Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel

26-09-2022

Ja, ik zal het maar gelijk zeggen: ik ben geen fan van Durex. Zeker niet van Durex glijmiddel. Waarom dan toch deze review?  Omdat ze een keer een glijmiddel zonder irriterende ingrediënten hebben gemaakt! En dat is wel echt goed nieuws! Dus natuurlijk wilde ik dit Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel graag testen. Ik kreeg het van Easytoys.

Specs

Ingrediënten: Aqua, propanediol, xanthan gum, benzoic acid, aloe barbadensis leaf juice, potassium lactate, lactic acid, bevat aloë vera
Verkoopprijs: 14,99 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ik ben best tevreden.

Mijn eerste indruk van het Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel

De tube durex natural extra sensitive glijmiddel in mijn hand. Close-up van het flesje durex natural extra sensitive glijmiddel

Het glijmiddel zit in een doorzichtige tube met print. Ik denk dat onderop de tube twee roze bloembladeren staan. Daar boven zie je een druppen en daar staat in ‘100% natuurlijke oorsprong’. Ik neem het van ze aan, de ingrediënten klinken inderdaad wel zo.

Dit glijmiddel is dus ‘extra sensitive’. Er is ook een gewoon ‘sensitive’ glijmiddel van Durex, maar daar zit glycerine in, en lang niet elke vagina reageert daar goed op. Als je dus gevoelig bent voor irritaties, zou ik die zeker skippen. Ik vind het wel een aparte keuze om glycerine in sensitive glijmiddel te doen, en om ook nog een ‘extra’ sensitive glijmiddel te maken, maar goed, het is Durex.

Geen Durex Fan

De tube durex natural extra sensitive glijmiddel ligt open. Close-up van de achterkant van de tube durex natural extra sensitive glijmiddel

Zoals ik al schreef, ben ik dus niet zo’n Durex fan. In de meeste glijmiddelen van Durex zitten namelijk ingrediënten die de vagina kunnen irriteren. Omdat Durex toch wel het bekendste merk is als het over condooms gaat, en je ook het Durex glijmiddel bij elke drogist kan kopen, komen veel mensen toch met Durex glijmiddel thuis. Durex klinkt bekend en komt daardoor al snel betrouwbaar over. Als je dan irritaties krijgt door dit glijmiddel, kan je al snel denken dat glijmiddel gewoon niet geschikt voor jou is. En dat vind ik echt heel zonde. Want er is zoveel glijmiddel wat niet irriteert en wél heel fijn is.

Wel glijmiddel fan

Ik doe ene beetje glijmiddel op het schoteltje. Er ligt een beetje glijmiddel op het hartvormige schoteltje. Daarnaast ligt de durex natural extra sensitive glijmiddel tube.

Ja, ik ben dus wel echt fan van glijmiddel. Heel lang dachten mensen dat je alleen glijmiddel moest gebruiken als je vagina vanzelf niet nat genoeg wordt. Maar dat is helemaal niet zo. Dat kan ook een reden zijn om glijmiddel te gebruiken, maar zeker niet de enige. Wanneer je seksspeeltjes gebruikt die van siliconen zijn bijvoorbeeld, dan is het écht een heel goed idee om daar (waterbasis)glijmiddel bij te gebruiken. Siliconen voelt van zichzelf vaak nogal stroef aan, en dat glijdt dus niet zo makkelijk. En wanneer je zo’n toy inbrengt terwijl het niet goed genoeg glijdt, kan je je vagina beschadigen of irriteren.

Ook kan masturberen of vingeren (of gevingerd worden) met glijmiddel echt veel lekkerder voelen. Er zijn allerlei soorten glijmiddel, die allemaal ook weer net anders voelen. Het is superleuk om te ontdekken welk glijmiddel jouw favoriet is, en te ervaren hoe anders masturberen voelt met een beetje glijmiddel.

De test van het Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel

Close-up van de tube durex glijmiddel Close-up van de tube

Het glijmiddel zit in een tube die je ook met één hand best makkelijk open kan maken. Als je zachtjes knijpt, komt er een beetje glijmiddel uit, dit gaat allemaal makkelijk.

Het glijmiddel is doorzichtig en ruikt licht. Het ruikt niet heel lekker, maar ik zou het ook niet vies noemen. Het is een redelijk dik glijmiddel. Als je een druppel op je vinger doet, dan blijft dat ook best even op je vinger liggen, het dript er niet vanzelf vanaf. Ik vind dit handig, ik hou zelf niet zo van dun glijmiddel, vooral omdat ik dat onhandig vind. Het zit dan bij mij al overal, voor het uberhaupt bij mijn vulva in de buurt gekomen is.

Het Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel voelt prettig aan. Het glijdt goed, maar niet too much. Glijmiddel op siliconenbasis bijvoorbeeld, glijdt echt héél erg. Voor mij is dat te veel. Dit extra sensitive glijmiddel glijdt precies goed.

Omdat het glijmiddel op waterbasis is, verdampt het water op een gegeven moment en dan wordt het glijmiddel een heel klein beetje sticky. Dit gebeurt met het meeste waterbasisglijmiddel. Het is dan tijd om een beetje extra glijmiddel toe te voegen. Dit glijmiddel houdt het net wat minder lang vol dan de meeste Sliquid glijmiddelen die ik getest heb, maar ik ben er zeker niet ontevreden over.

Conclusie

Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel is niet mijn allerfavorietste glijmiddel, maar het is wel gewoon een goed glijmiddel. Ik vind het heel fijn dat Durex nu ook een glijmiddel met fijne ingrediënten heeft, eindelijk! De tube is handig, het glijmiddel voelt fijn aan en heeft een goede tijd dat het meegaat.

Je kan Durex Natural Extra Sensitive Glijmiddel hier bestellen bij Easytoys voor 14,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.