Sportsheets Spread The Love Bar | Kinky review by Jay

18-07-2018

De Sportsheets spread the love bar maakt het mogelijk om je partner vast te binden, zonder gedoe met touw. Ik kreeg de Spread the Love bar van Sportsheets in ruil voor een eerlijke review.

Sportsheets

Sportsheets is een bedrijf dat zich specialiseert in vele seksspeeltjes en accessoires, dat heb je de afgelopen weken natuurlijk al kunnen lezen, Tess reviewde voor jullie al een strap on en het allereerste product dat Sportsheets maakte, namelijk de Sportsheet.

Je kan natuurlijk betwisten dat sportsheets niet een goede naam zou zijn voor een bedrijf dat zich specialiseert in erotische accessoires, maar dat maakt natuurlijk minder uit als de spullen die ze maken goed zijn.

Sportsheets Spread The Love Bar

De Spread The Love Bar is onderdeel van de Sex & Mischief lijn van Sportsheets. Mischief is een van mijn favoriete Engelse woorden, voornamelijk omdat het een echt “double entendre” woord is. En in sommige staten in de VS is mischief zelfs iets waar je voor in de cel terecht kan komen, maar ja Murica, zullen we maar denken.

Nu is het gebruik van de Spread the Love Bar geen straf, maar er moet wel bij gezegd worden dat deze bar niet echt voor keiharde kink is.

Alles aan de Spread The Love Bar is namelijk zacht en knuffelig. Zo is het dus een heel leuk ding om in je slaapkamer te hebben als je “spannende dingen” wil  gaan doen.

Materiaal keuze

Zoals ik net al schreef, de Spread The Love Bar is zacht. Een stalen plaatje (denk ik) zit omhuld door een zwart nylon hoesje (dat je niet kan verwijderen). Op dit hoesje zitten een viertal nylon boeien gevoerd met een fluffy synthetisch materiaal. De boeien maak je vast met klittenband, doordat er 4 boeien zijn kan je zowel enkels als polsen vastmaken.

Multi inzetbaar

De Spread the love bar is dus vrij makkelijk op verschillende manieren in te zetten.

Je kan je partners enkels boeien, hem gebruiken om polsen mee te boeien of alle 4 de “uiteinden” van je partner mee vast te zetten. Zo kan je leuke dingen doen, leg je partner vast aan het hoofdeind van je bed, of doe dat met de enkels aan het voeteneind. Mocht je creatieve seksstandjes willen, ook daar kan van alles. Hoewel het uiteindelijk doel denk ik, als ervaren kinkster, is dat je je partners enkels vastmaakt (in doggy positie) de armen tussen de benen door naar beneden doet en dan daar vast maakt zodat je partner met het gezicht en schouders op het bed ligt en verder “hulpeloos en exposed” klaarligt voor, nou ja, neem aan dat je de rest er zelf wel bij kan denken.

Sportsheets spread the love bar | kinky review by jay

Beginner

Er moet natuurlijk wat gezegd worden over de kwaliteit van het product, daar kunnen we kort over zijn, dat is, voor zijn doel eigenlijk best goed. Het is degelijk Nylon en degelijk klittenband, ik heb geen slijtage test kunnen doen, maar naar verwachting, mits je de set gebruikt zoals bedoeld, denk ik dat de Spread The Love Bar wel even zal meegaan.

Voor mensen die wel interesse hebben in het “ik wil vastgezet worden” concept, zonder meteen in politieboeien, touw of kettingen gehuld te gaan, maar toch ook weer een stap verder zijn dan het hele zijden sjaaltjes concept.

Gevorderder

Maakt het dan dat dit product voor de gevorderde kinkster niet echt een optie is?

Dat zou ik niet zo maar zou durven zeggen. Als je doel is iemand vastzetten zodat deze niet meer los kan komen is geen optie. Hoewel het klittenband wel stevig is, is het niet natuurlijk niet gemaakt om iemand “tegen zijn wil” vast te houden. Als je maar een beetje kracht zet trek je jezelf vrij makkelijk los. Maar dat is natuurlijk ook niet de insteek van deze set. De set is gemaakt voor het meer erotische aspect van “bondage”.

Ik denk dus ook dat als je het vastzetten niet als inzet hebt deze set echt nog wel heel leuk kan zijn. Je kan de set, die ook echt heel licht in gewicht is, makkelijk meenemen en een tas of koffer. En zo kan je, ook als is het minder “die hard” deze set leuk gebruiken voor een wat meer erotisch spel.

Gezien de zachte voering van de boeien is het bijvoorbeeld ook echt ideaal voor spelletjes met de zingtuigen. Als je partner of jij ook een “fluffy” fetish hebben is het helemaal een aanrader.

Punten van kritiek

Tess zegt altijd dat ik superkritisch ben, en dat klopt, dus ik moet ook nog wel even de wat mindere punten belichten natuurlijk.

Ik begrijp de keuze van de breedte van het klittenband uit esthetisch oogpunt wel, het loopt namelijk “naadloos” door uit de bar en geeft de indruk dat het geheel “uit een stuk” is gemaakt.

De voering van de boeien is echter breder dan het klittenband, en erger nog (ja, lichte vorm van OCD, ja) niet mooi in het midden ingestikt.

Buiten het feit dat het er niet uitziet, ik bedoel doe het dan gewoon in het midden, is er ook het probleem dat de voering makkelijk omslaat en zo dubbel zit, wat niet heel erg comfortabel is, hoewel de voering aan beide kanten echt zacht is.

Alle vier de boeien zijn precies even groot. Dus mocht je om wat voor reden dan ook wat dikkere enkels hebben, ze zullen net passen, maar echt heel stevig zal het niet vastzitten.

Ik had persoonlijk wat breder klittenband willen zien, zodat het omslag probleem er niet was, en ook het geheel in ieder geval het idee gaf van wat meer stevigheid.

Zoals ik al zei, ik ben kritisch, en ik stel bepaalde eisen aan mijn “bondage” gear, maar voor mensen die willen experimenteren is dit denk ik helemaal geen gekke aanschaf.

Conclusie

De Spread The Love Bar is leuk voor een avond erotisch “Fifty shades of grey” spelen met je partner. De zachte boeien en de kleur maken dit een uiterst sexy speeltje voor hen die nog in de experimentele fase zitten. Qua toepassing prima te gebruiken, qua constructie misschien nog te verbeteren. Evengoed denk ik dat deze set voor mensen wel aan te raden is.

Je kan de Sportsheets Spread The Love Bar kopen bij bol.com voor € 27,10

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Nice. Misschien een leuk idee om een keertje een sex swing te reviewen?

  Antwoord
  • Hi Dr Grey,

   Dat is zeker wel een leuk idee, alhoewel ik logistiek gezien een probleem heb doordat ik geen plafonds heb waar ik “even” een sexswing kan ophangen. Maar: Waar een wil is, is vast een weg!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.