Hoe verzorg je de penis? Is wassen zonder zeep genoeg?

18-08-2021

Naarmate ik mij meer verdiep in seksspeeltjes, en dan specifiek als het gaat om spelen met seksspeeltjes voor de penis, zie ik vooral veel informatie over hoe je een seksspeeltje schoonmaakt, maar niet per se over wat je dan moet doen met je penis.

En daarom vraag ik mij dus af:

Hoe verzorg je je penis?

Jay Tesst

De standaard: Hoe verzorg je je penis? Was hem niet met zeep.

Iedereen die seksuele voorlichting heeft gehad, heeft ongetwijfeld ook een stukje gelezen over hoe “verzorg je je schaamstreek”. Nu heb ik echt een hekel aan het “schaam” concept. Het idee dat je je op enige manier zou moeten schamen, nou ja, je snapt het wel.

In alle literatuur die ik lees over verzorging van je penis is het advies: Was hem, maar doe dat niet met zeep, en als je dan zo nodig zeep moet gebruiken, doe dat dan met pH-neutrale zeep, want dat is beter.

En laat ik vooropstellen dat is helemaal geen slecht advies, want ook je penis is een gevoelig orgaan, en een orgaan dat je afhankelijk van hoe jij je leven het leukst vindt, met regelmaat zal delen met een partner.

Hygiëne is ten eerste voor je eigen gezondheid van belang, maar ook je partner zal je bedanken als je niet met een stinkende snikkel ten tonele verschijnt. Het is ook gewoon niet nodig, maar niet als je natuurlijk door een medische aandoening ergens last van hebt, maar daar gaat dit artikel niet over.

Disclaimer

Ik ben geen dermatoloog, geen arts, geen medicus in enige vorm, maar ik ben wel iemand met een penis die extreem vaak seksspeeltjes moet testen (ja, ik zei moet) en daarom denk ik dat ik jullie beste lezer van advies kan voorzien.

Ben jij wel iemand met medische kennis en ervaring, dan ga ik sowieso graag met je in gesprek.

Maar tot zover mijn disclaimer, denk zelf na wat je gaat doen met mijn tips en ervaringen, controleer ook even voor allergieën en intoleranties.

De wasvoorschriften

Het zal je niet verbazen dat in het geval je penis handwas wordt aangeraden, en ik zei het net al, zonder zeep, met niet te heet water, waarbij je je voorhuid (als je niet besneden bent) naar achter trekt en je eikel, en het “randje” met je hand beroert en zorgt dat je alles schoon wast.

Het smegma (dat witte spul) maakt je lichaam zelf aan, en kan geen kwaad, maar goed wegspoelen is toch wel zo fijn.

Als de wasvoorschriften niet zo goed werken?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk dat lauwe niet te warme water, maar als jij toevallig net bijvoorbeeld silicone glijmiddel gebruikt hebt, zal je merken dat je penis ineens waterproof is geworden en het echt extreem lang gaat duren voordat je alles er van hebt afgewassen, als het überhaupt al lukt.

Dus wat wil je dan gebruiken? Ja, inderdaad zeep. En dan? Valt je penis dan van je lijf?

Nee. Maar een hele hoop zeep gaat wel zorgen voor uitdrogen, en net zoals te droge handen is een droge penis niet het allerlekkerste gevoel.

Hoe verzorg je de penis? Een oplossing

Als je je penis inzet voor professionele doeleinden (bijvoorbeeld als je seksspeeltjestester bent) dan moet je je penis soms extra verzorgen. Niet alleen omdat je misschien vaker zeep gebruikt dan de bedoeling is, maar vooral ook omdat je penis hard aan het werk is, en wat extra vertroeteling verdient.

Nu stel ik niet voor om je penis te onderwerpen aan een stoombad, maar er zijn wel dingen die je wel kan doen.

Net zoals je droge handen, of droge gezicht kan je namelijk stappen ondernemen om je penis te “hydrateren”.

Dat kan je al heel simpel doen door bijvoorbeeld olijfolie of Kokosolie (geen babyolie of iets dergelijks) te gaan smeren, gebruik geen gezichtscrème, of andere bodylotion, er zitten namelijk allemaal spullen in die niet goed zijn voor je piemel, bijvoorbeeld parfum.

The butters cocoa butter

Verstandige penisverzorging

Als je net al las dat ik je olie aanraadde, dan meteen even een tip, ben je van plan om een condoom te gaan gebruiken, dan is van tevoren olie op je penis smeren niet heel erg verstandig. Omdat je onze glijmiddelgids hebt gelezen weet je dat olie en latexcondooms niet met elkaar gebruikt kunnen worden. Niet met olie als glijmiddel, maar ook niet als je net je penis ingesmeerd hebt met olie.

Er zijn sowieso condooms van andere materialen die wel compatibel zijn met olie, maar denk dus even na voor je glansrijk ten onder mocht gaan.

Wat kan ik op mijn penis smeren?

Ik zei het net al, hoge kwaliteit kokos- of olijfolie (waar niets anders in zit dan die twee ingrediënten) werken goed. Maar er zijn ook andere producten op de markt die speciaal gemaakt zijn voor je penis. Zo zijn de glijmiddelen van The Butters ook ideaal voor de verzorging van je penis. Ik gebruik zelf vaak de Cacao boter variant. Maar er zijn ook nog zat andere variaties.

Andere crèmes en verzorging

Ik krijg regelmatig de vraag over er zoiets is als peniszeep, en ja, dat is er, ik weet alleen niet zo goed wat ik daar van moet vinden. Op de meeste sites staat het namelijk tussen de toycleaner (wat een enorm leuke pun is, maar ook zorgelijk) en als ik dan op de ingrediëntenlijst kijk, denk ik, nou nee ik sla even over.

Ik wilde ook meteen even kwijt, dat erectiecrème, of crème om je penis te vergroten natuurlijk allemaal onzin is, en waarschijnlijk niet zo fijn zijn voor je penis, maar ik test dat niet, dus ik kan je daar eerlijkheidshalve niet veel over zeggen, behalve dan dat het gewoon nooit doet wat je verwacht.

In gesprek

Ben jij dermatoloog, medicus en heb je veel verstand van verzorging, of daar ideeën over? Ik zou graag met je in gesprek gaan over dit onderwerp en zo meer te weten komen, maar ook mensen (nog) beter voorlichten. Stuur mij dus vooral een bericht via ons contactformulier.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Lactacyd werkt prima om de eikel schoon te maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.