Meo BDSM Collar and Lead | BDSM review

19-04-2023

Met de deze review over de Meo BDSM Collar and Lead is het weer eens tijd voor een wat meer kinky review. Of nou ja, over een BDSM accessoire dan, de review zelf is niet heul kinky. Je snapt het wel.

SPECS

  • Materiaal: Metaal en Vegan (PU) leer
  • Bodysafe: Bij normaal gebruik zeer zeker.
  • Kleur: Zwart en rose gold
  • Soort ring: D-ring
  • Wat krijg je? Een collar en een lijband
  • Prijs: € 49,90 bij Meo.de

Meo BDSM Collar and Lead

Jullie kennen als vaste lezer van onze reviews MEO natuurlijk al, en daarom weet je ook dat MEO niet altijd de meest creatieve namen (of verpakkingen) heeft voor de producten die ze verkopen. Goed voorbeeld daarvan is denk ik toch ook wel deze Meo BDSM Collar and Lead, een set van, je raad het nooit. Een collar en een leiband.

Dat is dan ook precies wat je krijgt. Wat de Meo BDSM Collar and Lead van andere collars en leads doet verschillen is de kleur van het metaal. Deze is namelijk rose-gold en niet het standaard RVS of goudkleurige gebeuren.

Dat is ook waarom deze set mij in het oog sprong, omdat het nou net ff een ander kleurtje is dan normaal. En daar hou ik dan wel weer van.

Meo bdsm collar and lead

Meo BDSM Collar and Lead in de doos

Je raadt het al: Er is natuurlijk geen doos. Je krijgt deze Meo BDSM Collar and Lead in een plastic zakje. En ergens vind ik dat dus wel zonde. Want ik vind deze set bijzonder elegant, en het had toch allemaal net even wat meer cachet gehad als het wel in een doosje had gezeten, je weet wel met zo’n vloeipapiertje om je net even dat “oh ja” gevoel te geven.

Maar goed, plastic zakje dus, met daarin geheel volgens verwachting, de collar (halsband) en de lead (leash of ook wel leiband in het goed Nederlands).

Meo bdsm collar and lead

Meo BDSM Collar and Lead getest

Zoals ik wel vaker zeg over kleding en accessoires vind ik het testen altijd moeilijker dan de meest ingewikkelde toy.

Nu heb ik het natuurlijk wel gewoon gedaan, anders had ik nu niet zoveel te schrijven over de Meo BDSM Collar and Lead, maar toch, hoe test je dit soort dingen. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan.

Toen ik deze vegan leren set zag, viel mij eigenlijk meteen op hoe elegant hij was.

De collar is maar zo’n 3 cm breed en is voorzien van een metalen D-ring. Alle metalen onderdelen, zoals de gesp, de studs etcetera zijn gemaakt van een metaal dat met rose gold is afgewerkt. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben, kon ik helaas geen informatie over vinden.

Je maakt de collar vast met een gesp die eigenlijk vastzit aan een andere strip PU leer van zo’n 1,5 cm breedte die met een 5 tal studs vast gemaakt zit aan de collar zelf.

De leiband is ongeveer een meter lang en gemaakt van rose gold metalen “chainlinks”, aan het ene uiteinde vind je een simpele karabijnhaak (ook rose gold) om de leiband vast te maken aan de D-ring van de collar.

Het andere uiteinde heeft nog een stuk PU leren lus van ongeveer 2cm breed dat als handvat dient. De ketting zit ook via een D-ring vast aan dit handvat.

Meo bdsm collar and lead

Tijd om te testen

Zoals ik al zei deze set is vrij elegant en daarmee is alles aan de wat minder brede kant. Wat dan ook meteen opvalt is dat de collar, zeker op zijn wijdst niet lekker wil blijven zitten.

Dit komt doordat het dunne stukje leer dat vastgemaakt zit op de collar zelf eigenlijk niet zo heel stevig is, en door de montage van de stud makkelijk van de collar “af” glijd, met als gevolg dat de collar onaangenaam kan gaan zitten en zelfs in je huid kan duwen (ondanks de netjes afgeronde hoeken).

Meo bdsm collar and lead

De studs zijn aan de binnenkant van de collar wel afgewerkt, maar steken toch een beetje uit. Met als gevolg dat je ze ook wel voelt als je je collar strak tegen je huid draagt. Wat eigenlijk wel moet, omdat de collar anders gaat schuiven, zoals ik al eerder omschreef. Een afwerkingsdetail dat net even jammer is.

Meo bdsm collar and lead

Het leer is voor PU leer zeker wel van goede kwaliteit, maar, ondanks dat mist het toch de stevigheid van echt leer. Evengoed heb ik echt wel slechter PU leer getest dus dat is wel fijn.

De leiband zelf is wonderbaarlijk sterk. Ik had eerst het geval dat het bij de minste of geringste spanning kapot zou gaan, maar dat val heel erg mee. Toch moet je niet al te ruw met deze set zijn, want ik denk niet dat het materiaal dat allemaal aan kan.

Verder is dit echt wel een mooie set, die voor een keer iets anders, of voor bijvoorbeeld een elegant feestje, wel echt een leuke accessoire kan zijn.

Wil je het echt gaan gebruiken voor collar en leash correcties tijdens heftige sessies, dan zou ik toch echt een iets breder en steviger setje nemen, want dit setje is vooral voor de looks heel erg goed.

Schoonmaak van de Meo BDSM Collar and Lead

Het metaal en het vegan PU leer is goed te reinigen met een doek. Verder hoef je er niet veel aan te reinigen (en kan dat eigenlijk ook niet).

Conclusie

Deze Meo BDSM Collar and Lead is echt leuk als je met je sub eens met wat meer elegante bling onderweg wil. De rosegold accenten zijn echt mooi gemaakt, maar ondanks dat deze Meo BDSM Collar and Lead degelijk in elkaar zit is de constructie zo dat de collar wel wil gaan schuiven. Dat kan je oplossen door de collar strak tegen de hals te dragen, maar of dat nou voor lange tijd heel comfortabel is, dat durf ik te betwijfelen.

Geen hardcore spel dus met deze Meo BDSM Collar and Lead, wel echt cool om met je sub/bottom mee op een feestje mee rond te lopen.

Je koopt de Meo BDSM Collar and Lead bij Meo voor € 49,90

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.