Tenga SVR+ vibrerende cockring | Review

13-03-2019

Via Tina van Tenga kreeg ik de Tenga SVR+ in ruil voor een eerlijke review.

De vibrerende cockring

Ik vind vibrerende cockringen eigenlijk een heel ander concept dat de normale cockring. Mocht je je afvragen waarom, nou daar is deze paragraaf natuurlijk voor, dus laat mij je verblijden (of vervelen) met mijn uitleg.

Allereerst wil ik de term vibrerende cockring even onder de loupe leggen, voornamelijk omdat duidelijk moet zijn waar we het over hebben. In de basis is een vibrerende cockring een ring die je om je pik kan doen, en die vibreert.

Ja duh! Dat denk je nu, en ja dat klopt ook. Maar wat je daarbij moet bedenken is dat het doel van de meeste vibrerende cockringen vooral bezig zijn met een gimmick, en niet met het verbeteren van of je erectie, of van het genot dat jij of je partner krijgt van het gebruik van de cockring.

Het is niet voor niets dat je vroeger deze cockringen kon winnen op de kermis. Het was (en is meestal heel erg prut).

Daar zijn inmiddels uitzonderingen op, maar het gros van vibrerende cockringen bestaat uit een “soort siliconen” is voorzien van een bullet met knoopcel batterijen en nou ja, tenzij je echt van irritant buzzy prutdingen houdt, is het meestal zonde van je centen, of had je toch beter die knuffelbeer kunnen kiezen.

De uitzonderingen

Zoals ik al zei, er zijn een aantal bedrijven die dingen op de markt zetten die ook “volgens de definitie” vibrerende cockringen zijn, maar eigenlijk veel meer. Voornamelijk omdat het ECHT cockringen van hoge kwaliteit zijn die potentieel ook iets toevoegen aan jouw seksleven, en ook dat van je partner. Goeie voorbeelden hiervan heb ik (of tess) al eens getest, denk bijvoorbeeld aan de We-vibe Verge of de Hot Octopuss Atom.

De Tenga SVR+ is valt ook onder deze noemer. Hoewel ik er niet per se heel blij van werd.

Tenga SVR+

Tenga svr+ vibrerende cockring, oplader en case

Toen Tenga mij mailde of ik de Tenga SVR+ wilde reviewen wilde ik eigenlijk niet. Want, nou ja, ik vind nogal wat van vibrerende cockringen, en met wat bedoel ik voornamelijk dat ik er niet zoveel mee heb, en de meeste (en zelfs de uitzonderingen) niet pas, irritant vindt, of eigenlijk gewoon nooit de moeite waard is.

Maar we hebben het hier natuurlijk wel over Tenga, ik denk toch zeker wel een van mijn meest innovatieve seksspeeltjes merken van dit moment, en nou ja, ik ben best wel een fanboy.

Vervolgens las ik een aantal reviews van de SVR, de voorganger van de SVR+ en eigenlijk was ik wel verkocht. Want er was vooral jubelzang, blijdschap, nou ja eigenlijk het standaard Tenga pakket als je een van hun toys reviewed.

SVR staat trouwens voor Smart Vibrating Ring. Dat Smart snap ik niet zo goed, behalve als het de Engelse vertaling voor knap zou moeten zijn, want er is verder niets Smart aan.

Tenga SVR+ klein, maar krachtig

Ik ben gezegend, want ik krijg met regelmaat pakjes vanuit Japan opgestuurd met daarin allerlei Tenga leuks. Jullie hebben het denk ik ook al op Tess’ instagram langs zien komen, ze sturen zelfs chocolaatjes op. Dus nou, Tenga pakketjes ben ik wel gewend, meestal een redelijk normaal formaat doos. Maar deze keer, kreeg ik een heel klein doosje. En in dat kleine doosje zat een nog kleiner doosje. En in dat doosje zat een plastic doosje (of etui zo je wil), in het zwart, met daarin de Tenga SVR+, de oplaad “kabel” een handleiding en that’s it.

Een plastic herbruikbaar opbergdoosje voor je cockring, dat is sowieso geniaal, want zo kan je discreet en zonder veel moeite je Tenga SVR+ overal mee naar toe nemen, zelfs in je handbagage als je dat wilt. Want het valt verder niet op.

De Tenga SVR+ is gemaakt van hoogwaardig zwart en zacht siliconen, de “ring” is plat met een soort ronde randjes, en bovenop de ring zit de motor, met daarop 1 knop. Waarmee je alle functionaliteit bediend.

Overigens zal ik meteen het “plus” gedeelte van de Tenga SVR+ uitleggen, de plus is toegevoegd aan de naam omdat Tenga zegt dat de SVR + ten opzichte van de SVR zo’n anderhalf keer krachtiger is.

Nu kan ik dat niet testen, want ik heb de originele Tenga SVR nooit geprobeerd, maar Tenga staat bekend om eerlijk en oprecht, goede toys maken, dus ik geloof ze wel.

Tenga SVR+ getest

Tenga svr+

De Tenga SVR+ is USB oplaadbaar en moet dus als je hem net ontvangt eerst even opladen.

Er zit bij de Tenga SVR+ een HEEL klein USB-stekkertje die je zo in de SVR+ kan stoppen en dan in een USB-A (dat is zo’n grote platte die je altijd verkeerd om inplugt, je weet wel) poort. Maar dit USB-stekkertje is misschien een beetje te kort. Als je hem in je laptop wil doen moet je wel zorgen dat de ring het contact niet losduwt, en als je hem gewoon in een USB-adapter wil stoppen moet het ook allemaal maar net passen in je stopcontact of stekkerblok.

De noodzaak van klein en dus alles in één in je opbergdoosje is heel fijn, maar niet praktisch. En voor een bedrijf waarvan ik over het algemeen denk dat ze alles hebben doorgedacht vind ik dit eigenlijk een beetje jammer.

Maar goed, na wat geklooi met het stekkertje, door naar de echte test.

De Tenga SVR+ is bedoeld om alleen om de schacht van je penis te gaan, dus niet als cock ’n balls cockring.

Het siliconen is rekbaar genoeg om comfortabel te zijn, hoewel de ring evengoed om mijn pik in ieder geval vrij strak zit.

Het is natuurlijk niet mijn eerste ring, dus al snel zit hij waar hij hoort te zitten en kan het testen dus echt beginnen.

De Tenga SVR+ heeft een zevental “standen”, daarvan zijn er 4 steady vibraties in oplopende intensiteit, en 3 zijn er patronen. Tenga zelf noemt dit overigens ritme’s, maar eigenlijk zijn het dus gewoon vibratiepatronen, die niet per se heel uniek zijn.

Zoals je je kan voorstellen waren mijn verwachtingen hooggespannen, en misschien was mijn teleurstelling daarom des te groter dat ik van de vibraties eigenlijk gewoon niet zo heel veel voel.

Ondanks dat ik wel voel dat de motorunit echt heel erg diepe heftige vibraties afgeeft, dus de potentie is er wel. Maar ik denk dat het materiaal hier gewoon niet meewerkt.

Hetzelfde geld overigens voor de “alternatieve” methode van de Tenga SVR+ in je hand houden en zo een soort vibrerende vingers te creëren die jezelf of je partner zouden moeten stimuleren. Misschien ligt het aan mij, maar voor mij werkt dit gewoon niet.

Het is ook voor je partner

Mocht je nu met je ogen zitten te draaien, omdat deze cockring natuurlijk bedoeld is voor het genot van je partner, aannemende dat deze een clitoris heeft, dan ja, ho, kom ik nu op hoor.

Punt is namelijk dat de vibratie unit ZO heftig en diep vibreert dat ik persoonlijk denk dat als ik hem om de een na of hoogste vibratie stand zet en hem vervolgens op een clit zou zetten mijn partner mij in plaats van beloond met gekreun en blije gezichten, eerder een dikke kopstoot geeft omdat ik haar pijn doe. Zo heftig voelt het, en ja, dat weet ik, want ik heb hem natuurlijk even op mijn eigen eikel getest.

Bijkomende onhandigheid is dat de bediening van deze cockring op de unit zelf zit, en je dus iedere keer moet terugtrekken of moet stoppen om een standje te veranderen, na ja, je snapt het, echt heel geil lijkt het mij niet.

Maar misschien ben ik dan te kritisch, dat zal dan wel, het werkt voor mij gewoon niet. En dat vind ik oprecht heel erg jammer, sorry Tenga, leuker kan ik het niet maken, ik ben altijd zo’n fan, maar weet je dat van die plank? Nou je goed mis, zeg maar.

Schoonmaak

Volgens de handleiding is de Tenga SVR+ waterdicht tot op 50 cm, ja, je leest het goed, ik moest ook even een paar keer kijken, maar het staat er echt. Volgens mij houdt dit voornamelijk in dat je hem wel onder de kraan kan afspoelen. Maar dat je hem vooral niet in bad moeten willen gaan gebruiken, en dat is maar goed ook, want als je per ongeluk het bad raakt denk ik dat de tegeltjes van de badkamermuur af trillen.

Enfin, schoonmaak is evengoed lekker makkelijk, drogen ook, en daarna weer keurig in zijn plastic opbergbakje, het enige echte geniale aan deze hele cockring.

Conclusie

Eigenlijk wil ik hier buitengewoon theatraal mijn armen ter hemel werpen en keihard “WHYYYYYYYYYYYYY?” vragen. Waarom? Omdat ik het zo jammer vind dat een heftig fijn diep trillend, niet buzzy product alsnog gewoon zuigt. Want als die trillingen toch echt je pielemuis zouden bereiken en doen beroeren… Maar, dat is niet zo, dus, zou je dit moeten kopen? Nee, koop liever iets anders, heb je veel meer aan.

Je koopt de Tenga SVR hier bij Bol, voor 90 euro.

Mocht je je geld in een Tenga product willen investeren dat WEL de moeite waard is, schaf dan bijvoorbeeld eens een Tenga Spinner Shell aan voor € 29,90 bij Bol.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.