraag hadden.

De een direct, de ander na een paar keer kijken en een paar keer langskomen. Het was voor ons echt een hele fijne ervaring. Ik werd er in ieder geval heel gelukkig van, de liefde, de vragen, de mensen.

Foto “expositie”

Wat je misschien niet wist, is dat mijn werk als fotograaf ook op Kappe Nou aanwezig was. Een deel van de foto’s die hingen in de hal naar de bibliotheek waren van mijn hand. En ook daar was het fijn om te horen hoe mensen genoten van wat ik had gemaakt voor ARTery, samen met de mensen van Vetitus. Ik kan nu zelfs zeggen dat mensen selfies maakten mijn mijn foto’s, en dat vind ik toch wel heel erg gaaf.

Foto aan de muur bij kappe nou

Kappe Nou expo

Natuurlijk was er ook nog tijd om even rond te lopen door de locatie om de kunst van geweldige artiesten te zien. Mensen als Luxje, Naked Art Illustration en Eduardo Rocca die hun kunst tentoonstelde.

Wat vooral ook hier opviel was de ontspannen sfeer, het feit dat kinksters en niet kinksters door elkaar in alle drukte met elkaar in gesprek waren.

Bij navraag (vanuit mijn stoel in de Tess Tesst kamer) was ook eigenlijk iedereen positief. Natuurlijk waren er ook wat nukken, want je kan nooit iedereen 100% tevreden houden. Maar ondanks dat een mooi evenement dat hopelijk vaker wordt georganiseerd.

Conclusie

Het is dan wel geen review, maar ook voor een evenement als dit denk ik dat een conclusie een mooie samenvatting is.

Kappe nou is een geweldige gebeurtenis dat duidelijk de potentie heeft om een geweldig en hopelijk vaak genoeg terugkerend geheel te worden. Bij een eerste event is er altijd wel wat aan te merken, maar wat mij goed deed was dat Vetitus alle zaken die zich voordeden snel en efficiënt oploste. Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende editie.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.