Realov Irena I Smart Mini Vibe met App

11-10-2019

Sekstoy review door Tess: Realov Irena I Smart Mini Vibe met App

Misschien heb je me er wel eens over gehoord, eigenlijk hou ik helemaal niet van vibrerende eitjes. Maar, ik weet dat heel veel mensen ze wel heel leuk en spannend vinden, dus ik ben wel altijd geïnteresseerd. Tegenwoordig hebben veel eitjes een app, en dat werkt lang niet altijd goed. Super interessant voor mij dus om zo’n eitje te testen en er achter te komen of deze wel goed werkt. Of niet. Van 123Stout via Bol.com kreeg ik de Realov Irena I om te testen.

Verpakking, inhoud & specs van de Realov Irena

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Ik had echt nog nooit van het merk Realov gehoord, dat maakt me dan wel extra nieuwsgierig. De verpakking ziet er gewoon heel standaard uit. Witte, stevige doos met een foto van de toy en een telefoon, zodat gelijk duidelijk is dat ‘ie met een app kan. In de verpakking zit de Irena, een USB oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing voor de app en eentje voor de toy.
De Realov Irena is gemaakt van siliconen en ABS plastic en is dus helemaal bodysafe voor vaginaal gebruik, niet voor anaal gebruik. Ook is dit vibrerende eitje waterproof en oplaadbaar. De Irena heeft 10 standjes waarvan 3 steady. Waarom dit eitje de Irena I heet, en of er ook nog een Irena II is of komt, weet ik niet.

Apart oplaadsysteem

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Om de Realov Irena op te laden, moet je de twee delen van elkaar afdraaien. Dan steek je het stekkertje van het oplaadkabeltje in het grootste deel van de Irena. Best wel apart. Tussen de twee delen zit een plastic randje. Hierdoor heb je dus twee randjes waar vuil heel makkelijk tussen gaat zitten. Dat zie je als je ‘m open maakt en dan kan je dat schoonmaken. Maar de andere kant van het randje, daar kan je echt niet goed bij om het schoon te maken. Niet fijn dus.

De Realov Irena zonder app

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Tijd om de Realov Irena te testen. Ik gebruikte een beetje van een van mijn favoriete waterbasis glijmiddelen (geen siliconenglijmiddel gebruiken bij deze toy!) en ik kon beginnen.

Je kan de Realov Irena gebruiken met de Realov app, maar ook zonder app is dit eitje te gebruiken. Of tenminste, dat staat in de gebruiksaanwijzing. En dat kan ook wel, maar hoe handig dat is, heb ik nog wel twijfels over. Op het eitje zit een knopje, daarmee kan je ‘m aanzetten en met dat knopje kan je ook door de tien standjes heen klikken. Alleen zit dit knopje dus in je vagina als je ‘m gebruikt. Dus dan kan je er niet meer bij. Tenzij je ‘m als uitwendige vibrator voor bijvoorbeeld je clitoris gebruikt, maar daar zijn andere toys wel veel meer geschikt voor, lijkt me. Als er nou een afstandsbediening bij gezeten had, was het makkelijker geweest. Of gewoon een knopje op het uiteinde van het staartje wat uit je vagina steekt tijdens gebruik.

De Realov Irena met app

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Met het knopje ging ‘m niet worden, dus ik installeerde de Realov app. Het viel me gelijk op voor hoeveel dingen deze app toestemming nodig had. Normaal zou ik hier afhaken, maar ja, ik wilde het toch wel testen.

Als je de app aanzet, vraag die gelijk toestemming om je bluetooth aan te zetten en daarna gaat ‘ie automatisch op zoek naar een toy, in dit geval de Irena dus. Als die ook aanstaat, vind ‘ie ‘m meestal best snel. Het connecten is het probleem niet. De connectie behouden wel. Want tijdens het gebruik, viel de connectie echt heel vaak weg. Soms lukte het om de connectie terug te krijgen, hij zoekt daar actief zelf naar, maar heel vaak lukte dat ook niet.

Ik heb eerder toys met app van We-Vibe en Lovense getest. Ik was matig enthousiast over deze apps. Maar nu ik de Realov app gezien heb, ben ik ineens een stuk enthousiaster over die andere apps. De Realov app laat duidelijk zien dat een app ontwerpen toch echt wel een vak apart is. Deze app ziet er niet mooi uit, hij werkt niet handig, het is gewoon gewoon echt niet. Ik vind het allemaal onlogisch.

De verschillende app functies

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Er zijn vijf functies in de app. De eerste heet slide, daar kan je opzij swipen en zo de verschillende patronen gebruiken. De tweede functie is click. Dan zie je een cirkel op je scherm, met verschillende banen, die van kleur veranderen. Hoe meer je richting het midden van de cirkel klikt, hoe harder de Realov Irena trilt. Je kan ook met je vinger over de cirkel gaan en vloeiende bewegingen maken, daar reageert ‘ie ook op. Ik snap het cirkel ontwerp hier niet zo bij.

De derde functie reageert op geluid. Soort van dan, want dit werkt niet heel goed en het reageert erg traag en soms gewoon niet. Het geluid moet ook wel echt dicht bij de microfoon zijn, anders gebeurt er sowieso niks.

Dan heb je de shake functie. Als je telefoon plat ligt, gebeurt er niks, maar als je ‘m kantelt, gaat de Irena I vibreren. Hoe meer je kantelt, hoe harder de vibraties. Je kan tot 90 graden kantelen, daar gaat ‘ie weer zachter. Op zich grappig, maar niet heel spannend. Deze functie werkt wel goed, zo lang de connectie er is.

Zelf een patroon tekenen

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Als laatste heb je de functie custom. Hier kan je je eigen patroon tekenen. Nu is het sowieso al best lastig om je eigen patroon te tekenen, maar in deze app is het helemaal vaag. Je ziet allemaal ruitjes op je scherm en je moet zelf een streep trekken en daarmee een patroon creëren. Nu mag jouw streep alleen maar steeds lager. Je kan niet omhoog. Als je uiteindelijk ziet hoe het patroon er uit komt te zien, nadat je ‘m hebt opgeslagen en je ‘m afspeelt, dan is het wel duidelijk. Of nou ja, duidelijker. Want ik snap gewoon niet waarom je hier voor zou kiezen. Dit voelt voor mij echt zo onlogisch allemaal en ik heb van tevoren ook gewoon geen idee hoe het door mij getekende patroon er uit gaat komen.

Iemand anders de Realov Irena laten bedienen

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

Natuurlijk kan je ook nog connecten met iemand anders. Want, het toffe van toys met app is natuurlijk vooral dat iemand op (grote) afstand jouw trileitje kan bedienen. Ook dit werkt best wel onlogisch en onhandig. Het duurde even, maar toen was het wel gelukt. Je kan met elkaar chatten, tot degene de controle over de Realov Irena krijgt. Daarna is het of trillen, of chatten. Waarom? Wie wil dit zo? Wie heeft dit bedacht? Het is zo irritant!

Je kan ook nog iets met een videogesprek doen, dat heb ik niet eens meer getest. Want echt, I can’t. Het werkt allemaal gewoon zo vervelend. De connectie blijft steeds maar wegvallen. Sowieso kan ik mijn benen niet gewoon bij elkaar doen, want dan is de connectie sowieso gelijk lost. Maar anders ook, en nou ja, hier kan gewoon geen enkele geile bui tegenop hoor.

De vibraties

Realov irena i smart mini vibe met app Realov irena i smart mini vibe met app

En dan nog het ergste, de vibraties zijn niet eens lekker. De Realov Irena trilt buzzy en zachtjes. Dus het is ook gewoon niet de moeite waard. Ik vind eigenlijk gewoon niks leuk of lekker aan dit eitje en dat ligt dus niet eens aan het feit dat ik niet zo van trillende eitjes hou. Ik denk dat ik bijvoorbeeld deze Club Vibe veel toffer zou vinden, die ziet er echt wel uit alsof die veel lekkerder zou zijn, maar die heb ik nog niet getest.

Conclusie

Ik kan je niet aanraden om de Realov Irena te kopen, daar werkt het gewoon allemaal niet goed genoeg voor. Hij is niet goed schoon te maken, hij trilt niet goed genoeg, de app werkt echt heel slecht en de connectie is waardeloos. Het enige positieve vind ik dat ‘ie van siliconen gemaakt is.

Mocht ‘ie jou toch leuk lijken, dan kan je de Realov Irena hier bestellen bij bol.com voor 59,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.