Lovense Lush 3 – review

23-07-2021

De Lovense Lush is denk ik één van de bekendere sextoys. Dit roze trileitje die je op (lange) afstand kan besturen, zie je ook veel bij camgirls. Eerder schreef ik al over de Lovense Lush 1 en 2, maar nu is er dus weer een nieuwe versie uit. Van Loveware kreeg ik deze Lovense Lush 3 opgestuurd.

Specs

Materiaal: Siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 7 standjes, waarvan 3 steady. In de app nog veel meer opties
Waterproof: Ja (IPX7)
Verkoopprijs:  129 euro, hier te koop bij Loveware
Is ’t wat? Ja, prima ding dit.

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de lovense lush 3 De achterkant van de verpakking van de lovense lush 3

Lush is denk ik zo bekend, dat ze ook niet per se veel moeite hoeven te doen voor hun verpakkingen. Dus de verpakking van de Lovense Lush 3 is ook weer eenvoudig. Wel heel herkenbaar, want Lovense heeft altijd dezelfde soort verpakkingen. Het doosje is ook stevig genoeg om je sextoy in te bewaren.

In de verpakking vind je natuurlijk de Lovense Lush 3 zelf, maar ook een magnetisch oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing, een quick set up guide en een super basic bewaarzakje.

De verschillen tussen de Lovense Lush 2 en de Lovense Lush 3

De lovense lush 3, het oplaadkabeltje en het bewaarzakje De lovense lush 3 tegen een bloem. Je ziet dat het staartje in de vorm blijft staan.

De Lovense Lush 3 ziet er op ’t eerste gezicht niet echt anders uit dan de Lovense Lush 2. Maar als je wat beter kijkt, zie je toch kleine verschillen. Het eerste wat mij opviel, was dat de Lush 3 magneetjes op het staartje heeft. De Lush 3 heeft dan ook een magnetisch oplaadkabeltje, terwijl bij de Lush 2 je gewoon nog een pinnetje in het ‘eitje’ moet duwen.

Het ‘staartje’ van de Lovense Lush 3 heeft een meer gebogen vorm. Het is nog steeds wel flexibel, maar wanneer je ‘m los laat, springt ‘ie weer terug naar een soort U-vorm. Dit zou zijn om te zorgen dat ‘ie beter blijft zitten.

Het laatste stuk van het ‘staartje’, waar ook het knopje zit, heeft een wat rondere vorm. Bij de Lush 2 was dit meer ovaal. Verder lijkt de vorm van het eitje net iets korter, maar daar zit echt bijna geen verschil in.

Wat je niet ziet, maar wat wel zo is, is dat de batterij van de Lovense Lush 3 langer mee gaat dan die van de Lovense Lush 2. Hij zou meer dan twee keer zo lang mee moeten gaan. Ik heb dit niet uitgeprobeerd, want om ‘m nu 5 uur aan te laten staan, vond ik wel héél lang.

Ook is er intern iets verbeterd, waardoor de connectiviteit ook beter zou moeten zijn.

Best wel wat verbeteringen dus!

De test van de Lovense Lush 3

De lovense lush 3 naast een lipstick. De lovense lush 3 in mijn hand. Je ziet dat het staartje in vorm blijft en de magneetjes voor de oplader.

De verbeteringen klinken allemaal heel fijn, maar het belangrijkst is natuurlijk hoe de Lovense Lush 3 voelt en functioneert. Je kan de Lush ook zonder app gebruiken. Dan gebruik je het knopje op het uiteinde van het staartje en dan heb je dus zeven standjes die je kan gebruiken. Maar dit lijkt me niet echt een aanrader. Dus dan moet je connecten met de app.

Dit gaat best wel soepel. De app onthoudt ook andere Lovense toys die je geconnect hebt en ziet zelf welke toy er op dat moment aanstaat. Heel handig.

Het connecten zelf ging elke keer soepel dus, maar op een gegeven moment kreeg ik een melding dat mijn Lovense Lush 3 geupgrade moest worden. Ik klikte er op en ik kreeg een balkje te zien die gelijk op tien procent stond. Na een paar minuten stond die nog steeds op tien procent en mijn geduld raakte toch wel een beetje op. Ik had juist afgesproken om de langeafstandsfunctie te testen met iemand. Niks zo irritant als wanneer je samen zo’n seksspeeltje wilt gaan gebruiken, en je moet dan wachten. Na zo’n veertig minuten stond het balkje nog steeds op tien procent, maar als ik het weg wilde klikken, kreeg ik de melding dat ik het vooral niet moest onderbreken. Maar toen was mijn geduld toch wel op, dus op hoop van zegen (van de sextoy-Goden) toch maar de Lush 3 uitgezet en de app ook. Gelukkig deed ‘ie het daarna gewoon nog. Wel staat er nu nog steeds de melding dat mijn toy moet upgraden, maar ik sla even over, hoor. Wie heeft hier tijd voor?

De Lovense Lush 3 op afstand bediend

Het startscherm van de lovense app, met daar naast de lovense lush 3. De lovense lush 3 naast een telefoon die connectie heeft met de toy.

Het leukst aan een trileitje zoals deze Lovense Lush 3 is natuurlijk om ‘m samen met een partner te gebruiken. Want zo’n trileitje op zich doet mij niet zo heel veel. De vibraties in mijn vagina zijn super goed voelbaar, want even hè, deze Lush 3 trilt echt heel hard en best diep, maar ik kom er niet mee in de buurt van een orgasme. Maar wanneer het allemaal spannend is, met een partner op afstand, dan voelt het toch ook weer een stuk lekkerder. En dat is wel heel tof.

Je kan zelf wel een chatberichtje sturen naar een partner in de app, maar deze persoon moet het initiatief nemen om jouw toy te besturen. Best vreemd dat je dat niet zelf kan voorstellen, afgezien van met tekst dan dus. Degene die de toy bestuurt krijgt een soort control panel, waarmee die dus de kracht van de vibraties live kan bepalen. Ook kan deze persoon het gemaakte patroon laten ‘loopen’, dat het dus steeds weer afgespeeld wordt. Ondertussen kan je met elkaar chatten, bellen of beeldbellen. Je ziet als ontvanger niet wat je partner doet, het is nergens visueel gemaakt. Dus je blijft een beetje hangen in dat ‘oh, hij gaat nu uit, doet jij dat?’. Dat vind ik wel jammer. Ik zou het fijner vinden om ook visueel te zien wat mijn partner doet met mijn toy.

De verbinding lijkt redelijk goed. Ik had wel een keer dat de verbinding ineens weg was, maar daarna was het makkelijk om die weer te herstellen. Ook chat berichtjes kwamen op dat punt niet meer aan, dus het was wel vrij duidelijk. Ik heb nog geen enkele bluetooth toy gehad waarbij de connectie helemaal perfect was, en dat is de Lovense Lush 3 ook niet. Maar ik vind ‘m zeker heel prima.

De fit van de Lovense Lush 3

De lovense lush 3 in mijn hand, ik laat zien hoe flexibel het staartje is. De lovense lush 3 in mijn hand, ik laat zien hoe flexibel het staartje is.

Het staartje is nu minder flexibel, zoals gezegd zou dat zijn zodat ‘ie beter blijft zitten. Hier merkte ik niet zoveel van. Maar ik moet zeggen dat ik bij de eerdere modellen ook niet het idee had dat het eitje niet goed bleef zitten. Misschien tijdens een heftig orgasme, dan kan het wel eens gebeuren dat je zo’n eitje er een beetje uit ‘duwt’ met je spieren, maar verder ook niet. Het is niet dat het nu net zo werkt als de We-Vibe koppelvibrators, die zich eigenlijk een beetje (licht) vastklemmen. Maar ik vind het wél een handigere vorm. Ik was nog blijer geweest als het staartje iets korter was geweest, zodat het uiteinde ter hoogte van mijn clitoris zou uitkomen. Dan zouden er misschien toch net wat vibraties doorgegeven worden. Want vibratie bij mijn clitoris is juist wat ik altijd mis bij trileitjes als deze.

De Lovense Lush 3 voor solo play

De lovense lush 3 op het doosje waar het oplaadkabeltje in zat. De lovense lush 3, je ziet vooral de magneetjes.

Ook zonder partner kan je natuurlijk de app gebruiken om zelf je Lovense Lush 3 te bedienen. Hierin is niks veranderd ten opzichte van de Lovense Lush 2. Er zijn genoeg leuke opties die je kan gebruiken. Naast het ‘live’ een patroon tekenen, zijn er ook voorgeprogrammeerde patronen, maar ook kan je patronen downloaden die anderen hebben gemaakt. De Lush kan ook reageren op geluid en muziek en dienen als wekker. Voor dat laatste moet de app dus wel gedurende jouw nachtrust verbinding blijven behouden. Mijn telefoon doet dat helaas niet, want het lijkt me wel echt een leuke optie om zo wakker te worden.

Conclusie

De Lovense Lush 3 is zeker weer wat verbeterd ten opzichte van de Lovense Lush 2. De verbeteringen zijn vrij subtiel, maar wel echt fijn. Als je al een Lush 2 hebt, hoef je volgens mij niet gelijk naar de winkel te rennen om de 3 te kopen. Maar als je er nog geen hebt, zou ik zeker die tien euro meer uitgeven voor deze betere versie.

Je kan de Lovense Lush 3 hier bestellen bij Loveware voor 129 euro.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

4 Reacties

 1. De wekker functie is zeker leuk als het werkt. Ik heb deze optie bij de lovense ferri getest en dat werkte prima 😄

  Antwoord
  • Bij de Ferri werkte die functie ook al niet bij mij. Gedoe!

   Antwoord
  • Hier van de verbinding om de haverklap weg zo gauw mijn dame ‘m in doet.

   Erg frusterend

   Antwoord
   • Heb je gecheckt of er niet iets in de buurt is wat op de WiFi stoort? (dat is nogal veel..)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.