FemmeFunn Klio

25-12-2023

Niet zo lang geleden schreef ik over de FemmeFunn Essenza, wat echt een geweldige stotende vibrator is. Maar ik kreeg ook nog de FemmeFunn Klio. Ook een duovibrator met iets bijzonders. Deze Klio is een ‘thumping’ vibrator. Ik heb er nog niet echt een goed Nederlands woord voor gevonden, maar op de schacht zit een punt wat ‘klopt’, of ‘tapt’; het beweegt naar voren en weer terug. Ook de clitorisstimulator heeft zo’n bewegend, kloppend deel. Ik was erg benieuwd hoe dit zou voelen, want dit is weer net even anders dan anders. Ik kreeg deze duovibrator van Willie.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 vibratiestandjes (waarvan 3 steady), de schacht heeft 5 standjes en de clitorisstimulator 3
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 149,95 euro, hier te koop bij Willie
Is ’t wat? Lekker, maar..

Wat kan de FemmeFunn Klio?

Ik hou van toys die meer dan Ă©Ă©n kleur hebben, dus ik vind de look van deze FemmeFunn Klio natuurlijk helemaal leuk! De frisse lichtblauwe kleur van de vibrator zelf combineert echt helemaal leuk met het donkerblauw van de binnenkant van de handgreep. De vorm van de Klio is duidelijk anders dan die van de gemiddelde duovibrator. Ik vind dat altijd leuk. Een vibrator moet voor mij wel een beetje onderscheidend zijn, er is al zoveel van hetzelfde.

Maar deze FemmeFunn Klio onderscheidt zich niet alleen door de vorm, want ook dat ‘thumping’ wat ‘ie doet is best wel uniek. Ik heb wel vaker vibrators met van die ‘thump-plaatjes’ gezien, maar de plek waar het thump-plaatje zit bij de Klio heb ik nog niet eerder gezien. Het zit vrij laag, dus als je ‘m inbrengt eigenlijk net voorbij de ingang van de vagina. Het andere bewegende deel zit op de clitorisstimulator. Dat is een half bolletje, wat dan steeds omhoog komt eigenlijk.

Ik vind het voor duovibrators essentieel dat ze flexibel zijn. Ieder lichaam is uniek, zo ook de vulva. De afstand van de vagina tot de clitoris is bij iedereen anders. Je kan dus niet Ă©Ă©n vaste vorm maken die bij iedereen goed aansluit. Over het algemeen is de clitorisstimulator het flexibele deel bij een duovibrator, maar bij de FemmeFunn Klio is dat juist het deel wat je inbrengt. Ik dacht dat dat misschien ook heel goed zou werken, maar voor mij werkt dat toch niet zo lekker.

Het lukt me met wat moeite wel om de clitorisstimulator net mijn clitoris te laten raken, maar daarvoor moet ik de Klio wel echt de goede kant op manoeuvreren en blijven vasthouden. Anders zit ‘ie er gewoon steeds net naast. Ik snap dat een vibrator van binnen allerlei techniek heeft zitten om te zorgen dat ‘ie kan doen wat ‘ie doet, maar wat mij betreft zou de flexibiliteit van de clitorisstimulator daar niet voor opgegeven moeten worden.

Hoe voelt de FemmeFunn Klio?

Maar, afgezien van het feit dat deze vibrator mij niet zo lekker past, vind ik het gevoel wat hij geeft wĂ©l heel fijn. Het thumpen van de schacht voelt erg lekker. Ik vind zelf beweging in mijn vagina altijd meer stimulerend dan vibratie. De Klio kan het tegelijk, en dat geeft echt goede, fijne, stimulatie. Het doet me qua gevoel een beetje denken aan iemand die me vingert, vooral hoe het voelt als iemand je G-spot stimuleert met zo’n ‘kom hier-beweging’.

Het bewegen van de clitorisstimulator vind ik ook heel lekker als ‘ie de goede plek raakt. Wanneer alle drie de functies aanstaan, dan is er vĂ©Ă©l stimulatie, en ook goede stimulatie. Ook hier doet het gevoel me aan vingeren denken, maar dan wat meer een tikkende vinger dan een wrijvende vinger. Wat ik ook vreemd vind, is dat de clitorisstimulator maar drie standjes heeft, terwijl het thump plaatje op de schacht er vijf heeft. En er zijn maar liefst tien vibratiestandjes. Aangezien de meeste mensen met een vulva klaarkomen van stimulatie op de clitoris, zou ik het zelf logischer vinden om dus de meeste standjes voor de clitoris te doen.

Bij sextoys van siliconen vind ik het sowieso fijn om glijmiddel te gebruiken, omdat siliconen van zichzelf wat stroef aanvoelt en dus niet zo makkelijk glijdt. Bij toys die bewegen, ook al zijn dat maar kleine delen, vind ik het extra belangrijk om glijmiddel te gebruiken. Bij een sextoy gemaakt van siliconen kan je beter geen siliconen glijmiddel gebruiken omdat dat je toy kan beschadigen. Een fijn glijmiddel op waterbasis is dus aan te raden. Ik kies er het liefst een zonder glycerine en parabenen, omdat dat de vagina zou kunnen irriteren. Ik gebruik bijvoorbeeld graag Pjur Woman Nude.

Conclusie

Ik vind het idee van de FemmeFunn Klio heel tof. Hij ziet er goed uit en de thump plaatjes voelen heel fijn. Alleen dat de clitorisstimulator niet flexibel is, vind ik wel echt een nadeel. Hierdoor is het lastiger om hem goed op mijn clitoris te krijgen, wat toch wel een vereiste is. Als het allemaal wel goed zit, voelt het heel fijn en intens. Het thumpen op twee plaatsen, gecombineerd met vibratie, is super stimulerend.

Je kan de FemmeFunn Klio hier bestellen bij Willie voor 149,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.