Zes Pjur glijmiddelen

13-04-2018

Lube review by Tess & Jay: zes Pjur glijmiddelen

Sinds een tijdje ben ik er achter hoe lekker glijmiddel kan zijn. Maar ook hoe naar glijmiddel kan zijn. Het is helaas nog steeds zo dat in heel veel (misschien wel de meeste) glijmiddelen ingrediënten zitten die echt niet goed zijn voor je vagina. Dat was nu precies de reden waarom ik vroeger een hekel had aan glijmiddel. Meestal had ik de volgende dag echt last van een geïrriteerde vagina, of zelfs een infectie. Dan gaat de lol er wel snel af. Jay schreef een artikel over glijmiddel, de goede en slechte ingrediënten en zelfs een hele lijst met allerlei mogelijke ingrediënten, zodat je zelf kan opzoeken hoe goed of slecht jouw glijmiddel nu eigenlijk is.

Gelukkig kwam ik er achter dat er ook goed glijmiddel bestaat. En dus ga ik sinds kort lekker los met glijmiddel. Het maakt seks en masturberen zoveel lekkerder. Ik had nooit geweten hoe lekker glijmiddel kon zijn en dat het echt wat toe kon voegen. Van Barotique ontvingen wij een pakketje met zes verschillend soorten Pjur glijmiddel om te testen.

Rechter Twix en linker Twix

Pjur is een merk dat ik al heel lang ken en wat ook al heel lang populair is. Begin 2000 toen ik net voor het eerst in een sexshop werkte, verkocht ik het al veel. Al heette het toen nog Eros Pjur. Later is dat op één of andere manier gesplitst (ik heb nooit echt begrepen hoe dat nu zat, het leek me zo’n verhaal van de linker en rechter Twix) en had je ineens Eros en Pjur. Volgens mij had je toen alleen nog de Pjur Original versie, gewoon het siliconen glijmiddel. Erg geliefd bij iedereen, want het glijdt als een gek.

Ik testte de Pjur Original, Pjur Woman Nude en Pjur Woman Bodyglide. Jay testte de Pjur Analyse Me, Pjur Back Door en Pjur Aqua.

Pjur Woman Nude

Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen

Ik hou er niet zo van als een merk vertelt of iets voor een man of vrouw is. Volgens mij mogen we dat allemaal zelf bepalen. Dit glijmiddel lijkt me ook prima voor mannen en extra prima voor vagina’s in het algemeen. En ik hoop dat in deze tijd mensen zich er van bewust zijn dat een vagina niet altijd aan een vrouw vast hoeft te zitten. Maar na deze eerste irritatie, was ik blij verrast door gelijk op de voorkant te lezen dat er geen glycerine, parabenen en conserveringsmiddelen in dit glijmiddel zitten. Yay! Ik kreeg gelijk meer zin om dit glijmiddel op waterbasis te testen.

En ook dat testen was een fijne verrassing. Dit glijmiddel voelt echt super zacht en super glad aan. Het voelt bijna zo zacht als een siliconen glijmiddel. Het bleef ook echt heel erg lang glijden. Vooral masturberen, gewoon met mijn vingers, vind ik met dit glijmiddel echt heel erg lekker. Mijn hele vulva voelt met Pjur Nude super zacht aan en ik hoefde niet tussentijds nog extra glijmiddel toe te voegen, zo lang bleef het gewoon glijden. Dat is voor glijmiddel op waterbasis echt wel heel bijzonder. Zeker een blijvertje voor mij dus!

Pjur Original

 

Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen

Dit is een glijmiddel op siliconenbasis. Normaal heeft dat niet mijn voorkeur, ik hou meer van glijmiddel op waterbasis. Glijmiddel op siliconenbasis kan je beter niet gebruiken in combinatie met siliconen toys omdat dat je toy kan aantasten. Al zijn de meningen hier nog steeds over verdeeld.

Deze Pjur Original doet echt wat hij beloofd. Het glijdt, en hoe! Je hoeft maar een heel klein beetje te gebruiken en je bent echt voor de hele avond (of ochtend of middag) voorzien. Dit blijft echt glijden. Het laat een soort zacht laagje achter, wat je er niet zomaar afgeveegd krijgt. Dus even douchen is naderhand wel nodig. En zelfs dan vond ik het lastig om alles écht weg te krijgen. Wel handig voor als je nog een keer wilt.

Oh, wat trouwens heel grappig is: wist je dat dit glijmiddel ook heel fijn is om onder je makeup (foundation) te gebruiken? Een of twee druppeltjes uitsmeren over je gezicht en je makeup zit veel egaler en gladder.

Pjur Woman Bodyglide

Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen Zes pjur glijmiddelen

Deze bodyglide is bijna hetzelfde als de Pjur original, alleen dan een zachtere samenstelling, speciaal voor vrouwen. Ik zou echt niet weten waarom specifiek vrouwen daar behoefte aan zouden hebben, maar goed.

Dit glijmiddel is dus ook op siliconenbasis, en is iets dikker dan de Pjur Original. Het voelt inderdaad echt wat zachter aan. Bijna alsof het laagje hier een soort kussentje vormt. Ja, dat klinkt echt heel vaag, maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Het is écht heel zacht en ik vind dit glijmiddel ook echt wel lekkerder dan de Pjur Original (ja zie je wel, omdat ik een vrouw ben zeker).

Vooral voor anaal gebruik vond ik dit glijmiddel heel erg fijn. Het geeft een wat meer beschermend en zachter gevoel. En natuurlijk het aller belangrijkste, het glijdt geweldig goed. En lang.

Pjur Analyse Me! op waterbasis

Pjur analyse me Pjur analyse me

 

 

 

 

 

 

Voor zover ik weet was Pjur Analyse me een siliconen glijmiddel, echter kreeg ik de versie die op waterbasis is en dat is eigenlijk wel een blije verassing. Niet dat ik geen fan ben van siliconen, maar zoals je misschien wel of niet weet kan je siliconen glijmiddel beter niet gebruiken bij siliconen toys, althans, tenzij je 100% zeker weet (en zelf hebt getest) of je dit middel kan gebruiken op de toy die je op het oog hebt. Enfin, anaal glijmiddel (of althans glijmiddel specifiek gemaakt voor anale seks) op waterbasis dus.

Het glijmiddel zelf is wat je verwacht van een glijmiddel voor anale seks, iets dikker en lobbiger (vies woord is dat eigenlijk) en het verspreid makkelijk over je toy zonder dat het gaat lekken of druipen. Je krijgt het ook vrij makkelijk van je handen, dat vind ik echt een bonus.

Op de verpakking staat vermeld dat er Hyaluronzuur in. Wat dat is? Nou een goedje dat er voor zorgt dat alles langer glibbert en glijd omdat het vocht aantrekt. Mocht je er meer over willen weten, en over andere ingredienten die in mijn of jouw glijmiddel zitten? Kijk dan eens in onze nieuwe glijmiddelgids: Wat zit er in mijn glijmiddel?

Het glijmiddel voelt prettig aan, blijft inderdaad lang glijden en is best wel een aanrader voor anything anal.

Pjur Backdoor op waterbasis

Pjur backdoor Pjur backdoor

 

 

 

 

 

 

Net zoals zijn “broertje” Analyse me! (and keep me in the lube) is Pjur Backdoor een glijmiddel op waterbasis dat is gemaakt voor het gebruik tijdens anale seks, of natuurlijk masturbatoire aangelegenheden. Als je kijkt naar het rijtje ingrediënten zou je haast denken dat het hetzelfde spul is. Echter is er blijkbaar verhoudingsgewijs toch iets anders.

Hoewel de verschillen minimaal zijn is Backdoor in mijn optiek echt beter geschikt voor de wat heftigere en meer intense anale sessies. Dus bijvoorbeeld als je je prostaat aan het melken bent met een stuk staal.

Net zoals Analyse me is het een fijn zacht glijmiddel wat je makkelijk aanbrengt en erg prettig aanvoelt, ook na langere tijd.

Ik denk eigenlijk dat het verschil een persoonlijke ervaring is, niet dat er geen verschil zou kunnen zijn, maar er is in dit geval niet een betere of slechtere versie die je kan gebruiken voor je anale escapades, wat het best bij je past is vooral een keuze die je moet maken op gevoel. En mijn gevoel zegt mij dat ik Backdoor wel vaker ga gebruiken, zeker in combinatie met mijn milking stick.

Pjur Aqua

Pjur aqua Pjur aqua

 

 

 

 

 

 

Mijn laatste test voor deze glijmiddel review is Pjur Aqua, het glijmiddel op waterbasis dat een beetje het paradepaardje is van Pjur, althans dat gevoel krijg ik een beetje als ik de diverse productomschrijvingen her en der over het internet zie verschijnen. Het is een CE-gecertificeerd medisch product en je kan het dus veilig en langdurig gebruiken.

Het is een fijn, vrij dun glijmiddel dat inderdaad lang glijd en glibbert en dat is ook erg prettig. Het blijft zelfs zo lang vocht aantrekken dat je zelfs de volgende ochtend (ja ik was inderdaad in slaap gevallen tijdens het masturberen) nog kan stellen dat het zijn werk kan doen. Hoe fris dat is, is natuurlijk een punt van discussie, maar technisch gezien kan dat dus wel. Al met al een fijn middel.

Conclusie

Dat Pjur een gevestigde naam is als het gaat om de productie van verschillende soorten glijmiddel is niet onverdiend. Alle glijmiddelen die wij mochten testen zijn van hoge kwaliteit en voldoen ruim aan wat ze pretenderen te kunnen.

Natuurlijk moet je voor jezelf kijken of een glijmiddel bij je past, het is dan ook aan te raden eerst eens te testen wat jouw smaak is, en of je natuurlijk tegen alle ingredienten kan die in het glijmiddel zitten is ook iets heel persoonlijks.

Pjur is heel plat gezegd gewoon een goed merk, dus je doet zeker geen miskoop als je een pjur product aankoopt.

Je kan alle door ons geteste glijmiddelen in deze review kopen bij Barotique.nl

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Wat is het beste glijmiddel van Pjur op waterbasis voor zowel anaal als massage en toys voor zowel de man als de vrouw?

  Antwoord
  • Waterbasis glijmiddel is echt nooit geschikt voor massage (ook niet als het er op staat).
   Verder maakt het voor glijmiddel niet uit of je een man of een vrouw bent. Voor anaal zou ik back door aanraden.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy review by Tess: Klittra of Sweden | Tess Tesst - […] weg gooien. Ik hou heel erg van glijmiddel, maar wel van goed glijmiddel, zoals Sliquid,  Pjur Nude of Jo…
 2. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Lekkerste glijmiddel: Pjur Woman Nude […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.