L’Eve door Eveline Stallaart en Plural Pleasure

17-02-2020

Sekstoy review door Tess: L’Eve door Eveline Stallaart en Plural Pleasure

Eveline Stallaart ken je misschien wel van tv. Ik zie haar regelmatig voorbij komen in RTL Boulevard, als seksuoloog. Daar zag ik ook dat zij een sekstoy ontwikkeld had, de L’Eve, samen met Plural Pleasure. Bridget Maasland had daar al een mening over en ik was heel nieuwsgierig. Een seksspeeltje ontwikkelt door een Nederlandse seksuoloog, dat is wel bijzonder. Dus ik vroeg Plural Pleasure of ik de L’Eve mocht testen, wat gelukkig mocht.

Specs

Materiaal: Siliconen, dus helemaal bodysafe.
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 9 standjes, waarvan 3 steady
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 79,95, hier te koop bij Plural Pleasure
Is het wat? Ja, hij is best lekker.

De verpakking van de L’Eve

De l'eve ligt op de opberg etui. Hij ligt in een plastic zakje met daarin ook de lader. Daarnaast ligt een doorzichtig stoffen zakje met daar in de gouden sleutelhanger. Er boven ligt een flyer met een foto en tekst van eveline stallaart. De gebruiksaanwijzing van de l'eve

De L’Eve heeft geen doosje maar komt in een schattig etuitje van Plural Pleasure en Eveline Stallaart. Het ziet er super cute uit. Wel jammer dat de quote een apostrof mist bij can’t. Misschien moet je de L’Eve zelf daarvoor gebruiken, die lijkt ook wel een beetje op een apostrof, qua vorm.

In de verpakking vind je de sextoy zelf, een USB-oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing en een sleutelhanger.

Ali-l’eve

Screenshot van aliexpress met de toy die precies op de l'eve lijkt Screenshot van aliexpress met de toy die precies op de l'eve lijkt Screenshot van aliexpress met de toy die precies op de l'eve lijkt

Niet lang nadat ik de L’Eve ontvangen had, kwam ik een seksspeeltje die er wel heel veel op leek tegen op AliExpress. Hij zag er hetzelfde uit en was ook in dezelfde kleuren, groen en roze, te koop. Alleen dan zo’n 70 euro goedkoper.

Whitelabel toys

Links ligt de ali toy, in een plastic zakje, met condoom met chinese tekst en de oplader. Rechts ligt de l'eve met zijn verpakking, flyer en oplaadkabeltje. Ik heb de l'eve en de ali vibrator in mijn hand. Je ziet dat ze, afgezien van de kleur, er precies hetzelfde uitzien.

Natuurlijk vroeg ik gelijk aan Plural Pleasure hoe dit zat. Ik dacht eerst dat het misschien een white label sextoy was. Dat is eigenlijk een toy die je uit een catalogus in de sextoyfabriek kan bestellen. Je zoekt dan gewoon een toy uit, daar kan je eventueel je eigen merkje op laten drukken (dat hoeft niet) en dan laat je een eigen doosje maken waar je ‘m in doet en dan lijkt het net of je dus een eigen toy hebt gemaakt, van jouw eigen merk.

Er is op zich niks mis met whitelabel toys. Je ziet ze tegenwoordig best wel vaak. Een whitelabel toy is zeker niet per definitie slecht. Er zijn whitelabel toys die echt super goed zijn, alleen zijn ze dus niet uniek. En je kan ze dus bij/van verschillende merken tegenkomen. Vaak ook voor verschillende prijzen. Ik vermoed dat de Rosy Gold Nouveau Wand ook een whitelabel toy is, en dat is één van mijn favoriete wandvibrators.

Wat is er aan de hand?

De l'eve en de ali toy in mijn hand. Ze liggen op elkaar, je ziet de zijkanten. Ook vanaf deze kant zien ze er precies hetzelfde uit. De l'eve ligt naast de ali look-a-like en de oplaadkabeltjes liggen er voor. Die zien er ook precies hetzelfde uit, met hetzelfde plastic dingetje er omheen.

Plural Pleasure vertelde mij dat de L’Eve geen whitelabel toy is, en dat Eveline deze toy echt zelf bedacht heeft. Ik heb later ook nog contact gehad met Eveline Stallaart, die mij hetzelfde vertelde. Ondertussen zijn ze druk bezig met uit te zoeken wat er aan de hand is. Heeft de fabriek de vibrators doorverkocht, of is het een kopie? Het is nog niet duidelijk.

Natuurlijk heb ik wel gelijk zo’n Ali L’Eve (die overigens op Ali niet de L’Eve heet) besteld, in het roze, want ik was wel heel nieuwsgierig of ‘ie echt hetzelfde zou zijn, of niet. Jay en ik hebben dit aan een wat uitgebreider onderzoek onderworpen. Dat kan je bekijken in deze vlog, waar we de L’Eve en de AliExpress versie opensnijden, de binnenkant bekijken én ze in de brand proberen te steken.

De Test van de L’Eve

Het bewaartasje van de l'eve met daarop de tekst 'can't please 'em all. So start with yourself". De apostrof bij can't mist, daar ligt nu de l'eve. De l'eve in mijn hand, ik hou 'm vast zoals je een pen vast zou houden.

Na al het gedoe, zou ik haast vergeten dat het er natuurlijk om gaat hoe deze toy presteert. De L’Eve ziet er lief en cute uit, maar hoe voelt ‘ie? Ik moest even zoeken naar een fijne manier om ‘m vast te houden. Je kan de deze mini vibrator best fijn in de palm van je hand leggen en dan zo over je vulva heen en weer bewegen (natuurlijk met fijn glijmiddel, zoals deze Pjur Woman Nude), maar dat is niet zo mijn stijl. Dus ik koos er voor om de L’Eve gewoon vat te houden en met het puntje van de toy mijn clitoris te stimuleren.

De vorm voelt echt wel goed. Aan de onderkant heb je ook een beetje een heuvel, of een bolling, die heel lekker tegen mijn clitoris lag. Voor zo’n kleine sekstoy zijn de vibraties ook best oké. Het zijn niet de allerkrachtigste of allerdiepste vibraties, maar ze zijn zeker niet slecht. Ik denk dat de mensen die zo’n cute seksspeeltje kopen ook niet per se mega krachtige stimulatie verwachten.

Multifunctioneel

De onderkant van de l'eve. Je ziet ook het ce keurmerk. Het puntje van de l'eve, het lijkt een beetje op een wipneusje.

Wat ik fijn vind dat de L’Eve is dat je ‘m zowel kan gebruiken voor pinpoint stimulatie, als voor stimulatie van een iets ruimer gebied. Je kan ‘m op verschillende manier vasthouden, wat dan ook steeds weer anders voelt.

Deze vorm doet het ook best wel goed in je slipje, of als je net zoals ik dikke benen hebt, gewoon met je benen tegen elkaar geklemd terwijl ‘ie tegen je vulva aan rust. Met het puntje van het blad omhoog, tegen je clitoris, en de rest van het blad over je vulva. Je kan dat niet meer bij het knopje, dat is wel een nadeel, maar ik vond het wel fijn en relaxed om ‘m ook zo even te gebruiken. Ik zou er niet zo snel mee gaan rondlopen in mijn slipje, omdat je de L’Eve dus niet zomaar weer uit kan zetten. Maar misschien vind jij dat wel heel spannend juist, dat kan natuurlijk.

Dit is zo’n seksspeeltje wat heel lekker voelt om gewoon in je hand te houden. Maar tijdens het gebruik had ik ‘m dus meestal gewoon tussen mijn duim en wijs- en middelvinger. Het siliconen voelt fijn aan, het trekt weinig stof aan, wat best bijzonder is.

Eén knopje

De l'eve, waarbij je goed het kleine ronde knopje ziet aan de onderkant van de toy. De l'eve naast een lipstick. De l'eve is net ietsjes langer.

Er zit één knopje op de L’Eve, dat vind ik meestal een beetje jammer. Maar bij dit model seksspeeltje snap ik het wel. Het was denk ik ook minder stylish geweest als er twee knopjes op zouden zitten. Maar negen standjes is best veel, voor één knopje. Dus let op dat je niet per ongeluk één keer te veel klikt, want dan moet je weer acht keer klikken om bij het standje te komen wat je eigenlijk wilde.

Standjes

Naast de drie steady standjes zijn er ook zes patronen. Die zijn oké. Ik heb daar niet zoveel over te melden. Veel mensen houden niet van vibratiepatronen, maar er zijn wel wat liefhebbers. Deze patronen zijn niet bijzonder. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat ze slecht zijn, maar wel dat ze vrij standaard zijn.

De AliExpress sextoy

De l'eve en de aliexpress versie gezien vanaf ze zijkant. Je ziet dat ze een beetje in een bochtje lopen. De l'eve op de opbergetui. Je ziet nu de andere kant, daar staat eveline en plural pleasure.

Wat duidelijk anders was bij de Ali-toy, was de verpakking. Hij kwam in een soort opgeblazen-plastic doosje. Daar zat weer gewoon een plastic zakje in, waar de toy in zat. En een Chinees Durex condoom. En het oplaadkabeltje. De toy en het oplaadkabeltje zien er echt precies hetzelfde uit als de L’Eve. Zelfs het plasticje om het oplaadkabeltje was precies hetzelfde. Zo bizar!

Natuurlijk heb ik de AliExpress vibrator ook getest. Hoewel hij er dus precies hetzelfde uitziet, voelt hij toch wel echt anders. De vibraties zijn duidelijk minder krachtig en minder diep. Ik was van de vibraties van de L’Eve niet heel erg onder de indruk, maar die kan ik nog wel als redelijk oké omschrijven. Terwijl ik de vibraties van de AliExpress versie als onder gemiddeld zou omschrijven. Veel oppervlakkiger. Je betaalt een stuk minder, maar je krijgt dus ook wel minder.

Vlog

Zoals ik al zei: Jay en ik hebben een vlog opgenomen waarin we beide toys open maken, om te zien hoe ze er van binnen uit zien. Ook steken we het siliconen in de brand, voor de flame-test. Siliconen brandt namelijk niet. Ik was erg benieuwd of beide toys wel van echt siliconen gemaakt zouden zijn. Ben je ook benieuwd, check de vlog dan even!

Conclusie

De L’Eve is een leuke toy. Hij ziet er schattig uit en ligt lekker in de hand. Je kan ‘m zowel voor pinpoint stimulatie gebruiken, als voor stimulatie voor een wat groter gebied. De vibraties zijn oké. Ik vind (bijna) 80 euro wel vrij duur voor wat je krijgt. Want L’Eve is leuk en schattig, maar ik denk dat je in die prijsklasse bijvoorbeeld beter af bent met de JeJoue Mimi, die ook mooi en klein is en lekker in de hand ligt, maar wel super diepe vibraties heeft.
Als de L’Eve een stuk goedkoper was, laten we zeggen rond de 40 euro, dan zou ik zeggen: ja, super tof! Maar voor 80 euro zijn mijn verwachtingen toch iets hoger dan wat ik nu krijg. Al ziet het geheel er wel heel cute uit en voelt ‘ie dus best lekker.

Je kan de L’Eve hier bestellen bij Plural Pleasure voor 79,95.
Een deel van de opbrengst doneren ze aan Stichting Olijf, wat erg fijn is!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Heel bijzonder dat je hem ook op Ali tegenkwam. Vraag me wel af hoe dat kan. Als ontwerper zou ik er in ieder geval niet blij van worden. Hij ziet er trouwens supermooi uit. En weer van die heerlijke zoete kleurtjes. Ik hou er zo van :).

  Antwoord
  • Zeker bijzonder, het is gewoon een apart verhaal!
   De look vind ik ook wel echt cute!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.