DildoDonderdag: Hoe vind je een goede strap-on, in vijf stappen

door | 20-06-2019 | Artikelen, Dildos, belangrijke posts, Strap-ons, TeamDildo

DildoDonderdag: Hoe vind je een goede strap-on, in vijf stappen

In een dildomaand kan een post over voorbinddildo’s natuurlijk niet ontbreken.  Hoewel ik geen die-hard strap-on liefhebber ben, vind ik het zeker wel leuk af en toe een strap-on te gebruiken. Maar ik kwam er al snel achter dat het helemaal niet zo eenvoudig is om een fijn strap-on harnas te vinden. Ik heb in mijn leven heel wat voorbinddildo’s gekocht, gebruikt en getest, maar een heleboel vielen toch enorm tegen. Dus: waar moet je nou op letten als je een goede strap-on wilt kopen? Ik deel in deze post vijf punten met jou waar je op kan letten als je een voorbinddildo wilt gaan kopen.

  1. Check of de maat goed is voor jou

Misschien denk je dat een strap-on altijd wel past, maar dat is dus zeker niet zo. Ik ben zelf dik, dus ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat een strap-on harnasje gewoon te krap voor mij was. Maar ik heb ook regelmatig van mensen gehoord dat het harnas juist te groot was.

Veel strap-on harnasjes zijn verstelbaar, maar check dus altijd de minimale en maximale afmetingen en meet jezelf na als je niet kan passen. Let er ook goed op dat strap-ons vaak vrij laag gedragen worden, dus dat je wel op de goede plek meet.

Iets om ook aan te denken is of je de strap-on alleen zelf gaat dragen, of dat jouw partner ‘m misschien ook eens wil dragen. Past ‘ie dan ook nog?

Wanneer je voor een verstelbaar harnas gaat en je weet dat de maat past, check dan ook nog even hoe je het harnas moet verstellen. Is dit een makkelijk systeem voor jou? Zeker als je niet de enige bent die het harnas draagt, is het belangrijk dat het verstellen wel makkelijk gaat. Want niks zo vervelend als tijdens de sexy times enorm zitten te klooien om het harnas goed passend te krijgen.

  1. Het materiaal

Voorbind harnasjes zijn er van allerlei soorten materialen. Mijn eerste strap-on harnas had elastieken bandjes. Lekker makkelijk dacht ik, dat zit altijd goed en rekt lekker mee om mijn brede heupen. Maar al snel kwam ik er achter dat elastieken banden, hoe breed ook, echt niet fijn zijn voor een voorbinddildo. Tijdens het neuken rekten de banden ook gewoon lekker uit. Dus ik bewoog naar achter, maar de dildo bleef gewoon nog even in mijn partner zitten. Niet sexy.

Maar ik heb ook een strap-on van Spareparts, de Joque, die heeft eigenlijk ook een grote elastieken band. Maar dat is duidelijk wel hele andere kwaliteit en dan werkt het juist super goed.

Leer is ook een veel gebruikt materiaal voor voorbinddildo’s. Leer voelt voor veel mensen best sexy en ziet er ook mooi uit. Maar leer kan ook heel stug zijn. Wanneer je dunne leren bandjes hebt, kan het dus zo zijn dat deze een snijdend gevoel geven. Niet fijn dus. Maar bredere, en/of wat zachtere leren riemen kunnen juist weer super comfortabel zijn.

Sommige strap-ons zien er net zo uit als een slip en zijn dus gemaakt van stof. Dit zit vaak super comfortabel, maar afhankelijk van de gebruikte stof en de pasvorm kan hier ook teveel rek in zitten. Extra belangrijk dat je precies de goede maat hebt dus bij deze strap-ons.

Wat je ook regelmatig tegenkomt, zijn strap-on harnassen die gebruik maken van diezelfde banden die je vaak ook bij rugzakken of weekendtassen zit. Deze banden zijn meestal best zacht, maar toch heel stevig. Heel praktisch, en meestal niet zo duur.

  1. Hoe zit de dildo vast

Er zijn strap-ons waarbij de dildo (permanent) vast zit aan het harnas. Je kan de dildo dus niet vervangen. Wanneer dit jouw perfecte dildo is en hij is ook body safe en dus hygiënisch schoon te maken, is dat dus geen probleem. Maar wanneer je zelf wilt kiezen welke dildo je gebruikt en ook eens wilt kunnen wisselen, dan is dit systeem niet zo handig.

Vaak kan je wel de dildo kan wisselen. Dan is het handig om te letten op de manier waarop de dildo vast gemaakt wordt. Veel harnassen werken met cockringen. Je krijgt vaak drie maten ringen bij het harnas. Je kan de ring verwisselen, vaak door middel van drukknoopjes. De dildo gaat dan door de ring heen. Er zijn ook harnassen waarbij de ring vast zit en je dus niet kan wisselen van maat.

Bij strap-ons die op een slip lijken, zit de ring meestal in de stof ingebouwd. De ring is een heel klein beetje stretchy. Je moet hierbij dus altijd goed opletten hoe breed de dildo is, want zeker niet elke dildo zal passen.

Een bekend strap-on systeem is vac-u-lock. Hierbij zit er een speciaal vac-u-lock pinnetje op het voorbindharnas. De speciale vac-u-lock dildo’s hebben een opening die daar precies omheen past. Dan krijg je een vacuüm effect, waardoor de dildo ook goed vast zit. Het nadeel hiervan is dat je dus altijd een speciale vac-u-lock dildo moet kopen en die zijn lang niet altijd bodysafe.

Sommige voorbinddildo’s hebben ook nog een dildo in het harnas zitten, die dan dus in de vagina gaat. Sommigen hebben er zelfs twee, dus ook nog een voor anaal. Vaak zitten deze dildo’s vast dus dan wil je misschien even kijken of dit iets is wat je echt altijd wilt en of het materiaal van de dildo wel bodysafe is.

  1. De maat en vorm van de dildo

Bij sommige strap-ons krijg je een dildo er bij, maar dat is lang niet altijd het geval.

Als je een harnas hebt gekozen, weet je welke maat dildo je kan gebruiken. Je hebt een dildo met een platte onderkant nodig. Een zuignap werkt vaak ook, maar dan moet je er wel op letten dat deze zuignap stevig genoeg is.

Heb je een strap-on met cockringen, dan kan je ook dildo’s met ballen gebruiken. Iets om rekening mee te houden is wel het formaat van de ballen, of eigenlijk de dikte. Wanneer dit gedeelte te dik is, past de cockring vaak niet meer goed aan het strap-on harnas. Dit is afhankelijk van hoe flexibel het vastmaak systeem is.

Wanneer je een slip-strap-on hebt, met een ring die maar weinig stretcht, moet je dus extra opletten dat je precies de goede maat dildo hebt.

Dan zijn er ook nog strapless-strap-on dildo’s. Je zou deze in theorie dus zonder harnasje kunnen dragen, maar voor veel mensen is dat toch wel lastig. Deze strapless-strap-ons combineren vaak ook heel goed met de meeste slip-harnasjes.

Voor je een dildo kiest, kan je nadenken over hoe je deze wilt gebruiken. Is de dildo voor anaal gebruik voor iemand met een prostaat? Dan wil je wellicht een wat dunnere dildo met een kromming. Wanneer je de G-spot wilt stimuleren, is een kromme dildo ook erg geschikt. Voor vaginaal gebruik is het ook een goed idee om na te denken over de lengte van de dildo. Omdat degene die het harnas het niet heel makkelijk kan voelen als er te diep gestoten wordt, kan een niet te lange dildo best praktisch zijn.

Als je weet dat je de dildo zowel vaginaal als anaal wilt gebruiken, kan ik je aanraden om een bodysafe dildo te kiezen. Het is dan extra belangrijk dat je de dildo heel goed kan schoonmaken. Siliconen dildo’s zijn hier geschikt voor.

Een van mijn favoriete dildo’s voor in een strap-on is de Fun Factory Bouncer, met balletjes aan de binnenkant van de dildo die dan ook meebewegen.

  1. Voelt het strap-on harnas goed?

En dan last but not least: vind jij het strap-on harnas mooi? Voel je je er fijn in? Voelt het sexy? Een voorbinddildo kan nog zo praktisch zijn, als jij je er niet lekker in voelt, dan heeft dat toch een negatieve invloed op jullie sexy times. Wat ik mooi en sexy vind, vind jij misschien helemaal niks. Dus kijk gewoon lekker zelf, of samen met je partner, wat voor jou (en jullie) goed voelt. En dan: op naar de sexy strap-on times! Enjoy!

Wil je zelf een strap-on kopen?

Kijk hier bij Euphoria

Kijk hier bij Willie

Kijk hier bij Easytoys

Giveaway

Elke DildoDonderdag doen we natuurlijk ook een dildo giveaway! De giveaway van afgelopen donderdag, de Bück Dich, is gewonnen door RuRa!

En deze week hebben we ook weer een hele toffe giveaway, je kan namelijk een Njoy Pure Wand winnen! Als je niet kan wachten, of je blijkt volgende week niet gewonnen te hebben, kan je natuurlijk zelf een Njoy Pure Wand hier bestellen. En geloof mij, dat wil je. Deze Pure Wand is echt de beste dildo ever!

Wat moet je doen?

Super simpel. Laat mij weten waarom jij deze Njoy Pure Wand echt moet winnen. Vertel het hieronder in de comments of bij mijn DildoDonderdag Instagram post. Schroom niet om alles uit de kast te halen, want degene met het beste verhaal wint!

De winnaar maak ik volgende week in de DildoDonderdag post bekend.

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Alle comments