FemmeFunn Essenza

06-11-2023

Ik had nog nooit een sextoy van het merk FemmeFunn getest. Ik was dit merk wel al een keer tegen gekomen op Erofame, maar toen was het nog nergens in Nederland te koop. Maar nu zijn de FemmeFunn toys bij Willie verkrijgbaar. En gelukkig was Willie zo vriendelijk om mij de FemmeFunn Essenza, een stotende duovibrator, op te sturen, want ik was supernieuwsgierig.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 7 stoot-standjes en 3 vibratiestandjes
Waterproof: spatwaterdicht
Verkoopprijs: 209,95 euro, hier te koop bij Willie 
Is ’t wat? OMG, ja!!!

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de femmefunn essenza. De achterkant van de verpakking van de femmefunn essenza.

Ik word altijd blij als een verpakking niet wit is, dus deze verpakking scoorde gelijk al bonuspunten bij mij. De doos van de FemmeFunn Essenza is mooi paars, net zoals de vibrator zelf. Natuurlijk zien ze op de voorkant van de doos een foto van de Essenza en op de achterkant vind je de informatie die je nodig hebt.

In de verpakking zit natuurlijk de FemmeFunn Essenza zelf, het oplaadkabeltje en de gebruiksaanwijzing.

Mijn eerste indruk van de FemmeFunn Essenza

De femmefunn essenza op mijn hand. De femmefunn essenza en een lipstick.

De FemmeFunn Essenza voelt best wel zwaar aan, dat valt me gelijk op. Ik neem aan dat dat gewicht komt door de manier waarop deze stotende vibrator werkt. Want ik denk dat dat met twee magneetballen is, maar dat weet ik niet zeker, want dat staat nergens beschreven.

De bovenkant van de toy is gemaakt van siliconen en voelt lekker zacht aan. De top van de vibrator is wat gebogen, wat fijn is voor G-spot stimulatie.

De clitorisstimulator is heel flexibel, waardoor ik verwacht dat ‘ie bij de meeste lichamen wel goed zal aansluiten.

Het handvat van de FemmeFunn Essenza is van metallic blauw ABS. Het heeft ook een patroontje. Het doet me een beetje denken aan winter en kerst.

De FemmeFunn Essenza heeft drie knopjes. Het middelste knopje is het powerknopje en het knopje om mee door de vibratiestandjes te klikken. Het bovenste en onderste knopje zijn om de stootstandjes harder en zachter te zetten.

De test van de FemmeFunn Essenza

De femmefunn essenza en de zijkant van de verpakking. De femmefunn essenza in mijn hand, ik trek de clitorisstimulator naar achteren.

Ik hou heel erg van stotende toys. Ze werken alleen niet allemaal even goed. Vroeger zag je vooral stotende toys met een uitschuif-mechanisme. En hoewel dat heel logisch lijkt, werkt dat juist meestal niet zo goed. De toy beweegt dan vooral naar buiten, in plaats van naar binnen in de vagina (of anus). En dat is precies wat je niet wil, bij een stotend seksspeeltje.

Maar er zijn ook stotende toys die werken met magneetballen. Dit heeft als effect dat deze toys wél de goede beweging maken en naar binnen stoten.

De FemmeFunn Essenza schuift aan de bovenkant ook een heel klein beetje uit, maar dat is minimaal.

Bij bewegende toys vind ik glijmiddel extra belangrijk, want dan kunnen ze ook goed bewegen. Het siliconen van de Essenza is voor siliconen wel al vrij glad, maar glijmiddel is sowieso een goed idee. Bij siliconen toys gebruik je het beste glijmiddel op waterbasis. Ik kies altijd voor een glijmiddel zonder parabenen en glycerine, zodat ik geen last krijg van irritaties.

Het is handig dat als je de Essenza aanzet, hij niet gelijk begint. Hij staat dan op stand-by. Dan kan je ‘m inbrengen en daarna kan je ‘m met een korte druk op de knop laten beginnen.

Ik begon met het stoten. En dat was zoveel lekkerder dan ik had verwacht. Deze FemmeFunn heeft echt véél stootkracht. Het zachtste stoot-standje voelt al superstimulerend.

Het stoten gaat in dit standje rustig, maar echt met power. Het is niet vaak dat ik al onder de indruk ben van standje één op een sextoy, maar bij de FemmeFunn Essenza wel! Het is niet dat standje één gelijk heel hard is, want dat zou zeker niet goed zijn, maar het is wel gelijk intens.

De volgende standjes stoten steeds wat sneller en vanaf standje vijf is het echt zo’n ‘WTF gebeurt er hier’-gevoel. Wow! Dit is zo intens en zó lekker!

Maar dan komt standje zes en dan weet ik niet meer wat ik meemaak. En dan is er ook nog een standje zeven. Holy fuck! Standje zeven! Standje drilboor ook wel. Maar wel een opwindende drilboor. Echt. Hij ziet er zo schattig uit, in het paars met die kerstvibe in het handvat. Maar dit is echt een power-tool!

En dan heb je ook nog de vibraties in de clitorisstimulator. Die was ik bijna vergeten omdat ik zo onder de indruk was van het stoten.

De vibraties zijn goed. Zeker niet superbijzonder, maar gewoon gemiddeld goed. Maar in combinatie met dat geweldige stoten is dat ook echt ruim voldoende. Want jeetje, wat stimuleert deze Essenza je veel en hard en intens. Ik vind het echt amazing!

Hij is niet fluisterstil, dat kan denk ik ook niet met zoveel kracht, maar hij maakt ook geen storend geluid. Ik wel, als ik mijn zoveelste orgasme krijg van de Essenza.

Conclusie

Ja, wat moet ik zeggen. Ik hou van de FemmeFunn Essenza. Wow! Wat een kracht. Het stoten begint rustig maar wel gelijk al intens en gaat tot standje drilboor. Niet normaal! De vibraties van de clitstimulator zijn goed, in combinatie met het stoten echt geweldig. Ik denk dat ik alles, behalve de merknaam, geweldig vind aan deze sextoy. Wow! Ik ben onder de indruk.

Je kan de FemmeFunn Essenza hier bestellen bij Willie voor 209,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.