Damn Horny – boek review

05-11-2021

Damn Horny is een boek vol ‘hete verhalen zoals je ze nooit eerder las’, samengesteld door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Je weet wel, die van ‘Damn, honey’, het boek en de podcast. Hete verhalen, die wil ik natuurlijk lezen. Gelukkig was Blossom Books zo vriendelijk mij een exemplaar van het boek op te sturen.

Specs

Verkoopprijs: 9,99 euro voor het e-book, 12,99 voor het luisterboek en 19,99 voor paperback, hier te koop bij bol.com 
Is ’t wat? Dit is echt damn horny ja!

Mijn eerste indruk van Damn Horny

De flaptekst van damn horny De achterkant van damn horny

Dit boek valt gelijk op met deze lila voorkant met neon oranje illustratie. De neon oranje letters zijn niet heel comfortabel te lezen op het lila, maar who cares, want het ziet er gelijk al hot uit. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Linda Rusconi en wat zijn die gaaf!

Dit boek is ontstaan omdat Marie Lotte en Nydia het zat waren. Al die seksverhalen die vooral gericht zijn op cis-mannen en hetero’s. Cisgender betekent dat je geboortegeslacht overeenkomt met je genderidentiteit. Ik ben een cis-vrouw: ik ben geboren als meisje en ik voel me vrouw.

Ook is ‘the male gaze’ een ding in erotische verhalen en daarbij vaak ook dat standaard schoonheidsideaal. Het was ook wel hoog tijd voor wat feminisme en diversiteit in seksverhalen. En dankzij Marie Lotte en Nydia hebben we dat nu!

In het boek staan drieëntwintig verhalen, geschreven door verschillende mensen. Tussendoor zijn er ook nog meerdere pagina’s met fantasieën van (anonieme) mensen. Dat is soms één woord, soms een paar zinnen en soms een iets langer stukje. De fantasieën gaan alle kanten op, super leuk!

‘Damn, Honey’ winnen!

Damn horny en damn, honey De achterkant van damn, honey

In 2018 schreven Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen Damn, Honey. Een feministisch pamflet. Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Het is een klein boekje en ik kan het iedereen aanraden om te lezen. Ik mag ook één exemplaar van dit fijne boekje weggeven. Wil jij dit winnen? Laat me dan hier onder in de reacties weten waarom jij wilt winnen. Je kan meedoen tot en met 12 november.

Na dit boek ontstond de podcast Damn, Honey. Ook al zo’n aanrader. Ik maak zelf een podcast, Meet the Kinksters, maar zelf luister ik maar zelden naar podcasts. Maar de podcast Damn, Honey is wel echt mijn favoriet. Het voelt altijd een beetje alsof ik aanschuif bij vriendinnen. De onderwerpen die ze bespreken zijn echt tof en heel interessant. Ze geven me vaak stof tot nadenken, maar ook de herkenbaarheid is heel fijn.

Damn Horny

Je ziet een illustratie in het boek en wat toys. Het boek ligt open, je ziet de tekst: voor je gaat masturberen, nog even dit. Er ligt een womanizer liberty op het boek.

Terug naar Damn Horny. Dit boek bestaat uit meerdere verhalen, geschreven door verschillende mensen. Sommigen bekend, anderen onbekend. Maar dat maakt eigenlijk ook helemaal niet uit. Want in dit boek gaat het niet over de (on)bekendheid van de persoon. Het gaat over de schrijver zelf, en wat die sexy vindt. Dat klinkt misschien heel voor de hand liggend, dat iemand een sexy verhaal schrijft over wat die zelf sexy vind, maar dat is dus precies waarom dit boek er is. Omdat dat helemaal niet voor de hand liggend is.

Er wordt dus vaak geschreven vanuit die ‘male gaze’. Wat je leest, is vaak zo standaard. Lange benen, slank, grote borsten, blond, verleidelijk, blabla, je kent het wel. Deze verhalen zijn echt. Compleet met ongemakkelijk gestuntel, onzekerheid, beperkingen, alles wat er bij hoort.

En wat het knappe is, het is nog steeds fucking geil! Blijkt dus dat dat hele smoothe, gladgestreken gedoe helemaal niet nodig is om het geil te maken. Dit is echt en dit is echt geil.

Natuurlijk is het zo dat smaken verschillen. En dus vond ik niet elk verhaal geil. Maar dat hoeft ook niet. Ook bij de verhalen die ik zelf niet opwindend vond, vond ik het alsnog super tof om te lezen. Juist omdat het zo intiem is. Dat iemand dit vanuit zichzelf opgeschreven heeft. Om te leren wat deze persoon, of ik die nu ‘ken’ of niet, geil vindt.

De weg is vrij, de weg is open

Je ziet een illustratie in het boek. De voorkant van damn, honey

Tegenwoordig als ik masturbeer, kijk ik vaak porno. Vroeger las ik juist vaak erotische verhalen, maar de laatste jaren deed ik dat eigenlijk nooit meer. Ik was een beetje vergeten hoe opwindend een verhaal kan zijn en dat was echt wel heel tof om dat te ontdekken met dit boek. Want damn, er staan echt wel een aantal verhalen in waar ik echt heet van werd. Damn, honey! Damn horny!

Ik vond het heerlijk om te lezen over dikke mensen, over mensen met een beperking, over queer mensen, over onzekere mensen. Over echte mensen. Die echte seks hebben. Dit boek voelt zo inclusief. Daarom is het voor mij veel meer dan gewoon een boek met geile verhaaltjes.

In het voorwoord schrijven Nydia en Marie Lotte “Beschouw dit boek daarom als een ode aan wat seks voor niet-cismannen allemaal is en kan zijn en als een pleidooi om er schaamteloos van te genieten. De weg is vrij, de weg is open.” Hoe mooi is dat? Zo voelt het ook echt. De weg is vrij, de weg is open. We mogen genieten van onze eigen seksualiteit, zoals wij die willen beleven. En fuck it wat een ander daar van vindt. Fuck dat hele standaard beeld over wat sexy is, hoe je zou moeten zijn, hoe je het zou moeten doen en met wie. Fuck dat allemaal. Wees jezelf, doe wat jij wilt en geniet daar van.

Ik hoop echt op een Damn Horny deel twee. Want ik wil nog veel meer lezen van dit. Dit is zo’n goed begin.

Conclusie

Dit boek is geweldig. Ik kan er nog veel meer over zeggen, maar dit is gewoon een dikke aanrader. Het is divers, het is inclusief, het is feministisch en het is HEET!

Je kan Damn Horny hier bestellen bij bol.com, vanaf 9,99 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Laat ik nog maar eens mee doen met een winactie. 😅

  Waarom? Omdat je me toch heel erg nieuwsgierig gemaakt hebt en ik het komende half jaar zeker nog aan huis gekluisterd zal zijn.

  Ik heb volgens mij je nog nooit zo vaak fuck zien schrijven in een review ; dus dat beloofd wat spannends!

  Voor mij/ ons is het dit jaar niet mogelijk om gezellig met vrienden en familie de feestdagen te vieren ( chemo en ik kan op dit moment niet lopen door bestraling.. Of ja, die grote fouten van een ziekenhuis eigenlijk… Maar het belangrijkste : ik ben nog steeds schoon 🥳 ook een goede reden om iets te vieren toch 🥳) , maar met zo’n leuk, spannend boek kan ik de koudere dagen vast toch heel gezellig en aangenaam maken 😋

  Antwoord
 2. Heb je trouwens weleens erotische choose your own Story verhalen gelezen?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.