Kappe Nou en HojoKamp 2.0 | Todo / Tada

20-04-2022

Kappe nou? He wat? Waar is de review? Het is woensdag! Waar is nu de review?

Niet helemaal wat je verwacht had, had ik het vorige week nog over penispompen, ben ik nu ineens iets heel anders aan het doen.

Maar het is natuurlijk ook van belang lieve lezers, dat jullie op de hoogte zijn van de dingen die wij doen, waar jij als trouwe lezer (toch?) ons in levenden lijve kan gaan tegenkomen.

Maar ook nog een stukje over de voorlichting die ik (Jay) heb gedaan tijdens het HojoKamp 2.0 afgelopen paasweekend, want ook dat was (en is) extreem belangrijk.

Kappe Nou

Op 12 juni 2022 kan je Tess en mij vinden op Kappe Nou. En als je nu denkt, hey wat is dat dan? Dan denk ik dat ik het beste kan laten omschrijven door een directe quote van Vetitus Productions (de mensen die Kappe nou organiseren).

“Een expositie voor en door mensen uit de BDSM en LGBTQ+ scene, èchte mensen, die in hun eigen taal vertellen wat kink voor hen is. Welke taal ze ook spreken; met een verfkwast, met klei, met woorden, met digitale kunst… Zij laten aan jou zien hoe zij seksualiteit, gender en sex ervaren. Zonder de clichés. Zonder de spotlight, zonder de donkere kelders.”

Klinkt goed toch? Wij vinden van wel.

Kappe Nou: Maar wat gaan we daar dan doen?

Tess Tesst heeft daar een heuse stand waar wij beiden aanwezig zijn en jullie graag van advies voorzien, maar natuurlijk ook gewoon wel een praatje met je willen houden.

Kappe Nou SPECS

Conclusie?

Ik (Jay) heb al veel te maken gehad met Vetitus, wat ze doen, wat ze organiseren, wie ze zijn en wat ze willen bereiken. Ik ben dus totaal niet objectief, maar ik ben persoonlijk van mening dat je hier geweest moet zijn, voor de kunst, de geweldige mensen, en de dingen die je er kan leren!

Je koopt een kaartje voor Kappe Nou op de website van Vetitus.

Hojokamp 2.0

Kappe nou en hojokamp 2. 0 | todo / tada

Buiten zoiets geweldigs als Kappe Nou, is het geven van voorlichting over seksspeeltjes en alles er omheen iets wat Tess en ik voor “Corona” al deden. Nu dat we als samenleving weer wat meer mogen ben ik blij dat ik afgelopen weekend ook de kans kreeg deze voorlichting te geven.

Ik was tijdens corona al uitgenodigd door Stichting Outway om tijdens hun Hojokamp 2.0 te komen spreken, echter nou ja, ik denk dat ik dit niet hoef uit te leggen, duurde het tot 2022 om uiteindelijk daadwerkelijk mensen te spreken.

Wat is Hojokamp 2.0

Hojo staat voor Homo Jongeren, maar beslaat inmiddels alles binnen het LGBTQIA+ spectrum. Een kamp voor jongeren die zich op een bepaalde manier identificeren, die zo samen kunnen zijn met andere jongeren die zich ook zo identificeren en met elkaar willen en kunnen zijn tijdens in een veilige omgeving.

Dat is misschien niet de beste samenvatting, maar mocht je er meer over willen weten dan verwijs ik je natuurlijk graag naar de website van de Stichting Outway voor meer informatie over Hojokamp en Hojokamp 2.0

Live via Video

Natuurlijk doe ik voorlichting het liefst live, met mensen voor mijn neus, maar soms, zoals ook afgelopen weekend lopen dingen door omstandigheden anders. Waar ik eerst nog naar het Hojokamp zou gaan werd het uiteindelijk toch thuis van achter mijn PC, niet helemaal optimaal, maar evengoed nog heel erg leuk.

Wat gebeurde er tijdens de voorlichting?

Tijdens de voorlichting kregen groepjes jongeren variërend van 16 tot 25 jaar een gesprek over de door de vrijwilligers van Stichting Outway in elkaar gestoken lovebox. Een doos (in pluche) met daarin verschillende seksspeeltjes, BDSM-accessoires, glijmiddel en van alles anders wat met seks en seksualiteit te maken heeft.

De deelnemers nemen om beurten iets uit de doos en de groep, onder leiding van de Outway vrijwilligers bespreken wat ze denken dat het is, wat je ermee kan en zo komt een heel gesprek op gang. In dit geval mocht ik mijn expertise op het gebied van seksspeeltjes, Glijmiddel en BDSM inzetten om deze jongeren in te lichten over bodysafe materialen, veilig glijmiddel, wat je nou precies kan met een bepaald seksspeeltje kan doen (en wat je er vooral niet mee moet doen).

Mijn indruk

Ik vond het fijn om te merken dat de jongeren op het Hojokamp open stonden voor mij, en vooral dat ik merkte dat ze er echt van alles over opstaken. Dat ze leerde dat consent bijvoorbeeld een heel belangrijk ding is, dat het gebruik van veilige materialen en glijmiddelen belangrijk is. Enfin, het was gewoon een hele fijne, maar door de intensiteit ook wel vermoeiende avond. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Conclusie

Moeilijk om een conclusie te trekken aan een voorlichtingsavond, tegelijkertijd is voorlichting van extreem groot belang, bij jongeren en ouderen, voor iedereen. Dus mijn conclusie is dat ik dit soort voorlichting graag geef aan mensen, en het mij goed doet te zien dat ik daarmee ook wat bereik. Het is echt oprecht enorm dankbaar werk.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.