Doc Johnson iVibe iQuiver – Review

21-09-2020

Het is je vast niet ontgaan dat ik hou van pinpoint stimulatie en dat is precies wat de iVibe iQuiver biedt. De Zumio is op dit moment wel de bekendste pinpoint stimulator en ik kan wel stellen dat ik een groot Zumio-fan ben. Daar ben ik blijkbaar niet de enige in, want momenteel zie je ontzettend veel Zumio-look-a-likes. Het is een beetje mijn levensmissie geworden om ze allemaal te testen. Dus deze keer is de Doc Johnson iVibe iQuiver aan de beurt. Ik kreeg ‘m van Shots.

Specs

Materiaal: Siliconen (met coating) en ABS-plastic
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 standjes, waarvan 3 steady
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 53,95, hier te koop bij bol.com 
Is ’t wat? Ja, best wel lekker

Verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de doc johnson ivibe iquiver De verpakking van de doc johnson ivibe iquiver, de sleeve, het doosje, en ook de gebruiksaanwijzing en het bewaarzakje en de usb-oplaadkabel.

Er valt niet zo heel veel te zeggen over de verpakking. Het is een redelijk standaard wit doosje met foto van de toy en wat tekst over de toy. Het is eigenlijk een sleeve, want daar onder vind je een zilvergrijs doosje met het iVibe logo.

In dat doosje vind je de Doc Johnson iVibe iQuiver en de zes opzetstukjes. Ook zit er een bewaarzakje en gebruiksaanwijzing in de doos, en natuurlijk het USB-oplaadkabeltje. Ziet er allemaal wel prima uit. Ik vind het fijn dat je er een zakje bij krijgt, want hoe moet je anders al die losse opzetstukjes niet kwijt raken?

Mijn eerste indruk van de iVibe iQuiver

De doc johnson ivibe iquiver naast een lipstick. Het handvat is niet groter dan de lipstick, maar door het opzetstukje is hij toch langer. De doc johnson ivibe iquiver in mijn hand, je ziet dat hij best klein is.

Ik had eigenlijk best wel hoge verwachtingen van deze iVibe iQuiver. Ik denk dat ik toch wel een sucker ben voor marketing trucjes ofzo, want het zag er goed uit en het klonk ook allemaal wel goed. Maar toen ik ‘m uit het doosje haalde, was ik wel een beetje verbaasd over hoe klein ‘ie was in ’t echt. Formaat zegt natuurlijk niks, maar toch voelde het een beetje teleurstellend.

Wat ik wel tof vond om te zien, waren al die verschillende opzetstukjes. Want zes opzetstukjes is toch best wel veel. Ik was benieuwd hoe ze zouden voelen en of het wat toe zou voegen.

Hoe werkt de Doc Johnson iVibe iQuiver

De doc johnson ivibe iquiver met het opzetstukje er naast. Je ziet hoe het in elkaar geschroefd kan worden. De doc johnson ivibe iquiver en alle losse opzetstukjes in mijn hand.

Het opzetstukje kan je er heel makkelijk vanaf draaien en dan kan je een opzetstukje naar keuze er op draaien. Aan de onderkant heeft de iVibe iQuiver één knopje. Een best wel klein knopje ook. Hiermee moet je dan door de tien standjes klikken. Ik heb bij dit soort seksspeeltjes wel een duidelijke voorkeur voor twee knopjes. Pinpoint stimulatie kan al snel heel intens voelen, dus dan is het wel echt handig als je ook makkelijk een standje lager kan aanzetten. Maar hier moet je dan dus door alle standjes heen klikken.

Verder is de iVibe iQuiver een vibrator, in tegenstelling tot de Zumio, want dat is een oscillator. De techniek daarachter is wat anders, waardoor het ook wat anders voelt.

De test van de iVibe iQuiver

De doc johnson ivibe iquiver met de opzetstukjes er omheen. Het opzetstukje met de ribbeltjes en nopjes.

Ik begon met het meest basic opzetstukje. En een beetje Sliquid Sea glijmiddel, natuurlijk. Sowieso is het altijd fijn om glijmiddel bij seksspeeltjes te gebruiken (ja echt waar!), maar bij pinpoint seksspeeltjes vind ik het extra belangrijk, omdat het zo’n hele gerichte, best heftige stimulatie is. Ik vind het belangrijk om een goed glijmiddel te gebruiken waar ik geen irritaties van krijg. Sliquid is daarom één van mijn favoriete merken, want die bevat alleen maar goede ingrediënten voor mijn vulva.

De iVibe iQuiver is geen fluisterstille vibrator, maar het geluidsniveau is ook niet storend. Aan het geluid te horen, zaten de vibraties een beetje tussen buzzy en diep in. En dat klopte ook, want zo voelt het ook.

Hoewel ik normaal altijd vooral fan ben van diepe vibraties, vind ik dat bij pinpointstimulatie echt minder belangrijk. Omdat je zo’n klein gebied stimuleert, kunnen ook redelijk buzzy vibraties nog steeds heel goed voelen. Het is apart, maar het is waar. En deze vibraties waren dus niet eens zo buzzy.

Experimenteren

De doc johnson ivibe iquiver in mijn hand De doc johnson ivibe iquiver met het ijs scoop opzetstukje

De drie steady standjes voelden voor mij best wel oké. Het is natuurlijk geen Zumio, maar hee, dit speeltje zit ook in een andere prijscategorie. De stimulatie was heel gericht en het eenvoudige opzetstukje voelde ook prima. Ik vind het het fijnst om de tip van de iVibe iQuiver tegen de zijkant van mijn clitoris te houden, maar het is ook altijd leuk om even wat te experimenteren en er achter te komen waar het voor jou het lekkerst voelt. Of om gewoon wat af te wisselen tussendoor.

Eerder had ik al eens de Sexentials Magnificent getest, die overigens net wat goedkoper is dan de iVibe iQuiver, maar die vond ik dan toch wel wat lekkerder voelen. Die lijkt qua top ook wat meer op de Zumio. Zo’n hele kleine top maakt het gevoel toch intenser en daar hou ik van. Maar als je juist van iets minder intens houdt, is deze iVibe iQuiver weer fijner

De opzetstukjes van de Doc Johnson iVibe iQuiver

Close-up van het knopje van de doc johnson ivibe iquiver De doc johnson ivibe iquiver met het hooivork opzetstukje, bij een 3d clitoris.

Ik was natuurlijk met het meest eenvoudige opzetstukje begonnen, maar er waren er nog vijf. Echt allerlei verschillende vormen, ik vind het er heel leuk uitzien. Ik denk toch al snel: meer is beter. Terwijl ik best weet dat in de praktijk voor mij zulke opzetstukjes meestal niet zoveel toevoegen.

Ik ging eerst voor het U-vormige opzetstukje. Gewoon omdat ik die er best wel intrigerend uit vond zien. Het deed me een beetje denken aan een hooivork, wat op zich natuurlijk niet heel aantrekkelijk klinkt voor bij je clitoris. Maar ik dacht dat het misschien wel heel lekker zou zijn als die puntjes aan beide zijkanten van mijn clitoris zouden trillen. Maar helaas sloot het allemaal niet zo lekker aan als ik had verwacht en ik vond de puntjes ook echt een beetje prikkerig voelen. Ik werd er niet heel blij van.

Het opzetstukje wat op een tongetje lijkt en die op een lepeltje (of ijs-scoop) lijkt, vond ik allebei prima, maar niet heel anders dan het standaard opzetstukje. Het opzetstukje met de nopjes en ribbeltjes vond ik qua vorm wel fijn, maar de nopjes en ribbeltjes vond ik het net even te gevoelig maken. Dat had ik niet verwacht, want die nopjes en ribbeltjes zijn echt heel subtiel.
Het bolletjesstaartje vond ik helemaal niks. Raar en onhandig en het ziet er ook een beetje eng uit.

Dus, zoals ik eigenlijk wel had kunnen raden (maar het toch weer niet gedaan had), voegen deze opzetstukjes voor mij eigenlijk niks toe. Behalve dat het me in de eerste instantie iets meer hebberig maakt want ‘OMG! Kijk hoeveel opties deze heeft!!’. Verkooptrucjes, ik trap er in.

Conclusie

De achterkant van de verpakking van de doc johnson ivibe iquiver Alle opzetstukjes naast elkaar

Ik vind de Doc Johnson iVibe iQuiver best wel een fijne pinpoint vibrator. De opzetstukjes lijken heel leuk en zijn ook best leuk om te proberen, maar voegen eigenlijk niet echt veel toe. Ook vind ik qua Zumio look-a-likes de Sexentials Magnificent toch wel echt lekkerder, en goedkoper. Maar als je iets minder pinpointige-pinpoint-stimulatie wil (wat druk ik dat goed uit!), dan is deze iVibe iQuiver zeker wel fijn. En je hebt er sowieso geen miskoop aan, want ik vind ‘m niet duur voor hoe hij presteert. Ik ben er in elk geval meerdere keren fijn mee klaargekomen.

Je kan de Doc Johnson iVibe iQuiver hier bestellen bij bol.com voor 59,95 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Ik ben zo blij dat je de Zumio-achtige allemaal wil testen, want de Zumio’s blijven bij mij favoriet.
  Spijtig dat de opzetstukjes bij deze niet zoveel verschil maakten, er zou een soft finger-achtige zoals bij de eroscillator moeten bij zitten.

  Antwoord
  • Jaaa, ik ben ook zo fan van de Zumio! Ik wou ze sowieso al allemaal testen, maar ik dacht misschien heeft iedereen er wel al genoeg van. Maar ik had een poll gedaan op Instagram, en de meeste mensen wilden ALLE nep-Zumio’s getest zien. Dus yay!
   Zo’n zacht opzetstukje zou inderdaad een goed idee zijn ja!
   Hup Doc Johnson! Aan het werk! Zachte opzetstukjes maken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.