The Handy (2 jaar later) | Seksmachine review

20-07-2022

Het is inmiddels twee jaar en ongeveer 6 maanden geleden dat ik mijn eerste review over The Handy publiceerde.

Ik was toen enorm enthousiast en zei al dat er nog veel ontwikkelingen zouden komen rondom deze masturbator, of beter: seksmachine. Hoog tijd dus om eens te kijken of de ambities van de mensen achter The Handy ook werkelijkheid zijn geworden en of het nu, anno 2022, nog steeds allemaal zo geweldig is.

En dus, nieuwe review, nieuwe kansen.

In mijn vorige review ging het over de machine en de sleeve, omdat er nog niets anders was. Inmiddels heeft The Handy hun eigen sleeves en die verdienen hun eigen losse review die jullie binnenkort kunnen verwachten.

SPECS

 • Materiaal: ABS, Elektronica, borstel loze motor, klittenband
 • Sensoren: 2 hall sensoren, 2 temperatuur sensoren, 2 infrarood sensoren en een vastloopdetectie sensor
 • Oplaadbaar? Nee, je sluit The Handy aan via een stroomadapter
 • Draadloos: Ja, Wi-Fi en ook Bluetooth 4.2 (daarover meer in de review)
 • Lengte: 230 mm
 • Diameter: 70 mm
 • Lengte van een stroke: 0 tot 110 mm
 • Snelheid: Maximaal 10 strokes per seconde
 • Prijs: 191 euro bij The Handy / 189 Euro bij Easytoys
The handy en zijn manuele bedieningspaneel

The Handy

Voor die mensen die hier net binnen fietsen en mijn eerdere review over The Handy (nog) niet gelezen hebben denk ik dat een kleine uitleg over wat The Handy is wel handig is.

The Handy is een compacte seksmachine die vooral gericht is op masturbatie van de penis. Hoewel je er vast ook een dildo aan vast kan maken is dat niet waar The Handy voor is gemaakt, dus denk vooral, volautomatische sleevehouder die je de sensatie van een pijpbeurt, neukbeurt of aftrekbeurt geeft door middel van het gebruik van sleeves.

Dat is op zich niet uniek, maar, The Handy heeft een systeem met klittenband waardoor je niet alleen hun eigen sleeves kan gebruiken, maar eigenlijk vrijwel alle relatief smalle masturbators zoals bijvoorbeeld een Tenga Spinner kan gebruik als je ermee aan de gang gaat.

Het maakt het masturberen dat je normaal gesproken “met de hand” doet dus automatisch, en niet alleen dat je kan het aansturen door middel van een webinterface waardoor je zelf een handsfree sensatie kan krijgen.

Ook is het mogelijk andere mensen controle te geven over jouw Handy en zo de controle aan iemand anders te geven.

En! De Handy synchroniseert ook met video’s waardoor je het idee krijgt dat je echt seks aan het hebben bent met de persoon in de film.

The Handy: Meer van hetzelfde?

Veel seksspeeltjes kennen inmiddels wel meerdere versies. Daarbij is het altijd nog beter, en nog geweldiger, terwijl het eigenlijk meer van hetzelfde is.

Nu is het ontwerp van The Handy zo dat je eigenlijk oneindig veel verschillende sleeves kan gebruiken om steeds een andere sensatie te krijgen. Dus de sensaties kunnen natuurlijk enorm variëren daarmee.

Evengoed is de basis van het apparaat dat het je sleeve heen en weer beweegt. Wat op zich niet heel spannend is, totdat je er mee doet wat The Handy er mee doet, en dan wordt het ineens intrigerend, en daarmee zeker niet meer van het hetzelfde.

The Handy in de doos

De doos van de Handy is veranderd. Waar het eerder een vrij stevige verpakking was is het inmiddels duidelijk wat compacter gemaakt. Waarschijnlijk ook omdat de stroomadapter de helft groter is geworden dan in eerdere versies, waardoor er duidelijk minder materiaal nodig is.

In de doos vindt je natuurlijk The Handy, de truegrip sleeve (dat is de standaard sleeve die je altijd krijgt bij een Handy), de stroomadapter en een korte handleiding over hoe de handy werkt, wat je moet doen voor Wi-Fi etc.

The Handy opnieuw getest

Ik denk dat het wel zo eerlijk is de nieuwe Handy helemaal “from scratch” te testen. Wel met het vergelijk met de oude Handy’s die ik had (had er in totaal 3 voordat ik deze kreeg).

Best wel even een stukje lezen dus, maar ik denk de moeite waard.

Bij het uitpakken viel mij meteen op dat alle kinderziektes die ik tijdens mijn eerste ronde test en review met de oude versie had opgemerkt. Het voelt en ziet er net allemaal nog degelijker uit.

Ik lees de handleiding en ga straks over op het wifi gedeelte, maar doe eerst gewoon de stekker er in en zet de Handy aan op “handmatige” modus.

Wat meteen opvalt is dat de motor NOG stiller is geworden, en het ook voelt of alles veel vloeiender loopt, je merkt dat The Handy duidelijk door software wordt aangestuurd, want het hakkelt niet, het is vloeiend, als je van een handbeweging zou mogen verwachten.

Als ik The Handy even tot zijn max aanzet krijg je natuurlijk wel meer geluid, en dat is eigenlijk ook wel te verwachten, ik bedoel 10 strokes per minuut over een grote afstand, dat maakt geluid, maar het is niet storend en erg fijn.
Enfin, de basis was en is goed, en nu nog beter eigenlijk. Score! Tijd voor de wifi verbinding en het interactieve gedeelte!

Beter is slechter dan goed genoeg

Leuke titel he, is een van mijn mantra’s in het leven. En een goede voor dit stukje.

Ik ga het namelijk hebben over de interface van The Handy. Die was twee jaar geleden vrij Spartaans, het product was dan ook nog echt in Beta, er was dus veel te verbeteren, en dat is in alle eerlijkheid grotendeels ook wel gelukt.

Maar we moeten het even hebben over het aansluiten van The Handy op je wi-fi. Dat was eerder wel een dingetje, je moest namelijk The Handy in koppelmodus zetten, dan met de interne wifi van The Handy verbinden, dingen aanpassen in een interface en dan was je daarna “good to go”.

Al met al best wel een gedoetje, en ik kan mij voorstellen, niet voor iedereen even goed te doen.

The Handy heeft dat opgelost (nou ja opgelost) met een app die via Bluetooth verbinding maakt met The Handy.

Als je dit leest en denkt, ja zo werkt Lovense, We-vibe en zoveel anderen ook. Dan klopt dat, maar toch niet helemaal.

De app is namelijk alleen maar om je Wi-fi in te stellen. Ja je leest het goed. Je verbind EERST je handy met bluetooth aan je telefoon, dan stel je via die App je wifi in en krijgt daardoor een connection key (en die is belangrijk!), daarna is de app meteen nutteloos, en dat vindt ik echt wel een dingetje. Helemaal als je bedenkt dat je eerst de verbinding met de app moet verbreken en dan op de Handy zelf dmv de lampjes moet zien of je wifi verbinding hebt.

In het geval van mijn Handy zat er een fout in de firmware waardoor de wifi verbinding pas na het opnieuw opstarten van de Handy opgeslagen bleef. En het stomme is, dat werd pas opgelost NA dat ik via wifi op de aanstuur website terecht kwam en er een firmware-update was.

Dat terwijl ik zou denken dat je die update ook via Bluetooth zou kunnen pushen. Of mensen de kans wil geven om The Handy via de app te besturen.

Webinterface

Goed, met veel vijfen en zessen (en in het geval van de wifi verbinding zevens, achten en ook negens) ben ik dan zover. Mijn Handy heeft een wifi verbinding.

Ik ga naar de website die mijn Handy gaat aansturen. Die kan je vinden op https://handyfeeling.com/ daar vul ik mijn verbindingssleutel (connection key) en dan gaan we verder.

Althans, ik moet een firmware update installeren, die vol trots meld dat de wifi problemen met die update opgelost zijn, ironisch, ligt frustrerend ook wel, maar ja, het werkt wel.

Okee, Handy gereboot, sleutel ingevuld, verbinding, klaar.

Vervolgens opent zich een aantal opties voor de gebruiker die in meer en mindere mate goed te doen zijn vanaf je telefoon, maar er zijn ook zeker opties (zoals lokale video) die je echt met een toetsenbord en een muis wil doen en niet op een mobiel. Maar aangezien dit echt iets is voor mensen die echt heel nerdy willen zijn met hun masturbatiemachine laat ik dit even buiten beschouwing.

Via de interface heb je nu toegang tot een aantal leuke opties, buiten dus de nerd optie van local video zijn dat:

 • Remote Control (voor jezelf en om andere mensen die controle te geven)
 • Video Services (waarbij je gratis of betaald je Handy door videos kan laten besturen voor dat seks met een pornoster gevoel)
 • Random stroke (een random machine die op basis van instellingen “willekeurig” je Handy aanstuurt en je dus echt een handsfree “out of control” gevoel geeft.
The handy

Remote control

Ik denk dat deze functie niet veel uitleg nodig heeft, eigenlijk hetzelfde als de bediening op je Handy zelf en eigenlijk vooral leuk als je iemand anders de controle geeft

Video services

Een overzicht van allerlei videodiensten (gratis en echt niet zo gratis) die goed werken met The Handy, sterker nog, het gaat echt vrij vlekkeloos. De verbinding is stabiel, de reactie echt real time, en maar zelden gaat het fout. Tenzij je net zoals ik glijmiddel op je touchscreen hebt, maar dat is mijn klunzigheid.

Random stroke

Deze optie vind ik echt geweldig. Vooral omdat ik niet bezig hoef te zijn met videos zoeken en dat soort dingen, maar gewoon kan gaan en het ook echt lekker is. De random setting is echt heel random er zijn wel 3 standaard presets: Tease, Blowjob en Deepthroat die vooral de lengte van de “halen” beinvloeden. Maar verder kan je van alles zelf instellen en gaat Handy daar mee aan de gang, het is gewoon echt heel lekker, set and forget en vooral: Enjoy!

Extra leuke spannende nieuwe dingen met The Handy

Wat de Handy nog meer geweldig maakt zijn niet alleen de mogelijkheden van het apparaat zelf, maar ook de hele community die zich heeft ontwikkelt om The Handy heen.

Duizenden gebruikers die constant bezig zijn met nieuwe dingen ontdekken, nieuwe dingen maken en nog meer verbeteringen aanbrengen.

Fora vol met mensen die nieuwe programma’s en stroke ervaringen verzinnen, maar ook een aantal Discord communities waar jij zelf actief kan bijdragen aan de Handy.

Zo is er de Officiële Handy community met gebruikers en het ontwikkelteam zelf waar je dingen kan testen en kan bespreken.

Wil je liever fun en sexy dingen met jouw Handy en andere mensen dan is er de Handy Control Discord Server, waar je spannende plaatjes kan vinden, maar ook op zoek kan gaan naar mensen die jouw Handy willen bedienen (Milkers) of mensen die graag hun Handy bedient willen hebben (Milkees).

Voor beide servers geld natuurlijk dat je met respect met elkaar moet omgaan, maar dat spreekt denk ik voor zich.

Conclusie

Ik kan nu natuurlijk dingen gaan tikken over schoonmaak, maar dat sla ik nu even over en doe dat wel bij de sleeves review.

De conclusie is voor mij wel duidelijk. The Handy is nog steeds geweldig, hoewel ik sommige beslissingen om dingen “makkelijker te maken” niet helemaal snap. Verder is The Handy in die twee jaar echt wel heel veel vooruit gegaan en is er nu zoveel mogelijk dat je je eigenlijk echt nooit hoeft te vervelen met The Handy.

Kortom, aanschaf waard? Fuck ja.

Je koopt de Handy bij The Handy voor € 191,-

Of als je hem liever in Nederland koopt koop je The Handy bij Easytoys voor € 189,-

Oh ja!

Vergeet natuurlijk niet mijn oude review over The Handy te lezen!

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

 1. Ik heb er zonet eentje besteld. Ik hoop dat ik er enorm veel plezier kan aan beleven. Je uitleg die ke geefrt vind ik super en volledig, dat is ook eigenlijk de reden dat ik het toestel heb aangeschaft. Ik sta te popelen om het te proberen, maar zal nog enkele dagen geduld moeten hebben tot het toestel in de winkel ligt. het spreekt vanzelf dat ik ;laat weten wat ik heb ervaren.
  grt
  John

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.