The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer

15-04-2020

Ook als je elkaar even niet kan zien vanwege nou zeg, een COVID-19 crisis is, het juist fijn om goed voor jezelf te zorgen, in mijn geval vind ik het fijn om het “down there” allemaal netjes te houden. Hoe doe ik dat? Door te te scheren! En gelukkig kreeg ik de The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer van The Butters in ruil voor een eerlijke review.

Kaal of Kammen?

Ja, dat is mijn keuze, ik vind het fijn om mijn “schaam” streek goed geschoren te houden, mede omdat ik natuurlijk van alles test en het echt heel erg rot is als er haren klem komen te zitten. Ook omdat ik veel met glijmiddel bezig ben. En de belangrijkste reden, ik vind het geil.

Let wel, ik vind het ook geil als men wel schaamhaar heeft, of je dat nou wild en ongecontroleerd hebt, of getrimd, in een figuurtje, met een kleurtje, nou ja, doe vooral jou. Ik vind dat iedereen vooral moet doen wat men zelf wil. Maar voor mij, ik hou van glad, dat is een voorkeur, geen doctrine.

De zoektocht naar de beste oplossing

Iedereen die zich bezighoudt met haarloos houden van de schaamstreek weet dat dit soms echt een hel kan zijn. Ik heb persoonlijk ook al heel veel geprobeerd: waxen, epileren (maar dat is echt voor diehard masochisten), laserbehandelingen. You name it, I tried it. Eigenlijk werkt het allemaal net zo effectief, maar qua praktische benadering is scheren voor mij de oplossing die bij mij past. Ik heb zelf invloed over het moment dat ik wil scheren en ga scheren. En ik hoef niet door anderen behandeld te worden. Ik vind het fijn.

Tegelijkertijd heeft scheren ook wel zo zijn nadelen: volgelopen scheermessen, bultjes, ingegroeide haren, jeuk, uitslag. Het is maar net wat je jezelf wil aandoen.

Natuurlijk zijn daar ook weer oplossingen voor: Detol als scheerzeep gebruiken, goede scheermiddelen als Jo Total Body Shave Gel, Ylonn Róa aftershave lotion, of Cobeco Pharma After Depilation Gel.

En nu dus: The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer.

The Butters

Ik ben dol op kleine bedrijfjes die mooie producten op de markt brengen. Maar The Butters is meer dan gewoon een klein bedrijfje dat handgemaakte producten maakt. Op de homepage staat het vol trots:

“HANDCRAFTED HYGIENICS

100% VEGAN

100% BULLSH*T FREE

100% SATISFACTION GUARANTEED

MADE AT HOME WITH LOVE & EXPERTISE BY JEROME STUART NICHOLS IN YPSILANTI, MI

THE BUTTERS HYGIENICS CO. IS A 100% BLACK QUEER OWNED COMPANY”

Als dat niet genoeg is om je te overtuigen, moet je vooral ook lezen over hoe het bedrijf is ontstaan.

The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer

Deze scheerolie en aftershave lotion is het eerste product dat we mochten testen en reviewen, maar binnenkort reviewen we nog veel meer producten van dit geweldige bedrijf.

The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer is niet zomaar een scheerolie, het is eigenlijk een totaaloplossing voor mensen die last hebben van een huid die graag bultjes en andere akeligheid ontwikkelt. De ingrediënten zijn 100% vegan en natuurlijk. Er is totaal niets chemisch aan deze scheerolie, dat kan ik van de andere producten die ik tot nu toe heb getest niet zeggen.

Buiten de oliën voor het scheren zitten er aardig wat essentiële oliën in, die niet alleen je huid verzorgen maar ook nog eens heerlijk ruiken. Dus tijdens en na het scheren ruikt alles ook nog eens goddelijk. Ik word er echt helemaal blij van. En daarbij helpt het ook nog eens je huid gehydrateerd en gezond te houden. Een klassieke win-win situatie.

The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer getest

Wat valt er eigenlijk te testen aan een scheerolie? Dat vroeg ik mij eigenlijk af, maar toen dacht ik terug aan alle andere dingen die ik al geprobeerd heb, en dat er altijd wel wat op aan te merken was. Al met al dus genoeg reden om wat punten voor review te bedenken, en dat is ook aardig gelukt.

Zoals ik net hierboven al zei, is wat meteen opvalt de heerlijke geur van de The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer. De natuurlijke geur van rozemarijn en munt, en alle andere natuurlijke geuren die naar je toekomen maken mij helemaal blij.

The butters invigorating 2-in-1 shaving oil & aftershave vastgehouden om de roll-on applicator te laten zien.

Doordat ik de grote fles ontving, die 4 oz is (dat is ongeveer 120 ml naar Europese begrippen), is de fles gemaakt voor roll-on. Hetgeen aanbrengen heel erg makkelijk maakt. De kleine fles (2 oz of 60 ml) heeft geen roll-on mogelijkheid.

De roll-on maakt het aanbrengen dus uitermate makkelijk, gewoon overal rollen waar je wil scheren. Geen gedoe met spul op je handen en dus glibbervingers, erg prettig.

Overigens moet je natuurlijk wel zoals altijd met “normaal” scheren eerst even alles voorspoelen met warm water en eventueel overtollig vuil van tevoren verwijderen.

Ik was goed ingerold en dus klaar voor het scheren. Ik nam mijn scheermes ter hand en met de eerste keer merkte ik al dat ik veel sneller aan het scheren was dan met andere producten. De olie zorgt er wel voor dat je mes misschien iets sneller volloopt, het haalt immers ook sneller haartjes weg. Tegelijkertijd spoelt mijn mes wel makkelijk weer schoon en kan ik snel en efficiënt te werk gaan.

Het duurt dan ook niet lang tot ik zover ben dat ik het “kaal genoeg” vind, en ik zoals altijd nog even naspoel. De olie laat zich niet heel makkelijk afspoelen met warm water, maar eigenlijk is dat ook niet per se nodig natuurlijk, ook omdat het tegelijkertijd ook after care olie is.

Ik douche af, en merk dat met wat gewone douchegel (ja oké, Lush) de olie zo van mijn huid af is.

Na het afdrogen rol ik nog snel even een nieuwe laag over het net geschoren gebied en inderdaad verzacht en hydrateert de olie meteen. En zoals ik al zei, je hele onderbroek, slipje, of wat jij ook aan hebt, geurt heerlijk.

De The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer helpt niet veel beter of minder dan andere producten tegen bultjes, maar voelt echt wel 1000x beter dan een chemisch product. Dus dan is de keuze snel gemaakt. Had ik al gezegd hoe lekker het ruikt? Nee, nou dat doet het.

Tess over deze scheerolie en aftershave lotion

The butters invigorating 2-in-1 shaving oil & aftershave met een flyer van the butters waarop staat aangegeven dat er geen bullshit in hun producten zit (en dat ze 100% vegan zijn)

Tess heeft The Butters Invigorating 2-in-1 Shaving Oil ook getest en wilde daar ook graag nog wat over schrijven:

Net als Jay hou ik bij mezelf van gladgeschoren, maar ik vind het toch vaak wel een struggle. Dus ik sta altijd open om nieuwe, betere scheerproducten te proberen.

Deze The Butters scheerolie viel gelijk op. Want scheerolie in een deoroller-vorm had ik nog niet eerder gezien. Het was even wennen, maar eigenlijk werkt het veel makkelijker. Even rollen en klaar. De roller is qua formaat ook helemaal goed om gewoon overal goed bij te kunnen.

Het scheren zelf vond ik véél comfortabeler dan met welk ander scheermiddel dan ook. Ik ga meestal wel meer dan één keer over hetzelfde plekje huid heen, en dat voelt dan al snel niet meer fijn. Maar met deze scheerolie blijft het gewoon goed voelen. Dat vind ik een enorm pluspunt.

Ik merkte wel dat ik vaker en langer mijn scheermesje moest afspoelen, maar dat is maar een heel klein ongemak als ik kijk naar hoe comfortabel en pijnloos ik nu aan het scheren was.

En dan die geur. Jay schreef het al, maar oohh, wat is dat lekker! En je ruikt het ook gewoon echt de hele dag. Elke keer een feestje als je je slipje uittrekt, ook ik word hier erg blij van.

Ik heb de scheerolie ook tussendoor gebruikt. Na het douchen als je huid nog een beetje vochtig is, rol je het dan op de onthaarde gebieden. Ik had door de zachte olie sowieso al minder last van irritatie en bultjes, maar ik kan niet zeggen dat dit echt een schokkend verschil is. Maar mijn huid ging er wel super zacht van voelen. En heerlijk van ruiken.

Ik kan overigens erg slecht tegen parfum, hier krijg ik normaalgesproken gelijk irritatie van. Maar dat was met deze olie helemaal niet het geval. Superfijn dus!

Conclusie

Ik hou van deze The Butters invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer, het is zo fijn om eens met een niet chemisch product hetzelfde resultaat te behalen als met andere wel chemische producten. Het is gewoon een heel erg fijn product.

Als jij dus geeft om het milieu, je vegan bent, je van handgemaakte producten houdt. Je wil dit gewoon kopen.

Je koopt The Butters invigorating 2-in-1 Shaving Oil & Aftershave Moisturizer bij The Butters voor $ 5.00 voor een kleine fles en € 8.00 voor een grote fles (met roll-on).

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.