Satisfyer Supernova

22-04-2022

De tijd dat Satisfyer vooral andere sextoymerken kopieerde, ligt al even achter ons. Of misschien niet helemaal, want zo af en toe verschijnt er een Satisfyer die me wel heel erg aan een al bestaande sextoy doet denken. Zo lijkt deze Satisfyer Supernova wel heel erg op de Womanizer Duo. Ik was heel benieuwd of deze Supernova, die toch een heel stuk goedkoper is dan mijn favoriete Womanizer Duo, ook net zo goed zou zijn. Ik kreeg de Satisfyer Supernova van Satisfyer zelf.

Specs

Materiaal: siliconen, dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: ja
Standjes: 11 luchtdrukstanden en 12 vibratiestanden (waarvan 5 steady)
Waterproof: ja (IPX7)
Verkoopprijs: Net onder de 50 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Ik ben niet wild enthousiast

De verpakking en de inhoud

De verpakking van de satisfyer supernova De binnenkant van de verpakking van de satisfyer supernova

Satisfyer verpakkingen zijn gewoon goed en leuk. Ze zien er tof uit, zijn herkenbaar en hygiënisch. In de verpakking vind je natuurlijk de Satisfyer Supernova zelf, het USB-oplaadkabeltje, het safety boekje en de gebruiksaanwijzing.

Op de verpakking vind je alle informatie die je nodig hebt.

Mijn eerste indruk van de Satisfyer Supernova

De satisfyer supernova in mijn hand De satisfyer supernova naast een lipstick

Zoals ik al zei, dacht ik gelijk aan de Womanizer Duo. Een sextoy waarbij de clitoris met luchtdruk wordt gestimuleerd, met een inwendig vibrerend deel om je vagina en G-spot te stimuleren. Nu zijn er wel meer van dit soort toys, maar een seksspeeltje met ook nog eens specifiek deze vorm. Daar was de Womanizer Duo toch wel redelijk uniek in.

Maar, los daarvan, vind ik de Satisfyer Supernova er wel echt tof uitzien. Het tweekleurige is leuk. De structuur op de bovenkant ziet er tof uit. Het tuutje is niet afneembaar, maar wel lekker groot. Dat vind ik ook fijn.

Het inwendige deel is in drie standjes in te stellen. Dat is super handig, want dat betekent dat er meer kans is dat ‘ie ook goed bij jouw lichaam aansluit. De top van het vibratordeel is ook nog wel wat flexibel, om het nog iets makkelijker te maken.

Wat me gelijk opvalt, is dat de merknaam ‘Satsifyer’ in het siliconen gedrukt is, net op het punt waar het inwendige deel begint. Ook zijn het CE-keurmerk en het symbool om aan te geven dat je deze sextoy niet in de afvalbak mag weggooien op deze manier in het siliconen gedrukt. Nu is het duidelijk dat Satisfyer geprobeerd heeft dit op een handige plek te doen, maar als ik er zo naar kijk, ben ik wel een beetje bang voor vocht en glijmiddel in die indrukken. Met schoonmaken is dat echt super irritant.

De test van de Satisfyer Supernova

De satisfyer supernova, van voren gezien. De satisfyer supernova naast de womanizer duo

Ik was echt heel erg benieuwd hoe deze Supernova zou voelen. Ik ben echt groot fan van de Womanizer Duo, dus een meer budgetproof-versie zou best wel fijn zijn!

Natuurlijk gebruikte ik een beetje glijmiddel, want met glijmiddel zijn alle seksspeeltjes lekkerder. Wel een glijmiddel zonder glycerine en parabenen, want ik wil geen geïrriteerde vagina.

Het was even zoeken in welke stand de Supernova het beste aansluit bij mijn lichaam. De fit is niet perfect, maar wel goed genoeg.

Het vibratiedeel heeft Satisfyer duidelijk onder de knie. De vibraties zijn krachtig en best diep. Helemaal goed en lekker. Vijf steady standjes, daar word ik ook altijd wel blij van. Ook de patronen zijn best wel tof, als je daar van houdt. Ik vind vibratiepatronen in combinatie met luchtdrukstimulatie altijd wel erg fijn.

Ik heb ondertussen al best wat luchtdruktoys van Satisfyer getest en de meeste zijn echt wel goed. Maar de luchtdrukstimulatie van deze Satisfyer Supernova vind ik toch wat tegenvallen. De eerste paar standjes zijn best wel zacht, wat goed is. Hier voelt de stimulatie ook diep. Maar bij de hogere standjes, voelt de luchtdrukstimulatie ook veel lichter, zoals buzzy vibraties voelen, zeg maar.

Voor mij persoonlijk is het op zich ook prima om de lagere luchtdrukstandjes te gebruiken. Maar de vibraties overheersen dan al heel snel. Zeker bij de patronen, waar je de hardheid niet kan instellen, overheerst dat dan heel erg. Ik vind dat jammer. Ik wil het allebei goed voelen.

Het zou super handig zijn als deze vibrerende luchtdruktoy ook met een app te bedienen was. Zodat je zelf alles helemaal kan instellen zoals je dat wil. Maar dat kan dus niet met de Satisfyer Supernova. De Satisfyer Sunray, die best wel op de Supernova lijkt, heeft weer wél een app.

De knopjes van de Satisfyer Supernova

Close-up van de knopjes van de satisfyer supernova De tekst satisfyer in de supernova gedrukt.

Nog een reden waarom ik het jammer vind dat de Supernova geen app heeft: de knopjes zijn irritant. Ze zitten op een vervelende plek, je kan ze niet makkelijk voelen en al helemaal niet makkelijk herkennen. De laatste tijd heb ik echt niet zo vaak irritaties over knopjes bij seksspeeltjes, maar de Supernova heeft dat weer helemaal terug gebracht, hoor. Jeetje. Echt heel vervelend. Ik zit dus de hele tijd te zoeken naar die knopjes, en op de verkeerde knopjes te drukken, waardoor er dan dingen gebeuren die ik niet wil.

Ook is er maar één knopje voor twaalf vibratiestandjes. Dat is ook niet handig. Dit zorgt er ook voor dat deze sekstoy een stuk minder luxe aanvoelt.

Conclusie

De satisfyer supernova gebogen in het eerste standje. De satisfyer supernova gebogen in het derde standje.

Het idee van de Satisfyer Supernova is goed (beter goed gejat, dan slecht bedacht, zeggen we maar), maar de uitvoering laat nog te wensen over.
Het vibratiedeel is echt goed, behalve dat het met één (slecht te vinden) knopje te bedienen is. Het luchtdrukgedeelte presteert wat minder. In de hogere standjes, voelt de stimulatie een stuk minder intens. Het vibreren overheerst dan.

De pasvorm is aan te passen in drie standjes. De pasvorm was voor mij niet perfect, maar wel goed genoeg. De plaatsing en herkenbaarheid van de knopjes vind ik slecht.

De Satisfyer Supernova is voor zo’n soort sekstoy niet zo duur, dus ik denk dat je op zich wel krijgt waar je voor betaalt. En ik kan me ook voorstellen dat wanneer je niet zoveel seksspeeltjes hebt als ik, je best wel kan genieten van deze toy. Maar hij kan niet tippen aan de Womanizer Duo.

Je kan de Satisfyer Supernova hier bestellen bij bol.com voor net onder de 50 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.