Tenga Spinner Shell | Masturbator Review by Jay

14-11-2018

Ik kreeg de Tenga Spinner Shell van Niels van Motsutoys in ruil voor een eerlijke review. En vooral ook omdat ik enorm fan van Tenga producten.

Tenga Spinner

Ik denk dat als je mijn reviews een beetje volgt dat mijn oordeel over Tenga producten altijd (soms gematigd) positief zijn. Dat maakt dan ook dat als iemand mij zegt, hey Tenga heeft iets nieuws, namelijk de Tenga Spinner, ik denk: OOOOH dat wil ik testen. En wel nu, Niels van Motsutoys was deze keer deze persoon.

De Tenga Spinner is niet zomaar een masturbator, het is namelijk het voorbeeld van waarom ik eigenlijk zo enorm fan van Tenga ben. Het is namelijk echt een nieuw idee, een nieuw concept, een nieuwe masturbatie technologische vooruitgang. Een masturbator, die zonder verdere mechanische of elektrische ondersteuning, tijdens het masturberen, om je penis heen draait.

Hoe? Nou er is een uitleg over luchtdruk, en hoe dat dan zorgt dat het materiaal in een draaiende beweging om je schacht heen beweegt, en hoe dat komt door een soort peristaltische beweging etc. Maar “who really cares”? Nou, ik, maar ik ben een enorme nerd.

Maar kan de Tenga Spinner dat dan ook echt, en beter, is dat dan ook de moeite waard?

Tenga Spinner, voor bijna ieder wat wils

Toen ik contact had met Motsutoys kreeg ik de vraag welke ik nu daadwerkelijk wilde testen. En natuurlijk was dat de meest heftige, of althans, volgens Tenga meest intense van de drie versie die Tenga op dit moment bied. De Tegan Spinner Shell, is de laatste van de drie Tenga Spinners die je op dit moment kunt krijgen. Er zijn er dus ook nog twee anderen die oplopen in intensiteit.

Voor de goede orde even een lijstje, want ik houd van lijstjes. De volgende Tenga Spinners zijn er op dit moment op de markt:

 • Tenga Spinner Tetra (Tenga Spinner 01) met (en ik citeer) “Geometrische tegels met milde hoeken)
 • Tenga Spinner Hexa (Tenga Spinner 02) met “Hexagonale tegels met puntige hoeken”
 • Tenga Spinner Shell (Tenga Spinner 03) met “Gewaaierde tegels met stevige hoeken”

Stevig, dat is blijkbaar hetgeen waar ik het meest van houd. Maar hoe awesome is het nu dat Tenga dus echt voor bijna ieder wat wils maakt? En, dat ze dat tegenwoordig steeds vaker doen voor iets dat niet de hoofdprijs kost, herbruikbaar is, en potentieel fucking awesome.

Tenga Spinner Shell, in de doos.

Tenga spinner shell

Ik kreeg dus de Tenga Spinner Shell opgestuurd en ik moet eerlijk zeggen, ik wilde meteen aan de gang. Echter is de Tenga Spinner gemaakt van een soort TPE, en dat trekt enorm stof aan, en dus moest ik eerst (van mijzelf vooral) foto’s maken die ik in deze review met jullie deel. En laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op plaatjes van grimey gebruikte toys, ook al is het wel de realiteit dat TPE nu eenmaal een soort stof en haren magneet is.

Het is daarom ook heel belangrijk dat je TPE toys goed verpakt zitten, en zoals ik inmiddels wel gewend ben bij Tenga is dat goed geregeld, of het nu een Deepthroat Cup is, of een Fliphole of een Flip Zero is, Tenga weet hoe je toys moet verpakken.

En eigenlijk vind ik dat ze met iedere nieuwe toy er weer een beetje beter in worden.

Getuige dan ook de verpakking van de Tenga Spinner Shell, op het eerste gezicht deed de verpakking mij een beetje denken aan een koker met golfballen of iets ander sportiefs.

En eerlijk is eerlijk, dat is heel cool als je bedenkt dat sommige mensen behoefte hebben aan het discreet kunnen opbergen van hun speelgoed. Als het dan ook nog gewoon mooi is om te zien, en functioneel dan is dat eigenlijk helemaal compleet awesome.

Tenga is dan in mijn optiek ook echt meester in het maken van verpakkingen die precies zo werken. En dat laten ze dus ook zien.

De blauwe boven en onder dop zijn makkelijk te verwijderen, zodat je makkelijk toegang hebt tot je Tenga Spinner, in de onderdop zit nog een extra dop verscholen, een met een soort “zeef” systeem die er voor zorgt dat je nadat je je toy hebt schoon gemaakt je hem kan neerzetten zodat hij gewoon “aan de lucht” kan drogen.

Dat is het soort functionaliteit waar ik echt oprecht blij van wordt.

Als je dus klaar bent en alles is droog, doe je de blauwe doppen er ook weer op, en je toy is compact, en vooral ook discreet verpakt, en kan zo met je mee op reis, naar een feestje, nou ja, waar je hem ook wil gebruiken.

Tenga Spinner Shell getest

Tenga spinner shell

Nu is al die verpakkings-hype heel erg leuk, maar als de toy zelf dan echt heel kut is, heb je er natuurlijk ook totaal niets aan.

En nu ja, het is een masturbator, dus er is ruime marge voor grote faal momenten.

Ik gebruik deze keer het meegeleverde Sachet “Hole Lotion” van Tenga, ik kende dat al, en ik vind het een okee glijmiddel, behalve dat het draden trekt, vanwege hoe dik het is. En dat is gewoon echt heel erg kut, dus Tenga, fix that! Ik doe vervolgens mijn hole warmer er in en wacht heel even totdat alles fijn warm is.

En dan kan ik eindelijk testen.
De Tenga Spinner Shell is eigenlijk best wel zacht, sowieso zit er geen hardere koker om heen, en dat zou je doen vermoeden dat er niet genoeg druk is.

En toen ik mijn pik voor het eerst naar binnen deed was ik nog niet zo heel erg onder de indruk, ik weet natuurlijk dat eerste indrukken niet altijd iets zeggen, maar bij bijvoorbeeld de Flip Hole of Flip Zero was ik dat wel.

Het geluid dat je hoort, van de lucht die via de schacht van je penis naar buiten wordt geperst, is in samenwerking met het glijmiddel een beetje jammer, maar onoverkomelijk, een sextoy-queef is dan ook het gevolg en nou ja, niet sexy, maar te vergeven.

Ik moet zeggen, de Tenga Spinner Shell voelt anders dan andere masturbators, aan de buitenkant dan, zacht, maar toch ook de stevigheid van de binnenkant, het is voor mijn hand even wennen.

Zoals ik heb gelezen begin ik “gewoon” te masturberen, trek nog even mijn voorhuid goed terug, en wordt vervolgens overladen met een gevoel dat zich het beste als volgt laat omschrijven:

“Oh, wat raar, eh, fuck dit is lekker, oh fuck het wordt nog lekkerder, WOW!”

Ik weet nog steeds dus niet helemaal hoe Tenga dit iedere keer weer voor elkaar krijgt, maar het is ze wederom gelukt om iets te maken dat ik alleen maar kan aanraden, tenminste als ik die queef (en ik zeg dus opzettelijk queef, want ik vind “kutscheet” (het correcte NL voor deze term) dus echt heul ranzig als woord, niet als geluid) geluiden dus even achterwege laat.

Tenga Spinner Shell schoonmaak

Tenga spinner shell

Je kan je natuurlijk voorstellen dat een toy als deze al snel lijdt tot een orgasme, en dat dat dus ook tot schoonmaak lijdt. Overigens je moet je toys ook altijd schoonmaken als je er NIET in klaarkomt, want glijmiddel is een enorme fijne voedingsbodem voor bacteriën en je wil natuurlijk geen onveilige situaties creëren voor jezelf.

Het schoonmaken is door de vorm en de beperkte grootte eigenlijk ook heel makkelijk, ik denk dat je de Tenga Spinner Shell zelfs binnenstebuiten kan halen om hem extra goed schoon te maken, maar ik vind dat eerlijkheidshalve in dit geval niet nodig. Met wat goede (en vooral milde) zeep of toycleaner, lauw warm water (TPE is niet zo goed met heet / kokend water) maak je de Tenga Spinner Shell heel makkelijk droog.

Je zet hem daarna dus op de “drying stand” zoals Tenga dit noemt en de Tenga Spinner Shell droogt rustig aan de lucht. En je kan de Tenga Spinner Shell dus eigenlijk heel makkelijk weer gebruiken de volgende keer.

Conclusie

De Tenga Spinner Shell is net zoals bijna alle telgen van de Tenga familie een stuk innovatie op het gebied van masturberen, wat vooral heel fijn is, is dat deze innovatie, relatief goedkoop is voor de consument, je bent voor dik onder de € 30,- al voorzien van een Tenga Spinner van jouw keuze, en dus ook deze Tenga Spinner Shell. En ik wil je dan ook van harte aanraden deze Tenga producten aan te schaffen voor jezelf, voor je partner, of nou ja, iemand die je eens een goede masturbatie sessie gunt en ook nog eens een penis heeft.

Je koopt de Tenga Spinner Shell bij Motsutoys voor €27,95

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

5 Reacties

 1. Yeeeeehh, betaalbare, herbruikbare toys! Geweldig! Misschien als verrassing halen voor vriendlief😍

  Antwoord
  • Zou ik zeker doen!

   Antwoord
 2. Maar, hoe zit het nou met dat draaien? Deed ie dat nou terwijl ie om je pik zat?

  Beetje anticlimax (heheheh), eerst lekker maken met peristaltische bewegingen en luchtdruk (want hoi, niet de enige nerd in tha house), en dan alleen een raar maar lekker. Meer details! Hoe ziet het eruit? Moet je steeds je hand verplaatsen omdat de sleeve steeds ronddraait op je ook? Hoe werkt het nou?

  Antwoord
  • Kijk, daarom wordt ik nu altijd blij van jouw comments. En krijg ik toch nog de kans om het allemaal uit te leggen, had ik ook in mijn review kunnen doen, maar dit vind ik eigenlijk veel leuker (interactie met mijn publiek!).
   Anyhoo, voor wat ik er van begrijp ontstaat er dus een soort van vacuum, daardoor probeert de lucht die nog “vastzit” tussen de Spinner en mijn pik een bepaalde kant op te gaan (weg van de minste weerstand). Door de vorm van de “tegels” en door de verstevigingen van het materiaal op bepaalde plekken forceer je dus een draaiende beweging van het materiaal.

   Daarbij hoe je dus niet je hand te verplaatsen, je houdt hem gewoon vast op de plek die het meest natuurlijk voelt (want ja, ook daar is over nagedacht, en dat gaat vanzelf), de binnenkant van de sleeve en de onderkant draaien dan vanzelf om mijn pik heen, het draaien gaat natuurlijk en je forceert niets,

   Overigens staat op de bestelpagina van Motsutoys een filmpje waarin je hem in “actie” kan zien.

   Antwoord
 3. Mijn vrouw heeft dit enige tijd geleden gewonnen en het is erg genieten!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sextoy Toppers en Floppers 2018 + Giveaway! | Tess Tesst - […] Tenga Spinner Shell […]
 2. Tenga Spinner Brick | Masturbator review | Tess Tesst - […] hoe de Tenga Spinner in elkaar steekt, maar dat kan je natuurlijk voor een groot deel al bij mijn…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.