The Butters Lubes | Glijmiddel review

door | 9-09-2020 | Glijmiddel, Seksspeeltjes, Lubes & Creams

Ik weet inmiddels zoveel van glijmiddel, en toch is er iedere keer wel weer een blijde verassing. Zo ook toen ik van The Butters drie verschillende (vegan) glijmiddelen ontving in ruil voor een eerlijke review. Dit is glijmiddel maar dan heel anders dan dat ik gewend ben.

SPECS

Bodysafe: Ja

Compatible met Latex condooms? Nee!

Compatible met silicone speeltjes? Ja!

Prijs: Een sample pack is $ 24 (US) bij the Butters

Glijmiddel Guru?

Na het schrijven van de Glijmiddel Gids is glijmiddel iets waar ik mij steeds meer mee bezig houdt. Niet in de laatste plaats om dat ik van jullie gewaardeerde lezers, maar ook mijn vrienden en kennissen steeds vragen krijg over glijmiddel. En laat ik vooropstellen dat is geen klacht, het doet mij zo goed dat mensen hun lichaam serieus nemen en mij vragen naar de beste opties voor hun lichaam. Kortom, heb je vragen, blijf ze vooral stellen, via Twitter of Instagram, maar je kan natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via ons contactformulier.

Ben ik een Glijmiddel Guru? Nee dat denk ik niet, maar ik weet er wel veel vanaf, maar ook een guru leert soms nieuwe dingen, en met de drie glijmiddelen die The Butters mij opstuurde heb ik zeker weer veel geleerd.

The Butters Lube een disclaimer

Eerst even een disclaimer deze 3 glijmiddelen zijn NIET compatible met latex condooms. Je kan ze nu niet gebruiken met een standaard te verkrijgen condoom zoals bijvoorbeeld Durex of Mysize, want daar werkt het niet mee.  Gelukkig zijn er inmiddels ook goede latexvrije condooms te koop, en dus niet alleen voor mensen met een latex allergie, maar ook voor algemeen gebruik. Een voorbeeld van latexvrij condooms vind je bij Easytoys. Oh ja, en gebruik het ook niet op je TPE/Cyberskin toys, want die kunnen er ook niet zo goed tegen.

The Butters Lube: Palmgrease

The butters palmgrease lube

Toen ik voor het eerst in contact kwam met The Butters viel mijn oog als snel op he palmgrease glijmiddel. Niet in de laatste plaats omdat het een heerlijke woordspeling is (to grease someones palm: iemand omkopen). Maar ook vooral omdat het een glijmiddel is dat ideaal is voor aftrekken, fisten en andere zaken waar een lekker dik glijmiddel goed op zijn plaats is.

Maar ook de ingrediënten trokken (haha) mijn aandacht, het is namelijk gemaakt van palmboter en druivenpitolie. Dat zijn beide ingrediënten die heel goed zijn voor je huid, ze helpen namelijk in het herstellen van je huid, en ook bij kleine wondjes, kortom het is echt erg goed voor je huid of die van je partner. En ook bij je pik of je vulva is een beetje extra “moisturizing” nooit weg.

The Butters Lube: The Original

The butters original lube

The Original is een heel veel getest en gereviewed glijmiddel, net zoals Palmgrease is het vegan en zitten er natuurlijke (en duurzame) ingrediënten in:

 • palm kern boter
 • shea boter
 • aloe vera gel
 • Kokosolie
 • Olijfolie
 • Druivenpitolie
 • Soya olie
 • Zout

Minder dan 1%:

 • Guarboonpoeder
 • Vitamine E
 • Appel azijn
 • Kalium Sorbaat
 • Kalium Metabisulfaat
 • Vitamine C

Ook dit is een vrij dik (niet doorzichtig) glijmiddel, dat heel erg fijn en zijdezacht aanvoelt.

The Butters Lube: Cocoa Butter

The butters cocoa butter

De Cocoa Butter variant van The Butters Lube is gemaakt met cacaoboter voor die mensen die cacaoboter fijn vinden, of juist die mensen die liever geen Soja of Palmolie in hun glijmiddel willen.

Dit glijmiddel is in de pot vrij solide (want cacaoboter smelt pas bij huidtemperatuur), maar glijd dus fantastisch zodra het iets warmer wordt. Het glijdt heel goed en het ruikt naar cacaoboter.

Ingrediënten:

 • Cacao boter
 • Organische Aloe Vera
 • Shea boter
 • Cocosolie
 • Olijf Olie
 • Druivenpitolie
 • Appelazijn
 • Guarboon poeder

Drie The Butters glijmiddelen in de doos

De glijmiddelen van The Butters krijg je opgestuurd in een pot, waar geen doos omheen zit. De potten zijn voorzien van een draaideksel zodat je na gebruik alles netjes kan opruimen. En meer is daar natuurlijk niet echt over te zeggen.

The butters lubes, in het potje

The Butters glijmiddelen getest

Toen ik de glijmiddelen op de site van The Butters zag had ik niet meteen gezien dat je ze niet zomaar met TPE of latex condooms kan gebruiken. Gelukkig staat dat heel erg duidelijk op de potten (en eerlijk is eerlijk ook op de website).

Maar eerlijk gezegd, nu ik deze glijmiddelen heb getest, wil ik eigenlijk bijna niet meer anders (tenzij het echt anders moet). Dan maar Polyurethaan condooms, en alleen nog maar silicone, stalen, houten of glazen toys.

Want wat zijn deze glijmiddelen fijn.

Palmgrease is echt een aanrader voor een aftreksessie waarbij de sensaties heel erg anders zijn dan als je de standaard water of silicone glijmiddelen gebruikt. Het voelt als crisco, maar dan echt veel beter, en jezelf aftrekken (of je laten aftrekken) met dit glijmiddel geeft je echt een heel lekker gevoel, niet glibberig maar wel glijden, het is zo fijn.

En ook voor het wat heftigere anale spel met dildo, prostaatstimulator of bijvoorbeeld milking stick krijgt een nieuwe dimensie, het glijdt, het houdt niet op met glijden en het voedt je huid ook nog eens. Het is enorm fijn.

The Butters Lube: The Original is juist voor de intiemere sessies met partner heel erg fijn, maar ook zeker met een silicone toy heel erg lekker. Het voelt zo fijn, en zo natuurlijk dat het een geil feestje echt nog veel geiler gaat maken. Het blijft goed zitten, loopt niet door, je kan het ruim aanbrengen en het wordt geen knoeiboel, het is gewoon geniaal.

The Butters Lube: Cocoa butter doet mij terugdenken aan mijn jeugd. Als kind al was ik verslaafd aan het cacaoboter staafje dat bij ons op de schouw lag, voor die koude wintermaanden als je lippen uitdroogden en je dit kon gebruiken voor het herstel.

Die sensatie kreeg ik eigenlijk ook met dit glijmiddel, het smelt pas op je vingertoppen, het brengt makkelijk aan, en als je niet tegen soja of palmolie kan is het echt een heel fijn alternatief. Net zoals The original voelt het allemaal zo enorm fijn. Het maakt het intieme gevoel warmer en intiemer, en het is nog goed voor je lichaam ook.

Schoonmaak

Na het seksen, aftrekken, fisten, of wat je ook gaat doen met dit glijmiddel wil je natuurlijk op een gegeven moment ook dat je glijmiddel weer van je af is. Nu is het goede nieuws dat als je niets doet je lichaam waarschijnlijk een groot deel van de voedende ingrediënten zal opnemen. Wil je daarentegen gewoon af van al het glijmiddel is onder de douche met een milde zeep genoeg om het overtollige glijmiddel van je lichaamsdelen af te wassen. En dat kan ik van bijvoorbeeld siliconen glijmiddel niet altijd zeggen.

Conclusie

De glijmiddelen van The Butters zijn zo fijn, zo geniaal lekker, reukloos, eetbaar, goed voor je lichaam. En dat maakt de overstap naar een ander soort condooms het meer dan waard. Natuurlijk kan ik er geen standaard masturbators van TPE mee testen, maar dit wordt echt wel mijn go-to glijmiddel voortaan, zo fijn is het gewoon.

[BESTEL UPDATE] Het bestelformulier van The Butters geeft helemaal geen optie om naar Nederland dingen te versturen. Jay heeft contact opgenomen om uit te zoeken hoe dit nu zit.

[Bestel update #2] Je kan internationaal bestellen bij The Butters door naar deze pagina te gaan. Natuurlijk niet ideaal. Jay weet inmiddels dat er een aantal Europese bedrijven ook The Butters verkopen en is in overleg met Nederlandse bedrijven om te kijken of zij het in hun assortiment op kunnen nemen zodat iedereen in Nederland makkelijk toegang heeft tot The Butters Lubes. Deze ontwikkelingen zijn vrij nieuw (per 15/09/2020) en dus zijn er nog geen links naar de Europese bedrijven.

Je koopt Palm Grease bij the Butters vanaf $6

Je koopt The Butters Original Lube bij The Butters vanaf $2

Je koopt The Butters Cocoa Butter bij The Butters vanaf $5

Let op! Je betaalt natuurlijk ook nog verzendkosten.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments