Tenga Vacuüm Gyro Roller review

30-08-2023

De Tenga Vacuüm Gyro Roller is een hypermoderne nieuwe accesoire voor fans van de welbekende Tenga Cups. Wat dit uitzonderlijk maakt, is dat de Tenga Vacuüm Gyro Roller niet los te gebruiken is, maar een toevoeging is. En als ik eerlijk ben, best wel een heel erg dure toevoeging. Tijd dus voor een review om te kijken of dit nu wel echt de moeite waard is.

SPECS

 • Materiaal: TPE, ABS, Silicone, Polycarbonaat
 • Bodysafe: Ja, maar cups zijn altijd van TPE en zijn dat dus in beperkte mate
 • Aangeraden glijmiddel: Zit al op de cups, maar: Waterbasis glijmiddel
 • Standjes: 2 vacuüm sterktes en 4 ritmische vacuüm patronen | Automatische gyro modus en 4 automatische settings
 • Oplaadtijd: 150 minuten
 • Gebruiksduur: 60 minuten
 • Oplader: Bijgeleverde 9V oplader
 • Compatible met: Tenga Rolling Cup + Originele (non US of SD) Tenga Cups (lees hier meer over in mijn review)
 • Prijs: € 362,94 bij Bol.com of € 499 bij Tenga Store Europe

Tenga Vacuüm Gyro Roller

De Tenga Vacuüm Gyro Roller is een product dat je ervaringen met de Tenga Cup serie verder moet uitbreiden. Deze accessoire voegt namelijk vacuüm en rotatie toe aan de sensaties die je met je Tenga Cups kan ervaren.

Nu was er natuurlijk al ooit eens de Tenga Vacuum Control set uit 2015, een vacuum pompje dat je kon gebruiken met speciaal daarvoor gemaakte Vacuüm cups. In 2018 was er de Gyro Roller, maar die heeft Europa nooit echt goed bereikt.

Deze zijn bijna niet meer te krijgen en de Tenga Vacuüm Gyro Roller is duidelijk de vervanger van beide producten.

Buiten vacuum voegt de Tenga Vacuüm Gyro Roller ook nog eens rotatie toe aan de mogelijkheden met je Tenga cup.

Dit alles door een vernuftig systeem dat gebruikmaakt van gyroscopen, waardoor je hem kan besturen door hem een bepaalde richting op te hellen.

Mocht je liever gewoon liggen, vasthouden en ervaren dan zijn er natuurlijk ook automatische settings die het werk voor je doen.

De Tenga Vacuüm Gyro Roller is gemaakt van zwart ABS plastic en is voorzien van een viertal bedieningsknoppen en een rode vacuum-release knop voor als je klaar bent.

De bediening is vrij intuïtief, waarbij de onderste twee knoppen de instellingen voor de rotatie bepalen en de bovenste twee knoppen de vacuümstandjes bedienen.

De Tenga Cups die je bij de Tenga Vacuüm Gyro Roller moet gebruiken schuif je er aan de onderkant in.

Tenga vacuüm gyro roller

Tenga Cups

De Tenga CUPS hoef ik denk ik niet zoveel over te vertellen, het is een van de allerbekendste Tenga producten. Het kenmerk van de eerste CUPS die op de markt kwamen was (en is) dat het een ready to go wegwerp masturbator is, omdat het glijmiddel al in de cup zit, hoef je eigenlijk alleen de wrapper, en waar van toepassing, het vacuum stickertje te verwijderen, de cup te openen en je kan aan de gang.

Inmiddels zijn er ook niet wegwerpbare versies die je kan schoonmaken, maar zover bekend zijn die dus niet compatible met de Tenga Vacuüm Gyro Roller.

Wil je dus deze accessoire gaan gebruiken wees je dan bewust dat (volgens Tenga) de volgende CUPS compatible zijn met de Tenga Vacuüm Gyro Roller:

 • Alle TENGA rolling CUPs (wat logisch is want die zijn er voor gemaakt)
 • Tenga CUP Gentle, Regular, Strong
 • Tenga CUP Cool en Extra cool
 • Tenga Cup Premium
 • Tenga CUP x Keith Haring en Tenga Cup x RIPNDIP
 • Tenga Vacuum CUPS

Je kan dus niet zomaar al je Tenga Cups aansluiten op de Tenga Vacuüm Gyro Roller

Tenga Vacuüm Gyro Roller in de doos

De doos van de Tenga Vacuüm Gyro Roller (of eigenlijk de set) is zoals we inmiddels wel gewend zijn van Tenga, erg clean. Witte doos is voorzien van een foto van de Tenga Vacuüm Gyro Roller samen met de rolling cup en verder vind je wat verdere informatie.

Als je de Tenga Vacuüm Gyro Roller koopt, koop je hem als een zogenaamde set. Je koopt dus niet alleen de Tenga Vacuüm Gyro Roller, maar je krijgt er (ja je leest het goed) ook 1 (ja, maar een) rolling CUP bij, in dit geval de Tenga Rolling Cup Regular.

In de doos vind je de Tenga Vacuüm Gyro Roller, de 9v adapter, de Tenga rolling cup die je al door het plastic venstertje hebt gezien en een uitgebreide handleiding waarin het gebruik van de cups uitgelegd wordt.

Tenga Vacuüm Gyro Roller getest

De eerste keer dat ik de Tenga Vacuüm Gyro Roller zag was vorig jaar op Erofame, toen was het nog een “soon to be released” product, maar je kan je voorstellen dat ik als Tenga Fanboy meteen geïntrigeerd was door het concept en de mogelijke toepassingen.

Ik was dan ook erg blij dat Tenga een hele tijd later mij de Tenga Vacuüm Gyro Roller wilde opsturen, want ik kon niet wachten tot ik het niet kon testen.

Tenga VGR: Prijzig speeltje

Ik moet eerlijk toegeven, op Erofame was de prijs van de Tenga Vacuüm Gyro Roller nog niet bekend, en ik moet zeggen, nu ik dit stuk aan het schrijven ben, ik schrok wel even van het prijskaartje dat Tenga aan deze accessoire heeft gehangen.

Aan de ene kant snap ik dat dit soort relatief kleine supergeavanceerde technologie (want daar hebben we het echt over) een bepaald prijskaartje heeft. Aan de andere kant vind ik rond de 400 euro voor een accessoire waar je effectief steeds een nieuwe wegwerp masturbator bij moet kopen, wel een dingetje.

Het demofilmpje van Tenga over de Tenga Vacuüm Gyro Roller

De Tenga VGR daadwerkelijk getest

De Tenga Vacuüm Gyro Roller moet dus wel echt aardig wat in huis hebben wil ik denken, nou ja, dat is de moeite wel waard.

Ik ging dus eerlijk is eerlijk, met wat meningen de test in.

Nadat ik de Tenga Vacuüm Gyro Roller met de 9v oplader opgeladen had kon ik aan de slag.

Je moet eerste de Cup die je gebruikt (ik kreeg er een paar mee van Tenga) voorbereiden voor gebruik. Dat betekent in dit geval zoveel als het vacuum stickertje van de bovenkant van de CUP verwijderen, de wrapper aan de onderkant van de CUP verwijderen en de bovenkant van de CUP in de Tenga Vacuüm Gyro Roller duwen.

De CUP moet er echt precies inpassen dus het inschuiven kost wel wat moeite vond ik. Let er dus wel op dat je niet de verkeerde kant van je CUP er in doet, want dan wordt het echt een rotzooi.

Toen alles op zijn plaats zat kon ik gaan testen. De CUP had natuurlijk al (veel) glijmiddel in zich dus ik kon zo aan de slag.

En ik moet eerlijk zeggen, ik heb heel lang niet zo’n enorm lekkere masturbatie sessie mogen ervaren. Hoewel de CUP echt veel glijmiddel heeft, wat ik niet alleen een pluspunt vind, was het voor het vacuum en gyro gebeuren natuurlijk echt wel nodig.

Ik schoof de Tenga Vacuüm Gyro Roller over mijn pik heen en speelde wat met de knopjes. De vacuum standjes alleen al waren heel erg lekker. En ik moet ook zeggen de Tenga Vacuüm Gyro Roller ligt heel goed in de hand, want bediening heel makkelijk maakt.

Na de vacuüm (holy fuck dit ding zuigt joh) standjes geprobeerd te hebben ging ik over naar de Gyro settings. En weer weet Tenga mij te verbazen door een product (of nou ja combinatie van producten) te maken dat mijn masturbatie ervaring echt naar een volgend niveau brachten. De rollende beweging van de Tenga Vacuüm Gyro Roller is echt hemels. Ook omdat je hem in manual mode eigenlijk haarfijn met de perfecte snelheid, de ene en de andere kant op kan laten bewegen.

Ook de automatische modus is heel fijn, omdat je dan alleen maar de unit hoeft vast te houden en de machine en de cup zelf hun ding doen.

Maar toen, toen combineerde ik het vacuüm met het rollen en wat er toen gebeurde was niet anders dan goddelijk te noemen. Ik had een soortgelijke ervaring wel al gehad met de Twijoy, maar Tenga weet deze sensatie met zijn cups echt nog 40x beter te maken (wat ook eigenlijk wel mag voor deze prijs).

Het is echt hemels.

Duurzaamheid van deze toy

Toch wil ik nog even iets kwijt over de Tenga Vacuüm Gyro Roller en vooral het feit dat je hem alleen kan combineren met wegwerp versies van de Tenga CUPs.

De sensaties die de Tenga Vacuüm Gyro Roller teweeg kan brengen zijn echt, echt out of this world vind ik.

Tegelijkertijd wil ik toch wel even stilstaan bij het feit dat je door gebruik van de Tenga Vacuüm Gyro Roller wel best vaak, afhankelijk van je masturbatie gedrag en behoefte, een seksspeeltje weg gaat gooien.

Die keuze is geheel aan jou en daarmee heb ik daar in die zin ook geen mening over. Toch wilde ik je wel even doordringen van het feit dat je bij gebruik van deze Tenga Vacuüm Gyro Roller vaak een nieuwe cup moet kopen en deze dus ook vaak zal weggooien.

Hoe milieuvriendelijk dat is durf ik niet te zeggen, maar echt goed kan het niet zijn.

Schoonmaak van de Tenga Vacuüm Gyro Roller

Je neemt de Tenga Vacuüm Gyro Roller af met een vochtige doek. De cup moet je toch weggooien, en omdat je kwakje daar ook in zit, maakt het schoonmaken dan wel weer enorm simpel.

Conclusie

Als je rond de 400 euro betaalt voor een accessoire waarbij je dan ook nog eens met regelmaat rond een tientje per keer een masturbator bij moet komen, dan heb ik daar wel een mening over. Ik vind dat, heel simpel gezegd, echt wel heel erg pittig.

Tegelijkertijd heb ik nu de Tenga Vacuüm Gyro Roller getest en moet ik toch concluderen, als ik het kostenplaatje even buiten beschouwing laat, dat dit toch wel echt een van de beste masturbatie ervaringen is die ik in lange tijd gehad heb.

En ja, ik ben een echte Tenga Fanboy, maar objectief gezien is dit echt, echt heel erg lekker.

Is het, het geld waard? Daar durf ik echt geen uitspraken over te doen. Ieders financiële situatie is anders, en ook de keren dat iemand masturbeert, is per persoon anders.

Is het een verschrikkelijk lekkere manier van masturberen? Ja, absoluut. Kan ik het daarom aanraden? Ja, absoluut!

Je koopt de Tenga Vacuüm Gyro Roller bij bol.com voor € 362,94 of voor € 499 bij Tenga Store Europe

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.