Master Series Spread Schaamlippen Spreider

24-04-2020

BDSM-toy review: Master Series Spread Schaamlippen Spreider

Ik hou van kinky shizzle. Daarom vind ik het merk Master Series ook zo leuk. Er zitten ook echt heel veel slechte producten bij hoor, maar ook heel veel hele leuke en originele BDSM-toys. Als Kinkster is het soms best lastig om leuk BDSM-speelgoed te kopen. Lange tijd kon je in (online)sexshops gewoon echt niet zoveel toffe kinky speeltjes vinden. Wat er was, was vaak niet zulke goede kwaliteit of heel erg dertien in een dozijn. Maar gelukkig is dat nu veel beter. Van Megan van Easytoys kreeg ik deze Master Series Spread Schaamlippen Spreider. Nou, als dat niet origineel is.

De verpakking

De voorkant van de verpakking van de master series spread schaamlippen spreider De achterkant van de verpakking van de master series spread schaamlippen spreider

Master Series heeft altijd stemmig zwarte verpakkingen. Stoer en donker, dat past denk ik best wel bij het beeld wat de meeste mensen bij BDSM hebben. Op deze verpakking zie je een tekening van de Spread Schaamlippen Spreider in gebruik. Dan is het maar gelijk duidelijk hoe het werkt. Ik vind de verpakking niet echt mooi, maar het is wel lekker praktisch en niet te groot. De straps met klemmetjes zitten ook nog in een plastic zakje verpakt. Onnodig lijkt me, ze kunnen ook prima los in het doosje.

Hoe werkt de Master Series Spread Schaamlippen Spreider?

De schaamlippenspreider zit op een bloem, om een beetje een idee te geven hoe het op een vulva zou zitten. De master series spread schaamlippen spreider op mijn hand.

De Spread Schaamlippen Spreider, of de Spread Labia Spreader Straps, zoals dit product volgens de verpakking heet, is natuurlijk bedoelt om je schaamlippen te spreiden. Het werkt heel simpel. Aan een leren bandje zitten aan beide uiteindes een klemmetje. Je zet het ene klemmetje op je schaamlip, dan doe je het bandje om je been heen en dan zet je het andere klemmetje op dezelfde schaamlip. Aan de andere kant doe je hetzelfde met het andere bandje. En dan is het resultaat dat je schaamlippen worden gespreid. Eerder testte ik al eens een heel ander soort schaamlippenspreider, die werkte toch een stuk minder makkelijk.

De bandjes zijn gemaakt van PU-leer. Dat is gedeeltelijk echt leer, maar met een PU-coating. Toen ik de bandjes voor het eerst uit de verpakking haalde, kwam er een hele sterke, chemische lucht vanaf. Een paar dagen later werd de lucht gelukkig wat minder. De klemmetjes zijn voorzien van rubberen hoesjes. Dat is fijner voor je huid, maar je moet er wel rekening mee houden dat rubber poreus is en dus nooit echt helemaal schoon te maken is.

Maar, waarom?

De twee bandjes met klemmetjes liggen naast elkaar. Eén bandje van de schaamlippen spreider met een lipstick er naast

Maar misschien vraag je je af waarom iemand een schaamlippenspreider zou willen gebruiken. Ik moet zeggen, net voor ik ‘m voor de eerste keer ging testen, vroeg ik mezelf dat toch ook even af. Nu ben ik dus geen vanilla (iemand die niet kinky is, of niet aan BDSM doet) en dat ben ik ook nooit geweest. Mijn seksuele fantasieën zijn niet zo mainstream. Ik vind soms dingen geil waarvan ik zelf ook denk: hoé verzin je het? Gelukkig heb ik allemaal fijne Kinksters om me heen en zijn er altijd wel meerdere mensen die mijn vreemde voorkeuren luid en enthousiast delen. Maar waarom? Tja, omdat het dan gewoon geil lijkt, denk ik. En soms is het dat ook, en soms ook niet.

Anticlimax

De twee bandjes naast elkaar, de één kort ingesteld de ander lang. Close-up van het bandje met gaatjes

Soms is het dus even doorzetten, omdat het op het moment zelf toch een iets minder goed idee leek. Maar nu kwam de anticlimax wel heel snel. De bandjes waren niet lang genoeg voor mijn benen. Nu heb ik ook wel dikke bovenbenen (zou met mijn lichaam ook vreemd zijn als ik hele dunne bovenbenen zou hebben, hè) en je kan de bandjes wel verstellen, maar de langste stand was toch nog niet lang genoeg. Nou, dat is dus niet geil. Dat is gewoon stom. Op de voorkant van het doosje stond ‘perfect for humiliation play’, maar dit was toch niet het soort vernedering waar ik het warm van kreeg.

Op de achterkant van het doosje zag ik ineens staat tot welke lengte de bandjes versteld konden worden. Helaas stond deze informatie niet bij de productbeschrijving in de Easytoys shop. Anders had ik het van tevoren even na kunnen meten. De bandjes zijn op z’n langst 55 cm. Daar komt dan nog twee keer een klem bij van ongeveer 5 cm. Als de omtrek van je bovenbeen meer dan 65 cm is, dan wordt het een beetje spannend dus. Handig om eerst even na te meten.

Edit: Goed nieuws, er is nu ook een plus size versie van deze schaamlippenspreider!

De verlengde schaamlippen spreider

De klemmetjes die in de lucht bungelen Close-up van het gespje

Ik was toch wel heel benieuwd, dus ik besloot de schaamlippen spreider zelf te verlengen. De klemmetjes zitten met hele kleine sleutelringetjes vast, dus die kan je makkelijk loshalen. Ik deed er heel simpel een stukje touw tussen. Ik zal niet zeggen dat ik het uiterlijk van de Master Series Spread heel mooi vond, hoor. Maar nou ja, (nep)leren bandjes, metalen klemmetjes. Het is een look. Met een suf stukje touw daar nog aan, is die look gewoon helemaal weg. En het idee dat ik dat hele bandje niet eens nodig heb, maar gewoon ook klemmetjes aan een stukje touw zou kunnen maken, kwam natuurlijk ook gelijk in me op. Maar goed, ik was nu eenmaal deze Spread aan het testen.

De klemmetjes van de Spread Schaamlippen Spreider

Close-up van een dicht klemmetje. Een close-up van het klemmetje. Het schroefje is ingedraaid, zodat het bekje van de klem niet helemaal dicht kan.

De klemmetjes zijn verstelbaar. Je kan het schroefje wat draaien, waardoor ze niet helemaal meer sluiten en dus minder hard klemmen. Het werkt allemaal best makkelijk om het vast te maken. Als alles vast zit, kan je het riempje eventueel nog wat verstellen als het toch nog niet strak genoeg blijkt te zitten. Dat is dan wel weer handig van zo’n riempje. Ik vond de klemmetjes heel goed te doen. Ze zijn wel een klein beetje pijnlijk, maar voor mij in elk geval zeker niet zo heftig. De klemmetjes blijven ook goed zitten, ook als er wat spanning op staat.

Best wel lekker

De master series spread schaamlippen spreider in mijn hand Master series spread schaamlippen spreider

De schaamlippen spreider werkt precies zoals je op het plaatje op de verpakking ziet. En dat voelt heel apart. Iedere vulva ziet er anders uit. Bij veel vulva’s zie je dat de binnenste schaamlippen wat langer zijn dan de buitenste schaamlippen. Dat is bij mij niet zo. Dat zit normaal gesproken dus allemaal een beetje verstopt. Met zo’n schaamlippen spreider, ligt niks meer verstopt. Het voelt ook echt heel open, naakt en kwetsbaar. Zeker geschikt voor een vernederingsspel, of als je houdt van spelen met exposure.

Maar afgezien daarvan, voelde het eigenlijk best wel lekker. Mijn clitoris was ineens ook veel makkelijker bereikbaar en dat is natuurlijk altijd leuk. Perfecte situatie om de Zumio S er even bij te pakken. Die bleek echt goed te combineren met deze BDSM-toy!

Conclusie

Ik vond het erg jammer dat de Master Series Spread Schaamlippen Spreider te kort was voor mijn benen. Wanneer je minder dikke bovenbenen hebt, en het allemaal wel lekker past, is dit best wel een tof speeltje. Als je hier van houdt natuurlijk. Je kan natuurlijk ook gewoon klemmetjes aan een touwtje maken, dat werkt bijna hetzelfde. Iets minder makkelijk te verstellen en het ziet er iets minder ‘echt’ uit. Maar als je al vier klemmetjes hebt liggen, dan scheelt dat natuurlijk wel geld. Als je dat nog niet hebt liggen, dan denk ik dat 27,95 echt niet teveel geld is voor wat je krijgt. Twee klemmetjes kosten toch ook al gauw 10 euro. En voor 7,95 extra heb je er dan kekke verstelbare bandjes bij. Ondanks mijn lelijke touwtjes-verlenging, heb ik toch wel plezier gehad met het testen van de Spread. Dus als Master Series even een plus-size versie maakt, wil ik die zeker wel hebben.

Je kan de Master Series Spread Schaamlippen Spreider hier bestellen bij Easytoys voor 27,95

De langere versie vind je hier bij Easytoys

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.