Sex & Mischief Pearl Day Collar

20-11-2023

Ik hou van collars, of halsbandjes. Je hebt die natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar deze Sex & Mischief Pearl Day Collar ziet er wel heel fancy schmancy uit! Vind ik leuk, dus ik was heel blij toen Eropartner ‘m naar mij opstuurde om te testen.

Specs

Materiaal: ABS, ijzer, zinklegering
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 34,90 euro, hier te koop bij Erovibes 
Is ’t wat? It’s so pretty!

Collars en day collars

De sex & mischief pearl day collar  op de verpakking. De sex & mischief pearl day collar op de verpakking.

Als je niet into BDSM bent, dan zegt de term day collar je waarschijnlijk niks. In de BDSM-scene dragen veel subs (submissives) een collar. Voor sommigen is dat een praktisch item, een halsband waar een leash aan geklikt kan worden, of waar polsboeien aan vast gemaakt kunnen worden bijvoorbeeld. Of omdat ‘ie zo leuk bij een bepaalde outfit staat. Maar voor andere mensen heeft een collar weer meer betekenis. Ze zien het bijvoorbeeld als een verbintenis tussen de D (Dominant) en de sub. Verschillende mensen geven verschillende betekenissen aan een collar. Voor sommigen is het een teken van dat je samen aan BDSM doet, terwijl het voor anderen zo ongeveer gelijk staat aan een trouwring.

Sommige mensen vinden het fijn om zo’n collar altijd te dragen, dus niet alleen tijdens een BDSM-spel, maar ook gewoon in het dagelijks leven. Je kan je misschien voorstellen dat niet elke collar daarvoor geschikt is. Een brede, leren halsband wordt meestal op je werk bijvoorbeeld niet zo gewaardeerd. Daardoor is de day collar ontstaan. Een subtieler sierraad, wat dagelijks gedragen kan worden, maar wat wel dezelfde betekenis heeft als de collar. Vaak is een day collar niet praktisch bruikbaar in een BDSM-spel, omdat ‘ie wat fragieler is. Het kan bijvoorbeeld een kettinkje zijn. Soms zit er wel iets van BDSM-symboliek in; bijvoorbeeld een O-ring of het BDSM-logo. Maar dat hoeft niet.

De look van de Sex & Mischief Pearl Day Collar

De sex & mischief pearl day collar  op een blauw en wit ondergrondje. De sex & mischief pearl day collar , je kijkt tegen het slotje aan.

Deze Sex & Mischief Pearl Day Collar vind ik echt heel tof qua look, maar met het slotje er aan is hij misschien niet zo subtiel als wat ik van een day collar zou verwachten. Ik ben eigen baas en best wel uit de kast qua mijn BDSM-voorkeur, dus voor mij is het geen probleem om een ketting met een slotje te dragen. Maar ik kan me wel voorstellen dat het misschien niet voor iedereen zou werken als subtiele day collar. Al kan je er wellicht best mee wegkomen dat het gewoon een fashion item is, want in normale sierraden zie je ook best wel eens (nep)slotjes.

De nadelen van de Sex & Mischief Pearl Day Collar

Het slotje, hangend. De krasjes op het slotje van de sex & mischief pearl day collar

Over het slotje: dat is best wel kras-gevoelig. Ik liet het per ongeluk vallen, en er zaten gelijk allemaal kleine krasjes op. Wat ik ook gek vind, is dat er maar één sleuteltje bij zit. Over het algemeen krijg je bij een slotje twee, of zelfs drie sleuteltjes. Als je het sleuteltje kwijt raakt, kan je natuurlijk heel makkelijk het parelsnoer doorknippen, maar dan is je day collar wel stuk. En dat is toch wel echt zonde. Al is het ook mogelijk om een verbindingsringetje open te te maken, bijvoorbeeld waar de parels over gaan in ketting. Dat ringetje is tijdens het dragen al een keer los gegaan. Dat was eenvoudig te verhelpen door het met een tangetje weer dicht te drukken, maar wel jammer dat dat niet al goed was toen ik ‘m kreeg.

De leuke kanten van de Sex & Mischief Pearl Day Collar

Ik draag de sex & mischief pearl day collar  tijdens het sporten. Ik draag de sex & mischief pearl day collar  in het zwembad.

Maar, los van die puntjes van kritiek, vind ik het dus wél een hele toffe day collar. Ik hou heel erg van deze look, die combinatie van de parels, die een beetje chic of tuttig zelfs zijn, met het stoere van de ketting en het hangslotje.

De Sex & Mischief Pearl Day Collar draagt ook heel comfortabel. Ik heb ‘m meerdere dagen 24/7 om gehad. Ik heb er mee geslapen, gedoucht, gezwommen, gewerkt, gespeeld, getest en gesport en dat ging allemaal heel goed. Ik heb overigens van niemand vragen of opmerkingen gehad over dat ik een ketting met hangslot om had.

Bij mij paste de pearl day collar heel goed. Als je een dunnere nek hebt, kan je een stukje van de ketting los naast het slotje laten hangen, of ‘m natuurlijk wat korter laten maken.

Volgens de productomschrijving zou je de pearl day collar ook als armband kunnen dragen. Als ik dat doe, heb ik best een stukje ketting wat nog los hangt. Dat vind ik om mijn pols niet zo praktisch. Als je dunnere polsen hebt, kan je ‘m misschien een keer extra omslaan. Hij ziet er wel ook leuk uit als armband, vind ik.

Conclusie

De Sex & Mischief Pearl Day Collar ziet er echt heel tof uit. Je kan m met gemak 24/7 dragen, maar wellicht is hij niet heel subtiel met het hangslotje. Het slotje krast makkelijk en heeft maar één sleuteltje, dat vind ik wel een nadeel. Maar het is geen dure collar en dat ‘ie er mooi uitziet en lekker draagt, vind ik ook wel erg belangrijk.

Je kan de Sex & Mischief Pearl Day Collar hier bestellen bij Erovibes voor 34,90 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.