Anaal spoelen | Je kont van binnen schoonmaken

29-05-2024

Anaal spoelen, ook wel anaal douchen of in medische termen een klysma. Het is een onderwerp waar voor seksuele doeleinden best nog wel een taboe op rust. Ook zijn er zoveel mogelijkheden op de markt, dat je tussen de douche Bags (mag je even zelf weten hoe je die term wil uitleggen) het bos niet meer ziet. En dus deze gids, over hoe, wat, waar en wanneer je je kont kan spoelen.

O ja, voor je verder leest, dit artikel gaat over je kont en je anus. En het gaat dus over poep, kan je daar niet zo goed tegen? Misschien moet je dan niet verder lezen.

Je kont van binnen schoonmaken

Als je anaal wil masturberen, of anale seks wil hebben, dan is er een kans dat je ergens poep gaat tegenkomen. En soms heb je daar, om wat voor reden dan ook, echt helemaal geen zin in.

Daar is dan gelukkig een oplossing voor, want je kan met de juiste attributen, wat water op lichaamstemperatuur en de aanwijzingen uit dit artikel je kont (of eigenlijk je anus) van binnen reinigen.

Maar voordat we aan de praktijk beginnen is het handig als je weet hoe je anus er uitziet.

De anatomie van de Anus (en het rectum)

Je anus is maar een paar cm lang. Ja, dat lees je goed. Je anus is gemiddeld tussen de 2,5 en 4 cm lang en gaat daarna over in het rectum. Als je anale seks met iemand hebt (of iets in je kont stopt) ben je dus niet alleen je anus aan het stimuleren, maar ook je rectum.

Je rectum is gemiddeld zo’n 10 en 15 cm lang en gaat daarna over in een specifiek deel van je dikke darm (sigmoïd dikke darm).

Je anus heeft twee kringspieren, de externe kringspier, in de volksmond ook wel je poepgat genoemd, en een aantal centimeter verderop een interne kringspier, die ook moet ontspannen tijdens anale seks.

In het geval van een niet medisch klysma (anaal spoelen) is het doel over het algemeen om je anus en rectum te ontdoen van poep(resten). Spoel je met meer vloeistof, dan kan je ook het onderste deel van je dikke darm spoelen. Of je dat wil is een heel ander verhaal.

Ik kan nog wel even uitweiden over dit stuk van het lichaam, maar dit is natuurlijk niet Wikipedia. Je weet nu wat je moet weten als we het over anaal spoelen gaan hebben.

Anaal spoelen | je kont van binnen schoonmaken | anatomie van je anus en rectum

Moet je je kont van binnen schoonmaken voor anale seks?

Het antwoord op die vraag is nee. Maar dan is er wel een kans dat je onverhoopt ergens toch een beetje poep gaat tegenkomen. Dat is geheel natuurlijk. Maar het is niet fijn en poep is gewoon niet zo heel erg hygiënisch, maar met goed wassen na de seks (of het masturberen) is dat probleem meestal ook opgelost.

Wil je echter (bijna) zeker weten dat je geen poep oopsie hebt, dan is een anale douche of klysma wel de oplossing.

Maar wist je dat:

  • Je meestal direct na het poepen vrijwel helemaal schoon bent vanbinnen?
  • Je als je seks hebt met iemand met een gemiddelde penis eigenlijk nooit poep tegenkomt (omdat poep zich soms net ff dieper in het rectum ophoopt)?
  • Veel glijmiddel gebruiken ook vaak voorkomt dat er iets blijft plakken?

Nou, nu wel.

Wanneer anaal spoelen?

Dat je dit wil gaan doen voordat je anale seks met een seksspeeltje of partner wil gaan hebben is vrij duidelijk.

Maar in dit geval bedoel ik met wanneer, hoe ver van tevoren moet je spoelen?

Misschien denk je, dat moet er zo kort mogelijk voor, maar in werkelijkheid is het antwoord eigenlijk, ongeveer een uurtje van tevoren.

Grootste reden hiertoe is dat het soms even duurt voordat al het water dat je gaat gebruiken echt uit je kont is verdwenen en je misschien niet wil dat je iets leuks anaals gaat doen en er dan een stroompje “bruin” water uit je kont loopt.

Bathmate hydrorocket anaal douche

Waarmee anaal spoelen?

Met water natuurlijk. Om precies te zijn water dat niet te heet, en niet te koud is, het liefst rond lichaamstemperatuur.

En verder zijn er een aantal apparaten of accessoires die je kunnen helpen.

Anaal spoelen met een handpomp

Als je op zoek gaat naar klysma’s of anaal spoelen zal het eerst wat je (hopelijk na dit artikel) tegen gaat komen de handpompen zijn. De meeste handpompen zijn in de vorm van een staaf (of canule) met daaraan vast een knijpfles of knijpbalg.

Wil je beginnen met anaal spoelen, dan raad ik je deze ook van harte aan. Vooral omdat je hiermee de meeste controle hebt over de snelheid van het water en de daadwerkelijke hoeveelheid vloeistof die je inbrengt tijdens het spoelen.

Anaal spoelen met een spoelstaaf

Na de handpomp zal je een hoop spoelstaven tegenkomen, wat eigenlijk een speciaal gevormde douchekop is die je op de slang van je douche kan aanbrengen om via deze manier water in je anus te brengen.

Hoewel het er natuurlijk allemaal enorm professioneel uitziet en het ook onderdeel is van een fetisj voor klysma’s en “enema torture” zou ik je als je begint absoluut afraden deze te gebruiken.

Je hebt namelijk veel minder controle over de temperatuur en vooral ook over de snelheid waarmee je het water inbrengt. Doe je dat te snel (of te heet) dan kan je jezelf echt heel snel (permanent) beschadigen, en dat wil je echt niet.

Anaal spoelen met een douchebag (klysmazak)

Voor de mensen met een fetisj voor medical play is spoelen met een daadwerkelijke klysma zak, of een leuke vorm daarvan een goede optie. Ook als beginner zou je dit kunnen overwegen, omdat je ook hier genoeg controle hebt over de temperatuur en de snelheid waarmee je vloeistof naar binnen brengt.

Deze methode maakt wel gebruik van zwaartekracht, dus hetgeen dat alle vloeistof bevat moet hoger zijn dan waar jouw anus en rectum zich op dat moment bevinden. Dat is niet voor iedereen even handig.

Anaal spoelen met ander materiaal

Buiten de gebaande paden zijn er ook genoeg mensen die andere dingen gebruiken voor een anale spoeling. In comedyshows worden zogenaamde turkeybasters (om vlees mee te arroseren) vaak getoond omdat ze op handpompen lijken.

Maar er zijn ook mensen die zweren bij een (hele) grote injectiespuit met een canule er aan.

Mocht je dus meer van het DIY anaal spoelen zijn, dan is dat voor jou misschien een optie, ik persoonlijk gebruik liever iets dat er “voor gemaakt is.”

Aneros prelude anaal douche

Hoe kan je anaal spoelen?

Ongeacht welke accessoire je ook uitkiest om het mee te gaan doen er zijn een aantal dingen die je om anaal te kunnen spoelen.

Gebruik water op lichaamstemperatuur

Ik heb het al een paar keer benoemd, maar lauw water van rond de 37 graden Celsius is het meest veilig om mee te spoelen. Gebruik geen andere dingen als melk of erger, water met zeep.

Kortom, schoon lauwwarm water dat is hier van belang

Glijmiddel op je canule of spoelstaaf

Als je canule of spoelstaaf van metaal of hard plastic is, gebruik dan siliconenbasis glijmiddel er op. Dat zorgt ervoor dat deze makkelijk naar binnen glijdt en dat dat ook zo blijft als je meerdere malen wil spoelen of wil herhalen. Glijmiddel op waterbasis kan natuurlijk ook, maar dat lost op, in ja, inderdaad, lauwwarm water.

Rustig aan spoelen

Knijp rustig in de fles om het water in je anus en rectum te brengen. Gebruik je een spoelstaaf zorg dan ook dat je een klein rustig straaltje gebruikt. Te hard kan je darmen irriteren. Te veel zorgt voor water (veel) te diep in je darmen en daar kan je echt niet lekker van worden.

Aandrang en helemaal leeg

De eerste paar minuten na het inbrengen van de door jou gekozen hoeveelheid water zal je niet veel merken. Tussen de vijf en de twintig minuten zal je lichaam vanzelf gaan reageren op het water en voel je een (enorme) aandrang om te moeten poepen.

Doe dit dan ook, je hoeft niet enorm te drukken, maar net zoals je normaal gesproken poept, zo kan je ook het water uit je darmen “poepen”, wacht wel even iets langer dan normaal, omdat soms het laatste beetje vocht even op zich laat wachten.

Tips bij het van binnen schoonmaken van je kont

Met al het bovenstaande ben je helemaal klaar om te beginnen aan je eerste anale spoelbeurt, tenzij je natuurlijk besloten hebt dat niet te willen. Omdat ik gek ben op lijstjes en ik toch ook nog wat tips wil delen, een lijstje met tips!

Tips bij anaal spoelen

  • Gebruik je een balgpompje zonder ventiel, verwijder dan de staaf/canule voordat je loslaat anders kan je vies water of een beetje anus terug zuigen en dat wil je niet
  • Luister naar je lijf, als er iets pijn doet, of echt niet goed voet, stop er dan mee
  • Easy does it! Ik had het al gezegd, maar neem je tijd, je hoeft jezelf niet te reinigen met een hogedrukspuit
  • Zorg dat alles is voorbereid, weet zeker dat je bij de wc kan als het “zover” is, niets is benauwder dan niet naar de wc kunnen met een anus vol met water

Schoonmaak na het anaal spoelen

Het schoonmaken van seksspeeltjes is natuurlijk een vast aandachtspunt bij onze reviews. Bij het gebruik van iets waarmee je je anus spoelt, is het goed schoonmaken van deze spullen extra belangrijk. Poep zit namelijk vol met allerlei nasty bacteriën die allerlei ellende kunnen veroorzaken.

Zorg dus dat je spullen koopt die je goed kan reinigen, bijvoorbeeld in kokend water of met desinfecterende zeep.

Zorg wel dat je alles altijd voor en na gebruik eerst goed afspoelt, want je wil geen (bijtende) chemicaliën in je darm spuiten. Gewoon niet.

Waar koop je spullen om anaal mee te spoelen?

Er is van alles te koop bij onze partners, ik heb daar zelf nog maar weinig van gereviewd dus ik durf niet te zeggen of je het wel of niet moet kopen. Het is overigens mijn voornemen jullie dit jaar te voorzien van meer reviews over dit specifieke onderwerp.

Wat heb ik dan wel gereviewd?

Op dit moment prijken er op onze website (en ik schaam mij daar een beetje voor) slechts twee reviews van in totaal 3 anale douches.

Te weten:

Tot slot

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje meer inzicht heb gegeven en wat handvatten heb kunnen geven als het gaat om anaal spoelen. Heb je nog vragen, of heb je opmerkingen. Of wellicht wil je dat ik een specifieke anale douche review? Laat het dan vooral weten in de comments of anders via ons contactformulier of via onze socials.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.