Zumio

28-07-2017

Zumio
Van Geraldine van Erovalley hoorde ik dat er een nieuwe leuke toy was, de Zumio, en ze wilde me graag een exemplaar opsturen in ruil voor mijn eerlijke review. Nu ben ik altijd erg benieuwd naar leuke nieuwe sextoys, dus natuurlijk zei ik gelijk ja.

Zumio

De Zumio zit in een doos met een afbeelding van de toy en wat leuke zilverglimmende versiersels. Deze doos is eigenlijk alleen een omhulsel, waar daarin zit een mooie stevige doos, die wat discreter is. Geen afbeelding, alleen de merknaam. In de doos zit ook nog een bewaarzakje, dus je kan kiezen of de de Zumio in de doos zelf of in het zakje gaat bewaren.

Klein maar OMG!

ZumioToen de Zumio bij mij thuis afgeleverd werd en ik hem voor het eerst zag, dacht ik: wat is dit? Het deed me een beetje denken aan een elektrische tandenborstel, maar in plaats van een borsteltje een dun steeltje met een heel klein bolletje. Dat bolletje zag er zo klein uit, dat ik echt bang was dat dit zo’n sextoy zou zijn die mijn clit gewoon echt zou gaan martelen. En dan niet op een goede manier.

Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik om hem gelijk even te proberen. Even snel een korte test, ik was er redelijk van overtuigd dat deze Zumio me pijn zou gaan doen en dat ik dus zo klaar zou zijn. Ik pakte er wat waterbasis glijmiddel bij (je kan geen glijmiddel op siliconen basis gebruiken bij de Zumio) en zette ‘m aan. Ik plaatste de toy voorzichtig op een plekje net naast mijn clitoris. En O.M.G. Echt. W.T.F. Ik wist niet wat ik meemaakte.

Wow! Dit gevoel was echt hemels. Dit deed helemaal geen pijn, deze toy is echt briljant! Het kleine bolletje is echt helemaal niet pijnlijk maar juist ideaal voor het stimuleren van een heel klein gebied, oftewel pinpoint stimulatie. Precies waar ik van hou!

De Spirotip

ZumioIk had al in de gebruiksaanwijzing gelezen dat de top van de vibrator de SpiroTIP genoemd wordt. Ik  ga eigenlijk altijd automatisch met mijn ogen rollen als ik zulke dingen lees. Waarom altijd van die rare namen: PleasureWave technologie, PowerPulse vibratie, SenseTouch, Pleasure Rythms, bla, bla, bla. Ik bedoel, vertel gewoon wat dat ding doet. Ik weet toch niet wat een SpiroTIP is? Het is een zelfverzonnen woord. En ik vind het irritant. Maar dat maakt het niet minder briljant wat dit ding doet! Het schudt dus eigenlijk heen en weer en het voelt het wel ook als vibratie, maar toch ook echt wel anders. Intenser, en vooral nog veel lekkerder vind ik!

Een normale vibrator schudt ook wel een beetje, maar als je goed kijkt naar de bovenkant van de Zumio (ja ja, de SpiroTIP), dan zie je dat ‘ie toch echt wel een flinke uitslag heeft. En dat voelt op je kutje dus echt super lekker. Ik ben echt fan!

Klaarkomen in één minuut?

ZumioIn de gebruiksaanwijzing staat een heel stappenplan waarmee je binnen één minuut zou kunnen klaarkomen door de Zumio op verschillende gebieden en manieren op je ‘pleasure zone’ (ja dat staat er echt) te gebruiken. En als het niet in één minuut lukt, dan in elk geval wel binnen vijf minuten, want dat is normaal volgens de gebruiksaanwijzing. Ik erger me echt heel erg aan zulke uitspraken. Het maakt toch niet uit hoe lang je er over doet om klaar te komen. Of je daar nu (heel) lang of (heel) kort over doet, of iets er tussen in, it’s all good. Geef mensen niet het idee dat het snel moet, of dat het normaal is om binnen een paar minuten klaar te komen. Iedereen is anders en dat is toch prima.

Dus, de gebruiksaanwijzing van de Zumio gaf nogal wat ergernis. Maar de toy zelf compenseert dat echt helemaal. Ik heb niet het stappenplan gebruikt, ik heb gewoon zelf gedaan wat voor mij lekker voelt, maar ik voelde dan ook helemaal geen noodzaak om binnen een minuut klaar te moeten komen. Ik vond het het lekkerst om het topje net naast mijn clitoris te houden en af en toe een beetje te bewegen. Dit ding voelt op heel veel plekjes echt heel lekker.

Heftige stimulatie

Ik had echt verwacht dat, juist omdat de top zo klein is, het pijnlijk of gewoon too much zou zijn. En nu moet ik ook zeggen dat dit ook wel echt stevige stimulatie geeft hoor. Als je heel gevoelig bent en je houdt van subtiele stimulatie kan ik me voorstellen dat de Zumio het niet voor jou is, maar als je wat heftigere stimulatie kan waarderen, is dit echt de bom!

ZumioVoor mij voelde het eerste standje het lekkerst en daar kon ik ook perfect op klaarkomen. Gelukkig, want ik vind de knopjes niet zo handig geplaatst. Heel ver richting de top, en dat is gewoon niet waar ik een toy het liefst vast houd. Volgens een foto op de Zumio website zou je hem meer als een pen moeten vasthouden, en dan zit je wijsvinger wel precies op die knopjes, maar ik vind dat zelf niet comfortabel. De Zumio heeft acht standjes, die gaan gewoon steeds harder, geen patronen.

Ik vond het lastig om verschil tussen de knopjes te voelen. Je hebt een aan- en uitknopje, een knopje voor harder en een knopje voor zachter. Maar zonder te kijken en zonder me heel goed te concentreren kan ik geen onderscheid voelen. En concentreren op knopjes gaat voor mij toch altijd wat lastig als ik bezig ben.

ZumioDe Zumio is oplaadbaar. De lader vind ik heel leuk, de Zumio staat er rechtop in. Doet me ook weer een beetje denken aan een elektrische tandenborstel. Waar ik dan weer heel blij van wordt, is dat op de stekkertjes ook gewoon ZUMIO staat. Ik heb teveel van die kabeltjes en ik laat ze altijd slingeren, en dan weet je niet meer welk kabeltje nou waarvan is. En dat heb je hiermee dus gewoon niet. Daar word ik echt blij van!

ZumioDeze sextoy is ook waterproof, maar niet dieper dan 50 centimeter en ook niet voor langere tijd. Hoe lang langere tijd is, is me ook niet helemaal duidelijk. Maar ik denk dat het voornamelijk handig is met schoonmaken, en dat je hem misschien beter niet in bad kan gebruiken.

Conclusie

Ik vind de Zumio echt briljant. Ik hou van deze toy! Ik vergeet die gebruiksaanwijzing en de niet super makkelijke knopjes neem ik echt voor lief. Want hij is ZO ontzettend lekker. Het is geen goedkope sextoy met zijn 149 euro, maar ik denk dat dit speeltje een boel mensen wel heel blij maakt. Mij in elk geval echt wel.

Je kan de Zumio hier bij bol.com kopen voor 149 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. Omg dit klinkt geweldig <3

  Antwoord
  • Ja, ik ben echt fan! De Zumio is echt zo lekker!

   Antwoord
 2. Is het niet hetzelfde als met een elektrische tandenborstel???

  Antwoord
  • Nee, het voelt niet hetzelfde als een electrische tandenborstel. Sowieso vind ik een electrische tandenborstel altijd echt heel heftig, want maar één standje, en erg lawaaiig. Het gevoel met de Zumio is wel echt veel lekkerder vind ik.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy review en Vlog by Tess: Hot Octopuss Queen Bee | Tess Tesst - […] vrouwen is met deze oscillatie techniek, was de Eroscillator natuurlijk veel eerder. Ik denk dat de Zumio ook oscilleert, maar…
 2. Sextoy review by Tess: You2Toys Clit Stimulation | Tess Tesst - […] You2Toys Clit Stimulation deed me qua vorm een beetje denken aan de Zumio. Maar de Zumio oscilleert, dus dat…
 3. Giveaway Actie! | Toppers en Floppers | Het beste,slechtste van 2017 - […] 2. Zumio […]
 4. Sextoy review by Tess: Calexotics Red Hot Spark | Tess Tesst - […] anders dan een gewone vibrator. Het deed me een beetje denken aan het oscilleren van bijvoorbeeld de Zumio al…
 5. Sextoy review by Tess: Calexotics Red Hot Spark | Tess Tesst - […] Sextoy review by Tess: Zumio […]
 6. Sextoy review by Tess: Lovense Osci | Tess Tesst - […] je je af wat dat dan eigenlijk is, oscilleren. Ik heb eerder al oscillerende toys getest, zoals de Zumio…
 7. Zumio S | Tess Tesst - […] mensen, ik hou van mijn Zumio. Ik had al de Originele Zumio, of de Zumio X zoals die nu…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.