MEO Metalen Polsboeien en Kleine Spanking Paddle

21-09-2018

BDSM toy review by Tess: MEO Metalen Polsboeien en Kleine Spanking Paddle

Heb je al eens in de MEO shop gekeken? Als je, net als ik, wel van kinky houdt, kan je daar je hart ophalen. Zoveel leuks! Vooral gericht op (gay) mannen, maar ik denk dat er voor iedere kinkster wel wat leuks te vinden is. Ik kreeg een kleine spanking paddle, die toen ik ‘m kreeg nog een andere naam had, maar nu heet ‘ie de Cock & Ball Torture Slapper (ja, dat klinkt best angstaanjagend toch!). En ik kreeg nog hele mooie metalen polsboeien, die Wrist Cuffs with Magnetic Closure heten op de MEO site. Niet zo’n spannende naam, maar wel lekker duidelijk.

De Cock & Ball Torture Slapper

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

Toen ik de paddle voor het eerst zag, moest ik wel een beetje lachen omdat ‘ie zo klein is. Ik had dat niet verwacht. Nu staan er op de MEO site wat meer afbeeldingen bij en dat in combinatie met de naam, is wel duidelijker. Maar ik had geen idee dus. Hij past wel zo in je achterzak, dat is wel praktisch. Hij zat gewoon, zoals heel veel MEO producten, verpakt in een plastic zakje. Vind ik ook prima, voor een paddle. Dat is toch geen artikel wat ik in een bewaarzakje zou bewaren.

Vegan leather

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

De paddle is gemaakt van vegan leather. Dat is de hippe benaming voor kunstleer. Het materiaal voelt glad aan. Wat dit verder precies is en wat de eigenschappen er van zijn, weet ik niet. Maar omdat je deze toy niet inwendig gebruikt, maak ik me er ook niet echt zorgen over. Wanneer er bloed en/of lichaamsvloeistoffen in zouden komen, is dit wel iets om over na te gaan denken.
Wat me gelijk opviel, is dat er een soort afdruk in de paddle te zien is. Aan de ene kant gewoon een soort streep en aan de andere kant een indruk van een naadje. Alsof de paddles op elkaar gelegen hebben en zo een afdruk op elkaar hebben achter gelaten. Niet heel erg natuurlijk, maar ik vond het ook echt niet mooi en wel een beetje slordig staan.

Klein maar functioneel

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de aanblik van deze kleine paddle niet gelijk heel veel zin kreeg om ‘m  te gaan gebruiken. Ik bedoel, als ik zo’n klein dingetje zie, ben ik niet gelijk onder de indruk. Ik vroeg me af of hij überhaupt wel goed te gebruiken zou zijn en of ‘ie wel een beetje pijn zou kunnen doen. Ik hou niet van hele harde pijn, maar als je er helemaal niks van voelt, is het ook wel jammer. Maar ik moet zeggen, hij doet ’t wel. Je kan best wel slaan met deze paddle en hij kan ook best wel pijn doen.

Door het korte handvat is het voor iemand met wat grotere handen niet super comfortabel vasthouden, maar bij mijn handen leverde dat geen probleem op. Als je grotere handen hebt, is het niet alleen wat minder comfortabel om ‘m vast te houden, maar ook wat lastiger om er een goede klap mee te geven omdat je wat houvast mist.

Doffe pijn met sting

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

De paddle geeft, zoals verwacht, een beetje een doffe pijn. Ondanks zijn kleine formaat, raakt hij toch een wat groter gebied, zoals bijvoorbeeld een hand ook zou doen. En dat geeft dus wat meer doffe pijn. Omdat het materiaal vrij licht is, blijft de pijn wat oppervlakkig en geeft het ook nog een kleine ‘sting’.

De metalen polsboeien

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

Boeien als deze vind ik zo mooi. Echt van die boeien die ik altijd al wilde hebben. En nu kreeg ik ze zomaar opgestuurd, ik was dus erg blij. Ze zien er ook echt prachtig uit vind ik. Ze zaten verpakt in een mooi rood zakje. Handig, want daar kan je ze dan ook in bewaren, samen met het ‘sleuteltje’. Hoewel ik voor de meeste BDSM producten vind dat er geen bewaarzakje bij hoeft te zitten, vind ik dat voor metalen boeien dus zeker wel. Helemaal goed dus. De boeien zijn gemaakt van staal. Dat is, voor zover ik begrijp, weer anders dan rsv (roestvrijstaal) en zou dus wel kunnen roesten. Wel iets om rekening mee te houden dus. Maar gezien de prijs van deze boeien, denk ik dat de prijs-kwaliteitverhouding wel in orde is.

De sluiting

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

De metalen polsboeien sluiten met een soort L-vormig pinnetje, wat blijft ‘vastplakken’ aan een klein magneetje. Je krijgt er een extra pinnetje bij, waarmee je het pinnetje heel makkelijk uit de boei kan drukken. De boeien gaan dan met een scharnier open. Super handig systeem. Ik krijg het ook in mijn eentje voor elkaar om de boeien om en af te doen.

Kinky sieraad

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

De boeien zijn voorzien van een O-ring. Zo kan je ze dus makkelijk aan elkaar of een bondagepunt vastmaken. Helemaal handig. Het is allemaal ook gewoon erg stevig, dus je kan ze ook gewoon écht gebruiken en je hoeft niet voorzichtig te doen. Al moet je natuurlijk wel opletten dat het materiaal heel hard is en niet meegeeft, dus het snijdt sneller in je polsen dan bijvoorbeeld leren boeien. Ik vind ze er wel echt heel mooi uitzien. Als ik ze om heb, vind ik het net gewoon kinky sieraden. Maar dat is misschien mijn aparte (kinky) smaak.

Rond vs. ovaal

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

Maar, er zit één groot nadeel aan deze mooie metalen boeien: de vorm. De boeien zijn echt rond. En polsen zijn toch echt meer ovaal. Dat sluit dus echt niet goed aan. De boeien zijn in drie maten te krijgen en ik had netjes mijn polsen gemeten om te zien welke maat ik nodig had. En ze passen ook wel, maar aan de boven- en onderkant heb ik dus ruimte over, daar kan ik echt nog een vinger er tussen steken, terwijl ze aan de zijkanten van mijn polsen een beetje knellen. Bij mijn ene pols is dat zelfs zo erg dat het al heel snel begint te tintelen. En tintelen is meestal niet zo’n goed teken. Dat kan zowel beteken dat je bloedsomloop wat wordt afgekneld, maar ook dat er zenuwschade ontstaat. Ik weet het verschil niet en ik wil het allebei niet, dus aan mijn ene pols kan ik deze boeien niet dragen. Die is blijkbaar net iets dikker of breder dan mijn andere pols.

Bij mijn andere pols gaat het niet tintelen, maar ik merk wel duidelijk dat de vorm niet fijn aansluit. Het zijn dus niet echt comfortabele boeien. Ik zou dus eigenlijk een maat groter moeten hebben, maar dat zou ook betekenen dat er nog meer ruimte over zou zijn aan de boven en onderkant, en dat vind ik dan weer niet mooi en lijkt me ook niet heel fijn zitten.

Conclusie

Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle Meo metalen polsboeien en kleine spanking paddle

De kleine spanking paddle ziet er super schattig uit, zo klein, maar hij is ook nog wel functioneel. Je kan ‘m heel makkelijk meenemen in je zak of tas. Voor mensen met grote handen houdt ‘ie niet heel lekker vast. Het gevoel wat de paddle geeft, is beter dan ik had verwacht. Je kan er best hard mee slaan en hij geeft een fijne, doffe klap, met een klein beetje ‘sting’.

De metalen boeien zijn super mooi en niet duur, maar de ronde vorm is verre van ideaal. Het is dus aan te raden om een maat groter te bestellen dan je eigenlijk nodig hebt.

Je kan de kleine spanking paddle hier bestellen bij MEO voor 29,00

Je kan de metalen polsboeien hier bestellen bij MEO voor 59,00

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.