E-stim Electroringsystem review

17-01-2024

Het E-stim Electroringsystem is een nieuwe set cockringen die je op een powerbox kan aansluiten. Dit nieuwe systeem is pas net op de markt, maar ik mocht het gelukkig al testen voor jullie. Benieuwd naar wat het allemaal inhoud? Lees dan snel verder.

SPECS

  • Materiaal: Aluminium
  • Bodysafe: Ja
  • Aangeraden glijmiddel: Geleidend glijmiddel op waterbasis
  • Diameter ring A: 30 mm tot en 65 mm in stappen van 5 mm
  • Diameter ring B: 30 mm tot en 65 mm in stappen van 5 mm
  • Aansluiting: 4 mm plug (low profile aangeraden)
  • Prijs: vanaf € 85,50 (afhankelijk van maat en extra’s) bij E-stim.co.uk

E-stim Electroringsystem

Je hebt de foto aan het begin van deze review wellicht al gezien, dus je weet nu al dat het E-stim Electroringsystem bestaat uit een tweetal ringen met een verdeler daartussen. De ringen die van 30 tot en met 65 mm te bestellen zijn, zijn elk een mono polaire electrode. Maar als je ze aansluit op de verdeler worden ze samen een systeem dat een bijzondere manier van stimulatie veroorzaken. Het systeem is dus modulair, waardoor je ook nog eens de mogelijkheid hebt om de ringen apart van elkaar te gebruiken als mono polaire electrode.

De ene ring gaat om je schacht en ballen, dit is de grootste maat, de kleine(re) ring gaat daarna alleen om je schacht. Beide ringen dienen op de verdeler te worden geschroefd.

De grootste ring dient te allen tijde met de inbusboutjes op de verdeler te worden geschroefd. De kleine ring kan op twee manieren worden bevestigd, met de meegeleverde “druimschroeven” die na gebruik het verwijderen vergemakkelijken.

Mocht je het prettiger vinden om door iemand “op slot” te worden gezet dan kan dat ook, dit doe je door ook de kleine ring met inbusboutjes vast te zetten. Over het om of aandoen van het systeem lees je meer in het test gedeelte van deze review.

E-stim electroringsystem grootste ring met inbusboutjes
E-stim Electroringsystem grootste ring met inbusboutjes

Ringmaat

Zoals ook bij “normale” cockringen is de maat belangrijk, niet alleen om de cockringen als cockringen te laten fungeren, maar ook om te zorgen dat je tijdens het gebruik geen hotspots te krijgen. Hotspots zijn kleine punten van contact tussen huid en electrode waardoor kleine brandwondjes kunnen ontstaan”

E-stim Systems zegt hier het volgende over op hun website:

“Choose the two ring diameters you need. The rings should be snug and not too tight when you are erect. If the rings are too tight then you may get uncomfortable constrictions, too loose and you could generate hotspots. The rings only differ in size, so it doesn’t matter what is Ring A. or Ring B.”

Op de ring staat ook de maat gegraveerd, zo weet je altijd welke ring, welke maat heeft.

E-stim systems heeft ook een handig diagrammetje op hun website staan die aangeeft welke maat cockring zij aanraden voor jouw penis. Hieronder kan je dat diagram ook vast bekijken.

Ring diameterOmtrek penis in erectie
mminchesmminches
30mm1.2943.7
35mm1.41104.3
40mm1.61264.9
45mm1.81415.6
50mm2.01576.2
55mm2.21736.8
60mm2.41887.4
65mm2.62048.0

Disclaimer

Het is belangrijk dat je de goede maat ringen besteld, aangezien verkeerd bestelde maten niet teruggestuurd kunnen worden.

Hoewel je op de foto’s in deze review een hele bubs aan ringen ziet, krijg je als je het E-stim Electroringsystem besteld, “maar” 2 ringen en een verdeler opgestuurd.

E-stim Electroringsystem in de doos

Als je het E-stim Electroringsystem gaat bestellen krijg je geen doos opgestuurd. Althans, wel een omdoos, maar omdat het hier een modulair systeem betreft krijg je de twee ringen elk apart in een plastic sachet.

Ook de verdeler met daarbij de vier inbusbouten, de twee duimschroeven en de inbussleutel zijn apart verpakt.

Om dat dit een uitbreiding is op je E-stim set krijg je er geen powerbox bij.

E-stim electroringsystem met de op juiste wijze aangesloten stekkers
E-stim Electroringsystem met de op juiste wijze aangesloten stekkers

Het E-stim Electroringsystem getest

Toen ik afgelopen oktober in gesprek kwam met de geweldige mensen van E-stim.co.uk bespraken wij hun toen net nieuwe E-stim Electroringsystem. Omdat deze mensen zelf ook de producten gebruiken die ze maken, wist ik dat dit nieuwe systeem ook wel geweldig moest zijn, en ik werd inderdaad niet teleurgesteld.

Het gebruik van dit systeem heeft wel wat voeten in de aarde, het is gemakkelijk genoeg, maar niet zo plug en play als bijvoorbeeld een e-stim dildo.

Deze test en review is dus misschien iets uitgebreider omdat er ook wat uitleg bij komt kijken.

Omdat het E-stim Electroringsystem door het enthousiasme van de E-stim community steeds uitverkocht was, duurde het even voordat ik mijn setje mocht ontvangen.

Toen ik het eenmaal binnen had kon ik echt niet wachten om het te mogen testen.

Zoals eerder gezegd kreeg ik alle ringen opgestuurd, waardoor ik ook de mogelijkheid kreeg om een en ander wat “strakker” en “losser” te testen.

Hierdoor kan ik onderschrijven wat e-stim systems al aangaf, neem 2 ringen die goed aansluiten maar niet te strak zijn. Het is dan dus ook van belang dat je meet als je penis stijf is.

Het E-stim Electroringsystem in elkaar zetten en omdoen

Omdat dit systeem uniek is, is het omdoen van dit systeem ook iets waar je even wat handigheid in moet krijgen.

Allereerst moet je beginnen met de grootste ring vast te zetten op de verdeler met de inbusboutjes. Draai daarbij de boutjes genoeg aan dat e.e.a. vast zit, het hoeft niet super strak vastgedraaid, want later moet je het voor het schoonmaken ook weer uit elkaar halen (waarover later meer).

Als de grootste ring op de verdeler vast zit moet je deze om je ballen en schacht doen, daarbij moet de ring tegen je huid aanzitten en moet de verdeler richting je schacht uitsteken.

Het omdoen van de grote ring is niet moeilijk, maar vergt wel wat nadenk werk, zo begin je, na wat geleidend glijmiddel op de binennkant van de ring gesmeerd te hebben, door je balzak (scrotum) door de ring heen te trekken, als er genoeg “zak” door de ring zit kan je daarna één voor één je ballen door de ring heen duwen. Als beide ballen door de ring heen zitten kan je ook je penis onder de ring doorduwen. Het zwarte verdeler blokje moet daarbij boven te komen zitten (in lijn met je schacht).

Vervolgens doe je wat geleiden glijmiddel op de kleinste ring en schuif je deze over de schacht van je penis, duw hem zover dat je penis er helemaal doorheen zit en de schroefgaten in lijn zijn met de gaten in het verdeler blokje.

Wil je gebruik maken van de duimschroeven dan kan je die nu (zelf) aandraaien. Is er iemand die je “op slot” wil zetten dan gebruik je de inbusboutjes en inbussleutel.

Zorg er bij zowel de kleine als grote ring voor dat je de kant zonder maat aanduiding tegen de verdeler aan zit als je hem vast gaat maken, de boutjes passen dan in de gaten aan de voorkant, de inbusboutjes verdwijnen dan ook in die gaten.

Als het E-stim Electroringsystem helemaal goed en lekker zit kan je in de gaten aan de zijkant de 4mm stekker steken terwijl de powerbox uit staat.

Let wel, elke ring krijgt één stekker van hetzelfde kanaal, het is dus van belang dat je niet 2 stekkers op 1 ring aansluit.

E-stim electroringsystem spacer met bijgeleverde boutjes en inbussleutel
E-stim Electroringsystem spacer met bijgeleverde boutjes en inbussleutel

Het E-stim Electroringsystem echt getest

Het is lang geleden dat ik zoveel heb opgeschreven voordat we bij het echte testen aankwamen, maar dit systeem is zo goed, dat goed aansluiten ook wel van groot belang is voor je ervaring.

Nadat ik het E-stim Electroringsystem had om gedaan sloot ik het aan op mijn E-stim 2B powerbox en begon door de standen van de powerbox heen te gaan.

Ik merkte al snel dat er een groot verschil is tussen de sensaties, afhankelijk van of je pik stijf is of niet, wat ook logisch is, want bij een stijve pik zijn de ringen in vol contact met je lichaam, in slappe toestand is dat minder.

De sensaties die ik hier ondervond zijn niet anders dan lekker te noemen. Zoals altijd met E-stim is dat niet alleen afhankelijk van de toy of het systeem dat je gebruikt, maar ook zeker van de instellingen van je powerbox. Maar omdat ik de 2B goed ken en vaak gebruik was het al snel heel erg lekker. Daardoor werd mijn pik stijf van de stimulatie die de sensaties nog vele malen intenser waren.

Niet alleen mijn penis en balzak reageerde op de stimulatie van het E-stim Electroringsystem, maar ook mijn perineum en zelfs mijn prostaat raakte betrokken.

Wat volgde was een lange tijd van heerlijke sensaties die uiteindelijk ook tot een heerlijk orgasme leiden.

Als ik mijzelf onderwerp aan E-stim focus ik vooral op genot, daarbij is een klein beetje “au” door een net iets hoger standje ook zeker lekker.

Daarom weet ik ook zeker dat het E-stim Electroringsystem zich goed leent voor de betere CBT-sessies.

Dit systeem is misschien een beetje aan de prijs, maar echt ZO de moeite waard, of je nu voor genot gaat of voor een “kooi” waarbij je mensen ook nog wat wil martelen. Dit is echt geniaal.

Het afdoen van het E-stim Electroringsystem is eigenlijk het omdoen, maar dan in omgekeerde volgorde. Ik wil je wel aanraden om voordat je daaraan begint te zorgen dat je penis helemaal slap is, dit vooral omdat het afdoen vele malen makkelijker maakt.

Let daarbij wel op dat de verdeler aan de onderkant wat scherpe randjes kan hebben, maar als je voorzichtig doet is dat geen probleem.

[Update 23-1-2024] Ik had mijn feedback over de scherpe randjes ook gedeeld met E-stim Systems en ik kreeg zojuist te horen dat zij naar aanleiding van die feedback hun productieproces hebben aangepast waarmee de scherpe randjes geen probleem meer zouden moeten zijn.

Het afdoen van de kleine ring spreekt voor zich. Het afdoen van de grote ring is misschien iets meer werk, denk er daarbij aan dat je moet beginnen met je slappe penis onder de ring door te steken, vervolgens kan je je ballen, bal voor bal er uithalen en glijd de ring eigenlijk vrij makkelijk van je balzak af.

Het E-stim Electroringsystem schoonmaken

Om het E-stim Electroringsystem goed schoon te maken raad ik je aan om de boutjes los te draaien van de verdeler en deze even goed op te bergen. Natuurlijk heb je de ringen al lang los gemaakt van de powerbox. Daarna kan je de verdeler en de ringen met heet water en zeep goed schoonmaken en drogen. Daarna heb ik zelf de voorkeur om de grote ring weer vast te zetten op de verdeler met de inbusboutjes en de kleine ring vast te zetten met de duimschroeven, zo raak je de kleine onderdelen niet zo makkelijk kwijt.

Conclusie

Zoals ik al eerder schreef had ik al goede hoop voor een heerlijke nieuwe uitbreiding voor mijn e-stim avonturen, en ik ben niet teleurgesteld toen ik het E-stim Electroringsystem mocht gaan testen.

Extra leuk is dat je de ringen van het systeem, zonder de verdeler ook nog kan gebruiken als mono polaire cockring, waardoor je nog meer opties hebt.

Als systeem is het E-stim Electroringsystem ook echt heerlijk, en hoewel het misschien best prijzig is, krijg je een systeem van aluminium waar je ook nog eens levenslange garantie op krijgt, dat is niet niks, zeker niet in de wereld van de seksspeeltjes.

Als je dus goed (en vooral eerlijk) meet heb je een systeem waar je decenia lang genot van kan gaan hebben. Wie wil dat nou niet?

Je koopt het E-stim Electroringsystem bij E-stim.co.uk vanaf € 85,50

Bestellen in het Verenigd Koninkrijk

E-stim systems zit in Engeland, en door de Brexit zoveel jaar geleden zijn er soms wat onduidelijkheden over hoe het nu zit met de BTW en de naheffing daarvan.

E-stim Systems heeft daar het volgende over op de website staan:

European Union Customers

For destinations in the EU, items are sold at a price exclusive of UK VAT. In other words UK VAT (sales tax) will not be charged when you purchase items from us, however, you will be liable for paying any duties and sales taxes applicable to your country of destination. To help you, all of our prices now show the UK VAT inclusive price, and the ex UK VAT price in brackets. Once you checkout with an EU country as a shipping destination, you will not be charged VAT by us, and therefore will be paying the lower ex UK VAT Price.

Whilst we are using harmonisation codes within Europe and the expectation is that 0% duty and your normal rate of VAT may be applied by your local authority, this is not guaranteed. We recommend checking with your local authorities for clarification.

These changes will not effect our service or our products provided to our EU customers, we will still endeavour to support you with our lifetime guarantee and great customer service at every point.”

Bedenk je bovenstaande dus voordat je iets gaat bestellen, je bestelt het in Engeland zonder BTW, maar in Nederland is de kans groot dat je die BTW bij invoer alsnog moet gaan betalen. Je betaalt dus geen “inklaring”, maar wel de 21% BTW die je anders in NL ook zou moeten betalen.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.