Shibari Bondage Rope Bite Gag

01-05-2023

Een Shibari Bondage Rope Bite Gag, het is nogal een mond vol (oh the pun). Ik hou van bondage, dus een gag geïnspireerd op Shibari vond ik wel een koel idee. Ook las ik in de beschrijving dat deze gag speciaal geschikt is voor mensen voor wie een ballgag te groot in de mond is. Dat vond ik interessant.

Specs

Materiaal: katoen touw, zonder chemicaliën
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 39,90 euro, hier te koop bij MEO 
Is ’t wat? Eh, niet voor mij.

De verpakking en de inhoud

Het doosje van de de shibari bondage rope bite gag De verpakking van de de shibari bondage rope bite gag

Als je vaker mijn MEO reviews leest, weet je dat MEO spullen meestal gewoon in een plastic zak verpakt zitten. Maar niet de Shibari Bondage Rope Bite Gag! Ik was helemaal verbaast, in shock bijna, maar hij zat in een kartonnen doosje. Het is gewoon een simpel, kartonnen doosje met het MEO etiket er op (wat normaal op de plastic zak zit), met daarin zo’n zwart organza zakje waar de gag dan in zit, maar door wat ik gewend ben van MEO, voelde dit dus ineens heel luxe. Dat is het natuurlijk niet, zowel het doosje als het zakje zijn echt heel eenvoudig, maar nou ja, verwachtingsmanagement is een ding. En dit overtrof mijn verwachtingen.

Mijn eerste indruk van de Shibari Bondage Rope Bite Gag

De shibari bondage rope bite gag in mijn hand. De shibari bondage rope bite gag naast een lipstick.

De Shibari Bondage Rope Bite Gag is blijkbaar mede-ontworpen door BDSM-experts uit Japan. Ook is hij in Japan gemaakt staat er in de productomschrijving. Behalve deze gag, zijn er ook nog andere items in deze serie, zoals een collar, een zweep en boeien. Het is vooral bedoeld voor mensen die de esthetiek van Shibari bondage mooi vinden, maar dit zelf (nog) niet kunnen knopen.

Shibari is niet eenvoudig en het kost echt heel veel tijd en energie om het goed te leren. Dus als je de look wel heel tof vindt, maar je hebt geen tijd of zin om er zo veel tijd in te steken, dan is deze serie denk ik best wel leuk. Je moet je er denk ik wel bij beseffen dat het echt alleen de look is. Want vastgebonden worden door iemand met touw voelt écht heel anders dan boeien gemaakt van touw.

De Shibari Bondage Rope Bite Gag was wat groter dan ik had verwacht. Ook was ik even in de war door het dubbel touwtje. Ik ben duidelijk geen rigger (degene die knoopt), want ik had er een vriendin voor nodig om me er op te wijzen dat dat touwtje óók achter je hoofd langs loopt, net zoals de twee losse touwtjes die je achter je hoofd vastknoopt. Toen voelde ik me wel een beetje dom, maar hee, nu weet ik het.

Het touw voelt heel lekker zacht aan. Het deel wat in je mond gaat is denk ik over iets hards heen geknoopt, want het is echt onbuigbaar en het voelt alsof er een harde kern in zit. Er staat hier nergens iets over vermeld, ook niet wat voor materiaal daar dan in zou zitten.

De test van de Shibari Bondage Rope Bite Gag

Close-up van de shibari bondage rope bite gag. Close-up van de shibari bondage rope bite gag.

De test van deze Shibari gag ging toch anders dan ik gedacht had. Toen ik de bite gag in mijn mond kreeg, merkte ik dat dat maar lastig ging. Ik probeerde mijn mond verder open te doen, maar het werkte gewoon niet zoals ik had verwacht. Dat lag niet aan de hoogte van de gag, maar aan de vorm. Of de vorm van mijn hoofd. Ik krijg de gag gewoon niet diep genoeg in mijn mond. Mijn wangen houden de gag tegen, denk ik, waardoor ik ‘m niet verder in mijn mond kan krijgen. Ik kan dus alleen een klein stukje van de gag in mijn mond krijgen. En dat voelt echt gekker dan je misschien denkt.

Ik vind het er ook heel gek uitzien, want het grootste deel van de gag hangt dan dus voor mijn mond. Zeker omdat dit een bite gag heet, lijkt het me de bedoeling dat je er echt in bijt. En dat gaat dus bij mij helemaal niet. Omdat de gag ook zo onbuigbaar is, kan ik er ook niks aan verbuigen om ‘m wel passend te maken.

Ik voelde me net een hond met een te groot hondenspeeltje. Dat ‘ie ‘m heel graag wil happen, maar het lukt gewoon bijna niet. Hierdoor moest ik er aan denken dat er ook hondenspeeltjes zijn die op zo’n stuk touw lijken. Ik doe (momenteel) niet aan puppyplay, maar ik denk dat deze gag voor puppyplay wél heel tof zou kunnen zijn. Of gewoon voor mensen die een andere vorm gezicht hebben. Ik denk dat als je een smal gezicht hebt, het wel goed zit. Maar dat weet ik niet zeker, want dat heb ik niet kunnen testen.

Sowieso duurde deze test niet heel lang, want het zat gewoon echt niet lekker. Het voelt voor mij alsof de Shibari Bondage Rope Bite Gag uit mijn mond gaat vallen. Wat niet zo is, want je kan ‘m wel gewoon strak vastknopen natuurlijk, maar omdat ik er niet echt goed in kan happen, voelt het alsnog zo.

Als ik ‘m andersom houd, dan kan ik er trouwens wél in happen, maar dan buigt ‘ie juist van m’n gezicht af. Maar zo heb ik wel even kunnen voelen hoe hij wel echt in mijn mond zou voelen. En toen dacht ik terug aan de producttekst, waarin stond dat deze gag juist geschikt is voor mensen voor wie een ballgag te groot is. Nu heb je ballgags in allerlei maten, maar ik ga even uit van de meest voorkomende maat. En dan vind ik deze gag helemaal niet zo veel kleiner voelen. Ik denk dat deze andere gag van MEO daar dan veel geschikter voor is. En comfortabeler ook.

Ik heb met gags een heel gevoelig gag-reflex. Ik dacht dat ik er met deze Shibari Bondage Rope Bite Gag dan in elk geval geel last van zou hebben, omdat ‘ie niet eens helemaal in mijn mond zit, maar dat was helaas ook niet het geval. Ik moest alsnog actief moeite doen om genoeg te ontspannen om hier geen last van te hebben.

Tijdens het testen merkte ik ook dat er een paar lipstickvlekjes op het touw gekomen waren. Je kan de gag gewoon met warm water en milde zeep reinigen.

Conclusie

De Shibari Bondage Rope Bite Gag sluit echt niet goed aan bij de vorm van mijn gezicht, waardoor ik ‘m niet helemaal in mijn mond krijg. Ook vind ik dat, als ‘ie wel helemaal in je mond zit, je je mond ongeveer net zo ver open hebt als bij een standaard ballgag. Omdat deze touw gag zo groot is, vind ik ‘m ook wat lomp. Voor mij geeft dit niet echt die shibari look, en al helemaal niet de shibari feel.

Je kan de MEO Shibari Bondage Rope Bite Gag hier bestellen bij MEO voor 39,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.