Aneros Prelude Anaal Douche review

08-05-2024

Met deze review Aneros Prelude Anaal Douche mag ik eindelijk weer eens iets van Aneros reviewen. Hoewel ik ook nog een (waarschijnlijk) geweldige prostaattoy mag testen, verblijd ik jullie (hoop ik) eerst met een review van een accessoire. Namelijk een anaal douche, genaamd Prelude.

SPECS

  • Materiaal: Silicone
  • Bodysafe: Ja
  • Aangeraden glijmiddel: Waterbasis
  • Lengte: 22 cm
  • In te brengen lengte (nozzle): 6 cm
  • Breedte: 7 cm
  • Prijs: € 28,90 bij Erovibes.nl
Aneros prelude anaal douche

Aneros Prelude Anaal Douche

Iedereen die wel al vaker dingen met anale seks heeft gedaan, of wellicht een deel van mijn lessen in prostaatplezier hebben gelezen, weet dat onderdeel van je voorbereiding op anale seks, het spoelen van je anus kan zijn.

Daartoe heb je verschillende mogelijkheden, van de klassieke “douchebags” tot pompjes maar ook het model “balg” douches zoals de Aneros Prelude Anaal Douche.

Dit mode anaa douche l is dan ook niet nieuw, maar wat de Aneros Prelude Anaal Douche uniek maakt, is meer dan alleen de rode of blauwe kleur.

De Aneros Prelude Anaal Douche is namelijk helemaal gemaakt van silicone en maakt ook nog eens gebruik van de slow-flow techniek.

Het idee daarbij is dat het langzamer laten instromen van water in je anus voorkomt dat je anus geïrriteerd raakt. Daarbij is het ook zo dat de Aneros Prelude Anaal Douche een terugslagventiel heeft (niet letterlijk trouwens, maar wel de functionaliteit) die ervoor zorgt dat je anaal douche niet per ongeluk gaat zuigen, een sensatie die ik echt mijn ergste vijand niet zou toewensen.

Een hoop nieuwe opties in een klassiek ontwerp dus.

Aneros Prelude Anaal Douche in de doos

Aneros staat wat mij betreft bekend om zijn iconische doosontwerp, wel bekend van de gegolfde flapjes met magneetsluiting. Maar voor de Aneros Prelude Anaal Douche is er een uitzondering. Deze zit in een vierkante doos met een venster, maar is wel voorzien van de welbekende Aneros huisstijl.

In de doos vind je de Aneros Prelude Anaal Douche die bestaat uit de balg (bulb) en nozzle die je in elkaar moet zetten nadat je de balg hebt gevuld met (lichaamstemperatuur!!) water. Ook zit er nog een korte handleiding in de doos, die wel van belang is om even te lezen.

Aneros prelude anaal douche nozzle aansluiting

Aneros Prelude Anaal Douche getest

Ik ben een enorme fan van Aneros prostaatstimulators, vooral omdat ze eigenlijk, ongeacht het model en de functionaliteiten (of gebrek daaraan) fantastisch zijn. Je kan je voorstellen dat als zo’n merk dan met een nieuw soort anaal douche op de markt komt, ik heel enthousiast ben.

En eerlijkheidshalve, ik heb al een paar jaar mijn oog op de Prelude, maar het kwam er maar niet van deze aan te vragen en te ontvangen.

Maar inmiddels was Aneros zo tof mij deze op te sturen en kon ik dus gaan testen.

Voor het testen lees ik (geheel tegennatuurlijk mag ik wel stellen) tegenwoordig toch maar steeds de handleiding. Dat heb ik nu ook gedaan en kreeg meer inzicht in de gedachten achter het slow-flow concept, hoe de Aneros Prelude Anaal Douche in elkaar zit en wat je er allemaal mee kan.

Tot nu toe, was ik nog steeds heel enthousiast.

Zoals stond in de handleiding reinigde ik de Aneros Prelude Anaal Douche voor het eerste gebruik met zeep en water, en probeerde dit zo goed mogelijk weg te spoelen.

Aneros prelude anaal douche kleine opening van de balg

Hier kwam de eerste uitdaging om de hoek kijken, omdat de opening van de balg relatief klein is, het duurt dus echt heel lang voordat je alle zeep uit de balg gespoeld hebt. En dat wil je echt, want zeep (hoe mild ook) je anus in spuiten wil je eigenlijk echt niet, tenzij je misschien Patty Brard heet (mocht je deze referentie snappen, extra punten voor jou).

Het vullen van de balg gaat overigens verder wel redelijk makkelijk. Daarna is het opzetten van de nozzle wel even een klusje. Vooral omdat de balg best rekbaar is, maar gelukkig wel stroef. Met wat moeite schuift de nozzle in het gat en met een draai sluit je hem waterdicht af.

Hiermee komt het water alleen uit de nozzle en niet uit de zijkanten, iets wat je natuurlijk wel graag wil.

Ik deed wat Analyze me (waterbasis) op de nozzle en poogde deze in te brengen. Hetgeen even wennen is. Maar de vorm van de nozzle zorgt voor een prettige penetratie. Het inbrengen van de 6 cm tot aan het randje gaat dan ook vrij makkelijk.

Vervolgens knijp ik, en gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel. Ik zet iets meer kracht en voel iets gebeuren, maar de kracht die ik moet zetten is eigenlijk veel te veel.

Mensen die mij kennen weten dat ik erg sterk in mijn handen ben dus als ik moeite moet doen en vind dat het te lang duurt, dan is dat wel een dingetje.

En dat is jammer, want het slow-flow idee is heel erg comfortabel. Maar met een rood hoofd onder het uiten van “ngngngngngng” omdat je je anus aan het spoelen bent lijkt mij toch niet helemaal de bedoeling.

Het kan natuurlijk zijn dat mijn versie van de Aneros Prelude Anaal Douche niet helemaal okee is, dat ben ik op moment van schrijven van deze review ook aan het navragen bij Aneros (ik heb echter nog geen antwoord, en wilde dit toch in alle eerlijkheid met jullie delen).

Het lijkt wel of de balg zo rekbaar is, dat er heel veel druk verloren gaat waardoor de Aneros Prelude Anaal Douche (in iedere geval deze versie) niet bruikbaar is voor mensen die niet zo sterk in hun handen zijn.

Kortom, je snapt het, dit ding is voor nu echt een beetje een bummer (ja mensen, pun intended).

De Aneros Prelude Anaal Douche schoonmaken

Het schoonmaken van de Aneros Prelude Anaal Douche is heel simpel, alles is namelijk van silicone, dus goed wassen met zeep en afspoelen en deze Aneros Prelude Anaal Douche gaat jarenlang veilig mee.

Conclusie

Ik hoop zo dat ik jullie ergens deze of volgende week kan melden dat ik een defect product heb, en dat zal ik dan ook eerlijk updaten in deze review.

Maar op dit moment is de Aneros Prelude Anaal Douche echt niet bruikbaar, althans niet makkelijk. En dat vind ik zonde. Want als de slow-flow techniek wel “haalbaar” voor iedereen zou werken, zou ik je deze anaaldouche echt van harte aanraden.

Je koopt de Aneros Prelude Anaal Douche bij Erovibes.nl voor € 28,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.