Zes verschillende stimulerende gels voor de clitoris

05-06-2020

Misschien weet je het al, omdat ik het wel vaker gezegd heb, maar ik hou dus heel erg van clitorisgels. Die stimulerende gel die je op je clitoris smeert. Soms voelt het warm, soms juist koud, soms een beetje tintelend. Oh, en soms voel je helemaal niks. Dat kan ook nog. En sommige mensen vinden het soms juist té heftig, dat het echt heel brandend voelt. Maar dat heb ik zelf echt niet zo snel, meestal wil ik het juist heftiger.

Eerder schreef ik al over zeven verschillende clitorisgels die ik getest had, maar dat is al weer even geleden en er zijn natuurlijk nog veel meer van deze stimulerende gels. Dus het leek me leuk om weer eens verschillende gels te testen.

De clitorisgels met daarvoor een druppel om te laten zien hoe de gel er uit ziet.

Ik schrijf hier over hoe ik deze clitoris gels heb ervaren, maar ik weet ook uit ervaring dat het qua heftigheid per persoon kan verschillen. Ik heb mijn favoriete clitorisgel (ja, dat is nog steeds Shunga Lotus Noir, niet goedkoop maar het is wel echt een groot flesje en oohh zo lekker!) op een feestje wel eens uitgeleend aan vriendinnen en hun ervaringen waren niet altijd hetzelfde als die van mij. Het hangt er echt vanaf hoe gevoelig je clitoris is, denk ik, en wat je voorkeur is. Ik hou van heftige stimulatie, dus ook van heftige clitorisgel.

Met dank aan Easytoys, Erovibes, Wet, Bijoux Indiscrets en Happy Diva voor het opsturen van de gels!

Wet wOw max O clitoral arousal gel

Het tubetje clitorisgel voor de veel grotere verpakking. Beiden zijn zwart. De tube ligt, je ziet de achterkant. Het dopje is er af,

Een hele grote verpakking voor een heel klein tubetje. Vind ik altijd een beetje raar, maar goed. Verder ziet de verpakking er wel tof uit. Ik heb gelijk het idee dat dit iets goeds gaat zijn. Ook door de naam. Ik bedoel: wow én max o, kan niet missen toch? In de verpakking zit een kleine flyer, met nog kleinere lettertjes er op. Er staat wat uitleg op over de clitoris, waar je ‘m vindt en hoe die werkt. Dan zie ik ook nog ‘Gentle O’ op die flyer staan, dus ik denk dat er ook een milde versie van deze gel is.

Deze gel is op basis van water en siliconen, dus het kan zijn dat ‘ie niet goed samen gaat met siliconen seksspeeltjes.

De gel is doorzichtig en ruikt heel vreemd. Het doet me heel erg denken aan spul wat je op je lichaam smeert als je spierpijn hebt. Midalgan ofzo? Zo’n apart luchtje.

Maar ondertussen had ik dus wel hele  hoge verwachtingen. Ik hou van pittige clitoris gel, dus ik was me al helemaal aan het verheugen. Maar helaas viel deze wOw Max O mij wel tegen. Ik vond het niet zo wow. Ik weet dat veel mensen juist liever een milde clitorisgel hebben, ik dacht eigenlijk dat die Gentle O daar dan voor was, maar voor die mensen is deze Max O gel ook heel geschikt.

Mijn clitoris voelde een beetje warm aan. Dat was wel lekker, maar ik had toch wel meer verwacht dan ‘een beetje warm’. Ongeveer een halve minuut na het opsmeren voelde ik de het warme gevoel opkomen. Toen had ik nog het idee dat het gevoel sterker zou gaan worden, maar na een paar minuten moest ik toch concluderen dat dit het was. Het warme gevoel bleef ook maar vrij kort aanwezig, ik denk iets meer dan vijf minuten. Daarna voelde ik nog wel een heel klein beetje warmte, maar dat mag niet echt een naam hebben.

Ik merkte niet dat ik er extra opgewonden van raakte, of dat mijn clitoris veel gevoeliger werd. Het was niet onaangenaam, maar zeker niet wow voor mij. Wanneer je juist op zoek bent naar een niet te heftige clitorisgel, is deze zeker geschikt om te proberen.

Wet Wow Max O is hier te koop bij Bol.com voor 22,95 (15ml)

Happy Diva Spice me up! Stimu Gel

Het flesje voor de verpakking. Je ziet op de verpakking het gezicht van een vrouw en vrolijke letters en bladeren. Op de voorgrond mijn vinger met een gele druppel gel, op de achtergrond zie je het flesje happy diva clitorisgel en de verpakking.

De verpakking is heel vrolijk. Ik ben zelf niet zo van het ‘by women for women’ en sowieso heeft het mijn voorkeur om wat meer inclusief te zijn (niet iedereen met een clitoris identificeert zich als vrouw), maar het ziet er allemaal wel cute en fris uit.

Voor ik een clitorisgel gebruik, check ik altijd even op de verpakking hoeveel je moet aanbrengen. Meestal is dit de hoeveelheid ter grootte van een erwt. Op de verpakking van de Happy Diva staat echter dat je zoveel mag aanbrengen, zo vaak als je wilt. Ik wil graag toch wel iets meer aanwijzingen dan dat, een beetje een indicatie zou fijn zijn.

De eerste keer kwam er echt héél veel uit het flesje. Aangezien er stond dat het niet zoveel uitmaakte hoeveel je op zou smeren, smeerde ik een ruime hoeveelheid op en rond mijn clitoris.

Ik voelde nog niet gelijk wat, maar na een paar minuten begon het. En het was best wel heftig! Het is heet, het is koud, het tintelt, echt alles. Ik hou daar heel erg van, dus mijn clitoris en ik waren erg blij.

Maar wanneer je een gevoelige clitoris hebt, is dit denk ik wel echt too much. Zeker in deze hoeveelheid. Het is echt verstandig (sowieso wel hoor, niet alleen als je een gevoelige clitoris hebt) om echt te beginnen met een kleine hoeveelheid. En als je het dan nog niet heftig genoeg vind, na ongeveer vijf minuten pas wat bijsmeren. Dat geldt niet alleen voor deze clitorisgel, maar in het algemeen. Soms duurt het even voor zo’n stimulerende gel begint te werken. Als je te snel bij smeert, kan het effect ineens wel heel erg heftig worden.

Na een paar minuten werd het gevoel al wat minder, maar het was nog steeds wel echt lekker. Alleen minder heftig. Ik vind dat wel fijn, want als dat hele heftige ook heel lang duurt, kan het misschien een beetje te gevoelig worden. En wanneer ik toch nog langer wilde genieten van dat die heftige sensaties, smeerde ik gewoon nog een beetje bij. Er zit 50 ml in het flesje, wat echt wel veel is voor clitorisgel, dus je hoeft niet zuinig te doen ook.

Voor mij is dit echt een hele fijne clitoris stimu gel en wanneer je net als ik ook van heftige stimulatie houdt, is deze gel ook zeker voor jou!

Je kan de Happy Diva Spice me up! Stimu Gel hier bestellen bij Bol voor 22,45 (50 ml)

High on Love Stimulating O Gel

Het mooie gouden flesje clitorisgel van high on love voor de verpakking. Die is wit met goud. Je ziet het flesje van de achterkant, met witte tekst op het goud. De dop, die doorzichtig is en een aparte vorm heeft, staat naast het flesje.

Ik was super benieuwd, want dit is de duurste clitorisgel die ik ken. Zou dit betekenen dat deze gel ook echt de beste is?  Er zit ook hennepzaad in deze High on Love gel en ik ben al lang nieuwsgierig of dat echt een bepaald gevoel geeft, of ik iets extra’s merk.

De verpakking en vooral het flesje zelf ziet er echt prachtig uit. Het is echt chic en ik ben daar gewoon wel gevoelig voor. Ik krijg er gelijk zin in en verwacht ook dat deze gel echt heel goed zal zijn.

Volgens de verpakking moet ik 1 á 2 pompjes gel op mijn clitoris smeren. Ik ga gelijk voor twee natuurlijk. De gel begint vrij snel te werken. Er zit ook menthol in en dat voel ik duidelijk. Het voelt koud, maar tegelijk ook wel wat heet. Ik vind het een lekker gevoel, ik ben me de hele tijd bewust van mijn clitoris.

Het voelt best wel stimulerend en opwindend. Maar ik geloof niet dat ik een extra effect merk door de cannabis. Maar ik vind het wel echt een lekkere clitorisgel. Al moet ik zeggen dat ik vanwege de prijs en de luxe uitstraling, toch wel wat meer verwacht had. Dit is gewoon echt goede clitorisgel, maar ik vind mijn eigen favoriete gel, die net iets goedkoper is en dubbel zoveel inhoud heeft, dan toch wel lekkerder.

Je kan de High on Love Stimulating O Gel hier bestellen bij Easytoys voor 44,95 (30 ml)

Sliquid Organics O Gel

Het flesje sliquid o gel ziet er eenvoudig uit. Het is blauw met een wit met roze etiket. De achterkant van het flesje

Je weet vast hoe gek ik ben op Sliquid glijmiddel. Dus toen ik zag dat er ook Sliquid clitorisgel was, wilde ik dat natuurlijk gelijk proberen. Super fijn ook dat in deze clitorisgel geen glycerine en parabenen zitten, net zoals in de Sliquid glijmiddelen. In de meeste andere clitorisgels zit wel glycerine. Nu vind ik dat niet zo’n groot probleem, omdat ik de gel alleen op en rond mijn clitoris aanbreng en niet in mijn vagina. Op deze manier krijg ik geen irritaties, dus voor mij is dat oké. Maar een gel waar het niet in zit, is natuurlijk nog net even wat fijner, want dan hoef je nooit voorzichtig te doen en bang te zijn dat er misschien toch wat in je vagina terecht komt.

Maar, helaas houdt hier mijn enthousiasme voor deze gel ook wel een beetje op. Want ik vind ‘m echt te mild. Toen ik de gel net opgesmeerd had, voelde het even als een koel briesje langs mijn clitoris. Dat voelde heel lekker en veelbelovend, maar eigenlijk bleef het daar ook bij. Het voelde eventjes lekker fris, maar al snel verdween dat gevoel. Het duurde echt maar een paar minuten. Ik had een opbouw verwacht, maar dit was het. Ik was er wel een beetje verbaasd over, want het glijmidel Sliquid Organics Sensation, dat ook een soortgelijk gevoel geeft, werkt wel heel erg goed!

Ik denk dat deze gel heel geschikt is voor mensen die clitorisgels al heel snel te heftig vinden of voor mensen die per se een clitorisgel willen zonder glycerine.

Je kan Sliquid Organics O Gel hier bestellen bij Erovibes voor 18,90 (33 ml)

Intome Clitoral Arousal Gel

Het flesje en de verpakking Het flesje van de achterkant met het dopje er af

Ook hier op de verpakking van die vage aanwijzingen. Gebruik zoveel gel als je wilt en herhaal zo vaak als je wilt. De verpakking ziet er sowieso niet zo bijzonder uit, maar dit is dan ook wel een goedkope clitorisgel.

Ik nam een druppel gel ter grootte van een doperwt. De gel is vrij dik en doorzichtig. Het ruikt zoals het meeste glijmiddel ruikt. Alhoewel op de verpakking ook staat dat deze gel wrijving helpt te verminderen, is het niet de bedoeling dat je het als glijmiddel gebruikt. In elk geval niet inwendig. Clitorisgels zijn echt gemaakt voor uitwendig gebruik.

Het gevoel wat ik kreeg van deze Intome Clitoral Arousal Gel is heel apart. Ik kan niet zeggen dat ik het echt lekker vond. Wat op zich wel vreemd is, want ik vind clitorisgel bijna altijd lekker. Mijn enige klacht is meestal dat ik het niet heftig genoeg vind. Maar deze gel gaf me een beetje een irritant gevoel.

Er zit menthol in de gel, waardoor je koude sensaties ervaart. Dat vind ik altijd wel lekker. Maar ik voelde niet alleen dat frisse, maar ook iets wat ik niet per se lekker vind voelen. Wanneer ik heel vaak ben klaargekomen en mijn clitoris er écht genoeg van heeft en overgevoelig is, zo voelt mijn clitoris met deze gel.

De gel belooft de gevoeligheid van de clitoris te laten toenemen, dat doet ‘ie ook wel echt. Maar voor mij voelt dit niet aangenaam. Normaal krijg ik door clitorisgel juist zin om mijn clitoris nog meer te stimuleren (en ALL THE ORGASMS te hebben), maar dat had ik nu juist niet.

Je kan de Intome Clitoral Arousal Gel hier bestellen bij Easytoys voor 12,95 (30 ml)

Slow Sex by Bijoux Indiscrets Clitoral Balm

Het flesje slow sex clitoral balm voor het doosje. Het flesje van de achterkant en het dopje er naast.

Ik schreef eerder al over deze Slow Sex Clitoral Balm, maar ik vond het leuk om ‘m toch ook nog even mee te nemen in deze test. De Slow Sex lijn van Bijoux Indiscret vind ik echt super tof. Deze lijn heeft als idee dat voorspel eigenlijk een raar principe is. Waarom kunnen de dingen die wij onder voorspel scharen niet gewoon de seks zijn die je hebt? Waarom bestaat er überhaupt zoiets als voorspel? Je kan zoveel dingen doen als je seks gaat hebben, het hoeft echt niet allemaal alleen om penetratie te draaien. Super tof principe, en voorspel omdopen tot slow sex vind ik een prima idee.

De Clitoral Balm zit in een kleine tube en de balsem is wit van kleur. Dat is wel anders dan de meeste clitoris gels. Wat ook anders is, is dat ‘ie heel lekker ruikt, naar kokos. Dat voegt voor mijn beleving toch wel wat toe, dat het lekker ruikt.
Deze clitoris balsem bevat olie, dus je kan ‘m niet combineren met condooms en siliconen seksspeeltjes.

De balsem werkt bij mij heel snel. Binnen ongeveer tien seconden na het opsmeren voel ik mijn clitoris al lekker warm worden. Ik vind dat heel lekker voelen. Als ik nog helemaal niet opgewonden ben, voelt het effect vrij mild. Maar als ik de gel aanbreng als ik al een beetje opgewonden ben, dan voelt ‘ie ook heftiger. Ik begrijp niet helemaal hoe dit werkt, maar dit is hoe het werkt bij mij. En ik vind het lekker.

Je kan de Slow Seks Clitoral Balm hier bestellen bij Bol.com voor 11,49 (10 ml)

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.