Meo.de BDSM Cupping Set | Review

01-03-2023

Deze review van de Meo.de BDSM Cupping Set is weer eens iets nieuws. Na sounding en prostaat stimulatie is het tijd voor het volgende waar je misschien nog niet zoveel over gehoord hebt. Of misschien wel, maar niet in deze toepassing.

SPECS

  • Materiaal: ABS plastic
  • Bodysafe: Ja, dit is sowieso alleen extern toepasbaar
  • Aantal cups: 6
  • Diameter cups: 3 – 7 cm
  • Geschiktglijmiddel: Silicone glijmiddel
  • Prijs: € 39,90 bij Meo.de

Cupping

Cupping, misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien herinner je je in een ver verleden nog eens olympische zwemmer Michael Phelps die onder de blauwe plekken (of rode stippen zoals het destijds werd omschreven) zat tijdens het behalen van zijn 19e gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Cupping is namelijk al een eeuwenoude Chinese massage techniek, die eigenlijk met glazen bolletjes gaat (cups) die kort worden verhit met alcohol om vervolgens vacuüm te trekken op de huid en zo de bloedsomloop op je lijf te stimuleren.

Ik zou nu nog een aantal paragrafen vol kunnen tikken over welke kwalen het allemaal voor toepasbaar is, maar ik denk niet dat je daar per se op zit te wachten.

Toch is wat achtergrond hier wel nodig, zodat je weet waar dit vandaan komt en waarom het ook op het gebied van seks en seksuele stimulatie misschien wel interessant is.

Want, waarom is een massage techniek ineens zo interessant? Sowieso, als je weet dat een cupping massage (waar je de cups dus ook nog over het lijf beweegt) eigenlijk best wel pijnlijk is.

Qua kink snap je ongetwijfeld de aantrekkelijkheid van het ongemak en de pijn wel. Maar ook in een meer vanilla setting is cupping wel interessant.

Meo. De bdsm cupping set

Waarom cupping?

Vooral omdat het vacuüm zuigen van een bepaald deel van je lichaam de bloedtoevoer doet toenemen, en als de bloedtoevoer toeneemt volgt eigenlijk ook vanzelf meer opwinding.

Als je dus een cup over een tepel heen zet en aanzuigt, of bijvoorbeeld een clitoris, dan is één en één al snel twee en dan denk ik dat je snapt wat er kan gebeuren.

Cupping: Luister naar je lijf

Als je bezig gaat met cupping, zeker met deze “pomp cups” is het belangrijk om te luisteren naar je lijf, een beetje pijn kan, extreme pijn is nooit de bedoeling. En je lijf weet echt wel wat je aan kan en niet aan kan.

Kortom, ga niet te extreem, hou het leuk, luister naar je lijf. Ben je met een partner bezig, communiceer goed met hen en check of alles nog wel oké is voor hen.

Meo.de BDSM Cupping Set

De Meo.de BDSM Cupping Set biedt je dus de mogelijkheid met een 6 tal verschillende cups van 3 tot ongeveer 7 cm te cuppen. Ook krijg je een handmatige vacuümpomp. De cups zijn voorzien van een plastic ventiel die in gesloten toestand (ingedrukt) zorgen dat er geen lucht meer bijkomt, om het vacuüm te verbreken trek je de plastic ventiel omhoog en zo kan je de cup weer verwijderen).

De twee kleinste cups hebben in tegenstelling tot de andere cups geen “acupressuur” puntje in zich en lenen zich goed voor het stimuleren van bijvoorbeeld de tepels of de clitoris.

De andere cups zijn te gebruiken om grotere gebieden mee te stimuleren als je bijvoorbeeld ook het hele tepelhof wil meenemen.

De cups van de Meo.de BDSM Cupping Set zijn niet groot genoeg om een hele penis (daar heb je penispompen voor) of vulva’s (zie Tess’ review over het Temptasia Advanced Pussy Pump System) te stimuleren. Maar er zijn ook andere plekken op je lijf die met een beetje meer doorbloeding nog lekkerder aanvoelen.

Denk bijvoorbeeld aan je erogene zones, enfin, ik denk dat je het wel snapt.

Meo. De bdsm cupping set pomp

Meo.de BDSM Cupping Set in de doos

In deze editie van “in de doos” deed ik een ontdekking. Namelijk dat de Meo.de BDSM Cupping Set eigenlijk helemaal niet van Meo is. Maar van Easytoys, nu is Easytoys behalve een verkoper ook nog een toymerk, dus heel verrassend is het in die zin niet. Maar toch, ik had het niet verwacht.

Het fijne in dit geval is dan weer wel dat geheel tegen Meo traditie in, we deze keer dus wel daadwerkelijk een doos hebben.

Deze grijze doos voorzien van afbeelding van de cups en de pomp is ook nog voorzien van wat extra informatie.

In de doos vind je een piepschuim houder (wie gebruikt er tegenwoordig nou nog piepschuim?) met daarin de 6 cups (er zit er eentje verstopt onder de pomp) en natuurlijk de pomp. Ook vind je een kartonnen waarschuwingsbriefje met daarin informatie over het feit dat je niet boven je hart of grote bloedvaten moet cuppen. Dat het vacuüm trekken van een wond nooit een goed idee is, en dat als je zwanger bent cupping ook niet echt een goed idee is. Enfin, je snapt het wel, zo’n generiek ding om maar te zorgen dat niemand aansprakelijk is.

Meo.de BDSM Cupping Set getest

Ik ben geen onbekende met cupping. Ik heb al vaker een cupping massage mogen ondergaan, en hoewel die altijd heel heftig zijn (nee maar echt) werkt het voor mijn lichaam altijd heel goed. Vooral mijn nek en schouders komen pas goed los na een cupping marte…eh massage.

De andere toepassingen waren mij (duh) natuurlijk ook al bekend en ik vond het ook wel eens tijd om deze techniek met jullie te delen.

Voor mij persoonlijk is het stimuleren van mijn tepels met cups (de kleine, maar ook de grotere) heel erg fijn. Ook het experimenteren is de andere cups op andere plekken is heel erg lekker.

Wat ik je wel kan aanraden is om een beetje glijmiddel (silicone) of massageolie te gebruiken tijdens het cuppen. Het zorgt ervoor dat je een makkelijker vacuüm kan maken dan plastic op blote huid, en het maakt het bewegen van de cups (als dat je ding is) ook net even wat prettiger (voor zover het bewegen van een cup prettig is).

De Meo.de BDSM Cupping Set is echt een heel leuk klein setje als je eens wil ontdekken of dit wat voor je is.

Nu is meestal de vraag of ik bij het testen van een seksspeeltje ook klaargekomen ben, bij deze cups, en zeker gezien mijn anatomie is daar niet echt spraken van, hoewel ik wel van mensen met een vulva heb gehoord dat het (voorzichtig) cuppen van de clitoris wel tot orgasmes kan leiden.

Maar ja, ik heb geen clitoris, en nou ja, dat is nou eenmaal zo.

Wat wel opvalt, is dat de pomp zeker in het begin wat stroef gaat en dat de ventielen soms wat hulp nodig hebben. Houdt de pomp, voor zover dat lukt ook goed recht boven de cup, dan werkt het het beste. Ook moet je best wel grote handen hebben voor deze pomp. Enfin, het vergt wat oefening.

Meo. De bdsm cupping set close up van het ventiel
Het oranje plastic ventiel kan je omhoog trekken om het vacuüm op de cup te verbreken.

Schoonmaak

Aangezien de cups van de Meo.de BDSM Cupping Set van ABS-plastic zijn kan je ze met heet water en zeep goed schoonmaken, zeker als je met glijmiddel of olie aan de gang bent geweest is dat wel belangrijk. Het afdrogen kan met een doek, of aan de lucht. Check wel even of de ventielen goed droog (en in ieder geval schoon) zijn, want dan kan je de volgende keer zo weer aan de gang.

Conclusie

Ik vind de Meo.de BDSM Cupping Set echt wel leuk. Er zijn denk ik wel betere setjes te krijgen, maar als instapmodel is het wel echt een aan te raden kit. Ondanks het feit dat de pomp soms wat stroef gaat. Leuk dus voor iemand die nieuwsgierig is naar cupping.

Je koopt de Meo.de BDSM Cupping Set bij Meo.de voor € 39,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.